Marvel Faserip skurkar

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Bushwacker kan få sin arm att byta form till olika skjutvapen. Bara normala skjutvapen dock så typ hagelgevär och grejer, inte laserkanoner eller plasmapistoler. Han kan göra sitt finger till en liten pistol eller hela armen till ett gevär/hagelgevär/automatvapen. Anledningen till att han kan göra det är att han fått en cyborgarm av CIA som han brukade lönnmörda folk för. Han hatar mutanter och har vid tillfällen varit en seriemördare av dem eller jobbat mot dem på andra sätt. Han gör dock annat mördande också och är en fiende till både The Punisher och Daredevil.

Bushwacker är i FASERIP reglerna en ganska dålig skytt. Det är lite märkligt men hans färdigheter är betydligt mer inriktade på att smälta in och sedan skjuta någon som trodde han var obeväpnad.

Plot hook: Bushwacker har fått sponsoring av anti-mutant hatgrupper och investerar pengarna i en plastikkirurg med privatklinik, en sminkös med en enorm uppsättning utrustning, en skådespelartränare, någon som förfalskar bakgrunder och en kostymavdelning. Så han mördar mutanter som inte är beredda med olika typer av kulor och bärandes olika personligheter/ansikten. Men nu har han gjort bort sig! Efter ett mord av en mutant aktivist under en fundraiser hinner han inte därifrån innan polisen spärrar av byggnaden och håller kvar alla. De kan bara hålla folk så här i ett par timmar innan det blir omöjligt kaotiskt och de måste släppa folk dock. Hjältarna måste lista ut vem som är mördaren bland flera hundra personer och där det inte finns något mordvapen. Misslyckas de kommer det göra människa/mutant relationerna i staden betydligt värre och Bushwacker kommer fortsätta mörda.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Caber är en keltisk gud över att vara snabb och spelemän. Han är med i Thor och jag har läst en serie med honom nu eftersom jag köpte den för den här tråden. Han är en kaxig, otålig gud bortom mänsklig moral och hans stora superkraft är att han är så jävla snabb att det inte är sant ovan på standard gudpaketet. Vansinnigt snabb. Liksom WOW snabb!

Plot hook: Caber har kommit till hjältarnas stad och upptäckt att folk röker! De suger i sig gift som förstör deras kroppar och röster. Han är guden av att springa och sjunga så det duger inte. Så Caber har sagt till staden att han förbjuder rökning med sin gudomliga auktoritet. Han kommer springa runt staden supersnabbt och hålla ett öga på alla hela tiden. Om någon röker kommer han spöa upp dem. Röker de igen kommer han kapa deras tungor. Röker de en tredje gång kommer han avrätta dem.

OCH SEDAN GÖR HAN DET.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Calypso är en voodoo häxa och Kraven the Hunters ex-flickvän. Hon har en handfull storylines där hon kontrollerar folk och får dem att anfalla spindelmannen. Det är inte okej att använda voodoo som en anledning att någon har krafter längre (det borde inte vara det i alla fall) men en ond häxa kan man alltid göra något med.

Plot hook: Calypso har hittat en grupp normala människor som hatar hjältarna för saker de gjort tidigare. Har de dödat en superskurk så är det här dennes familj, har de råkat förstöra en byggnad under en strid är det här folk som bodde i den och så vidare. Calypso har slutit en magisk pakt med dem. De får djurbaserade superkrafter och så har de 24 timmar på sig att döda en av hjältarna, misslyckas de offras deras själar till Calypsos bortomvärldsliga mästare men lyckas de får de sin hämnd och får behålla sina krafter. Grejen är att de inte har en chans mot hjältarna. Calypsos använder hjältarna som verktyg i en offerritual för att stärka sina magiska krafter genom offer till sakerna bortom vår dimension.

Kan hjältarna lista ut vad som pågår och ett av offren som anfaller dem att samarbeta i hjältarnas försök att rädda dem?
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,090
Location
Stockholm
Bastion… Okej, det kommer vara problematiskt att sammanfatta den här karaktärens bakgrund. Han har sitt ursprung i den mest förvirrande X-Men eran och är hårt kopplad till en väldigt förvirrande crossover. Men låt oss försöka:

Det finns superrobotar gjorda för att döda mutanter, de heter Sentinels. De finns i en massa olika versioner gjorda av olika organisationer och personer men de är alltid rasistiska folkmordsvapen. Bastion är två olika superversioner av Sentinels (en av dem från framtiden) som blev blev sprängda genom en magisk spegel från Camelot som förvandlade dem till en person. Den killen är Bastion och är en man med alla en enorm superrobot designad för att döda mutanters krafter. Så han är immun mot typ allt, är supertuff, kan flyga, se om folk är mutanter och skjuter förintarstrålar. Men han är också smart och charmig nog att nästla sig in i regeringar och driva en anti-mutant agenda politiskt.

