Varulv [Varulvar på en båt] - R1: Istanbul-Aten

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,567
Location
Oktoberlandet
Blixt, brak och dunder vad det gungar...
Jag är för att vi outar så mycket som möjligt då jag tror vi måste reda ut denna härva av förmågor och i vilken ordning allt sker påverkar ju spelet.
Vad tycker vi byn? Vi är ju väldigt många denna gång...

Jag är Navigatören (kanske viktig roll vad gäller vart vi åker: aka hamnar...)
Förmågor: Tung + bybra hamnförmåga.
Siaren kan kolla så jag blir grön.

Det här med vilken plats vet vi ju inte nåt om det är viktigt för nattmorden så det får väl komma med tiden.

Vad gäller röstning så kan jag rösta blankt om ni ger en bra motivering: ser dock inte vitsen just nu men visst...
Ni som gnäller om antalet inlägg och substans verkar inte bry er om ifall vi ska ha Xyas i spel...
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,738
Location
Göteborg
Nu skulle jag vilja titta lite på @Hellzon vs @Empiricus-grejen. För det pågår något skumt här. Låt mig rekapitulera:

Hellzon slänger ur sig lite anklagelser mot Empi.
Korpa, Empiricus och Sidd sitter själva i varsitt utrymme. Min mage säger att det finns en ulv i den här trion!
Det här ger jag inget för. Känns lite taget ur luften. Men, men, vi har inget att gå på ännu, så kör på.

Hursomhelst, en ulv bland Korpa, Sidd och @Empiricus, och Empis teorier om spelupplägg stämmer inte riktigt med vad jag har. Det duger ett dygn från rundstopp.
Här röstar Hellzon på Empi (ogiltigt, eftersom de inte befinner sig på samma plats), och antyder att det finns diskrepans mellan dennes teorier och Hellzons.

Empi har alltså skrivit detta, som är det Hellzon reagerar på:
Våra stopp spelar också roll, utgår jag ifrån. Typ grej A händer om båten är på plats B och person C står på bryggan. I övrigt känns det rimligt med flera grupperingar som kämpar om att döda oss och varandra.
Och nästa post från Hellzon är väldigt intressant:
Röst: Ingen

Jag får inte rösta på Empiricus! Jag vill, och jag ska lägga fram ett case som vi kan ta ställning till i framtida rundor:

(Citat från Empi här /Genesis)

Ja, stoppen spelar roll, jag har info om det som inte matchar Empis teori. Vilket kan betyda att Empi har ulvinfo om stoppen, sprider desinformation eller helt enkelt saknar info och gissar. Två teorier av tre pekar på att Empi är scum.
"Flera grupperingar" är ju en teori man ärligt kan lägga fram som både bybo eller ulv.
Hellzon har här tre teorier. Antingen har han ulvinfo, eller så sprider han desinformation, eller så saknar han info och gissar. I det här läget tänker jag "Jaja, Hellzon, lugna dig." Jag ser inget i Empis post som tyder på att han har info om stoppen. Läser det bara som en gissning. "Såhär skulle det kunna funka med stoppen." Känner att Hellzon hugger lite väl hårt baserat på väldigt lite. Han lägger sedan ut ett förslag om att vi ska koordinera oss för att få ut Empiricus:

Det här med att rösta om hur vi ska rösta är en idé. Jag vill ha ut Empi men det är bara Korpa och Sidd som får rösta på honom. Ska vi försöka med att de lägger sina röster där, två pers på fördäck eller bryggan lägger sina röster på den skummaste där, och resten röstar blankt, så ser vi vem som protesterar.:D
Hellzon lägger till ytterligare en indicier som han inte vill yppa, samtidigt som han erkänner att det är rimligt att vi inte kan rösta ut Empiricus

