Varulv BUNKERBOMBER R2

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
Snabbanalys av röstmönstret: det är svårt att säga något jättevettigt när det var en bybo som röstades ut, men det finns något spännande i triangeln BioBunker-Fjodor-Empiricus! Bio inleder med en röst på Fjodor (Fjodor 1->2), som sedan - när första rösten på Rasmus kommit - byts till Empiricus (Empiricus 1, Fjodor 3->2). Fjodor ramlar själv in lite senare med en röst på Empiricus (ställningen är då: Fjodor 2, Rasmus 2, Empi 1->2). Bio byter till Rasmus när det nästan är klart att det är han som ska åka ut (Rasmus 4->5, Empi 2->1). När det definitivt är klart att Rasmus ska ryka (Rasmus 6) väljer Fjodor att rösta Ingen (Empi 1->0) och Empiricus byter röst från Rasmus till Fjodor (Fjodor 0->1, Rasmus 6->5). Utan färg på någon av de tre är det svårt att veta exakt vad det betyder, men det är ett lite avvikande mönster.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Varför tycker jag Octo är suspekt på sin rödgrönlista?

Jag tycker inte det riktigt finns någon kongruens eller avvägning i kommentarerna kring varför Octo ser de röda som röda - Fjodor är tredje rödast, Octo säger att hen vill se mer av basses anda med anklagelser och teorier, Basse är dock rödare för sina teorier som är "för dåligt underbyggda". Mellan dem ligger RasmusL som bara har motiveringen att han kämpar, har byn emot sig och är fladdrig.
Det är alltså inga ställningstaganden som sticker ut och det känns platt helt enkelt.
Har svårt att veta hur jag ska tolka denna post.
Litade ju inte på någon i botten så hade helt enkelt ingen helt bestämd uppfattning. Sen, kanske dumt av mig så trodde jag att vissa saker va så pass uppenbara att de inte behövde ropas rakt ut. Vet inte om du fultokar mig medvetet eller om detta är ett missförstånd men trodde alla förstod vad jag menade med Rasmus till exempel. Att han är fladdrig va ju bara mitt korta och kanske onödiga sätt att beskriva piano gate och allt vad det förde med sig. Extremt många småposter med blandat med skämt om att bomba ut folk och mer seriösa förslag. Det var iallafall vad jag menade med just det.
Då tycker jag också det är konstigt att du inte tar upp min motivering gällande Impetigo som i princip va noll. Jo för att jag på samma sätt där antog att alla redan förstod. Borde kanske skriva mer utförligt vilket jag kan ta med mig.

Sen säger du att det inte är några ställningstaganden som sticker ut vilket också är fel. Jag va ju den ända som röstade på vår kära Basse vilket jag skulle säga är ett ställningstagande som sticker ut. Men men.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Jag ska försöka hålla lågan tänd i bunkern men är inte på fötterna än.

Det var jäkligt surt att RasmusL skulle åka på pianogate. Tror ulvarna har mycket vunnet pga av mig :(

Jag är likt snömoset utanför fönstret helt platt och blöt och ser inga mönster alls i era inlägg för tillfället.

Känner att det inte spelar så stor roll vad jag skriver så jag provar med att slänga ur mig följande saker.

Ulvarna kommer börja bautabomba i början på nästa runda direkt när rundan börjar för att då träffar deras bomber före alla andras. Vi bör hålla koll på vilka som är online vid 21 och försöka fånga dem i PM gate till Genesis. (Men nu kommer de säkerligen stänga av att detta syns).

Vi bör redan bestämma oss denna runda för vilka vi ska bomba runda 3 för att kunna vara snabbare än ulvarna. Ändrat mål kommer ge längre fördtid för bomberna som jag tolkar Genesis regler.

Grön till röd
Vimes
Impetigo
Empiricus
Biobunker
Sidd
Octagonal

Går på den fruktade "magkänslan" i denna lista.

