Varulv [Mäster Ulv 5] - Runda 3

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,604
Det går såklart (eftersom det är öppen information), men inte rakt av med excel. I mina ark har jag bara kapat rösträknarens lista och lagt in.

För att få informationen du efterfrågar behöver något script skrivas som fungerar likt rösträknarverktyget, som skrapar sidinnehållet och sammanställer på något vettigt vis.
Okej, men om man förenklar lite, kan man plotta ut vilken tid användare postar? Dvs datpunkterna ska innehålla följande information: vem som postar, när X postar samt plotta upp detta på en tidslinje.
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
6,000
Location
Ett häxkräl
Jag tycker att du är en bra kandidat som en ulv som till synes är aktiv men flyger lågt utan att man tänker på det. Du spelade starkt i början men blev mer passiv efterhand. Listan i R1 var t ex bra och byggde förtroende, men den kom i ett så tidigt stadium att det ändå inte att bygga den på något substantiellt. D v s något som man också hade kunnat koka ihop i en ulvchat.

Jag vet inte om man kan dra så mycket slutsats av siandet alls, eftersom jag tycker hela upplägget lutar mot att jag är en naiv siare. Det jag tror är scenariot är att vi har tre ulvar som kan nattmörda till kostnaden av en naiv siare och en spökröst.
Okej, låter rimligt.

Har vi slagit ur hågen att Andersson är en riktig siare? Det skulle göra mig glad, eftersom jag har haft @Impetigo som grön hela partiet. Om vi antar att @Sidd är ulv, så är ju hela hans första post ett försök att jaga fram en siare (som fungerar):


Halloj alla glada Varulvsspelare

Jobb hela dan å Kult ikväll så inga djupanalyser idag från mitt håll.
Jag tycker det är bra att tråden hålls igång och att det ges input på spelmekaniken och tänkbara val av MU mm och att folk tar ställning.
Så skriv!

Vi vill veta vad MU har valt👍
MU och möjliga ulvakompisar vill INTE att det ska uppdagas.

Så tar vi upp den eviga frågan om Outning!

Spontant är jag ALLTID för att så mycket som möjligt läggs upp i ljuset då MU har info-övertag och kan agera bättre utifrån det till skillnad från byn som famlar i förvirrat mörker.

Men jag förstår att det behöver göra i bästa möjliga ordning så vi inte i onödan bränner power-roller såsom Siare. Väktare osv.

Jag ser gärna att vi börjar där å diskuterar huruvida det är vettigt eller ej och i så fall vilka förmågor och ej.

Generellt sett så tycker jag att alla som förordar lågflygeri och försöker tysta diskussioner är scumt.

Fridens
Vilket jag tror någon har sagt redan.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,604
Analys av Biobunkers poster

Det är inledningsvis deppigt att en så rolig och frejdig spelare inte är kvar, han var ju precis på gång med sin sarkastiska och (tycker jag) roliga stil. "Du är inte min riktiga pappa!" var ett guldkorn.

Jag ser inte något som direkt sticker ut och som en ulv skulle vilja stoppa. I så fall skulle det vara en ulv-Anthrox som tycker att det får räcka nu. Kanske en ulv-Sidd som inte vill ha Biobunkern hängandes efter sig. Ja, jag skulle kunna ha motiv att vilja tysta en Biobunker som påminner om mitt inte så snygga försvar i R1. Ulv-LegoIvar är också en tänkbar kandidat. Det skulle faktiskt kunna mejka sense: LegoIvar är ny och som oerfaren ulv kan man vara lite extra känslig samtidigt som det känns farligt att vilja ta ut nån mer erfaren som nog har väktarskydd? Till sist kan jag tänka mig att en ulv-Brynolf inte vill ha med Biobunkern att göra heller. Hägerstrand och herrK skulle kunna vara nybörjare som blir förskräckta över att ha rknats upp, men det känns långsökt.

