Marvel Faserip skurkar

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Bastion… Okej, det kommer vara problematiskt att sammanfatta den här karaktärens bakgrund. Han har sitt ursprung i den mest förvirrande X-Men eran och är hårt kopplad till en väldigt förvirrande crossover. Men låt oss försöka:

Det finns superrobotar gjorda för att döda mutanter, de heter Sentinels. De finns i en massa olika versioner gjorda av olika organisationer och personer men de är alltid rasistiska folkmordsvapen. Bastion är två olika superversioner av Sentinels (en av dem från framtiden) som blev blev sprängda genom en magisk spegel från Camelot som förvandlade dem till en person. Den killen är Bastion och är en man med alla en enorm superrobot designad för att döda mutanters krafter. Så han är immun mot typ allt, är supertuff, kan flyga, se om folk är mutanter och skjuter förintarstrålar. Men han är också smart och charmig nog att nästla sig in i regeringar och driva en anti-mutant agenda politiskt.

Ni vet David Duke, Nynazisten och Ku Klux Klan ledaren, som ställde upp i guvernörsvalet i New Orleans i början av 90-talet och nästan vann? Exakt den plot-linen fast med Bastion!

Den sittande guvernören är MITT I en riktigt rälig Me Too sexskandal, Bastion som,är utmanaren har knasigt mycket pengar för sin kampanj, han lovar all populistisk skit han kan plus att flera företag (som drivs av anti-mutanter) lovat att starta kontor/fabriker i staden ifall Bastian vinner.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Bedlam, men inte den mer kända mutanten som använder samma namn. Okej, så the Exemplars är en grupp människor som fått superkrafter av magiska föremål kopplade till en grupp destruktiva och uråldriga gudar. Den mest kända av dessa, och den enda som du bryr dig om, är Juggernaut. Bedlam är dock en av de andra av dem. Bedlam är en stum och psykiskt sjuk flicka som var tvungen att ta en medicin som gjorde henne trött och ofokuserad. Sedan hittade hon en magisk staty och hade plötsligt telepatiska krafter på Professor X nivå tillsammans med förmågan att teleporteras sig och massiv telekinesis. Oh, och hennes telepati orsakar bara vansinnig smärta i alla hon använder den på.

Så Bedlam har bestämt sig för att skapa världsfred. Hon har flugit in i ett område, tagit över allas sinnen och tvingar dem att göra det bästa för världen. Varje minut sprider sig området hon kontrollerar och om 3 dagar kommer hon kontrollera världen. Alla hon kontrollera är alla fångade i sina egna kroppar och lider som om de var i helvetet… Men det kommer göra det som krävs för att skapa utopia. Det kommer ta 6 månader beräknar Bedlam. Men Bedlam är också tokig som om hon vore en grupp arga grävlingar i en sopsäck… Försöker hjältarna stoppa Bedlam kommer horder av folket hon kontrollerar anfalla dem.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Beetle 2, är alltså inte den första Beetle, Abner Jenkins, och inte heller den senare mer kända kvinnliga Beetlen Janice Lincoln, utan Leila Davis. Leila var mer känd som Hardshell och var gift med superskurken the Ringer. Hon blev en superskurk själv för att hämnas honom efter han dött. Hardshell rustningen är verkligen, verkligen ful och verkligen skräp. Istället för att lyckas hämnas sin make blev hon gripen men gavs en chans att jobba för regeringen, de gav henne också en modifierad version av Beetle rustningen som var större, mer bepansrad och mer var som en stridsvagn eller något som Hulkbuster rustningen (fast mycket svagare) än en traditionell power armour. Den ser också jäkligt cool ut!

Och sedan krossade skurken Graviton henne med en tanke. För Graviton är en vansinnigt mäktig halvgud. Hon kunde lika gärna haft på sig en rustning av kartong. Så karaktären är död men någon har resterna av rustningen även om den är rejält krossad. Rustningen är ganska svag förutom att den kan ta rejält med stryk men har lite kul funktioner som rakbladsvingar och grepptentakler. Den känns värd att använda till något.