Röst: @Octagonal
En intressant poäng som lyfts gällande att det kan vara bra med snabba röster tidigt för att slå ut ulvarna innan de hinner skicka sina bomber men också ett långskott. Samtidigt kanske vi borde bestämma hur vi ska göra denna rundan först. Rent planeringsmässigt och med allt som kan hända under en runda är det inte heller säkert att vi vill hålla oss till det som sagts tidigare men kan fortfarande tycka det är rimligt att frågan lyfts.

Sen har vi den kanske mest omotiverade grön/röd listan i spel hittills. Bra med ställningstagande men känns inte riktigt seriöst. Ger oss väldigt lite hos dig att analyser samt gör dina anklagelser ganska enkla att skaka av sig. Blir snarare rödare från förra rundan än tvärt om.
En detalj är att det också är lite misstänksamt med Vimes som grönare än Impetigo.
Vimes har jagat på bra medan Impetigo tagit det mer lugnt. Samtidigt var Impetigos startposer tillräckligt bra för att få honom mer grönad än vad Vimes spelat sig till hittills vilket jag tror fler också anser.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Sen är ju frågan som ni redan diskuterat (och jag slänger mig in i nu) hur vi tror team ulv spelat i R1. Jag tror det står mellan att väktaren lyckats med sitt väktande eller att dom valt att avstå sitt nattmord. Att de har glömt tror jag faktiskt inte på. Känns snarare som ett sätt att försöka ge sig på oss som varit lite mer inaktiva ett tag. Ni som har varit med ett tag borde ju veta men har det nånsin hänt att två ulvar glömt nattmörda samma runda?
Blir ännu osannolikare detta spel då det finns incitament för dessa att skicka sina bomber/nattmord tidigt.

Förhoppningsvis så har vår väktare lyckats med sitt uppdrag. I annat fall har dom alltså valt att skippa sitt nattmord vilket även det hade varit konstigt. Tror det var Vimes som skrev att det typ bara hänt en gång tidigare. Twisten om jag kopplat det rätt är ju att det förlamar vår siare vilket Impetigo varit inne på. Ifall alla bombar på samma sätt tappar den lite av sin funktion. Alltså är det större sannolikhet att dom avböjder att använda sin förmåga i detta spel jämfört med andra varulvsspel.
Dock fortfarande konstigt då ulvarna borde vilja bomba i R1 då det är minst chans att bli upptäckt så länge inte dessa varit rädda att bli siade. Ifall det scenariot stämmer borde vi kunna hitta ulvarna bland dom folk mest misstänkt under R1.
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,027
Håller med att jag inte bidrar mer än undermålig listning men har inte haft orken eller insikten att kunna göra nått mer.

Snabbt nu så ser jag inte hur min röst kan ligga kvar på Octagonal utan flyttar min röst till Sidd, dels för att Vimes håller med om mina tankar från förra rundan om att Sidd är lite för lugn och dels för att jag inte längre tror att Octagonal är den rödaste.

Röst: @Sidd
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,027
Gått igenom Vimes poster och hans ställningstaganden är stark och bestämda. Pekar med hela handen. Det är förvisso bra för vilsna och sega bybor som mig att någon kan driva på men följande saker gör
mig fundersam:

- Hävdar att ulvarna är löjliga och inte bombat, de kanske kör på en alternativ lösning att gömma sig i bruset men håller med dig om att det känns osannolikt.
- Varför ska de avslöja sig själva och "claima" skada, http://www.rollspel.nu/threads/bunkerbomber-r2.80910/post-1175478 . Denna post gör mig något förvirrad i ditt övriga stabila spelande. Inte rödande på något sett men förvirrande.

Det finns ett galet alternativ där de aktivt valt att bomba sig själva för att inte avslöja sig. Håller med om att detta verkar lätt onödigt när man säkert kan bomba RasmusL utan konsekvenser.

Nej Vimes ligger på den gröna sidan i min lista(tm).
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Det du anklagar Fjodor för (att föreslå att byn ska slänga bort alla bautabomber i R1) påpekade jag som ulvigt, innan det var din "fundering".