Ni vet David Duke, Nynazisten och Ku Klux Klan ledaren, som ställde upp i guvernörsvalet i New Orleans i början av 90-talet och nästan vann? Exakt den plot-linen fast med Bastion!

Den sittande guvernören är MITT I en riktigt rälig Me Too sexskandal, Bastion som,är utmanaren har knasigt mycket pengar för sin kampanj, han lovar all populistisk skit han kan plus att flera företag (som drivs av anti-mutanter) lovat att starta kontor/fabriker i staden ifall Bastian vinner.
Jag föreslår att irriterande så är Bastion faktiskt en väldigt bra guvernör, han sparkar rasister och folk som är korrupta och lyckas genom sin data hjärna lista ut ur man ska få igenom fler bra reformer (bl.a. skyddslagar som kör att kemikaliespill o likande som skapar mutanter i Marvel blir svårare att hända).

Om det inte vore för att han vill ha ihjäl alla mutanter, och folk med superkrafter som kan leda till att deras barn är mutanter (så Spindel-Mannen men inte Iron Fist), och när det kommer till kritan är villig att offra en hel del folk om det skulle utrota lika många/mer mutanter så är han inte så dum på sitt jobb.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Carnage är en ännu mer grimdark version av Venom som i sig är en grimdark anti-spindelman. Carnage är en utomjordisk parasit kallad en symbiot som i sin naturliga form är en rödsvart sörja. Men när den hittar en mänsklig värd formar den sig till en monstruös version av en spindelmannen dräkt som ger bäraren alla spindelmannens krafter och några till. Symbioten kan forma sig till yxor, tentakler, tänder och annat. Symbioten och värden bildar tillsammans ett gemensamt sinne. Venom är en ganska komplex karaktär där både den utomjordiska fejkdräkten och den mänskliga bäraren har tidigare relationer till spindelmannen och det driver dem till ondska, men ibland även till hjältemod. Det finns även ett starkt homoerotiskt element i relationen mellan Venom och Spindelmannen. Så medan Venom på ytan är en ond spindelmannen med monstertänder så finns det mycket annat där.

Men Carnage har inget av det där. För personen Carnage symbioten valde som mänsklig värd var den sadistisk seriemördare Cletus Kasady. Cletus är nästan en parodi av en seriemördare. Han är från ett fattigt och våldsamt hem i södern, har en låg IQ, dödade sina husdjur, sedan sin mormor, sedan barn på hemmet han skickades till innan han brände ner det och gav sig ut på vägarna som en lösdrivande seriemördare. Sedan kom ett alien monster till honom i fängelset och gav honom superkrafter som han använde till att bli en supermäktig seriemördare.

Så vi måste nog bemöta elefanten i rummet, jättemånga hatar Carnage. De tycker det är idiotiskt att ha en seriemördare i spindelmannen. Det är grimdark draget till en idiotisk extrem eller bara en ursäkt för komedi gore som när Carnage slåss mot Deadpool. Men jag gillar Carnage för han är en kul riff på Spindelmannens grundtema om ansvar. Folk som Venom och Doc Ock eller till och med Green Goblin är fortfarande i samma moraliska sandlåda som Spindelmannen, de bara väljer att inte ta sitt ansvar. Cletus hade inte ens en chans! Han har inte fått några värderingar från sina föräldrar som hatade honom och misshandlade honom, han är inte smart nog att analysera sin omgivning för att hitta andra värderingar och hans ”inneboende samvete” säger till honom att skada folk. Cletus hade aldrig en chans för ingen tog ansvar för honom. Inte hans familj, inte samhället och inte ens Venom. Carnage väljer inte att inte ta ansvar, han är oförmögen att göra det trots sina ”great powers”.