En sorority på det lokala universitetet har gett sig ut på en hike till där Leila dog och hittat kuben som rustningen krossades ihop till av Graviton. De har tagit med sig den tillbaka och allihop har tillsammans ägnat månader åt att utvinna teknologin ur den och bygga sina egna versioner av Beetle rustningen. Nu har de fem stycken färdiga rustningar (lackade i olika färger) och har börjat använda dem till att stjäla pengar. Målet är enkelt, stjäla nog med pengar för att alla medlemmar av sororityn ska lämna skolan utan några studielån! Dags att omfördela lite resurser i samhället!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Belasco, är en ond trollkarl som ser lite ut som Satan. Han har minst två bakgrunden men en av dem involverar att han bråkar med den riktiga författaren Dante… Så låt oss strunta i dem. Det enda du behöver veta är:

-Trollkarl

-Ser ut som en demon

-Har pakter med ”the elder gods”

-Härskar över helvetesdimensionen ”Limbo”

-Han är en creepy rapey dude som kidnappar kvinnor för att de ”Ska vara moderm till hans nya ras av demoner” och grejer.

-Hans ärkefiender är Ka-Zar (som är Tarzan/Conan) och Magick (Colossus syster). Mekaniskt i spelet är Belasco alldeles för mäktig för att funka som en skurk för de karaktärerna.

(-I en alternativ tidslinje är Belasco Nightcrawler som tappat minnet och transporterats genom tiden. Det är inte canon dock.)


Jag vill inte göra ”Hjältarna måste stoppa den onda planen att suga ner staden i helvetet!” plotten. Magick och Ka-Zar hade den plotten och der nu respektive kastade djupare ner i helvetet (Magick har blivit kastad ner i helvetet super ofta. Hon kommer klättra ut snabbt igen om inte hjältarna räddar henne) och sittwr fängslade i Belascos onda fort. De har misslyckats så äventyret öppnar med att staden sugs ner i helvetet!

Hjältarna måste skydda befolkningen från demoner som kommer för att förslava/äta dem, rädda Ka-Zar eller Magick för att få reda på hur de kan besegra Belasco och sedan lyckas rädda upp staden ur helvetet igen medan de distraherar Belasco som är för tugg i Limbo för att faktiskt besegras.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Roxxon vetenskapsman: Okej, så vi håller på att sätta ihop en grupp super legosoldater som ska jobba för vårt skumma energibolag. Vi tycker att Tanya Sealy är en perfekt kandidat för att bli Black Mamba.

Roxxon VD: Okej, okej, jag gillar namnet. Kommer alla vara döpta efter ormar?

Roxxon vetenskapsman: Jupp, vi går med ”Serpent Squad” som namn på gruppen så alla är döpta efter ormar.

VD: Men bara coola ormar, va? För Black Mamba är ju coolt men ingen kommer heta Puff Adder va?

Vetenskapsman: Haha, det hade vi alllldrig döpt någon till. Haha.

VD: Okej, låter bra. Så vilka superkrafter tänker ni ge henne?

Vetenskapsman: Okej, så alla i gruppen får gälar så att de kan andas under vatten.

VD: Varför?

Vetenskapsman: Officiellt för att de ska kunna hantera problem på oljeplattformar och sådant lättare. Men egentligen så är det billigt men räknas som en superkraft

VD: Det är väl okej, varför inte? Vad mer?

Vetenskapsman: Okej, så hennes stora kraft är att hon frammanar ett moln av ond mörkerenergi från en ockult dimension.

VD: Nu snackar vi! Jag vet inte hur vi gör det med vetenskap men vem bryr sig!

Vetenskapsman: Sedan formar molnet sig till den någon älskar mest, telepatiskt uppmanar molnet folk att krama det varpå det mördar dem!

VD: …

Vetenskapsman: Du verkar inte imponerad men det är SUPER dödligt! Det anfaller folks Endurance direkt så det mördar folk löjligt snabbt i det här systemet.

VD: Va?

Vetenskapsman: Jag menar att det direkt angriper deras grundhälsa så det är väldigt dödligt.

VD: Okej… Men hon kan inte bara skjuta molnet… Det här känns lite onödigt komplicerat?

Vetenskapsman: Vi kan bara få det att fungera så här.

VD: Okej, okej så det är ändå en bra kraft. Jag kommer liksom inte dra in er budget för det är lite konstigt. Låt oss gå vidare… Sealy, vad är hennes bakgrund? Är hon en soldat eller ninja?

Vetenskapsman: Jag tror termen hon föredrar är ”eskort”.

VD: Du vill ge en prostituerad superkrafter?

Vetenskapsman: Hon är perfekt för superkrafts ingreppet! Av någon anledning!

VD: Kan hon slåss?

Vetenskapsman: Hon kan använda en piska…

VD: Så nej. Jag har ingen budget för ninjaträning! Jag har inte ens råd att hyra in Taskmaster!

Vetenskapsman: Vi har en plan för det! Ormar!

VD: Vad menar du med ormar?