Nivån på tråden måste upp, hörrni...

(Det jag anklagar DIG för, Sidd, är att du inte har några funderingar.)
Jag har gjort ett försök att inte brusa tråden.

Jag gick in i det här med en tanke att ”nu ska jag chilla lite med att vara så rädd för att Vimes har nån masterplan som lurar upp oss på läktaren” och försöka tänka med dig mer än att leta allt som jag tycker är snetramp. Kanske gjort mig en otjänst denna gång att mer ligga lågt men jag tycker faktiskt att det brusats tillräckligt från andra hittills.

Jag tycker ju du och Impetigo ”väljer” fel tanke med att Väktaren ska ha prickat den som scumbombarna försökt ha ut. Jag har skrivit det men valt att inte brusa tråden med att gräva mer på vad jag kan hitta på dig.
Att Impetigo kommer ut med sin självklara bombarlista direkt i början kanske är ett faktum att denne direkt bollat ulvarnas ”problem” med Genis och då skickligt föregår Genis i öppna tråden med förslaget innan Genesis hinner korrigera sig.

Bara så ni ser att det inte är självklart att det grönar Impe som typ lågflugit hela spelet sen.

Jag vill inte bli upplurad på läktarn av smarta ulvar som hittar kryphål.
Kanske inte båda är med i nån jäkla masterplan men jag gillar inte läget alls.
@Impetigo Blir inte du lite förvånad över att folk tycker du är så klargrönad av några och funderar lite över det?
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
BioBunker, inlägg för inlägg:

R1:
#17 - Enkelt inlägg om hur vi bör spela spelet. Förordar rakt spel, d.v.s. rösta och bomba efter beslutet. Kommer efter Genesis regeländring, så inga konstigheter. (Noterar för övrigt att Basse helt verkar missuppfattat Bios korta inlägg direkt i inlägget efter... och att Bio skriver i inlägget att han "håller med Basse". Snurrigt värre.)
* Övrigt: Bio lajkar mina inlägg om hur vi bör spela spelet (konsekvent! med tanke på att det jag föreslår är det Bio föreslår själv.)

#35 - Röstar på Fjodor p.g.a. bautabombsgate. Vid det laget är det andra rösten på Fjodor.

#50 - Klagar på att Basse har utlovat analys av Fjodor och Rasmus och inte återkommit med den på drygt 3 timmar.

#55 - Byter från röst från Fjodor till Empi. (Fjodor 3->2, Empiricus 0->1). Motiveringen är (1) att Fjodordrevet inte tar fart och (2) att Empi är inaktiv. Jag tycker det här är ett ulvigt inlägg. Fjodordrevet är största drevet (ligger på 3 innan Bio byter, övriga (d.v.s. Rasmus) ligger på 1, och flera har inte röstat). Hade Bio varit konsekvent med sina misstankar och faktiskt hållit Fjodor för ulv finns det inga anledningar att byta. Jag tycker inte heller att Empi-rösten är så genomtänkt. Det är förstås en sak att vilja ha in Empi i spel och rösta på honom av den anledningen, men Bio skriver att han vill "bomba en bunker i radioskugga", vilket väl tyder på att han tycker det är ok att rösta/bomba ut Empiricus om han är inaktiv. Detta alltså trots att Empiricus redan innan spel tydligt aviserat att han kommer ha ont om tid. (Jag kritiserar Bio för detta inlägg från #82 i tråden.)