De hade vad som faktiskt hade varit ett bra definitivt slut för karaktären för ett tag sedan (men de återupplivade honom efteråt för det är serier och ingen dör någonsin). I en dum serietidnings crossover blev en massa hjältar onda och skurkar goda, vilket var ungefär lika ytligt som du tror det är med X-men som försöker spränga Manhattan och Magneto som stoppar dem och grejer. Men Carnages soloserie och roll i huvudstorylinen är superbra, för han blir god men vet inte vad fan han ska göra! Han hackar av en killes arm för han hade knivhuggit någon och öga för öga är väl en grej? Men ingen gillar det. Han försöker härma spindelmannen men han är en seriemördare som fruktansvärt misshandlar folk med knivfingrar så ingen gillar det heller. Han vill fortfarande skada folk, men han vet att det är fel nu, så han kidnappar en reporter från tv som folk säger är ”heroisk” men som egentligen är en Fox news style pundit och tvingar henne att lära honom hur man är en hjälte. Han lyckas stoppa en seriemördare som har ihjäl reportrar och han lär sig kanske något men det är allt annat än en rak väg till heroism. Sedan kommer vi tillbaka till X-men grejen i huvudhandlingen där de håller på att detonera en genbomb som kommer döda alla människor i New York. Och Carnage, som nu faktiskt samarbetar med Spindelmannen för att rädda staden, lindar sig och symbioten runt bomben för att absorbera explosionen och rädda alla. Han säger till Spindelmannen att fly och sedan ber han Spindelmannen om en enda grej:

”You build a giant damned memorial in my honor. Made out of gold an’ jewels an’ rhinestones. Draped in the confederate flag, right in the middle of bleedin heartliberal New York city. An’ I want it playin’ ”Free bird” around the clock!”

Spindelmannen lovar och flyr medan Carnage sjunger Freebird tills bomben exploderar och han räddar dagen. Killen kunde lära sig värderingar! Ingen tog ansvar för att han skulle lära sig rätt sådana bara.

Jag tänker ignorera plot linesen efter den crossovern för min plot hook.

Plot hook: Carnage, som överlevde explosionen och fortfarande försöker vara god, har fått reda på att han har en dotter som bor i hjältarnas stad. Dotterns mamma är en prostituerad som Carnage hade sex med flera åt tidigare under en av perioderna där han brydde sig om pengar och status. Cletus får reda på att han är en pappa och åker till spelarnas stad för att ta hand om sitt barn. Men mamman låter honom inte träffa sin dotter och Cletus inser att det nog faktiskt är bäst. Men mamma och dotter bor i ett kvarter som är plågat av gatukriminalitet och kontrollerat av organiserad brottslighet. Cletus försöker ge mamman en väska pengar men hon vill inte ha hans stöldgods eller blodspengar och ber honom gå.

Men Cletus vill ändå hjälpa till så han bestämmer sig att hantera de här gängen, genom att fruktansvärt mörda deras medlemmar tills de lämnar området, och genom att anmäla sig till en föräldrakurs. Att driva ut gängen tar någon dag och består av att Cletus mördar dem på sätt som får det att se ut som att någon rullat dem över hundratals rakblad. Sedan går han till föräldrakursen. Den äldre socialarbetaren som håller i kursen känner igen honom, har hört om vad han gjorde med bomben i New York och har hört talas om gängen. Så hon ber honom stanna efter resten av redten klassen har gått.

”Jag vet att du är Carnage. Jag har hört vad som hänt med gängen. Men det är fel personer att döda. Det här är folket som måste dö.”

Så de sluter en pakt. Hon kommer hjälpa honom att få umgänge med sin dotter och han kommer döda folket hon vill att han dödar. Så folk som slår sina fruar och barn, pedofiler, folk som langar knark till barn och andra som är värst för området bara *Poof!* blir fruktansvärt mördade.

Så Carnage lär sig vara en bättre förälder och börjar få bevakat umgänge medan området blir bättre, ett fruktansvärt skräckfilms styckmord i taget.

Systemet har igen svikit Cletus, han borde inte användas som en attackhund. Kan spelarna göra situationen bättre? Eller kommer de rusa in, spöa upp skurken och åka hem igen utan att ta något ansvar?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Carnivore är en till av karaktärerna som fått krafter på samma sätt som Juggernaut, via magisk pryl från ond gud. Han är en grekisk greve som fick generiska djurkrafter med superklor, supermäktiga supersinnen, lite supertuffhet och en kass helningsfaktor. Det verkar lite som att jag inte vet så mycket om Carnivore, va? Ja, det är för att han inte är med så länge innan Black Knight dyker upp och dödar honom. Black Knight är cool men han borde inte kunna döda någon på Juggernauts nivå.

Oh, och Carnivores krafter kommer från föremålet ”The Fearsome Fist of Farallah” vilket bara låter dumt.

Plot hook: Efter Carnivores död försvann ”The Fearsome Fist of Farallah”. Någon stal den, den hamnade på den svarta marknaden och sedan bytte den händer flera gånger innan den landade i knäet på en skum affärsman i hjältarnas stad. Ibland behöver folk superkrafter tillfälligt, eller så vill de bara ta dem på en joyride. Affärsmannen gör det här möjligt, de får ta del av Carnivore kraften i 3 timmar för 5000 dollar. Så folk börjar dyka upp med tillfälliga superdjurkrafter och använder dem för att leva ut sina egna fantasier eller lösa sina privat- problem. Många använder dem kriminellt eller själviskt.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Nej, inte the Clone Saga! Neeeeejjjjj!