Rimligt ändå. Att fyra av femton skulle rösta och resten lägga ner öppnar ju så stort för snipningar också. Jag kom på en grej till på Empi som jag inte riktigt vill detaljera än men jag kan gå med på att sätta en nål i hans namn så länge.
Men! Nu händer något intressant. Empi svarar:
Jag har ju inte alls något emot att droppa lite kunskap från mitt pm såhär i hintform, jag tänker att det här är inte något som vi förlorar på att veta:
Det finns saker som triggas av vilken hamn vi är i - det finns säkert fler av er som har liknande saker i era pm. Det är också inte, om jag förstår det rätt, garanterat att båten kommer lägga till i samtliga hamnar alternativt kommer göra det i en annan ordning.
När jag läser detta reagerar jag starkt. Här har vi något! Hellzon sade att det Empi skrivit om hamnar inte stämmer med hans roll-PM. Jag tänkte att Empi bara gissade lite, men nu säger han att han visst har info i sitt PM om hamnar. Det måste ju rimligen innebära att antingen Hellzon eller Empi ljuger. Bra jobbat, Hellz! Men så svarar Hellzon tvärtom hur jag förväntade mig:

Jag börjar här då. Det här är precis de slutsatser jag också dragit baserat på den info jag har i mitt Roll-PM. Det följer då att det finns filurer på båten som kan hindra båten från att gå i hamn alt ändra rutten*. Jag har tecken på att det är dåligt för byn om de lyckas.

Parentes som ploppade upp mens jag skrev:



Dude, jag kan inte "hugga" mer på KrilleW än jag gjort i inlägg #38. Han är på Bryggan och jag är Lag Fördäck.

Nåväl.



Här fastnade jag i teorin att du säger detta för att du har just den förmågan - grej A är att vi hoppar över en hamn, plats B är på väg till den hamnen och person C är Empi. Kan kännas oskyldigt att

*) Jag tror på det förstnämnda då den förbestämda rutten är rimlig och det blir konstigt fluffmässigt att börja ändra ordning på hamnarna.
Jag har lite svårt att tolka detta inlägg, inte minst för att det är ofärdigt. I sitt nästa inlägg går Hellzon till angrepp mot BDG, och sedan i sin misstankelista skriver han:
Empi: fortfarande under bevakning, men grönare än tidigare pga bemötte anfallet.
Vad hände här? @Hellzon, du hade tre teorier om Empi. Den enda teorin enligt vilken han var grön var att han inte visste något om hamnarna. I andra fall så är han ulv, enligt dig. När han sedan skriver och bekräftar att jodå, han har info om hamnarna, så släpper du honom? Varför?

Jag ogillar lite att hoppa på Hellzon eftersom vi grälat i bägge de varulvsspel jag spelat i, men jag kan läsa detta på två sätt:
  1. Hellzon är ulv och hoppar på Empi. När han ser att han inte får napp lägger han ned det och byter offer.
  2. Hellzon och Empi är ulvar tillsammans. Att hoppa på Empi här är ganska ofarligt, eftersom Hellzon inte kan rösta på honom, och det kan inte de flesta andra heller, så risken att han åker ut är låg. På detta sätt etablerar de en tydlig fiendskap från R1, som ska få oss att tänka att "Nä, Hellzon och Empi kan omöjligt vara ulvar tillsammans, kolla hur hårt Hellzon attackerade honom i R1".
Det är såklart fullt möjligt att Empi är ulv eller att båda är gröna, också. Men just nu läser jag det som nummer två ovan. Hellzons attacker är väldigt vagt motiverade i början. Känns som att han anfaller för att han vill attackera Empi snarare än för att han hittat något. Och i och med att han inte faktiskt kan rösta ut honom (han "råkar" rösta fel när han glömmer att han inte får) så är det säkert att etablera lite distans här.

Det som är mest misstänkt för mig är just det här med att Hellzon säger att något Empi sagt om hamnarna inte stämmer hem Hellzons roll-PM, och att när empi säger att han visst har info om hamnarna så släpper Hellz taget. Dock är det grönande att snacka om roll-PM såhär tidigt, då det är svårt att ljuga fram saker som stämmer med bybornas PM. Men det räcker ju att en ulv har lite info i sitt PM för att de ska kunna koka ihop detta tillsammans.