Samtidigt så tror inte jag riktigt att ulvlaget tog ut Biobunkern för att han var någon på spåren. Jag tror mer att man valde honom för att vara säkra på ett nattmord, eller för att få byn att börja grubbla och tjafsa med varandra. Det kan nog också vara så att han uppfattades som en skicklig spelare som ulvgenget verkligen inte ville ha kvar i de senare rundorna.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,695
Location
Stockholm
@Andersson, Hade det inte varit väldigt snitsigt att sia Sidd eller någon annan som länge varit i hetluften? OM du är ulv tror jag vi får fnula en del över dina val av "siande". Om det INTE dyker upp några fler siare så är det ju fritt fram för dig att välja vilken siartyp du ska låtsas vara. Men om det finns fler siare så är du mer låst från början i vilka du kan sia och vilken färg du kan ge folk.

Tänker högt här utifrån en viss förvåning över ditt val av siande.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,136
Location
Uppsala (Umeå)
Hm, i R2 inlägg #207 skriver @Andersson

"Inte hemma än på flera timmar och medan ni fortfarande envisas att dreva på någon som inte kan svara, så får jag väl göra nu det jag tänkte göra i R1 - komma ut. "

Tänkte du komma ut redan i R1? Varför då?
Jag kunde se tre skäl till att outa mig:
1) När jag läste startinlägget såg jag det som sannolikt att MU gjort ett upplägg med få powerroller och rätt få ulvar. I så fall är det troligaste att siandet ändå är värdelöst och då kan man lika gärna outa. Snarare kan det vara en fördel att outa tidigt för att stöka till det för ulvarna. Byn får något att prata om i R1; finns det en väktare, vilket är troligt i ett scenario där siaren är riktig, hade han kunnat skydda mig; samt man hade kunnat föra en diskussion i tråden om tänkbara siarmål som skulle kunna ge användbar information.
2) Det är så många personer i spel att det är osannolikt att jag skulle hinna vänta in ett nattmord eller utröstning för att testa om jag är en galen/naiv siare innan jag själv hade åkt
3) Det hade minimerat risken att jag åkt ut utan att ha kunnat claima rollen så att någon ulv kunnat göra det istället

Problemet var ju bara det att det inte gick att lyfta de tankarna eftersom det genast började hagla (yla?) anklagelser om fiskande efter powerroller.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,247
Såå, RE: Sidd.

Som jag sagt tidigare är Sidd min akilleshäl. Jag klarar inte av att läsa hans spel. Det är så fullkomligt irrationellt ibland att jag knappt fattar vad som händer. Det vevas vilt, det brusas och fluffas, det är sleekt och metodiskt, det är lyssna på byn, det är gå sin egen väg, det är fullkomligt all over the place. Sidd är en naturkraft som kräver ganska mycket för mig. Därför såg jag inte samma röda spel som andra har sett under rundorna. Troligtvis.
Jag försökte mig på ett kast i R1 att se vad som hände, och såg mest att folk riktade in sig på Sidd för att han inte brusade och inte postade emojis, vilket efter att folk sagt att det är dumt beteende såklart inte är särskilt konstigt.

Men sen har Sidd strykit mig medhårs under ganska lång tid nu, vilket såklart känts bra för min del.
Tills jag insåg att han gör det opromptat.
Efter mitt korta gräv på Sidd har han flera ställen klibbat sig fast (varje ord är en egen länk!) vid mig. Kanske med ärligt uppsåt, kanske för att ha en ursäkt till att grönas om/när jag åker ut sen och ni ser att jag är grön.
Polletten trillade ner när jag läste posten ovanför min röst.