Okej, den här karaktären är kopplad till den värsta och längsta crossover storylinen i någon serietidning någonsin. Det är en storyline som hade mer retcons än någonting annat och varje gång något från den nämns kommer fler retcons.

Jag trodde att Carrion var en klon av den i sig usla superskurken Jackal. Men nej, han är tydligen ett levande virus som förvandlar människor till kloner av honom. För retcon. Creepy vagt odöda kloner som har superkrafter så som att gå igenom föremål, telepati och att förstöra saker han rör. Carrion packar också en hög biovapen i form av rött pulver han kan kasta på folk. Och dör han skapar viruset bara en ny version av honom.

Så karaktärens motivation i serierna är att han var besatt av Gwen Stacy för originalet av honom var hennes lärare. Så han vill döda Spindelmannen. Men det är creepy så jag tänker inte använda den grejen.

Plot hook: Carrion viruset muterar och halvförvandlar folk till Carrion, ger dem vissa av hans krafter och lite av hans tankar. Carrion är förbannad och dyker upp för att mörda dem. Så diverse Carrions och halv Carrions använder sina krafter för att slåss på gatorna! Hjältarna måste hitta den riktiga Carrion och stoppa både honom och viruset.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Fick läsa ännu mer serier som jag inte läst innan… Men Chance har en riktigt cool grund idé!

Okej, så han är en riktigt generisk superlegosoldat/lönnmördare av den där låga nivån där han är en snubbe maggian och crime lords mesigare än Kingpin hyr in. Han har inte ens tematiskt kopplade krafter/utrustning! Han har en hjälm med radar och skit, handledsvapen som kan skjuta laser/lite annat och så klart raketstövlar! Hans dräkt är SKITFULT grön och gul.

Men här är Chance grej! Han har ett spelmissbruk! Så det är inte att någon ringer honom och säger ”Du får hundratusen om du dödar Moon Knight.”, nej, nej, nej det är mycket bättre än så. Någon ringer honom och säger ”Jag slår vad om att du inte kan döda Moon Knight! Ska vi satsa hundratusen?” och han kan inte säga nej! Så nu dör antingen Moon Knight eller så får du hundratusen! Du kan bokstavligt talat inte förlora om du anställer Chance! Nej, han är faktiskt inte bäst på sitt jobb och ja hans krafter är skräp men för fan du får betalt om han inte klarar sitt jobb!

Plot hook: Det finns en rik youtuber som vill få mer views genom att vara en superhjälte! Så man har fått följa hans träning, att han bygger utrustning och sådant på hans kanal. Chance har en massa spelskulder till dåliga snubbar och youtubern har betalat honom för att ha vad som mer eller mindre är en läggmatch. Chance får sina skulder betalda och han låter poser superhjälten vinna en strid mot honom. De genomför planen och allting är lugnt… Tills Chance blir full på en skurkbar och berättar vad som faktiskt hänt för en annan skurk, typ Scorpion. Scorpion flinar, slänger ner tjugotusen på bordet och säger ”Slår vad om att du inte kan döda den snubben på youtube och få fler följare än han har.”

Så nu har Chance startat en youtube kanal om hur han förbereder sig på att mörda youtubern. Youtubern är superrädd men vägrar samtidigt sluta låtsas vara en superhjälte! Tänk på hans följare! Så han kommer till karaktärerna för hjälp att ta sig ur sina problem med ansiktet och livet i behåll.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Coachwhip är en dominatrix klädd i gult med elektriska piskor gömda i armband. Hon har en ögonbindel som egentligen är solglasögon på sig. Coachwhip är duktig på att använda sina piskor men hon kunde ha varit bättre utan att vara en supermänniska. Piskorna kan göra två olika sorters skada men hon har inte en massa specialpiskor eller så.

Hon slåss mest mot folk med ganska lite till inga krafter. Moon Knight, Iron Fist och, om hon har en grupp med sig som back-up, Captain America.