Så: Vad jag skulle vilja se från er två nu, @Hellzon och @Empiricus, är att ni reder ut, utan att avslöja allt såklart:
  1. Exakt vilken info som Empi gav som inte stämmer med Hellzons roll-PM
  2. Om Empis PM är i linje med detta, så att vi kan etablera att era PM inte stämmer med varandra (och någon av er ljuger)
Jag vill se er reda ut den här frågan, då detta är det matnyttigaste vi har just nu. På min lista är ni nu båda ganska orangea, tillsammans med Stövelkatten för hans passivitet.
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,198
Location
Malmö
Som väntat ganska oöverskådligt spel så här första rundan. Men man får väl börja gräva (ösa) där jag står.
- KrilleW: 4 inlägg totalt. Har ju outat ganska mycket om sin roll redan, och det i sig upplever jag som grönande. Känns som en konstig ulvstrategi att ta täten i diffust outande på det sättet. möjligen skulle det kunna hänga ihop med någon sort DTF-situation, men även det känns lite långsökt.
- michael: 1 inlägg totalt. Tycker inte det sticker ut som särskilt ulvigt, utan rimligt funderande kring spelupplägg.
- Lukas: 2 inlägg totalt. Lite harviga och väl försiktiga tycker jag kanske. Var underlaget för uttalandet om att Vimes skapar spel där massoutning är dåligt för byn finns undrar jag lite, för det tycker jag inte alls är allom givet. Jag är ju ett fan av massoutningar och upplever att det nästan alltid har gynnat byn.

Tycker kanske inte det finns någon jättestark ulv-kadidat där jag står. Vore jag tvungen skulle jag rösta på Lukas.

Röst: Ingen
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,567
Location
Oktoberlandet
Hjälp till byn nu med en tanke om DTF: kan det vara så nu att Den Tredje (och kanske även Fjärde) Fraktionen inte kan/får diskutera med varandra utanför speltråden och nu alltså fiskar efter att hitta varandra med div antydningar och ledtrådar.

Det kan väl vara ett möjligt upplägg el som nån skrev om och frågade om ensamvargteori (vem var det?)?

Kan nån duktig grävande hitta nått?

Och till alla er som röstar: ingen och gnäller på att andra inte tar ställning...era banditskojare, bestar, bladlöss, blindstyren, blodsugare, blåkullatomtar och framför allt slemma blötdjur på er...
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Blixt, brak och dunder vad det gungar...
Jag är för att vi outar så mycket som möjligt då jag tror vi måste reda ut denna härva av förmågor och i vilken ordning allt sker påverkar ju spelet.
Vad tycker vi byn? Vi är ju väldigt många denna gång...

Jag är Navigatören (kanske viktig roll vad gäller vart vi åker: aka hamnar...)
Förmågor: Tung + bybra hamnförmåga.
Siaren kan kolla så jag blir grön.

Det här med vilken plats vet vi ju inte nåt om det är viktigt för nattmorden så det får väl komma med tiden.

Vad gäller röstning så kan jag rösta blankt om ni ger en bra motivering: ser dock inte vitsen just nu men visst...
Ni som gnäller om antalet inlägg och substans verkar inte bry er om ifall vi ska ha Xyas i spel...
Min motivering till att åtminstone ändra din röst är självfallet att jag kan gröna dig.
Med den info du har så blir vi ett bra team. Du ändrar riktning och jag lägger till i hamn.
Jag kan också outa mig och avslöja att jag är förste styrman och troligtvis en attraktiv mumsbit för ulvarna, nu lever jag farligt, men med lite finess kanske jag klarar mig.

Förhoppningsvis har vi också en andre styrman som tar över efter mig, men om inte kan det bli ett problem.
Särskilt om vi ska docka i hamn.