#87 - Byter från Empiricus till Rasmus (här är det nästan klart att Rasmus ska ryka... (Rasmus 4->5, Empi 2->1)), samtidigt som han försvarar sin tidigare röst på Empiricus. Menar att Impetigo är grönast i fältet p.g.a. kedjebombningsplanen. Några grejer jag noterar: han skriver att syftet med den tidigare rösten var att aktivera Empiricus, vilket formuleringen i föregeånde inlägg inte riktigt lirar med. Han kallar vidare Rasmusdrevet för det enda med "någon form av substans", men detta utan att specificera vad det är för substans, och trots att han röstat på Fjodor tidigare för bautabombsgate, vilket ju är substans. Därtill för han ett resonemang om att spelet är viktat till ulvarnas fördel som jag inte riktigt förstår. Han är också defensiv och menar att folk klagar på honom för att han är inaktiv (vilket jag menar inte riktigt är sant - invändningarna mot Bio har ju inte handlat om inaktivitet utan om brist på ställningstaganden och substans) när Empiricus inaktivitet försvaras.

#88 - #98 - Ett ganska tjabbigt utbyte mellan mig och Bio angeånde föregående inlägg. Jag är kanske onödigt dissig ("trams", "bullshit" etc), vilket gör det svårt att veta om Bios defensiva inställning handlar om "pressad ulv" eller "harmsen bybo". Däremot är Bios läsning av det jag skriver väldigt snål och nojig. Jag tycker inte att utbytet är till hans fördel, men andra får gärna kolla på det.

#104 - Försvarar sin röst på Rasmus för Rasmus. Rasmus har frågat vilken substans det är Bio menar, och Bio menar att det är pianistgate. Han skriver också att det är svårt i R1. Jag tycker inte det här är riktigt konsekvent. Anledningen till att jag röstade på Rasmus var att Rasmus inte hoppade på Impetigos kedjebombsplan - något Bio har grönat Impetigo för tidigare. Vid det här tillfället har jag skrivit ett längre inlägg om varför det var rödande för Rasmus att inte hoppa på Impetigos plan. Det är alltså om att Bio inte riktigt vet varför han röstar på Rasmus...

#107 - Klagar över att tråden är inaktiv. Skriver att om Rasmus är grön så är kanske SIdd och Octagonal ulvarna (uppenbarligen hade jag fel tidigare när jag sa att Bio och Sidd aldrig berört varandra!). Intressant nog verkar Bio mena att ulvarna inte kommer nattmörda: "De kommer inte behöva bautabomba vilket gör att drönarn ger noll och intet." - är Bio ulv kanske det är så att ulvarna faktiskt avstod från nattmord (och i så fall sätter det Sidds och Basses gafflande om detta i denna runda i ett nytt ljus). Jag noterar följande: det är ett lite uppgivet inlägg, vilket inte alls stämmer med min känsla i slutet av R1. Jag tyckte vi hade gjort en bra R1, jag tyckte caset på Rasmus var rätt starkt och Impetigo hade i princip lyckats gröna sig direkt. Men det är återigen som att Bio inte riktigt vet varför han röstar på Rasmus... eller vet att Rasmus är grön.

#110 - Blir anklagad av Rasmus för att härma Sidd (alltså verkligen, @Vimes. Bio har visst omnämnt Sidd, bra att läsa snabbt, men bättre att läsa noga...), och svarar kort att "jag försöker inte härma någon… Men ge mig ett case mot någon annan då för jag ser ingen som tokröd". Kul inlägg ju. "Jag härmar ingen! Säg vad jag ska härma!" Och återigen: varför röstar ens Bio på Rasmus? Och vad hände med rösten på Fjodor? Eftersom det är mycket missgivings här på slutet, varför försöker Bio inte rycka i Fjodor-tråden igen?

#114 - Rasmus fortsätter att pressa Bio om vad det är för substans bakom hans Rasmus-röst, och får följande svar: "ehhh ja jag tror aldrig att jag försökte göra sken av att jag hittat nån smoking gun mot dig själv". Samma som ovan: varför röstar ens Bio på Rasmus? Vad han det själv?

#118 - Rasmus skojar om att han ska bautabomba Bio, och Bio svarar i samma anda att Rasmus "nog kan få med dig Vimes". Det är nog oskyldigt banter här, men ska man läsa det med Bio-är-ulv-glasögonen är det ju brunsmetning.