Plot hook: Borgmästaren sätter upp ett högteknologiskt och experimentellt anti-skjutvapen fält över ett kvarter i staden särskilt drabbat av våldsbrott. Fältet gör att inga moderna skjutvapen fungerar. Coachwhip rör sig omedelbart in och begår brott mot andra brottslingar som inte längre har en chans att stoppa henne. Hon vet att vapenlobbyn kommer lyckas stoppa experimenten när som helst så hon bara brutalt försöker tjäna så mycket pengar som möjligt under den här tillfälliga guldrushen. Att hon nästan uteslutande mördar brottslingar gör också det tar längre tid innan någon märker vad det är hon gör. Men varje dag blir någon flådd levande av elektriska piskor.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Klaus Voorhees (inget bra efternamn tydligen) var en brottsling som blev biten av en radioaktiv kobra och precis som spindelmannen fick han djurkrafter. Så han antog namnet Cobra och började begå superbrott. För han är en mordisk, tjuvaktig skurk. Han är mer eller mindre anti-Spindelmannen i att han har liknande krafter (supervighet, klättra på väggar med mera), ett liknande ursprung för sina krafter och han har till och med byggt små maskiner motsvarande Spindelmannens nätskjutare fast hans skjuter gift.

Det roliga är att han inte är en Spindelmannen skurk utan istället en Thor skurk! Så vill du ha en onda Spindelmannen plot men inte faktiskt gå nära Spindelmannen är Cobra din kille!

Plot hook: Cobra har varit i rymden på ett orelaterat äventyr. Där har han hittat en maskin som han trodde kunde ordna en ny dräkt är honom, men egentligen är hans ”nya dräkt” en symbiotisk alien! Den nya dräkten är vit med svarta detaljer istället för färgglad. När Cobra sover tar den över hans kropp och ger sig ut på stan för att hjälpa folk och slåss mot brott. När han är vaken påverkar den vad Cobras sinnen berättar för honom och gör honom mer benägen att hjälpa folk.

Cobra lider verkligen! En utomjordisk parasit håller helt på att hjärntvätta honom… och göra honom till en bättre person. Men en bättre person utan fri vilja. Så efter att Cobra räddat en hög människor, stoppat brott och verkligen ser ut att vara reformerad kommer han till hjältarna och ber om hjälp. Vad gör hjältarna när vad som är bra för de flesta ställs mot en persons fria vilja?
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,526
Location
Rissne
Cobra lider verkligen! En utomjordisk parasit håller helt på att hjärntvätta honom… och göra honom till en bättre person. Men en bättre person utan fri vilja. Så efter att Cobra räddat en hög människor, stoppat brott och verkligen ser ut att vara reformerad kommer han till hjältarna och ber om hjälp. Vad gör hjältarna när vad som är bra för de flesta ställs mot en persons fria vilja?
Återigen en sån där där jag inte riktigt förstår varför hjältarna skulle göra något, tror jag =D
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Återigen en sån där där jag inte riktigt förstår varför hjältarna skulle göra något, tror jag =D
Den funkar även om man väljer att inte göra något tror jag! :) Då är har man en kille som mestadels är god (pga parasit) men då och då lyckas original personligheten bryta igenom och göra något dåligt. Och det är kul!

Men bäst är om man har karaktärer/spelare som inte alls kommer överens och bråkar om det! :D
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Ännu en i gruppen som fått krafter av ett magiskt föremål kopplat till en kaosgud. The Kestrel Key of Krakkan gjorde en småskalig terrorist till den farligaste personen med ett närstridsvapen som någonsin existerar på planeten och Bridget Malone blev Conquest! Conquest kan plocka upp en pinne och är så bra på kampsport att hon kan spöa skiten ur Hulken med den.

Plot hook: Conquest arrangerar en kampsportsturnering i hjältarnas stad med de bästa kampsportarna i världen som de tävlande. Vinnaren får chansen att slåss mot Conquest och om de vinner ta över nyckeln. Om de förlorar måste de tjäna Conquest i hennes planer att erövra världen för sin guds räkning! Turneringen äger rum över hela staden och med supers som tävlande blir strider mitt på gator, på hustak, i fotbollsstadiums och på flygplatser snart fruktansvärt destruktiva. Både skurkar och hjältar tävlar, vissa för att stoppa Conquest andra för att ta över hennes krafter.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,090
Location
Stockholm
Plot hook: Conquest arrangerar en kampsportsturnering i hjältarnas stad med de bästa kampsportarna i världen som de tävlande. Vinnaren får chansen att slåss mot Conquest och om de vinner ta över nyckeln. Om de förlorar måste de tjäna Conquest i hennes planer att erövra världen för sin guds räkning! Turneringen äger rum över hela staden och med supers som tävlande blir strider mitt på gator, på hustak, i fotbollsstadiums och på flygplatser snart fruktansvärt destruktiva. Både skurkar och hjältar tävlar, vissa för att stoppa Conquest andra för att ta över hennes krafter.
Som en referens till