Borde ni verkligen lyssna på mig? Det är svinenkelt för en ulv att bygga ett case mot mig just nu. Jag har aktivt drevat ut två bybor, och satt in målet för en bybo som precis blev nattmördad. Jag har blivit anklagad för spelförstörelse och brus. Flera spelare har haft mig på sin röda lista. Klart ni inte borde lyssna på mig mer än någon annan.
Så varför tycker Sidd att det är så bra att lyfta mig hela tiden? En ulv vet ju om att jag är grön, och att det inte är jätteosannolikt att någon bygger case mot mig. Impetigo har börjat bygga ett. Jag hade röster på mig i förra rundan (en av en spelare som är bevisat grön). Åker jag ut så blir alla som byggt det caset misstänkta. Alla som hållt mig om ryggen blir grönare. Kan vi konstatera att vi inte har med fem ulvar att göra (förslagsvis genom outning av roller? har vi inga fler roller i byn har vi inte fem ulvar) så kan jag gladeligen gå till hängstocken för att bevisa min oskuld, eftersom det i nuläget kan ge rätt mycket till byn.

Därför röstar jag på Sidd.
 

HerrK

Veteran
Joined
9 Oct 2023
Messages
59
Jag har ingen jättestark åsikt om Watergate själv i dagsläget men ska vi verkligen ha en end of turn showdown under sådana veka premisser?
Kanske inte, jag håller med om att caset mot @Waterhouse inte var jättestarkt och jag hade hoppats på att fler erfarna ögon skulle syna honom i sömmarna och hitta omärkligheter. Jag är lite färgad av att tro mig veta hans spelstil (mycket spekulation såklart). Han var del av @fjodorsenuba-drevet och kan mycket väl vara aktiv i ulvkanaler och påverka spelet indirekt när han är självbekräftat inaktiv här.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,136
Location
Uppsala (Umeå)
@Andersson, Hade det inte varit väldigt snitsigt att sia Sidd eller någon annan som länge varit i hetluften? OM du är ulv tror jag vi får fnula en del över dina val av "siande".
Sidd låg i ett drev - risken hade varit att han hade rykt i röstsnajpning och då hade siandet varit bortkastat.

Dessutom tycker jag att Skarpskytten är ett legitimt siarmål. Det tycker jag @Empiricus genomgång av röstmönster bekräftar än mer.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,604
Du skriver att det inte är 100% att mister Ulf valt naiv siare. Det är ”inte 100%” på ungefär samma sätt som det inte är 100% att ulven inte använt sin budget. Naiv siare är objektivt dåligt för byn. Naiv siare är objektivt bra för mister Ulf OCH ger honom inkomst.
Tycker att det är ganska intreessant att följa det här tjafset mellan Hägerstrand och Waterhouse. Jag vill bara tillägga att om vi kan vara säkra på att Mäster Ulv köpt en naiv siare så är det grönande för den som är naiv siare. Dvs, själva siarförmågan är kanske värdelös, men vi får status på en deltagare.

Nu ska jag jobba, extrainsatt möte på jobbet mm mm, men vi hörs i eftermiddag/kväll.
 

LegoIvar

Inte veteran
Joined
10 Jun 2022
Messages
197
Jag tror fortfarande att @Andersson är ulvig. Att claima siare som troligen ändå är naiv om det ens är en siare och inte en ulv är något rödande. Personligen tror jag att Andersson bör röstas ut för detta.
Röst: @Andersson
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,695
Location
Stockholm
Sidd låg i ett drev - risken hade varit att han hade rykt i röstsnajpning och då hade siandet varit bortkastat.