#120 - Svarar på ett äldre Rasmus-inlägg (#60 faktiskt). Jag är inte säker på vad det här inlägget innebär om jag ska vara ärlig.

Och därmed tystnar Bio i R1. Han skriver inget mer på de 8 timmar som är kvar av rundan.

R2:

#7 - Bekräftar 12 BP. (intressant nog skrivs det här inlägget alltså ganska direkt när R2 startat på fredagskvällen. Detta trots att Bio varit frånvarande i R1:s slutskede)

Och det var det hele.

---

Utifrån genomgången är jag ganska trygg i att ha BioBunker som röd. Han:
- resonerar inkonsekvent
- presenterar inga egna tankar
- tar endast motvilligt ställning för att rösta på Rasmus, och tycks inte riktigt veta varför han gör det
- är defensiv
- överger Fjodordrevet och verkar sedan glömma bort varför han röstade på Fjodor
- återkommer gång på gång till att det är svårt och menar att spelet är viktat till ulvarnas fördel
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
- Varför ska de avslöja sig själva och "claima" skada, http://www.rollspel.nu/threads/bunkerbomber-r2.80910/post-1175478 . Denna post gör mig något förvirrad i ditt övriga stabila spelande. Inte rödande på något sett men förvirrande.
Såhär: att säga "Jag har inte 12 BP, jag har 4 BP!" är att säga "Någon har bombat mig!", vilket - om ingen bybo claimar bristande bombdiciplin - är att säga "Jag har blivit bombad av ulvarna!", vilket är att säga "Jag är bybo!".

Eftersom vi inte har några verktyg för att kolla hur mycket BP någon har är detta ett claim som ulvarna kan göra för att försöka gröna sig. De har uppenbarligen valt att inte göra detta i den här rundan, vilket tyder på att de är försiktiga.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Förhoppningsvis så har vår väktare lyckats med sitt uppdrag
Så du krystar nu fram att du också tror Väktaren väktade rätt!
Märkligt att du sällar dig till Impetigos/Vimes-hörnan?
Men visst så kan vara det osannolika fallet.
Jag står envist på mig att ni borde ha fel.
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,027
Jag hoppas att väktaren skyddade någon av Vimes och Impetigo då dessa i princip var grönare av alla runda 1. Om det är sant så kommer den som överlevde med stor sannolikhet att dö denna runda då luftförsvaret i nte funkar på samma igen. Om Vimes eller Impetigo skyddade sig själva som väktare så tough luck ni kommer nog dö denna runda.
Såhär: att säga "Jag har inte 12 BP, jag har 4 BP!" är att säga "Någon har bombat mig!", vilket - om ingen bybo claimar bristande bombdiciplin - är att säga "Jag har blivit bombad av ulvarna!", vilket är att säga "Jag är bybo!".

Eftersom vi inte har några verktyg för att kolla hur mycket BP någon har är detta ett claim som ulvarna kan göra för att försöka gröna sig. De har uppenbarligen valt att inte göra detta i den här rundan, vilket tyder på att de är försiktiga.
Tack för förtydligande!
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
Jag har gjort ett försök att inte brusa tråden.

Jag gick in i det här med en tanke att ”nu ska jag chilla lite med att vara så rädd för att Vimes har nån masterplan som lurar upp oss på läktaren” och försöka tänka med dig mer än att leta allt som jag tycker är snetramp. Kanske gjort mig en otjänst denna gång att mer ligga lågt men jag tycker faktiskt att det brusats tillräckligt från andra hittills.

Jag tycker ju du och Impetigo ”väljer” fel tanke med att Väktaren ska ha prickat den som scumbombarna försökt ha ut. Jag har skrivit det men valt att inte brusa tråden med att gräva mer på vad jag kan hitta på dig.
Att Impetigo kommer ut med sin självklara bombarlista direkt i början kanske är ett faktum att denne direkt bollat ulvarnas ”problem” med Genis och då skickligt föregår Genis i öppna tråden med förslaget innan Genesis hinner korrigera sig.