@Sidd , så snälla välj gärna någon annan denna gång, för ulvarna är ändå efter mig.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,738
Location
Göteborg
Alltså, jag är inte nödvändigtvis emot outande. Jag tror att det kan gynna byn. Men vi ska inte hålla på att spontanouta oss bara för skojs skull. Vi vill ju gärna tvinga misstänkta att outa sig först så att de har lite info att gå på och lätt tranpar i klaveret om de ljuger.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,567
Location
Oktoberlandet
Ok KrilleW
Jag spelar med så länge på samma resa och skickar mina funderingar åt Xyas som inte ger nåt...
(Ja jag vet att jag haft fel varje gång Xyas men nån gång måste jag väl ändå ha rätt att detta lågflygande med Stövlis beror på scumfasoner)
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,373
RUNDAN AVSLUTAS 21:00 IKVÄLL!

Glöm inte bort att skicka in er förmågeanvändning och förflyttning!
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,373
Regelförtydligande:

Din senast lagda röst gäller. Är din senast lagda röst lagt på en spelare du inte får rösta på (på grund av att ni inte är på samma plats), räknas din röst som ogiltig. Det spelar alltså ingen roll om du lagt en tidigare röst på ett legitimt mål. Om din senaste röst inte är möjlig är det samma sak som att du inte röstar eller röstar på "Ingen".
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Jag har lite svårt att tolka detta inlägg, inte minst för att det är ofärdigt.
Ja det hoppade lite och blev kapat. Kan prova igen:

"Jag börjar här då. Det här är precis de slutsatser jag också dragit baserat på den info jag har i mitt Roll-PM. [Hamnarna påverkar saker och någon/något kan göra att vi inte stannar i alla som planerat.] Det följer då att det finns filurer på båten som kan hindra båten från att gå i hamn alt ändra rutten. Jag har tecken på att det är dåligt för byn om de lyckas.

Här fastnade jag i teorin att du säger detta för att du har just den förmågan - grej A är att vi hoppar över en hamn, plats B är på väg till den hamnen och person C är Empi. Kan kännas oskyldigt att skriva sanningen i detta fall och chansa på att ingen tar det som scumförmåga.

Och i och med att han inte faktiskt kan rösta ut honom (han "råkar" rösta fel när han glömmer att han inte får) så är det säkert att etablera lite distans här.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
Sitter och läser ikapp, och har svårt att få rätsida på detta. Har försökt få ett helikopterperspektiv, men skall försöka göra det lite lättare på mig och bara fokusera på de som är i samma rum som jag. Det är ju ändå de jag bara kan rösta på denna runda: Basse, Björn, Genesis, Hellzon, Stöveln

Får spontant inga röda vibbar från Basse, Björn och Genesis. Skulle jag välja den som är mest grön i den skaran blir det Genesis, bland annat för att min begagnade dussinhjärna är så tacksam över hans begagnade karta ... men jag gillar också hans analysarbete av Empiricus vs Hellzon.

Stöveln har inte bidragit så mycket ... men det stämmer tillsvidare överens med hans modus operandi som bybo i förra partiet (där han var lågaktiv bybo).

Då blir det Hellzon kvar.

Jag gillar hur Empiricus satt ord på att det är en bra ulvstrategi är att vara aggressiv i detta spel eftersom det inte avslöjas att man tokdrevat en bybo i döden, vilket tillsvidare ger min röst. Jag skall dock läsa igenom vad de skrivit en gång till innan jag lovar att jag låter rösten ligga kvar rundan utan. Jag förseer mig med frukost och återkommer.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,590
Okej, jag håller på med analys av fördäck.

Hörni, vi ska ju förstås analysera alla spelare, men kan inte vi tillsammans hjälpas åt att analysera de som faktiskt är röstningsbara?

Det är ju röstning redan ikväll och min uppfattning är att rösttågen flyttar sig långsammare nu än förr om åren.