och


så bör tävlingsdeltagare, som inte är etablerade Marvel karaktärer, vara blinkningar till Capcoms figurer
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Som en referens till


och


så bör tävlingsdeltagare, som inte är etablerade Marvel karaktärer, vara blinkningar till Capcoms figurer
Ja! Det är en helt fantastisk ide! :D
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,090
Location
Stockholm
Caber är en keltisk gud över att vara snabb och spelemän. Han är med i Thor och jag har läst en serie med honom nu eftersom jag köpte den för den här tråden. Han är en kaxig, otålig gud bortom mänsklig moral och hans stora superkraft är att han är så jävla snabb att det inte är sant ovan på standard gudpaketet. Vansinnigt snabb. Liksom WOW snabb!

Plot hook: Caber har kommit till hjältarnas stad och upptäckt att folk röker! De suger i sig gift som förstör deras kroppar och röster. Han är guden av att springa och sjunga så det duger inte. Så Caber har sagt till staden att han förbjuder rökning med sin gudomliga auktoritet. Han kommer springa runt staden supersnabbt och hålla ett öga på alla hela tiden. Om någon röker kommer han spöa upp dem. Röker de igen kommer han kapa deras tungor. Röker de en tredje gång kommer han avrätta dem.

OCH SEDAN GÖR HAN DET.
Jag har något minne om att tobaksrökning sågs som en helig handling av åt minstående vissa indiangrupper (men jag kan minnas fel här) vilket kan leda till att en indiangud (här bör man nog göra viss efterforskning för att det ska vara korrekt, eller göra det klassiska i serietidningar o hitta på en indiannation* med egenpåhittade gudar) bestämmer sig för att stoppa Caber, i värsta fall utan att bry sig allt för mycket om förstörelsen deras meningsskiljaktigheter skapar.
* eller använda en av de redan påhittade

Alternativt kunde denna ny gud anse att, ja tobaksrökning är heligt men det ska göras på rätt sätt, och det sättet som alla(?) rökarna i hjältarnas stad gör är fel. Och därför hjälper hen Caber att förbjuda rökning i området.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,090
Location
Stockholm
För Boomslang ser att det här är en ursäkt att trycka pengar men har inte så mycket att lära ut, så han partnar upp med betydligt farligare supers på den extrema högerkanten. Folk som USAgent. Det är nu det börjar bli farligt på riktigt.
Jag känner faktiskt att jag får komma till USAgents försvar här, ja han är konservativ, högerpolitisk, okänslig, inte allt för smart, överdrivet patriotisk, macho, grov, många gånger otrevlig, tänker inte allt för mycket utanför sina order, och har alldeles för stor respekt för högre folk i det militära/regeringen när han inte borde ha det*. Men han är inte extremhöger och i grund och botten en god människa, även om han ibland behöver pekas mot det egentliga hotet.


-Polaris, Magnetos dotter och en av ledarna av mutantnationen Genosha.
Jag tror inte Polaris blev retconad till att vara Magnetos dotter för en efter Genosha föll, och under Genosha tiden behövde Magneto henne nära för att kunna använda henne som krycka o slippa avslöja att hans krafter hade försvagats.

Du kan också lägga till:

- döttrarna till diktatorer/kungligheter från några av Marvels hittapå-länder

- prinsessor från något av de andra undervattens rikena (tror att det finns minst tre utanför Atlantis)

- någon adelsdam från något av rymd imperierna (skrull o shi'ar har adelsfamiljer, vet ej hur det ser ut med kree), eller mindre utomjordiska riken

- halvgudar

- mindre helgudar (kanske någon obskyr grekisk vatten gudinna)

- någon som tillhör någon av Marvels über stenrika o oligarkiska familjer med dålig moral (ex. Sasha Hammer )

- beroende på hur man kör med tidslinjer och hur länge vissa hjältar o skurkar har varit i farten kan man ha att ex. Mole Man, Dr. Doom, eller liknande har en giftasmogen dotter. Alternativt så är det någon viktig/rik superhjältes dotter, som antingen bara går på dejten för att vara rebellisk eller så är hon ett ruttet äpple till skillnad från mor/far.