Bara så ni ser att det inte är självklart att det grönar Impe som typ lågflugit hela spelet sen.

Jag vill inte bli upplurad på läktarn av smarta ulvar som hittar kryphål.
Kanske inte båda är med i nån jäkla masterplan men jag gillar inte läget alls.
@Impetigo Blir inte du lite förvånad över att folk tycker du är så klargrönad av några och funderar lite över det?
Det här är nog ditt mest byboiga inlägg hittills, SIdd. Jag tycker nog du har fel om allt, men här finns det lite mer verkshöjd än tidigare. Bra.
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,027
Nej får slita mig upp från sängen till en dator. Det här går inte att hålla på med på telefonen...
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Håller med att jag inte bidrar mer än undermålig listning men har inte haft orken eller insikten att kunna göra nått mer.

Snabbt nu så ser jag inte hur min röst kan ligga kvar på Octagonal utan flyttar min röst till Sidd, dels för att Vimes håller med om mina tankar från förra rundan om att Sidd är lite för lugn och dels för att jag inte längre tror att Octagonal är den rödaste.

Röst: @Sidd
Å där kom ännu en slöröst med motiveringen ”är för lugn”.

Du får rösta som du vill men glöm ej att följa majoritetens önskemål tack👍
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
Så du krystar nu fram att du också tror Väktaren väktade rätt!
Märkligt att du sällar dig till Impetigos/Vimes-hörnan?
Men visst så kan vara det osannolika fallet.
Jag står envist på mig att ni borde ha fel.
Alltså. Det är väl en sak att mena att det kan ha gått till på ett annat sätt. Men hur kan ni mena att det är OSANNOLIKT att väktaren lyckats med sitt väktande?

Ulvarnas bästa läge (med tanke på siaren) är ju att nattmörda när så många spelare som möjligt är kvar i spel. Om de försöker nattmörda i R1 (med 9 spelare) är risken att en av dem blir upptäckt 2/8 (d.v.s. 25 %), därefter kommer den öka (I den här rundan är det 2/7 (d.v.s. 28,6%)). Så, om vi tror att ulvarna alls vill försöka nattmörda, och inte bara hoppas på att undvika att bli utröstade av byn, så är det mest rationellt av dem att nattmörda tidigt. Ok?

Om väktaren bara slumpar vem han ska skydda har han 1/9 (11%) chans att ha rätt. Inte en pissdålig chans, men mer sannolikt kommer väktaren inte slumpa utan försöka skydda någon som han tror riskerar nattmördas. Här finns det väl två alternativ: 1) skydda sig själv, 2) skydda någon som verkar grön. Hade jag varit ulv i det här partiet hade jag varit mest sugen på att ta ihjäl mig eller Impetigo efter R1, är det så osannolikt att väktaren väktat någon av oss?

Nå. Det är klart det är möjligt att ulvarna avstått nattmord i R1. Jag tror inte det är en vinnande ulvstrategi om man skulle spela det här upplägget över 100 partier, men så kan det varit av någon anledning.

Alldeles oavsett: det är fan i mig lite konstigt att ni tycker det är OSANNOLIKT att väktaren lyckats med sitt väktande. Historiskt har det ju varit betydligt vanligare att väktaren stoppar nattmord än att ulvarna skippar nattmord.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
BioBunker, inlägg för inlägg:

R1:
#17 - Enkelt inlägg om hur vi bör spela spelet. Förordar rakt spel, d.v.s. rösta och bomba efter beslutet. Kommer efter Genesis regeländring, så inga konstigheter. (Noterar för övrigt att Basse helt verkar missuppfattat Bios korta inlägg direkt i inlägget efter... och att Bio skriver i inlägget att han "håller med Basse". Snurrigt värre.)
* Övrigt: Bio lajkar mina inlägg om hur vi bör spela spelet (konsekvent! med tanke på att det jag föreslår är det Bio föreslår själv.)

#35 - Röstar på Fjodor p.g.a. bautabombsgate. Vid det laget är det andra rösten på Fjodor.

