Varulv Varulvskalendarium 3.0

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
309
Våga, folk är riktigt trevliga här.
Vi liksom har en egen liten hörna av Matrix där vi tränar på och låssasgrälar, smyger som rädda scum och skapar fantastiska konspirationsteorier i all välmening. Spelledarna bygger fantastiska luftslott och det är helkul.
Vi låter kanske som att vi hackar på varandra titt som tätt men folk här är faktiskt snälla!
(Jag har visserligen en gås oplockad med @fjodorsenuba men det kommer att ordna sig nästa gång!)
De gamla rävarna verkar dessutom vara extra snälla mot nykomlingar vilket jag fått uppleva ett tag.
Välkommen in i Varulvs-gänget.
Ja precis! Då kan du rösta på mig ur mycket som helst då jag håller i USCSS Wrnu - I rymden kan ingen höra dig sova !
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
309
Fast det är det ju! Dumbomen är ju den de mördar sist.
Det förklarar saken för mig varför jag överlever då... alltså jag går på Omeprazol och magknip genom varje vända. Min vanliga styrka brukar vara poker face och kunna läsa folk så det är svååååårt via nätet. Helt annorlunda men klart du ska prova på. Som sagt det värsta är att man antingen blir kvar sists eller åker först. (Sorry @Sidd !)
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
9,000
Två grejer:

Rösträknaren @Martin3 gjort fungerade utmärkt. Underlättade hanteringen av rundorna rejält. Använder man @-röster är mitt förslag att blankröst markeras med röst på SL (som Hellzon eller vem det nu var gjorde senast).

Jag är mest peppad på att spela nu, men prel-bokar Mäster Ulv IV: Kampen mellan ulv och bybo till oktober.
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
309
Anmälan uppe för USCSS Wrnu!
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
9,000
Nu är vi jäkligt peppade på Fjodors spel med start i maj!

Men, förra året snurrade jag om ett strategiskt diplomatispel med dold resurshantering. Då fick jag inte riktigt till det, men jag tror att jag kommer få ihop det nu. Så jag vill lite prel-boka det för sommaren (typ juli). Det är ett litet spel (5 spelare) och kommer inte kräva så mycket skrivande i tråden, och det kommer vara lite av ett speltest. Så inte samma sociala krav på mycket aktivitet som i varulvsspel. Därför tänker jag det funkar för sommarspel.

Och just ja, istället för senmedeltid blir det typ 1100-tal.
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
9,000
Juli
Strategiskt diplomatispel med dold resurshantering arrangeras av Vimes.
Jag är fortfarande pepp på det här, men i nuläget har jag skrivit 15 sidor regler (okej, det är ganska mycket exempel och tabeller, men ändå) och har gjort kanske en tredjedel av förarbetet. Så... Jag tror inte jag blir klar. Eller att ni vill spela det när det är klart :rolleyes:

Vill någon annan köra något i juli så är det bara att hugga in.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
6,333
Är det dags för @Basenanji s spännande patterns patterns patterns eller en till runda av @Genesis Tjuv och Polis?
Jag har försökt kontakta Basses utvecklingsavdelning Framgångståget Fjutur, men de är på glammigt party i skärgården och deras wifi är tydligen ganska kasst. "Vi klarar oss - vi har rosévin och vattenskotrar!" är det sista jag hörde av dem.

Ber att få återkomma i höst helt enkelt.

/B
 
Last edited:

Martin3

Swordsman
Joined
7 Sep 2020
Messages
689
Jag har försökt kontakta Basses utvecklingsavdelning Framgångståget Fjutur, men de är på glammigt party i skärgården och deras wifi är tydligen ganska kasst. "Det funkar - vi har rosévin och vattenskotrar!" är det sista jag hörde av dem.

Ber att få återkomma i höst helt enkelt.

