Vi spelar Polytopia!

Tant Ragnar

InexactLecture18
Joined
23 Jun 2016
Messages
941
Jag var lite förvånad själv att jag lyckades skrapa ihop poängen för att komma upp i 10k där. Det var en blandning av att uppgradera städer, anlägga parker (istället för jättar), dra några vägar, bygga tempel och sedan skövla skog för att kunna köpa trupper som gav de sista poängen jag behövde.
 

Tant Ragnar

InexactLecture18
Joined
23 Jun 2016
Messages
941
Vad ger parker?
En park är en av två möjliga belöningar då din stad når level 5 (och alla påföljande levlar). Parken ger dig 250 poäng. Om speltypen är "glory" så tar det dig närmre de 10k poäng du behöver för att vinna, och är speltypen "might" så tror jag att du har gjort fel val :D.

Det andra alternativet som belöning är en jätte, som är en väldigt stark (men långsam) typ av enhet. Du kan även få jättar som en slumpmässig belöning för att utforska ruiner.
 

Tant Ragnar

InexactLecture18
Joined
23 Jun 2016
Messages
941
Vissa saker har jag väldigt dålig koll på:

  • Poängberäkning (förutom för de uppenbara sakerna, som parker) är lite lurig. Jag *tror* att du får poäng för nästan allt du gör, utforska, erövra städer, bygga trupper etc, men jag har inte koll på de exakta summorna. Jag ser, exempelvis, att alla inte startar på samma poäng i ett nytt parti, och kan inte riktigt förstå vad som skiljer!
  • Skada i strid. Det är såklart bra att ha högt anfall när du anfaller, och högt försvar när du försvarar. Och sedan finns försvarsbonusar (så som att vara i en stad, eller i en stad med mur, eller på en tile där du har bonus från ditt tech-träd. Exakt hur många gubbar den som attackerar respektive försvarar förlorar har jag aldrig förstått mig på. Det finns säkert en formel eller en kalkylator för det någonstans....
 
Last edited:
Top