Dessutom tycker jag att Skarpskytten är ett legitimt siarmål. Det tycker jag @Empiricus genomgång av röstmönster bekräftar än mer.
Risken att någon annan än Fjodden skulle ryka var obefintlig i slutänden, men visst är Skytten också ett hyggligt val. Tycker dock Sidd hade varit bättre i R2 och kanske Basse i R1. Är ju bra att försöka få färg på dem som vi faktiskt misstänkt.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,695
Location
Stockholm
Jag tror fortfarande att @Andersson är ulvig. Att claima siare som troligen ändå är naiv om det ens är en siare och inte en ulv är något rödande. Personligen tror jag att Andersson bör röstas ut för detta.
Ja, att byn inte hakat på sannolikheten att den första ulv vi sätter under galgen claimar siare är ju snudd på skandal.
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
813
Bra forskat @Skarpskytten . Jag tycker att en viktig sak i såna här genomgångar är lika mycket vad som sägs som vad som inte sägs. Ett tips för framtiden när man ändå håller på med att bygga en sån här post är att man slänger in länkar till de poster man hänvisar till, som jag gjorde i post #207. Det är ganska lätt att göra när man ändå sitter och forskar, och i mina ögon enbart hjälpsamt. Då är det mycket svårare att föra fram ett konstlat budskap genom att lägga in inkompletta citat.

Sitter och läser i trådarna, ska ta lite mindre plats idag (och jobba mer med mitt jobb mer).

Jag har läst igenom @Hägerstrand , som jag sa att jag skulle göra.

Runda 1

Jag kan inte befria mig från känslan av att han i första runda är en ulv som letar efter ett offer, och snabbt hugger på @LegoIvar (post 65) för att denne vill outa sidare. @LegoIvar svarar (post 75) med att andra också har varit inne på hans linje, så varför rösta på just honom? Ja, som jag var inne på så kan det vara en osäker ulv som vill hitta ett lätt offer.
Det är en rimlig tolkning. Det fanns inte mycket att gå på just då, och jag kände väldigt mycket under runda 1 att "allt är viktigt just nu"

I post 237 driver han sedan tesen att jag "undviker sammankoppling" med Legoivar och Imptetigo. Detta tidigt i ett parti med 17 deltagare. Det är dåligt tänkt.

I post 235 byter han till Impetigo med ett svagt argument.

I post 325 går han med i KK-tåget som tredje person och ligger kvar hela rundan.

Tycker detta är rätt rödande, han plockar lågt hängande frukt, när han inte når det ger han sig på Impetigo, och sedan röstar han ut bybo-kk.
Här händer något konstigt. Du hoppar över post #308 där jag listar mina röda och säger att jag kommer välja den av dem som det finns störst chans att klippa, och tänker ligga kvar på denna så länge som möjligt. Det inlägget är ju länkat i post #325. Jag är heller inte tredje person på KK, utan fjärde. Röster på KK ligger då från @Brynolf @Andersson och @Anthrox

Jag vet inte om ordningen trea eller fyra säger något om mig, men missen säger något om sammanställningen här. Ska man ändå rota så får man rota ordentligt.

Runda 2

I post 24 går han på Impetigo igen. Motivering "Jag tycker Impe snackade för mycket om vilka vajbs som var dåliga och startade för få drev. Dessutom var han frånvarande när saker hände." Är detta ett starkt argument?
Nä, det är det väl inte. Jag får se mig som skyldig till att ibland slänga fram ganska svaga röster tidigt i rundor för att se vad som fastnar. Å andra sidan tycker jag att @Impetigo lite för sällan fått stå i svarsposition. Det kan vara en känsla baserat på att jag skummat för mycket, ska se om jag kan hitta belägg för det senare idag. I annat fall är just detta inte menat som ett påhopp på Impe, utan ett svar på Skarp.

I post 130 byter han till Sidd: "Med dagens nya perspektiv och nya information försöker jag vara mindre plastisk i mitt tänkande. Jag känner att ett problem igår var att jag tyckte mig se ett mönster och sen förstärkte varje ny kommentar den känslan. Jag såg något hos @Impetigo @Skarpskytten och @LegoIvar och sen blev de bara mer och mer röda vad de än sa. @Anthrox och @Sidd blev mer gröna eftersom de förstärkte mina tankebanor och gillade det jag sa."