Att tex spekulera om tjafs som uppstått mellan två kandidater som inte är röstningsbara är ju ett säkert rum för ulvar att befinna sig i.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Min motivering till att åtminstone ändra din röst är självfallet att jag kan gröna dig.
Med den info du har så blir vi ett bra team. Du ändrar riktning och jag lägger till i hamn.
Jag kan också outa mig och avslöja att jag är förste styrman och troligtvis en attraktiv mumsbit för ulvarna, nu lever jag farligt, men med lite finess kanske jag klarar mig.

Förhoppningsvis har vi också en andre styrman som tar över efter mig, men om inte kan det bli ett problem.
Särskilt om vi ska docka i hamn.

@Sidd , så snälla välj gärna någon annan denna gång, för ulvarna är ändå efter mig.
Att du är förste styrman förklarar ju i vart fall ditt svamlande om roller tidigare, jag tror fortfarande inte att det är bra att hålla på och outa så här tidigt men jag har dig som grön just nu.

Genesis tycker jag gör ett bra case mot Empiricus, och hade gärna röstat på honom, att båda två skulle vara ulvar känns dock lite mer långsökt men inte helt orimligt och jag tror vi mår bra av ett drev så när nu LJS också lagt den där kan jag ju hoppa på Röst: Hellzon (eftersom jag inte får rösta på Empi).

Xyas har fel i att massoutning är bra, eller ja alltså jag vet ju förstås inte om han har fel eller inte men jag tycker det är dålig speldesign om det är bra att göra runda ett och jag har högre tankar om Vimes än så. Tycker också det är ett tråkigare sätt att spela på. Men som sagt jag tänker inte rösta ut Xyas idag, jag har gjort det alldeles för ofta redan.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Amenvafan, jag kom åt "post".

Och i och med att han inte faktiskt kan rösta ut honom (han "råkar" rösta fel när han glömmer att han inte får) så är det säkert att etablera lite distans här.
Dude, det är första gången vi har det här systemet med att bara få rösta där vi står. Inte mitt fel att det var Empi som triggade mig.

Exakt vilken info som Empi gav som inte stämmer med Hellzons roll-PM
Well, jag har redan redogjort för att det han skrev fick mig att tro att han kan styra skeppet så det inte går iland i vissa hamnar.

Sen har jag info i mitt PM om att vind och vilken hamn vi varit i påverkar mig. Inget om plats på skeppet vilket fick mig att undra. Men med tanke på KrilleWs Stormgate så har inte alla samma faktorer förstås.

Vi backar bandet lite...

I det här läget tänker jag "Jaja, Hellzon, lugna dig."
Ja det var ju det jag insåg efter ett tag också, att jag kanske la mycket tid på att skälla i fel tunna. Tappade kollen på hur mycket tid jag lagt men när du @Genesis spaltar upp det så är det ju mycket - ett halvdussin inlägg.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Ja, det är bara du som har fått positiva saker med stormar gissar jag, och jag gissar att det är för att du inte är en bybo. Jag tror ju som sagt att det är bra för byn att hålla skeppet flytande, och jag kan visserligen inte så mycket om segling, men inte låter storm som något bra för en båt som redan tar in vatten... Det låter också förövrigt rätt ulvigt att försöka peka siaren(na) mot den som ni ändå tänker ha ihjäl under natten. Rent generellt sett som bybo så är det väldigt mycket bättre att försöka rösta ut dom man tror är ulv snarare än att försöka spekulera kring eller rekommendera saker för specialrollerna.

Sen har förstås Genesis en bra poäng, många bybor reagerar ju precis så där på att bli anklagade, men vet ni vilka som ännu oftare reagerar så? Ulvar. För det är skitjobbigt som ulv att råka bli utpekad och man tycker lätt att argumentet är helt fel, och kan inte fatta hur man kunde blivit utsniffad, och reagerar sen med ryggmärgen. Men det är klart, inte ens jag brukar kunna ta en ulv med säkerhet redan efter några inlägg men jag har fortfarande KrilleW som mycket mer misstänkt än genomsnittet.
Vid närmare eftertanke så ska jag nog ta och avskriva Björn den gode från misstankar också. Det vore på samma sätt märkligt av en ulv att bygga ett drev på en sak som ulvar inte kan veta om bybor. En ren chansning som skapar mer suspekt än vad det vore värt.