Resten av stans superhjältar tycker antingen att poliserna orsakade det här själva eller tycker att det som hänt är sorgligt men att The Avalanche Club är en för dyrbar resurs för att stänga ner.
Känns lite för mycket som en "idiot plot" eftersom de andra hjältarna måste vara idioter o extremt gråa för att tänka så.Baron Blood är en vampyr och en nazist! Han är en nazist som blev förvandlad till en vampyr av Dracula (Dracula är sur på England efter vad som hände i boken med hans namn som titel) varpå nazisterna supervetenskapade på honom så att han blev en daywalker. Sedan dödade han en massa folk och drack deras blod under andravärldskriget för… NAZISTVAMPYR! Han är fortfarande aktiv i modern tid för vampyr och fortfarande ond för nazist.
faktiskt än mer komplicerat: han är en brittisk lord som blev vampyriserad av Dracula o hjärntvättad att kämpa emot Storbritannien, o då för tyskarna, under WWI - han var en motståndare mot första Union Jack - han är inte så mycket nazist som ett monster som ser fördelar att alliera sig med britternas fiender, som under WWII var Nazisterna.


Så Mordo flyger runt, kräver in själar för att göra sig själv mäktigare och har faktiskt rätt till det. Hjältarna kan stoppa honom med våld tillfälligt, men han kommer bara komma tillbaka. Inte ens döden håller en så här mäktig trollkarl länge. Så vad göra? De måste stämma Mordo! Men vilken domstol tar de det här till? Alltså, Mephisto kan man alltid hävda jurisdiktion hos när det handlar om själar men han är också mer än lite partisk. Asagudarna har rätt att gå in och medla när det kommer till fevärlden men de har en väntetid på tretusen år just nu så det är inte till någon nytta. Det visar sig att den enda dödliga regeringen som har förhandlar avtal så att deras domstolar kan döma över fevärlden… Är i Latveria. Dags att försöka få Dr. Doom att höra fallet och döma till offrens fördel.
Det behöver inte ens vara Latveria, bara någon stat i Europa o hjältarna måst göra dem en tjänst i utbyta mot att de hjälper till. Beroende på stat så kan det vara allt från att använda sin krafter för att hjälpa till med klimatanpassning, till att stoppa superskurken som just spade skiten av det nationella superhjälte laget* (men de måst ha nya kostymer så det inte blir dålig PR med att amerikanska hjältar karlar biffen där de inhemska inte kan), eller kanske någon typ av black ops uppdrag som det inte får avslöjas något om. Sedan har vi ju språk frågan, och hur EU respektive USAs justitiedepartement/sånt ser på det hela.
* utmärkt tillfälle att göra referenser till Europeiska serietidningar/litteratur eftersom de flesta länder inte har givits några hjältar eller bara har givits hjältar som fungerade som offer lam för att vissa hur hård det senaste hotet är.Kan hjältarna hitta bunkern och stoppa fler kloner från att släppas loss innan de förstör halva staden? Och vad gör de sedan med klonerna?
Låter som öppningen till en dålig harem manga
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Jag känner faktiskt att jag får komma till USAgents försvar här, ja han är konservativ, högerpolitisk, okänslig, inte allt för smart, överdrivet patriotisk, macho, grov, många gånger otrevlig, tänker inte allt för mycket utanför sina order, och har alldeles för stor respekt för högre folk i det militära/regeringen när han inte borde ha det*. Men han är inte extremhöger och i grund och botten en god människa, även om han ibland behöver pekas mot det egentliga hotet.Jag tror inte Polaris blev retconad till att vara Magnetos dotter för en efter Genosha föll, och under Genosha tiden behövde Magneto henne nära för att kunna använda henne som krycka o slippa avslöja att hans krafter hade försvagats.

Du kan också lägga till:

- döttrarna till diktatorer/kungligheter från några av Marvels hittapå-länder

- prinsessor från något av de andra undervattens rikena (tror att det finns minst tre utanför Atlantis)

- någon adelsdam från något av rymd imperierna (skrull o shi'ar har adelsfamiljer, vet ej hur det ser ut med kree), eller mindre utomjordiska riken

- halvgudar

- mindre helgudar (kanske någon obskyr grekisk vatten gudinna)

- någon som tillhör någon av Marvels über stenrika o oligarkiska familjer med dålig moral (ex. Sasha Hammer )

- beroende på hur man kör med tidslinjer och hur länge vissa hjältar o skurkar har varit i farten kan man ha att ex. Mole Man, Dr. Doom, eller liknande har en giftasmogen dotter. Alternativt så är det någon viktig/rik superhjältes dotter, som antingen bara går på dejten för att vara rebellisk eller så är hon ett ruttet äpple till skillnad från mor/far.