Vetenskapsman: Vi har fyra giftiga ormar. Vi tänkte att vi lindar dem runt henne och så kan ingen gå nära henne. Liksom, Daredevil eller någon kommer nära och WHAM! ormarna biter honom.

VD: Är Black Mamba immun mot ormgift? Eller kan hon kontrollera ormar? Eller är hennes hud för hård för ormar att bita henne?

Vetenskapsman: Va? Nej.

VD: Alltså, fuck, jag måste ju se det här! Budgeten är godkänd. Se bara till att hon inte förråder oss och blir en frilansande superskurk.


Plot hook: Black Mamba är kul för hon har en av de där absoluta mardrömsliknande krafterna som är kul att leka med. Så hon har börjar posera som ett medium för de rika och berömda. Folk betalar för att få träffa sina döda älskade, hon använder sin kraft på dem så de tror att de omfamnas av sin älskades vålnad och sedan slutar hon innan hennes krafter dödar dem eller skadar dem för mycket. Det är bra pengar och ingen blir riktigt skadad av det. Tills Roxxon utpressar henne till att använda sitt arrangemang till att mörda några av deras rivaler. Hjältarna kallas in för att hjälpa till med fallet där tre företagsledare verkar ha dödats av spöken.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Black Racer är också med i the Serpent Society och är en speedster med ett ormtema. Hon är en miljon procent mindre cool än DC:s Black Racer som är kosmiska liemannen på skidor.

Vi vet nästan ingenting om Black Racer, hennes etnicitet har ändrats av misstag över åren, vi har bara ett riktigt namn på grund av en ”behind the scenes” bok och hon har knappt sagt saker i serierna. Hon är också etablerad som den långsamaste speedstern i Marvel för de hade vid ett tillfälle ett race (omständigheterna är dumma och onödiga att gå in på) och hon förlorade.

Det som är kul med Black Racer i FASERIP är två saker:

1: Hon är en speedster som fortfarande är streetlevel och har inte en massa bullshit extra krafter.

2: Hon är en speedster och en kampsportare. Och den kombon är hur jävla cool som helst.


Ni vet Mirror's Edge, tv-spelet? Hon gör den grejen. Black Racer fraktar saker mellan olika superskurkar, brottsfamiljer och andra onda grupper. Allting från knark till massförstörelsevapen, så länge det får plats i en ryggsäck. Hon springer supersnabbt och har träningen att freerunna över hustak och grejer. Det är inte som om hon skadar någon, men prylarna hon fraktar gör det! Dags för hjältarna att leka Wile E. Coyote till Black Racers road runner!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Black Tom är en karaktär som ser jävligt cool ut och som har en fantastisk grund pitch men som har tyngts ned av en massa canon bullshit. Så vi kommer strunta i att han är ärkefiende till Banshee, att han fått något virus som muterat honom till en trä man, att han uppfostrat folks barn för hämnd och att han är märkligt kopplad till en massa skit.

Men grunden är som följer: Black Tom är arvinge till en av de rikaste familjerna i Skottland tills han spelar bort hela arvet. Tom är också en mutant, han kan skjuta energi och om han gör det genom en trästav eller käpp så blir hans krafter starkare. Han använder sina krafter för att låtsas vara en legosoldat och jobbar för flera olika PMC företag, men egentligen är han en internationell brottsling som utnyttjar folk i tredje världen.

Så, hjältarna upptäcker att polisen i deras stad har hyrt in ”Black PMC” , ett säkerhetsföretag som hjälper polisstyrkor hantera metamänskliga brottslingar. Chefen för företaget är Thomas ”Black” Cassidy och han har byggt företaget runt en kärna av legosoldater och sedan har han rekryterat poliser från runtomkring i USA som fått sparken för korruption eller övervåld. Hela grejen ser shady as fuck ut. Men här är grejen, de har haft riktigt bra resultat! De har gripit en stor mängd mutanter, inhumans och andra som inte är ”superskurkar” men som har nog med krafter för att vara problematiska att gripa. Alltså, vakuumet har direkt fyllts av mänskliga brottslingar men det är ändå bättre och ju inte Cassidys fel. Förutom att det absolut är det, för brottslingarna som tar över jobbar också för Cassidy. Han får betalt av polisen för att etablera sitt kriminella imperium.

Saker kommer vara ganska tysta tills någon fattar vad Cassidy håller på med. När de gör det kommer Cassidy reagera på försök att stänga ner snokarna med att dyka upp och skjuta dem med sin käpp som om han var Harry Potter på PCP.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Black Widow 3, Yelena Belova, är nästa Black Widow efter den du känner till. Hon är en superspion och ser ibland exakt ut som den Black Widow du känner till. Hon brukar göra mer skurkgrejer eftersom hon inte är den Black Widow vi brukar följa. Men hon är en anti-hjälte eller hjälte ibland också.