/B
Ok, grabbar jag tror jag har det.
Om vi tar första bokstaven i varje ord: JHfkBuFFmdäpgpisodwätgkdfvhrovädsjhadbafåihhe
Sen gör vi ett stegrande ceasarskiffer av det men börjar på tre istället för ett steg. Vänder på ordningen och bara läser de positioner i meddelandet som är i fibonacci-skalan så får jag fram hans meddelande:

"Cya bitches!"

Någon som har någon ledtråd på hur vi ska använd det?
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
6,333
”Men vad är det här?!” Basse ser förskräckt ut när han pekar på några papper framför honom.

”Tja, det ser ut som fakturor” säger Månstråla tvärsäkert och Hampuz fyller på ”Mm, om man känner till den där fantastiska uppfinningen alfabetet så kan man läsa att det står så. Fak-tu-ra.” Den tredje ynglingen, en blond ung man i sina bästa år lägger triumferande till ”…och om man känner till vårt eminenta siffersystem så står det 395 000. Exklusive moms!” Trion ler överlägset mot Basse som helt tappat fattningen.

”Men ni skulle ju ha arbetshelg? Planera nästa varulvsspel?! Här…här står det att Framgångståget ska betala för rosévin, vattenskotrar och en helikopterresa mellan Sandhamn och…Stureplan?!”

Månstråla ser nästan ut att vara upprörd på riktigt när hon utbrister ”jamen vaddå -- vi skulle väl inte arbeta hela tiden? Det skulle ju va’ typ slaveri!” De andra nickar uppbragt. ”Ja och man blir jättetrött av att åka vattenskoter faktiskt! Då kan man behöva vila upp sig!”. Basse är mållös. Uppgiften var ganska enkel trodde han: Framgångståget skulle ta fram ett nytt varulvsspel åt rollspel.nu, men de unga utvecklarna (fast Månstråla och Luxas irriterat korrigerar Basse med att det heter Senior Developer Magician Consultant Trickster och inget annat) hade invänt med att i så fall skulle de behöva göra en ”Kick-In, Starter-Go”, vilket i och för sig innebar en helg av arbete -- men under villkor att deltagarna får mat, boende och ”fräscha och insprerande aktiviteter för att stimulera insprationen!”.

Basse mindes hur han som lärare en gång för länge sedan – inför ett utvecklingsarbete åt kommunen hade blivit inkvarterad på ett förvisso enkelt, men ändå väldigt mysigt vandrarhem – och råkade oförsiktigt nämna det. Det ledde till mycket arga blickar från Luxas varpå Basse förstod att vandrarhem på Gålö inte var att tänka på. Det fick bli Sandhamn för att utvecklarna ens skulle kunna tänka sig att ha en arbetshelg. Som de själva bett om att få ha. ”Vet du hur svårt det är att göra ett bra varulvsspel? Vet du om att det facktist finns ett superbra spel som heter Bäster Ulv och ska vi göra ett lika bra måste du visa att du vill satsa på oss!” menade Månstråla och så fick det bli med det.

”Men vad har ni kommit fram till då?”

Månstråla gör nästan en piruett i luften av självförtroende när hon startar presentationsprogrammet VixXion, ”…en superhet beta från Cali, Microsoft kommer liksom typ gå i konkurs när den här brejkar, ja ba’: ta alla mina bitkåjns, ja vill ha aktjer, haha!”. Skärmen förblir dock svart. ”Ammeh, den måste uppdatera bara…vänta”. Månstrålas replik får Hampuz att snabbt ta över ”Nu för tiden är det superhett med spiongrejjer! Så vi kommer satsa stort på det här med jiffer!”. Basse hinner inte tänka innan orden lämnar hans mun: ”Öh…menar du chiffer?” varpå Hampuz är på väg att göra sin ”nu är jag kränkt och kommer stanna hemma resten av veckan även om det bara är tisdag eftermiddag!”-min, men tack och lov fortsätter: ”…så de som spelar ska få lösa jiffer och gissa typ på så här spännande koder och så”.