Känns lite för mycket som en "idiot plot" eftersom de andra hjältarna måste vara idioter o extremt gråa för att tänka så.
faktiskt än mer komplicerat: han är en brittisk lord som blev vampyriserad av Dracula o hjärntvättad att kämpa emot Storbritannien, o då för tyskarna, under WWI - han var en motståndare mot första Union Jack - han är inte så mycket nazist som ett monster som ser fördelar att alliera sig med britternas fiender, som under WWII var Nazisterna.Det behöver inte ens vara Latveria, bara någon stat i Europa o hjältarna måst göra dem en tjänst i utbyta mot att de hjälper till. Beroende på stat så kan det vara allt från att använda sin krafter för att hjälpa till med klimatanpassning, till att stoppa superskurken som just spade skiten av det nationella superhjälte laget* (men de måst ha nya kostymer så det inte blir dålig PR med att amerikanska hjältar karlar biffen där de inhemska inte kan), eller kanske någon typ av black ops uppdrag som det inte får avslöjas något om. Sedan har vi ju språk frågan, och hur EU respektive USAs justitiedepartement/sånt ser på det hela.
* utmärkt tillfälle att göra referenser till Europeiska serietidningar/litteratur eftersom de flesta länder inte har givits några hjältar eller bara har givits hjältar som fungerade som offer lam för att vissa hur hård det senaste hotet är.
Låter som öppningen till en dålig harem manga
Jag måste erkänna att jag svartmålar USAgent lite, Nuke eller någon hade varit bättre. Men USAgent är cool och jag vill ha med honom ju! Han var en spelarkaraktär i en av mina bästa Marvel kampanjer någonsin så jag har en förkärlek till karaktären.

Alla de är great folk för dejting ploten :D

Ploten med Avalanches bar bygger på stt man har en hög grå snubbar som Deadpool och Hawkeye som resten av hjältarna i stan. Är de andra för shiney blir det svårt ja.

Nazi vampire är awesome dock! Men ja, borde nämt att han är adel för det är mer awesome!

Folk åker för lite till Latveria! Det är en great setting i sig som jag vill leka med ju! :D

Allting jag spelleder är ett steg från dålig harem manga!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Constrictor var en normal brottsling som fick en bepansrad dräkt med två kontrollerbara adamantium tentakler som kan fällas ut från ärmarna. Han användes sedan som en supertorped av organiserad brottslighet. Det var länge sedan dock, Constrictor är en veteran i New Yorks superundrevärld. Han har slagits mot alla, begått en massa brott, fått stryk en massa och varit med i en massa gäng. Han är tekniskt sett en lönnmördare om folk betalar honom men det är inte som han har haft ihjäl en massa folk. Han var typen som ville ha respekt och pengar, men nuförtiden vill han mest ha pengar nog att sluta. Han har till och med försökt stämma en superhjälte som spöat honom och har försökt gå legit och träna nya superhjältar för staten. Ingen plan har fungerat än dock.

Han är inte bäst på att träffa men om han träffar någon gör han sjukt mycket skada.

Plot hook: Ett experimentalt tåg har byggts i hjältarnas stad. Tåget drivs framåt av ett energifält som genereras runt tågets nos och sträcker sig bakåt. Fältet driver tåget frammåt och skyddar det från alla skador. Endast baksidan av den sista vagnen är inte helt täckt av fältet. Tåget kan gå nästan i ljudets hastighet, är helt tyst och, vilket är viktigast, behöver ingen räls! Man har bara spärrat av en bana i staden där tåget kan gå. Det kan till och med gå över vatten!

Constrictors plan är enkel. Ta över tåget på jungfruresan när det är fyllt med passagerare som blir bra gisslor, styra det mot Genosha och sälja det till Magneto. Hans tentakler och långa smala vagnar är en perfekt kombination! Han kan inte missa och det är nästan omöjligt att nå honom. Men han vet att han inte kan göra det här själv så han har rekryterat andra superskurkar med piskor som backup! Backlash och Coachwhip är båda med honom när han kapar tåget utöver en grupp hantlangare.

Hjältarna måste hinna ifatt tåget (som plöjer rakt genom staden och sedan ut över havet på väg mot Afrika). De måste sedan igenom ett tåg fyllt med piskbeväpnade superskurkar, underhuggare med uzis och hundratals gisslor för att stoppa Constrictor som är framme i loket.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,090
Location
Stockholm
Han har till och med försökt stämma en superhjälte som spöat honom
Inte försökt, han lyckades stämma Herkules för övervåld. Antar att pengarna gick till vård och återhämtning (att det sista gjordes på en tropisk strand gjorde nog att det kostade lite extra)


Constrictors plan är enkel. Ta över tåget på jungfruresan när det är fyllt med passagerare som blir bra gisslor, styra det mot Genosha och sälja det till Magneto.
A) är det inte lite långt att åka? B) varför skulle Magneto vara intresserad av köpa tåget?
 
Top