#50 - Klagar på att Basse har utlovat analys av Fjodor och Rasmus och inte återkommit med den på drygt 3 timmar.

#55 - Byter från röst från Fjodor till Empi. (Fjodor 3->2, Empiricus 0->1). Motiveringen är (1) att Fjodordrevet inte tar fart och (2) att Empi är inaktiv. Jag tycker det här är ett ulvigt inlägg. Fjodordrevet är största drevet (ligger på 3 innan Bio byter, övriga (d.v.s. Rasmus) ligger på 1, och flera har inte röstat). Hade Bio varit konsekvent med sina misstankar och faktiskt hållit Fjodor för ulv finns det inga anledningar att byta. Jag tycker inte heller att Empi-rösten är så genomtänkt. Det är förstås en sak att vilja ha in Empi i spel och rösta på honom av den anledningen, men Bio skriver att han vill "bomba en bunker i radioskugga", vilket väl tyder på att han tycker det är ok att rösta/bomba ut Empiricus om han är inaktiv. Detta alltså trots att Empiricus redan innan spel tydligt aviserat att han kommer ha ont om tid. (Jag kritiserar Bio för detta inlägg från #82 i tråden.)

#87 - Byter från Empiricus till Rasmus (här är det nästan klart att Rasmus ska ryka... (Rasmus 4->5, Empi 2->1)), samtidigt som han försvarar sin tidigare röst på Empiricus. Menar att Impetigo är grönast i fältet p.g.a. kedjebombningsplanen. Några grejer jag noterar: han skriver att syftet med den tidigare rösten var att aktivera Empiricus, vilket formuleringen i föregeånde inlägg inte riktigt lirar med. Han kallar vidare Rasmusdrevet för det enda med "någon form av substans", men detta utan att specificera vad det är för substans, och trots att han röstat på Fjodor tidigare för bautabombsgate, vilket ju är substans. Därtill för han ett resonemang om att spelet är viktat till ulvarnas fördel som jag inte riktigt förstår. Han är också defensiv och menar att folk klagar på honom för att han är inaktiv (vilket jag menar inte riktigt är sant - invändningarna mot Bio har ju inte handlat om inaktivitet utan om brist på ställningstaganden och substans) när Empiricus inaktivitet försvaras.

#88 - #98 - Ett ganska tjabbigt utbyte mellan mig och Bio angeånde föregående inlägg. Jag är kanske onödigt dissig ("trams", "bullshit" etc), vilket gör det svårt att veta om Bios defensiva inställning handlar om "pressad ulv" eller "harmsen bybo". Däremot är Bios läsning av det jag skriver väldigt snål och nojig. Jag tycker inte att utbytet är till hans fördel, men andra får gärna kolla på det.

#104 - Försvarar sin röst på Rasmus för Rasmus. Rasmus har frågat vilken substans det är Bio menar, och Bio menar att det är pianistgate. Han skriver också att det är svårt i R1. Jag tycker inte det här är riktigt konsekvent. Anledningen till att jag röstade på Rasmus var att Rasmus inte hoppade på Impetigos kedjebombsplan - något Bio har grönat Impetigo för tidigare. Vid det här tillfället har jag skrivit ett längre inlägg om varför det var rödande för Rasmus att inte hoppa på Impetigos plan. Det är alltså om att Bio inte riktigt vet varför han röstar på Rasmus...

#107 - Klagar över att tråden är inaktiv. Skriver att om Rasmus är grön så är kanske SIdd och Octagonal ulvarna (uppenbarligen hade jag fel tidigare när jag sa att Bio och Sidd aldrig berört varandra!). Intressant nog verkar Bio mena att ulvarna inte kommer nattmörda: "De kommer inte behöva bautabomba vilket gör att drönarn ger noll och intet." - är Bio ulv kanske det är så att ulvarna faktiskt avstod från nattmord (och i så fall sätter det Sidds och Basses gafflande om detta i denna runda i ett nytt ljus). Jag noterar följande: det är ett lite uppgivet inlägg, vilket inte alls stämmer med min känsla i slutet av R1. Jag tyckte vi hade gjort en bra R1, jag tyckte caset på Rasmus var rätt starkt och Impetigo hade i princip lyckats gröna sig direkt. Men det är återigen som att Bio inte riktigt vet varför han röstar på Rasmus... eller vet att Rasmus är grön.