plötsligt exploderar hela rummet i galna färger och former när projektorer, datorer och Månstrålas fem mobiltelefoner tillsammans projicerar något som ser ut som en gammal byggnad i trä. ”Har jag inte sett den där bilden förut?” frågar Basse varpå Månstråla tvärsäkert säger ”nä, för jag har hittat den på nätet facktist”. Basse tycker att bilden liknar Ebon Oaks-spelet, men håller inne med kommentaren. Månstråla fortsätter ”…man ska gå runt i en byggnad. Och i varje rum så finns det olika jiffer som spelarna kan lösa”. Luxas fortsätter: ”Aa, åsså när man har löst ett jiffer så får man typ en förmåga, för vi har gjort en ankätundersökning som visar att 98% av alla som spelar varulvsspel på rollspel.nu älskar att få förmågor.” Basse, uppfostrad med att man ska tänka på laget före jaget, känner sig uråldrig och vrider obekvämt på sig. ”Men, hur blir det med ulvar och bybor? Är chiffret...” ”Det heter jiffer!” inpräntar Luxas och rullar med ögonen. ”Oh..förlåt…okej, det här jiffret då, öh…kommer det vara lika bra för ulvar som för bybor att lösa?” Hampuz sveper med handen över presentationsprogrammets projektioner vars ”4-D”-funktion nog inte riktigt fungerar som det är tänkt då bokstäver, ord, bilder, filmklipp, logotyper projiceras till tonerna av ett slumpbaserat konstmusikaliskt stycke för trumpet och slagborr. ”Asså, så här va’, alla får bestämma vilket rum de går till, i varje rum finns det ett jiffer att lösa. Om man löser jiffret så får man reda på en förmåga och då får man den. Men ulvar kan bara använda ulvförmågor och bybor får bara använda byboförmågor.”

”Det låter lite som att ni har snott…alltså jag menar ni har inspirerats ganska mycket av Vimes Mäster Ulv och Ulvar på en båt?!”

Och nu är utvecklarna tysta. De tittar förläget ner i marken.

”Men har ni pratat med Vimes? Ni kanske skulle kolla med honom så inte han känner att ni tar hans grej liksom?”

Luxas tar till orda i den pinsamma tystnaden som plötsligt uppstått. ”Hampuz skulle messa honom…typ…”. ”Ja, men Vimes verkar inte använda Plik-Plok så ja kunde inte adda honom till min Team-Buddy-Hangaround-Stack!”. Hampuz urskuldande får det att låta som att det mest är Vimes fel. Månstråla skiner upp: ”Jag vet! Jag kan messa honom på Fejsbuck!” De andra utvecklarna tappar hakan av att Månstråla både känner till – och kan använda – så gamla sociala medier. ”Du är så jäkla no. 1, Månstråla!” säger Hampuz och Luxas och fistbumpar varandra.

Basse tittar trött på sitt utvecklarteam. ”Här tuffar vi på mot…framgång” tänker han för sig själv.

”Okej. När kan vi köra spelet då? Snart hoppas jag?!”

”Vi är klara när som helst! Det är typ helt färdigt…” menar Månstråla men lägger till ”…för att vi ska få de sista detaljerna på plats så behöver vi konsultera några experter.”

”Okej…” säger Basse klentroget ”…och var finns de här experterna?” men nu tycks trion ha bestämt att mötet är avslutat för de ger varandra high five:s och gör sig i ordning att lämna rummet. Över axeln säger Luxas lite nonchalant:

”Stockholmsveckan! Visby! Det var fullt på färjan så vi fick hyra ett flygplan! Fatta va’ coolt: bara vi tre i ett flygplan för typ trehundra pers! Du får en faktura efteråt!”

Okej, med detta kryptiska (!) meddelande vill jag bara säga att Varulvsspelet Patterns! Patterns! Patterns! verkligen kommer gå av stapeln i augusti. Vi bokar sista semesterveckan i augusti och roller delas ut söndag 7/8. Spelet startar sedan måndag 8/8 och pågår till 12/8. Jag hoppas på 8-12 spelare!

Basse
 
Top