Jag har svårt att förstå resonemanget. Vilket är hans argument?
Ah, du har svårt för att förstå mitt resonemang eftersom du klippte resonemanget som handlade om @Sidd i #130

Jag var orolig för att den varma behandling jag fick motta från @Anthrox och @Sidd när jag drev vilda teorier i R1 inte var medhåll (som jag tolkade det som i stunden) utan för att båda eller någon av dem tyckte det var bra att jag stod och skrek ut knasteorier. Jag slängde ut en ny knasteori, och fick lysande beröm av @Sidd

Sen låg han kvar på Sidd, med mig, resten av rundan. Jag hoppades att Sidd-drevet skulle ligga kvar, för jag tror att Sidd och Hägern är ulvar ihop, och att Hägern här röstade på Sidd för att se grön ut om denne rök. I ett jämt läge skulle han så klart ha bytt bort sig från Sidd sent i partiet.

Så nu säger jag (siad grön!) samma sak som Impetigo (siad grön) sa redan R1: @Sidd och @Hägerstrand är ulvar. (Jag vet att siaren förmodligen är naiv).
Nä, det här var ju inte mycket till genomgång. För det första klippte du där det passade för att passa ett narrativ, för det andra lät du bli att länka. Du vill väl hjälpa byn? När du redan tittar i ett citat är det jättelätt att få med länken så det du säger går att vidimera.


En annan spaning, vet inte själv om den är bra eller dålig.

Detta är Hägerns första varulvsspel. I post 207 runda 1 använder han ordet "beröringsskräck". Det har då använts fyra gånger i spelet. I post 11-Basse, post 16-anth-citerar-post 11, post 164 impe, och post 173-häger-citerar-impe. Så man kan ju fundera på om Hägern har plocket upp ordet i de två poster plus två citat det förekommit i, eller om han lärt sig det i ulvchatten. Notera att Sidd i post 145 säger: "De Musketör-ulvarna för tillfället: Basse-Skarpskytten-Impetigo. Motivering: De backar upp varandra utan substans och har en sådär osynlig beröringsdistans som verkar påklistrad." Så bägge två använder samma typ av rätt tunna argument (beröings-skräck/-distans) i samma läget i partiet.
Det här är det mest konstlade jag sett. Kontexten i det här läget har följt från Impes post 164, och att säga att jag "använder ordet beröringsskräck" för att påvisa att jag tagit direktiv från en ulvchatt är direkt skrattretande. Jag skriver "vem var det som sa beröringsskräck" OM Impe, i respons till hans användning av ordet. Du kan på riktigt inte låtsas att du missade det.

Nu ska jag jobba.
Ja, det ska jag också. Tur att kund vill ha med mig på ett möte jag inte alls har något att bidra i så jag kan fakturera för den här tiden.

Om du på riktigt menade det här som en granskning av mig, så grattis, svindåligt jobbat. Dåligt klippt i citaten, dåligt länkat. Du skippade mina ansatser att hjälpa byn med sammanställningar av reaktioner. Du skippade mina frågor om regler som saknas i startinlägget som beroende på utfall hade kunnat gå att utnyttja taktiskt.

Om det här var en medveten ansträngning att framställa mig illvilligt, så grattis, lite bättre jobbat antar jag. Du får två getingar. Intressant att den här posten kom när jag börjat tjafsa med @Waterhouse men eftersom han är AFK och det är dåligt att dreva mot AFK så...

Röst: @Skarpskytten
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,247
Jag tror fortfarande att @Andersson är ulvig. Att claima siare som troligen ändå är naiv om det ens är en siare och inte en ulv är något rödande. Personligen tror jag att Andersson bör röstas ut för detta.
Röst: @Andersson
Ja, att byn inte hakat på sannolikheten att den första ulv vi sätter under galgen claimar siare är ju snudd på skandal.
Sannolikheten huruvida Andersson är ulv eller bybo förändras inte av att han är kvar i spel, och att vi behöver hitta minst en till ulv oavsett. Jag ser mer fördelar med att ha kvar Andersson och jaga någon annan ulv just nu, och ta ut Andersson vid ett tillfälle då det passar bättre i så fall. Vi vet ju liksom att Andersson kan vara en ulv, så keep your enemies closer?