Problemet här är att bitarna av karaktärens bakgrund som inte är generiskt ”Superspion” stuff är creepy sexgrejer jag inte tänker kännas vid eller använda. Så vill du kritisera mig för att den här plot hooken är lite generisk så absolut! Det är den nog.

Sedan innan det amerikanska inbördeskriget har ett hemligt sällskap kallat ”The Web” styrt hjältarnas stad från skuggorna. Sällskapet bildades som en ”Slave power” sammansvärjning, inflytelserika personer som ville bevara slaveriet. Med tiden har de förändrats till att vara fokuserade på att samla så mycket makt, inflytande och pengar i händerna på sina medlemmar som möjligt. Men i den heroiska åldern är superkrafter nödvändiga för att bibehålla sin makt. För att inte tappa sin egg har The Web köpt en teknologi som flyttar deras medvetande till en supermänniskas kropp. För att metoden ska fungera optimalt måste supermänniskan vara under 18 år gammal, är de så unga kan deras medvetande helt utrotas. Det ger också The Webs äldre medlemmar chansen att leva längre. Detta har retat upp de unga medlemmarna av The Web som såg fram emot att få ta över makten och inflytandet i organisationen när gamlingarna dog. Så de hyr in The Black Widow för att mörda gamlingarna precis efter att de bytt kroppar och ännu inte kan kontrollera sina krafter.

Hjältarna kopplas in när flera unga och lovande supermänniskor, lönnmördade av en expert, plötsligt dyker upp på stadens bårhus.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Blacklash är en bipolär ingenjör och vapendesigner som jobbade för Tony Stark. Men han ville ha råd att leva i lyx så han bestämde sig för att sluta och istället bli en superskurk. Han byggde högteknologiska piskor och började mörda folk för maffian.

Ja, han är Hawkeye fast med piskor. Han har vanliga piskor, elektriska piskor, exploderande piskor och gravitations piskor. Han kan göra en piska stel och använda den som en stavhoppningsstav. Tror du man kan göra det med piskor så kan han göra det med piskor!

Plot hook: Ogmios är en uråldrig, nästan bortglömd, keltisk gud av vältalighet… och piskor. En utgrävning har hittat vad man tror är resterna av hans piska och denna kommer visas upp på museumet i hjältarnas stad. Blacklash vill ha piskan, om han kan bygga in den i sin piska kommer han bli lika mäktig som Thor! Tror han i alla fall. Han är en aning omedicinerad och manisk just nu. Han har stormat in på museet, dödat vakterna och tagit gisslan medan han jobbar på att bygga in Ogimos piska i en av sina piskor. Han har dragit piskor mellan gisslor som är spridda mellan våningarna så att om någon gör ett överilat drag så kommer folk dö, oavsett hur snabbt ett försök att gripa honom är kommer folk explodera, bli elektrifierade till döds och krossas av gravitationspiskor. Blacklash vägrar tala med polisen för de är ”SÅ LÅNGT UNDER HONOM SOM OM DE VAR MYROR!”. Så polisen har tagit in hjältarna. Kan de tala ner Blacklash utan att han dödar någon?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Blastaar är en stor grå rymddiktator från en annan dimension. Han är tuff och kan skjuta energistrålar och han är dum i huvudet… Liksom, vad vill du ha från mig? Han heter Blastaar. Om du läser serier med honom gör han skiten du tror han ska göra på alla bilderna han är med i, han till och med sitter på en tron omgiven av sexiga alien kvinnor i hälften av sina appearances för fan! De enda grejerna som jag gillar med Blastaar är:

-Han kallar sig ”The living bomb burst” vilket är en cool titel!

-Han spöar skiten ur the New Warriors vilket är så härligt för the New Warriors är ett gäng tonåring med usla eller inga krafter. Att man som kosmisk erövrare stannar upp och misshandlar en grupp barn är något jag respekterar.

-Jag läste någon serietidning med honom för typ 7 år sedan där hans reaktion till att hamna på jorden är ”INTE JORDEN IGEN!”.


