Marvel Faserip skurkar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Purple Man är super, super, super obehaglig. Han är en person med kraften att få andra människor att göra exakt vad han säger åt dem att göra. Han är i övrigt en helt normal person. Han har minst hp av någon karaktär vi tittat på hittills och är inte bra på något förutom att vara extremt viljestark. Men han behöver inte vara bra på något för han kan säga åt vem som helst att göra vad som helst. Inte bara uppenara saker heller. Saker som att ”Hata”, ”Var glad när du lyder mig”, ”Sluta andas” och liknande fungerar också. Han är också ett sadistisk monster utan medkänsla.

Plot hook: Purple man har tagit kontroll över hjältarnas sinnen. Så medan vad som händer i verkligheten är bakgrund så är det egentliga scenario att ta sig igenom hjältarnas egna undermedvetna och bryta igenom barriärerna av sina värsta fasor och största svagheter Purple mans krafter har rest där.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Pyro är en medlem av The Brotherhood of evil mutants sedan Mystiques andra version av gruppen. Hans kraft är att han kan kontrollera, men inte skapa, eld. Pyro är en av medlemmarna som är helt politiskt motiverad till att vara i brödraskapet, han tror helt enkelt på saken. Pyros bakgrund är som en krigsreporter och sedan romanförfattare av skräp/flygplanslitteratur.

Plot hook: Pyro har skrivit en bok, den första av en serie, om sin tid i brödraskapet. Pyro är plötsligt Sven Hassel fast för Brödraskapet med hela den läsande allmänheten. Problemet? Han trodde han skrev propaganda! Han försökte framställa Brödraskapet i ett positivt ljus med lyckades med den direkta motsatsen. Så nu försöker han se till att stoppa försäljningen av boken, något hans utgivare vägrar göra. Så han spänner på sig sin eldkastare och ger sig ut för att förstöra alla kopior av sin egen bok.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Quantum kommer från en art av utomjordingar som kallas Dakkamites. De får superkrafter av ljuset från Jordens sol, desto längre de är nära och desto närmre solen de är desto mer krafter får de. Quantum och en grupp andra (kallade The Elect) placerades i kapslar som cirklade runt solen och hölls i dvala där. När Quantum vaknade med ofattbara superkrafter var han ensam. Han gav sig av för att hitta resten av The Elect, något som ofta sätter honom i konflikt med superhjältar han stöter på. Det är inte så mycket att han är en skurk, hans mål har bara inget med Jorden att göra.

Quantums krafter är helt galna! Han kan flyga till andra galaxer under egen maskin, är nästan osårbar, kan skapa eld runt sig själv när han flyger, kan överleva utan näring, syre, vätska eller något annat och han kan teleportera så snabbt mellan flera olika platser att han i praktiken är på flera platser samtidigt. Han har en rejäl nackdel dock. Är han i mörker förlorar han förmågan att teleportera och tappar medvetandet.

Plot hook: Quantum har bestämt sig för att det är för suckers att resa runt och leta efter folk. Han har åkt till Sydpolen under en del av året när solen inte går ner där och så teleporterad han snabbt som ögat folk till honom så att han kan undersöka ifall de är Dakkamites som tappat minnet. Han behåller folket han kidnappat och tvingar dem jobba i hans bas han byggt där för att driva sitt projekt från.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Quasi-Motivational Destruct Organ eller Quasimodo är en ond intelligent dator byggd men sedan övergiven av the Mad Thinker. Silver Surfaren hittar datorn och tycker synd om den så han ger den en semi-organisk kropp som… Look, den ser ut som cyberpunk Quasimodo, okej? Så Quasimodo blir sur och slåss först med Surfaren innan han blir en superskurk för att han är arg över hur snygga alla andra är och hur ful han är.

Plot hook: Quasimodo har byggt en dysmorfofobi maskin som ger alla i hjältarnas stad den fruktansvärd och överväldigande känslan att de är fula. Går man för nära maskinen, vilket man behöver göra för att stänga av den (att spränga den befriar inte folk från känslan av fulhet), blir man så ful som man tror att man är.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Quicksand var en kvinna som jobbade på ett kärnkraftsverk där en olycka inträffade som förvandlade hennes kropp till levande sand. Hon kan forma sanden till olika föremål, ändra sin form och är väldigt stark och tuff. Förvandlingen påverkade dock hennes sinne, gjorde henne arg och ostabil. Nu använder hon sina krafter för att agera ut mot världen runt omkring henne.