Scenario1:
A är bybo och vi fokuserar på att dreva honom denna rundan.

Scenario2:
A är bybo och vi fokuserar på att hitta en bättre kandidat.

Scenario3:
A är ulv och vi fokuserar på att dreva honom denna rundan,

Scenario4:
A är ulv och vi fokuserar på att hitta en bättre kandidat.

Scenario 3 är givetvis det optimala, men det är en chansning. Scenario 2 och 4 påverkas inte av vad vi gör denna rundan, A kommer fortfarande vara schrödingers ulv i nästa runda. Scenario 1 är katastrof.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,695
Location
Stockholm
Sannolikheten huruvida Andersson är ulv eller bybo förändras inte av att han är kvar i spel, och att vi behöver hitta minst en till ulv oavsett. Jag ser mer fördelar med att ha kvar Andersson och jaga någon annan ulv just nu, och ta ut Andersson vid ett tillfälle då det passar bättre i så fall. Vi vet ju liksom att Andersson kan vara en ulv, så keep your enemies closer?

Scenario1:
A är bybo och vi fokuserar på att dreva honom denna rundan.

Scenario2:
A är bybo och vi fokuserar på att hitta en bättre kandidat.

Scenario3:
A är ulv och vi fokuserar på att dreva honom denna rundan,

Scenario4:
A är ulv och vi fokuserar på att hitta en bättre kandidat.

Scenario 3 är givetvis det optimala, men det är en chansning. Scenario 2 och 4 påverkas inte av vad vi gör denna rundan, A kommer fortfarande vara schrödingers ulv i nästa runda. Scenario 1 är katastrof.
Enig.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Innan Andersson outade och Fjodor-drevet tog fart såg det ut att kunna bli showdown mellan Andersson och Waterhouse.

Jag kollade just in de liggande rösterna mot Waterhouse och alla de hade väldigt mjäkiga skäl till att rösta på honom. Ändå låg de kvar där väldigt länge.

Jag har ingen jättestark åsikt om Watergate själv i dagsläget men ska vi verkligen ha en end of turn showdown under sådana veka premisser?

@Andersson
@HerrK
@Octagonal

Var ni beredda att ställa Watergate under galgen mot någon annan i R2? Vad hade hänt om fler hade hoppat på det drevet?

Att fler INTE gjorde det är lite tänkvärt i sig. Om dessa tre och Watergate alla är bybor är det ju mumma för en ulving eller två att lägga sig och mysa på det tåget. När Andersson outat fanns det alla möjligheter att lägga sig i Waterhouse-drevet istället för Fjodor-drevet, vilket typ alla gjorde till slut. Suspekt nicht wahr?
Visst inte världens starkaste case men det tycker jag inte någon annan riktigt heller har drivit. Bara att sätta press på varandra kan vara viktigt om det nu är få ulvar som försöker gömma sig.
Angående Waterhouse: Inga starka ställningstaganden, spelat byigt men försiktigt vilket jag inte ser poängen med när vi måste röka ut ulvar. Jag hade förmodligen inte bytt om fler hade hoppat på.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,695
Location
Stockholm
Kan man sia sig själv? För att få veta om man är galen tänker jag... Nu är ju risken att Andersson är galen noll och intet, men eventuella andra siare som gömmer sig kan ju ha det i åtanke.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
MEN varför röstade spökena egentligen på Fjodor? Det var ju helt uppenbart att han skulle åka ut så deras röst gjorde varken till eller från. Jag hade föredragit om de i ety sådant läge tänker ut en misstänkt som INTE har något drev på sig, om det finns nån sådan. Så att byn får en hint om vad ett gäng garanterat gröna veteraner tycker.
K.K slängde väl in en sen röst där på "magkänsla" så iallafall han hade Fjodde som misstänkt redan då. Rasmus kommer jag inte ihåg.
 