Det gör att min huvudmistänkte är Hellzon som var snabb att haka på detta drev. Särskilt som han inte själv kan rösta ut KrilleW. Sidd går också upp i misstanke liksom Impetigo som jag tycker verkar ha spelat rätt samspelt med Hellzon. De har båda kastat suspekt på Empiricus och de har båda kastat suspekt på mig.

Ser fram emot att läsa Basses case.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
@Björn den gode , i post 28 skriver du att min teori om lone wolf-fraktion är ”befängd”. Varför? Det är inte som att det är en ovanlig roll att ha med i irl-varulv … och jag har sett den i många fler partier än kultledaren till exempel (vilket Vimes använde som DTF i tågpartiet).

Jag kan inte tänka mig att Vimes inte känner till, eller har spelat med, lone wolf-rollen, och eftersom han uppenbarligen gillar DTF så är det inte dåliga odds för att den är med. Så jag kan därför inte förstå varför en bybo skulle tycka att min teori var ”befängd”.

Däremot kan jag se varför en varulv skulle vilja säga det.

Oavsett om det finns lone wolf eller inte så är själva tanken på rollen skadlig för varulvarna. Deras samarbete skadas om de i sin paranoia oroar sig för att lagkamraterna inte har rent mjöl i påsen. Bättre då att Högt och Tydligt säga att det är befängt, så att du och dina ulvkompisar kan gå vidare.

Jag har kvar rösten på Hellzon ett tag till, men kan tänka mig att flytta rösten till dig på grund av ditt svar.

Hur kan en populär roll som lone wolf vara befängd i detta korvtårteparti?

IMG_2763.jpg
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
God morgon! Jag har inte helt släppt Sidd som misstänkt, men min röst där är meningslös så jag ska hitta en bättre kandidat idag innan eftermiddag/kväll när jag är upptagen.

Just nu lutar jag åt Impetigo. Jag tycker att helvändningen där var intressant.

Från det här till:
O’hoj!

Det är ju första gången jag är ute på de sju haven och spontant känns det som att jag tagit mig vatten över huvudet med tanke på hur svårnavigerad det här farvattnet verkar.

Jag tar det piano och hoppas att nån börjar peka med hela handen så hakar jag på.

På direkt förfrågan har jag inte nån tanke om hur vi är placerade från början, gissar på slump då det verkar vara en blandning av slump och måånga rörliga delar som styr vår kosa.

Säg som sagt bara åt mig vart jag ska gå och vem jag ska rösta på, ni som seglat förr, jag är med på alla planer så länge de är bra.

Åh, och Röst: Halo9000

Till inlägg i stil med det här:
Äh, du bara tiltar nu. Du som är en duktig analytiker vet egentligen att min koppling ”Hellzon grönish -> imperiicus rödish” är bättre/enklare än din ”hellzon rödish -> impetigo rödish pga säger att hellzon är grönish”, det är inga konstighter att du blir orange på min lista.

En lista som naturligtvis baseras mycket på magkänsla, det är inte rödande som du gör gällande.

Frågan är varför du tiltar så? Den enklaste förklaringen är ju att du känner dig hotad och vill avleda misstankar genom dina vilda (och, får du erkänna om du tar ett djupt andetag och tittar på datan en gång till) ogrundade ad hoc-anklagelser.
Jag får känslan av att Impetigo försökte bara få glida med, men fick veta att det inte var så. Det är klart att det är möjligt att det är så enkelt att det är en nybörjarbybo som ville glida med i det här kaoset, men hade jag varit ulv hade jag inte velat vara drivande. Sen reagerade jag, precis som Empi, på hur Impetigo beskriver Empi som om de har spelat tillsammans förut och har förkunskaper om analysförmågan.

Röst: Impetigo
 
Top