Plot hook: Efter strider med kosmiska fiender har Blastaar blivit strandad på en öde planet i the Negative Zone. Efter att ha undersökt planeten upptäcker han en uråldrig högteknologisk portal till vårt universum. Han går igenom den och finner sig på jorden! Medan jorden har usel teknologi är den bättre än inget, så han börjar kidnappa forskare, ingenjörer, läkare, bönder och andra han behöver för att bygga upp sin övergivna planet till ett värdigt rike för den levande bombexplosionen. Så hjältarna ombeds hjälpa till med”Mystisk jättestor man i en trenchcoat och med en hatt kidnappar folk” och sedan BAM!!! kosmisk skurk i deras ansikte!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Den andra Blizzard, Donald Gill, är en av de där kul småskurkarna i Marvel. Som The Shocker eller Unicorn. Han har inte uppfunnit dräkten han har på sig som ger honom halvkassa iskrafter, han är inte jättebra på att använda dem, han har inga särskilda talanger och han dyker mest upp som en hantlangare till coolare skurkar. Men killen har hjärta och man känner för honom. Han har försökt reformera sig och var en Thunderbolt ett tag, han har supit med She-Hulk tills de blev så packade att hon spydde på honom, han har lyckats slåss mot the U-Foes och andra tunga killar och han känner typ alla andra b-listers! Killen har varit i grupper med folk som Songbird, Batroc the Leaper, Beetle och Blacklash. Hans iskrafter är så jäkla skräp dock, men det är väl inte hela världen.

Plot hook: Gills alkoholmissbruk har blivit värre än någonsin tidigare och hans psykiska hälsa är inte heller bra. Hans vänner i skurkvärlden vill hålla en intervention för honom och har till och med kontaktat några reformerade skurkar. De är på riktigt rädda att Gill kommer skada sig själv om han inte väljer att ta emot hjälp. Men det finns problem, flera mordiskt våldsamma vigilantes har fått nys om interventionen och tänker använda den för att mörda så många av de samlade skurkarna som möjligt. Så Songbird, Mach-IV eller kanske till och med Luke Cage kommer till hjältarna och ber dem om hjälp. Kan de hålla Punisher, Foolkiller, Moon Knight och The Executioner borta från interventionen?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Blob är en mutant vars superkraft är att han är superfet. Han är enormt stark, omöjlig att flytta efter han bestämt sig för att inte bli flyttad och nästan omöjlig att skada. Han är med i the Brotherhood of evil mutants. Han är fantastisk! Blob är fantastisk när han har oväntat emotionellt djup, Blob är fantastisk när han är en grotesk kannibal, Blob är fantastisk när han bara är en man som ser märklig ut men som har radikala politiska åsikter och Blob är fantastiskt när han är kolossalt badass och krossar Wolverine som en plastmugg med sina bara händer.

Plot hook: Den här är till för när gruppen hittat en MacGuffin the Brotherhood (eller en liknande grupp) vill ha och låst hjältarna in den i sitt högkvarter.

1: Någon grupp eller person hjältarna hjälpt skickar dem en present i form av en stor Buddha staty.

2: Det är egentligen en Trojansk häst skapad genom att Magneto format metal över Blob.

3: Blob krossar av metallen med sitt superfett när hjältarna är oförberedda och spöar skiten ur dem.

4: Vinner Blob försvinner han med MacGuffin. Vinner hjältarna har de problemet att frakta Blob till ett fängelse och/eller hitta ett fängelse som kan hålla honom.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Blockbuster är en till av Mr. Sinisters Marauders. Han är en generiskt stor flintskallig kille som är övermänskligt stark och tuff. Han har en väldigt generisk trikå på sig. Han är en mutant som dödar folk, mest andra mutanter, för Mr. Sinister. Han brukade vara en nazist i Europa. Det finns inget kul eller intressant med Blockbuster och jag hatar honom. Men nästa skurk på listan är så jävla great och kul (och 90-tal!) och jag måste förbi Blockbuster för att få skriva om honom.

Plot hook: Blockbuster dyker upp för att göra något och hjältarna slåss med honom. Efter de vunnit blir Blockbuster tagen till sjukhuset, informationen från läkarna är att han hamnat i en koma och att man måste behålla honom på sjukhuset. Det är inte vad som egentligen har hänt, koman är kemiskt orsakad av läkarna som behandlade honom. De tillhör egentligen AIM och har letat efter en supertuff mutant att utvinna MGH ur. MGH eller ”mutant growth hormon” fungerar som en drog som ger normala människor krafter under en kort tid. Sedan börjar normala människor dyka upp med tillfälliga versioner av Blockbusters krafter. Alla från gängmedlemmar till bankrånare till idrottare. Kan hjältarna reda ut nätet av langare och kriminella hela vägen till Blockbuster?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Bloodscream brukade heta Bloodsport men det var inte coolt nog så de ändrade det. När Bloodscream går fullt beastmode så växer hans händer och mun som om han vore en grotesk looney tune. Han fullt ut skiftar till en annan teckningsstil för att kunna ha en större och tandigare mun. Bloodscream var en brittisk skeppsdoktor på 1500-talet som blev förvandlad till ett fucked up vampyrmonster av en lokal trollkarl och sedan mördade trollkarlen för fuck that guy. Sedan blev han en nazist och slogs mot Wolverine under andra världskriget. Han kan bara bli mänsklig igen om han gör en magisk dryck med blodet från en man som inte åldras, så han är av naturliga anledningar mest en Wolverine skurk. Bloodscream kan suga folks energi genom att nudda dem, alltihop med tänder och blod är bara för att han gillar det. Han slåss med katanas och hans bdsm tröja + topknot look är episk. Hans sidekick är hälften stentroll.