#110 - Blir anklagad av Rasmus för att härma Sidd (alltså verkligen, @Vimes. Bio har visst omnämnt Sidd, bra att läsa snabbt, men bättre att läsa noga...), och svarar kort att "jag försöker inte härma någon… Men ge mig ett case mot någon annan då för jag ser ingen som tokröd". Kul inlägg ju. "Jag härmar ingen! Säg vad jag ska härma!" Och återigen: varför röstar ens Bio på Rasmus? Och vad hände med rösten på Fjodor? Eftersom det är mycket missgivings här på slutet, varför försöker Bio inte rycka i Fjodor-tråden igen?

#114 - Rasmus fortsätter att pressa Bio om vad det är för substans bakom hans Rasmus-röst, och får följande svar: "ehhh ja jag tror aldrig att jag försökte göra sken av att jag hittat nån smoking gun mot dig själv". Samma som ovan: varför röstar ens Bio på Rasmus? Vad han det själv?

#118 - Rasmus skojar om att han ska bautabomba Bio, och Bio svarar i samma anda att Rasmus "nog kan få med dig Vimes". Det är nog oskyldigt banter här, men ska man läsa det med Bio-är-ulv-glasögonen är det ju brunsmetning.

#120 - Svarar på ett äldre Rasmus-inlägg (#60 faktiskt). Jag är inte säker på vad det här inlägget innebär om jag ska vara ärlig.

Och därmed tystnar Bio i R1. Han skriver inget mer på de 8 timmar som är kvar av rundan.

R2:

#7 - Bekräftar 12 BP. (intressant nog skrivs det här inlägget alltså ganska direkt när R2 startat på fredagskvällen. Detta trots att Bio varit frånvarande i R1:s slutskede)

Och det var det hele.

---

Utifrån genomgången är jag ganska trygg i att ha BioBunker som röd. Han:
- resonerar inkonsekvent
- presenterar inga egna tankar
- tar endast motvilligt ställning för att rösta på Rasmus, och tycks inte riktigt veta varför han gör det
- är defensiv
- överger Fjodordrevet och verkar sedan glömma bort varför han röstade på Fjodor
- återkommer gång på gång till att det är svårt och menar att spelet är viktat till ulvarnas fördel
Bra där!
Jag vill inte bli utdrevad i nödan.
Åsså byter du röst då 👍så att du visar att du står för ditt ställningstagande : ok please 😇
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,370
Jag kommer inte hinna gräva mer nu! Tyvärr. Skulle vilja sätta mig in i Sidd, Octa och Fjodor lite mer noga. Men såhär får det bli:

Röst: @BiobunkerVII

Återkommer runt deadline (18:00)!
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,027
Det här är nog ditt mest byboiga inlägg hittills, SIdd. Jag tycker nog du har fel om allt, men här finns det lite mer verkshöjd än tidigare. Bra.
Och jag tyckte nästan att det var mer rödande. ;) Sidd ska brusa annars känns det inte som Sidd. Som vi båda var inne på MEN jag kan också se vad du menar.

Å där kom ännu en slöröst med motiveringen ”är för lugn”.
Japp! Jag gillar synden lättja, därefter frosseri. Därav att man väger 3-siffrigt...

Du får rösta som du vill men glöm ej att följa majoritetens önskemål tack👍
Självklart, något annat vore ju orimligt som bybo.
 

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,550
Jag skrev att jag skulle vara borta i helgen.
Jag gillar lite olika musik, men helst drönarmusik eftersom jag är drönarn.
 
Top