HerrK

Veteran
Joined
9 Oct 2023
Messages
59
Håller med om att det finns en hel del att bygga ett case mot @Anthrox på. Att själv belysa detta och även hinta om att det Ulvar lätt kan utnyttja detta sätter ytterligare en snurr på det hela, ett snyggt att ta det ytterligare en nivå för att gröna sig. Tycker det snarare talar för att det skulle kunna finnas en ulv här?

En liten grupp ulvar är kan mycket väl tjafsa lagom mycket (inte för lite, inte för mycket), här skulle @Waterhouse bilda ett läskigt ”power couple” med Anthrox, då spelstilarna går i klinsch med varandra utan att det är alltför het antagonism. Spelulativt, javisst - men tanken slog mig.

Att sen kärleksfullt stå upp för @fjodorsenuba när det är försent kan är fint förstås, men det kan också vara ett sätt för en ulv att få ett lite grönare glimmer.

Röst: @Anthrox

Utöver detta, är långa inlägg från Anthrox standard i spel generellt? Att posta mycket i ett sammanhållande inlägg kanske kan vara bra för att undvika en inläggsexplosion, men samtidigt tycker jag det är svårt att få en överblick. Det kräver mer möda att ta sig igenom, det är mycket lättare att referera till korta och kärnfulla inlägg.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,136
Location
Uppsala (Umeå)
Jag noterar ju att några spelare har legat utanför bägge utrösningarna av bybor:
HerrK, Legolvar och Skarpskytten.

Av de som ej är bekräftade bybor via plötslig död som röstade på Konrad Konvalj i runda 1 så röstade följande spelare inte på Fjodorsenuba i runda 2:
Anthrox, Hägerstrand, Octagonal, Sidd.

Av de som ej är bekräftade bybor via plötslig död som röstade på Fjodorsenuba i runda 2 så röstade följande spelare inte på Konrad Konvalj i runda 1:
Basenanji, Brynolf, Empiricus, Impetigo, Waterhouse

Jag tror inte att en ulv skulle välja att sitta i bägge bybodreven, utan på sin höjd ett av dem. Helst inget av dreven. Så bland HerrK, Legolvar och Skarpskytten borde det finnas minst en ulv. HerrK och Skarpskytten placerade sina sista röster på måndagen och gjorde inga röständringar på tisdagen. De låg stabilt på varsitt drev utanför KK-drevet, Basenanji respektive Sidd. Legolvar går via Brynolf och röstar sedan också på Basenanji.

Sedan vet jag inte själv vad som är troligare: Att en ulv lägger sig i bybodrev runda ett och ligger utanför runda två eller tvärtom. Någon färsk hjärna får gärna spekulera kring det.

Andersson är den enda spelaren som är vid liv och som röstar i bägge dreven. Andersson ligger etta på KK och kliver på fjodordrevet trea när dreet tar fart vid klockan 20.19 i kväll (då som fjärde i ordningen). Det ger mig lite mer grönvibbar.
Kudos till de här posterna @Empiricus Riktigt matnyttiga analyser utifrån konkreta beteenden.

Det är en rimlig slutsats att det gömmer sig en ulv i det gäng som inte röstat ut någon bybo (@HerrK, @Skarpskytten, @LegoIvar).
HerrK postar så otroligt lite att det är svårt att såväl läsa som dreva mot honom. Samtidigt agerar han sent i R2 på ett sätt som (möjligen oavsiktligt) räddar Sidd och dömer fjodor
LegoIvar har jag svårt att läsa. Men det är lite byboigt att komma med idén om att låta spökrösterna låta sin röst indikera powerroller.
Skarpskytten är det något som skaver med. Så jag tycker ändå det är värt att se vad lite tryck mot honom driver fram.

Röst: @Skarpskytten
 
Top