Bloodscream har exploderar efter att Ant-man kröp in i honom, växte till full storlek och slet honom i stycken! Han har blivit halshuggen! Han har blivit skjuten, sprängd och knivhuggen. Men han bara kommer tillbaka. För inte bara har han inga vampyrsvagheter, han kan inte dödas av något material från Jorden smitt av någon dödlig. Wolverine lyckas äntligen döda honom med ett svärd smitt från meteor metall av demoner. Han har kommit tillbaka efter det (för det är vad superskurkar gör) och har fortsatt vara en klassig vampyrsuperskurk.

Bloodscream är den mest 90-tals karaktären på det bästa sättet och det finns inget att inte gilla med honom!

Plot hook: Bloodscream är trött på att gudar och liknande erbjuder vägar att stoppa honom, så han har bestämt sig för att mörda/förstöra de värdsliga manifestationerna av det övernaturliga. Han har samlat ihop en grupp radikalt ateistiska supers och de åker runt och mördar helgon, dödar flodandar, lynchar demoner och sliter huvudena av mindre gudar. En ung halv-asgardian och hans dödliga mamma jagas av Bloodscreams grupp och har kommit till spelarkaraktärerna för hjälp. Grejen är att barnet kommer växa upp och bli en gud över död och sjukdom. Vad är rätt att göra och vad är bäst? De är nog inte samma sak.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Det finns en fantastisk panel i Thunderbolts där alla de andra skurkarna svär hämnd mot Dr. Doom medan Boomerang säger ”I’ll talk a lot about evening the score and then get distracted by stuff and never get around to it.”. Karaktärens personlighet sammanfattad. Han är Hawkeye fast med bumeranger, han har en dräkt täckt med kastvapen som har specialeffekter. Inga superkrafter. Han har slagits mot Hulken och brukar slåss mot Spindel-Mannen. Hans största svaghet är att han bara inte kan hålla fast vid en plan utan alltid blir indragen i en massa bullshit på vägen. Han är kul och kan skalas upp eller ned till att vara passande för alla från mäktiga till svaga hjältar beroende på hur många special bumeranger han har att kasta.

Plot hook: Staten har hittat ett område precis utanför staden där superkrafter och teknologi inte fungerar. Det är en kvadrat på en kilometer där inte ens glödlampor eller skjutvapen fungerar. Så staten har byggt ett superfängelse där, det ser ut som ett medeltida fort av betong och det sträcker sig tre upplysta av oljelampor våningar ner under marken. Skurkar hjältarna har gripit har precis flyttats till fängelset och det har också skurkar från andra städer. Hjältarna har erbjudits en tour av fängelset för att se att allting ser ok ut och deras fiender inte kommer bryta sig ut. När de är där dyker Boomerang upp och börjar frita folk och vakterna på plats har inte ens en chans mot honom. Han bara spöar skiten ut dem för han brukar slåss mot Spindel-Mannen med böjda pinnar han kastar och nu är det bara normala människor i hans väg, han behöver inte teknologi och han har inga krafter. Hade han bara gjort det här effektivt så hade det varit perfekt, men han blir så klart distraherad av att jävlas med gamla ovänner, försöka imponera på coolare skurkar och hångla med sitt ex som han bryter ut.

Kan hjältarna stoppa honom trots att de inte har krafter eller kommer han lämna fängelsezonen med en arme av fritagna superskurkar?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Okej så det finns tre kända karaktärer i Marvel som har kastvapen som sin huvudgrej. Vi har Boomerang som vi precis talade om i förra posten, vi har Gambit som är en av de viktigaste medlemmarna i X-Men och så har vi Bullseye som är Marvels motsvarighet till Jokern i att han är en naturkraft av död/kaos. Vill du veta vad de alla har gemensamt? De har med sig mer än två grejer att kasta!

