Vi spelar Polytopia!

Tant Ragnar

InexactLecture18
Joined
23 Jun 2016
Messages
941
Andra bra saker: du får poäng för en massa saker, inklusive producerade trupper (som fortfarande lever), erövrade städer och vilken tech du har. Jättar (fetaste enheten) får du när du levlat upp städer till en viss nivå. På nivån före det att du får en jätte får du välja mellan "expand population" och "expand city size". "Expand population" gör att du automatiskt kommer närmre nästa level (och en jätte eller trädgård), men "expand city size" kan göra att du får tillgång till fler råvaror (och även fler poäng, då kontrollerad mark = poäng).

Du får göra samma val igen för alla kommande levlar för städer (dvs jätte eller garden).

Men ibland kan det vara smart att välja "garden" istället för "jätte". Du får mer poäng då, vilket såklart tar dig närmre de 10k poäng du behöver för att vinna. Å andra sidan är det svårt att vinna på trädgårdar när en armé av jättar knackar på din port....
 
Last edited:

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
4,879
De Zebasiska ledarna är mycket kritiska till införandet av ny militär teknologi som inte ratificerats genom internationella överenskommelser!

Superkritiska, faktiskt.

(Knights får efter en framgångsrik attack en grattis attack, typ som featen "Cleave" i D&D)
 

Tant Ragnar

InexactLecture18
Joined
23 Jun 2016
Messages
941
Jamen, absolut, vi kan väl rösta om det i Folkens Förbunds Fria Församling (FFFF)? Alla som har en huvudstad som inte är STOMP STOMP STOMP:ad av jättar får vara med och rösta!
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
4,879
Store ledare för det fridfulla Aimo-folket, kan ni berätta lite för oss okunniga om ert spännande sätt att leda ert folk?

Bergen är folket!

Jag förstår. Men, varför eftersträvar ni då inte teknologi som låter er bestiga bergen??

Låt mig svara med en fråga! Om det finns en ruin i dimman som du inte kan se, finns den ändå där?

???

Vet inte om jag förstår, men varför inte rekrytera soldater som kan utforska världen i dimman och försvara era heliga berg?

Den som väljer våldets väg blir själv första offret.

Öh, ja men...

Tyst okunnige och lyssna på bergen! Vi Aimos litar på bergens fridfulla budskap.

Men ert folk hungrar och fisken är slut??

Det där är bara propaganda från våra fiender! Folket får väl äta berg om de blir hungriga! Bah!
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
2,604
Location
Malmö
Store ledare för det fridfulla Aimo-folket
Vise ledare av berget, dela med dig av din kunskap! Vi är blott ett enkelt folk av fredliga fiskare, som pryder vårt hår med enkla fjädrar av ingen annan anledning än att det låter oss glädja oss åt enkelheten i vardagen. Men nu hotas vår enkla livsstil av det angränsande Imperiuset och deras evige Tant-Kejsare Ragnar! De säger att de uppskattar oss i vår enkelhet och har till och med delat med sig av sin kunskap. Men vi kan, trots vår enkelhet, se deras hungrande ögon bakom lögnerna. Snälla vise ledare, berätta för oss vad vi enkla Kickoos ska göra mot detta oöverstigliga hot?
(nämnde jag föresten att vi är enkla?)
 
Top