Boomslang? Han har två små handliar formade som ormar (som inte är vassa) som han kastar som bumeranger. I reglerna är de båda vapnen dessutom så ömtåliga att en normal människa utan krafter har en rejäl chans att slå sönder dem. Alltså, om de träffar en så finns det en genuin chans att man blir delvis utslagen ur fighten ganska länge genom att de har en ”stun effekt”, med det är det hela. Boomslang har inga andra superkrafter och stats som antyder att han inte ens motionerar. Alltså, på riktigt, killen joggar inte ens. Han är också dum, ogillad av allmänheten och fattig. Hans stora grej, att han kastar bumeranger? Är han ganska duktig på. Alltså, han är inte så duktig att normala människor som tränar inte kan bli bättre på det. Folk som är med i OS och kastar grejer (och då menar jag även folk som kommer typ sist i OS) är bättre på att kasta saker än Boomslang.

Jag har typ inget att säga om Boomslang från serierna heller. Han är en till snubbe som är med i the Serpent Society. Inga kul personlighetsdrag eller så, han är bara där och är en till varm kropp för hjältarna att spöa upp. Det gör hans stats ännu märkligare, varför göra honom så här kass? Spelskaparna kunde tolkat hans ”inte göra särskilt mycket i serierna” lite generösare i alla fall. Varför bara ge honom två grejer att kasta och göra dem grejerna super ömtåliga? Varför inte göra honom okej på att kasta saker! Varför inte ge honom stats som visar att han är en kompetent skurk?

Plot hook: Boomslang har fått en benådning av president Trump precis innan Trump lämnade ämbetet. Det är verkligen inte tydligt varför, men benådad är han. Boomslang har bestämt sig för att ta det här som sin chans att sluta vara kriminell. Men vad ska han göra nu?

BOOMSLANG WARRIOR TRAINING! Boomslang har börjat lära ut sina knockande bumerang tekniker och sin ”Skjut dem i ryggen! Allting är ett hot!” mentalitet till alla som anställer honom. Han är en kändis bland Trumpvänner och andra fascister/nazister så han babblar lite om MAGA och the deep state och blir anställd. Problemet är att polisen anställer honom vilket omedelbart leder till en ökning av folk skjutna i ryggen och folk dödade efter att en polis kastat en batong i huvudet på dem med superteknik. Förutom att det inte ens är var det dåliga slutar. För Boomslang ser att det här är en ursäkt att trycka pengar men har inte så mycket att lära ut, så han partnar upp med betydligt farligare supers på den extrema högerkanten. Folk som USAgent. Det är nu det börjar bli farligt på riktigt.

Och om hjältarna spöar upp Boomslang bekräftar det bara allt tramset om ”Antifa super soldiers” för hans idiotiska fans som ger honom mer pengar. Varpå han har råd att anställa ännu farligare instruktörer, folk som Venom, eller gästtalare så som Norman Osborn.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Superskurk gör två läskiga dockor i människostorlek levande och ger dem sagorelaterade superkrafter. De används sedan till att lura folk för dockorna är identiska, men bara en är aktiv åt gången så man ska tro att det bara finns en av dem. Dockorna blir besegrade och två bröder som är entreprenörer i Los Angeles köper dem. Bröderna sätter av någon anledning på sig dockornas kläder och upptäcker att de då har tillgång till samma krafter som dockorna hade… Men något är fel. Dräkterna driver dem till att begå brott som the Brothers Grimm! De gör samma play som dockorna där de först låtsas vara en person men gör sedan en rad andra brott.

Jag var tvungen att köpa en serietidning för att läsa om de här i serierna för den här tråden. För jag kom inte ihåg de här killarna alls! Men de har en hög coola gimmicks! De kan flyga, har en creepy stil och koppling till det övernaturliga, de frammanar magiska pajer, bönstjälkar och fairy dust för att spöa Iron Man. De är weird och låtsas ibland vara dockor och grejer. De hänger också med/slåss mot de andra övernaturliga Marvel karaktärerna som allihop har den där härligt halv tramsiga/halv obehagliga Halloween känslan. Så…

Plot hook: Det är Halloween och 13 ungdomar som gått in i ett hemsökt hus (fejk sorten folk sätter upp runt Halloween i USA) har försvunnit spårlöst. När polisen anlände fann de bröderna som skrattar, säger att ungdomarnas själar är deras och flyger in i huset. Polisen upptäcker sedan att dörrarna in i huset leder rakt ner i helvetet. Hjältarna har tillkallats och när de kommer är Jack Russell, Werewolf by Night, redan där. Bröderna har öppnat dimensionsportaler till limbo, helvetet och en hög andra platser. Hans varulvsnäsa kan spåra ungdomarna men han är inte tuff nog att rädda dem. Är de kvar i huset när solen går upp kommer deras själar vara förlorade.

Så hjältarna och en varulv måste resa mellan alla de vridna sago/helvetes dimensionerna i huset och rädda de 13 ungdomarna som alla jagas av sina egna demoner givna fysisk form medan bröderna (och deras docktjänare) försöker stoppa dem!
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Jag tänker inte göra ”Bulldozer” nu utan sätta ihop hela the Wrecking crew till en plot hook när vi kommer till The Wrecker. Jag vet att jag gör Serpent Society var för sig men The Wrecking crew är mer än enhet än vad de är.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Bullseye förvandlar alla föremål han kastar till dödliga vapen och han missar inte. Han kan döda med saxar, knivar, spelkort, spikar, gem eller vadsomhelst annat han får tag på. En gång dödade han ett barn och en förälder genom att dela en glasspinne på mitten och kasta de båda bitarna trä genom de bådas halsar. Han har också en arsenal faktiska vapen. Han dödar vem som helst om han får betalt för det, tjänar på det eller bara för att han tycker om att döda. Att kalla honom en psykopat eller sadist är att underskatta problemet med hans psykologi, det här är en person som bara mår bra när han dödar och som är övernaturligt bra på det. Han är fruktansvärt och vidrigt kompetent. Han borde inte vara så här farlig men han bara är det. En naturkraft av död.

Plot hook: Den här kommer i två delar. I del ett mördar Bullseye en hjältes familj eller andra personer hjälten bryr sig om för att få hjälten till en konfrontation där han kan mörda hjälten. Hjälten kommer hem eller till jobb och alla är döda på de värsta sätten. Varför? Bullseye är antagligen inhyrd för att döda hjälten och han tyckte det här var det bästa eller roligaste sättet att göra det på.

Del två startar om hjältarna sätter Bullseye i fängelse. Och då bytar vi för en session vem spelarna spelar.

Spelarna är småsuperskurkar i hjältarnas stad, folk som Black Racer och The Shocker. Bullseye har brutit sig ut från fängelset och spelarkaraktärernas hjältar sliter staden i stycke på jakt efter honom, jagandes sin väg upp från gatuskurkarna och uppåt. Skurkarna vet att de är rökta om det här fortsätter så de ger sig ut för att jaga ner Bullseye och lämna över honom till rättvisan innan hjältarna kommer till dem.

Det är M fast med superhjältar är vad jag säger. Fast här är slutet kanske att Bullseye slaktar småsuperskurkarna.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Det här är inte den coola Bushmaster som är typ onda Luke Cage (och inspirationen till karaktären med samma namn i andra säsongen av tv-serien). Nej, det här är kentaur fast med orm istället för en häst versionen. Karaktären är en kille utan armar eller ben som har en robot underkropp och robotarmar (armarna har stora förgiftade ormtänder på dem som han kan knivhugga folk med). Killen är mest en superskurk för folket i The Serpent Society behandlar honom som en jämlike och han tror inte någon annan skulle acceptera honom.

Plot hook: The Serpent Society är just nu inte en grej, några medlemmar är tillfälligt anti-hjältar, några är i fängelset och några är ur landet (i Madripoor eller andra ställen där skurkar tar ett par månaders semester). Bushmaster har funnit sig själv ensam, efterlyst och utan vänner eller pengar i hjältarnas stad, så han flyttar ner i tunnlarna under staden och kommer upp för att stjäla från nog med mat och förnödenheter för att överleva. Men djupt nere under staden hittar han en tunnel som inte borde vara där och sedan en spricka i en berggrund och sedan ett litet hål han kan pressa sig ned genom... Till sist kommer han till en enorm grotta med lysande stenar i taket där folket är reptilmän. De ser honom och han ser precis ut som deras förutspådda messias! Den som ska leda dem till att erövra ytan och utrota däggdjuren som stulit den från dem! Han är inte superglad för den planen, men efter några månader av att ha varit med personer som faktiskt bryr sig om och tycker om honom så går han med på att leda invasionen av ytan. Men det här kommer inte vara någon idiotisk Mole Man attack där man bara väller upp och får stryk. Nej, de kommer gå upp strategiskt, slå ut infrastruktur och lönnmörda ledare och superhjältar först. Sedan kommer massinvasionen. För Bushmaster är inte den smartaste killen, men han är inte dum och han är en erfaren superskurk. Han kommer använda en arme av super ormmän som commandos som slår mot allt känsligare mål på ytan.
 
Top