Det finns en tidigare Spindelmannen skurk vid namn Sandman som har nästan identiska krafter och ett väldigt närbesläktat ursprung. Skillnaden där är att Sandman är slåss mot Spindelmannen mäktig medan Quicksand är slåss mot Thor mäktig.

Plot hook: Quicksand har låtit ett väderfenomen (typ Santa Anna vindarna) blåsa in henne över staden och blanda sig med all sand i jorden. Flera versioner av henne dyker upp över hela staden (gjorda av Sanden där) och de börjar löpa amok med mitten av staden där de planerar att sätta ihop sig till en kaiju stor Quicksand.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Radioactive man är ett så rent koncept att jag läst serier där han är en av huvudpersonerna och inte en enda gång har jag funderat över hans bakgrund, var hans krafter kommer ifrån eller något sådant. Han är en kille som lyser grönt, är tuff och som har förmågan att kontrollera/skapa strålning. Vad mer behöver du? Peak serietidning! Han gör brott! Sedan blir han en Thunderbolts anti-hjälte! Han slåss mot brott!

Tydligen är han en agent för det kinesiska kommunistpartiet som absorberade större och större doser radioaktivitet tills han blev radioaktiv och fick krafter? För att slåss mot Thor? Okej, så det är ju sjukt dumt. Alltså, jag vet att ingenting fungerar som i verkligheten men… Strålning fungerar inte så! Och är Thor kontrarevolutionär eller? Alltså han är en prins men…

Plot hook: Taiwans regering har gömt spioner som lyckats fly Kina med hjälp av privata företag som också har kontor i hjältarnas stad. Radioactive man anfaller de företagen vilket är menat att se ut som rån men som egentligen är för att mörda de spionerna.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Rama-Tut är gamla egypten versionen av Kang the Conqueror. Han är alltså en tidsresenär som satt upp sig själv som en farao med hjälp av sin framtida teknologi och tidsresor.

Plot hook: En utställning på museet i hjältarnas stad visar upp en artefakt från Rama-Tut dynastin, en enorm stenstaty. Den visar sig vara en ond superteknologisl robot som vaknar till liv!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Rattler är en till Serpent Society medlem så han har en ormdräkt och begår brott med sina kompisar också klädda som ormar. Det här är vad du behöver veta om Rattler:

1: Hans grej är att han har en cybersvans som kan orsaka chockvågor och ljudvågor.

2: Han är nästan helt döv för han spände fast ett ljudvapen på kroppen.

3. Han har en enorm penis (enligt en kollega han legat med).

Plot hook: En sexvideo med Rattler som en av stjärnorna har läckt ut på internet. Rattler är förbannad och försöker jaga ner och mörda pornograferna som tjänar pengar på det.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Rullstolsbundna och sjuka Geoffrey Crawford lurade Hulken att han skulle hjälpa honom men istället stal han hemligheterna bakom Hulkens krafter och gjorde sig själv till Ravage! Ravage är en lite större Hulk som är lika intelligent som Geoffrey Crawford som också är en taskig, makthungrig och mordisk snubbe.

Plot hook: Ravage har anfallit och börjat spöa skiten ur det Slaviska pantheonet. Han spöar sig genom deras dimensioner och mördar dem till döds. Hans plan är att döda dem alla och stjäla deras gudomlighet. Gudarna behöver hjälp! Hjältarna erbjuds att bli gudar om de kan besegra Ravage för gudarna.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Vad du behöver veta för att hänga med här är att från början var anledningen att Fantastiska Fyran åkte ut i rymden att hinna till Månen innan kommunisterna. Killen de tävlade mot var den ryska forskaren Ivan Kragoff som hade sin egen rymdraket och en besättning av tränade människoapor/apor. När de blir bestrålade av samma kosmiska strålning som gav Fyran krafter fick Ivan och hans apor också krafter. Eftersom han fick förmågan att passera genom fasta föremål som om de var luft kallar sig Ivan för Red Ghost och begår brott med sina badass super apor!

Varför är hans besättning apor? För att Red Ghost är fan coolast!

Ploy hook: Red Ghost har byggt en satellit som filtrerar kosmisk strålning genom atmosfären ner till Jorden, men bara strålningen som påverka icke-mänskliga primater! Varenda apa på planeten Jorden blir intelligen och får superkrafter! Så aporna börjar erövra och skapa en civilisation av apor som är bättre än människornas.

Det är apornas planet med superkrafter!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Red Ronin är en enorm mecha byggd för att S.H.I.E.L.D. ska kunna slåss mot Godzilla.

Vad du behöver veta om Faserip reglerna för Red Ronin är att den regelmässigt är sjukt, sjuk, sjukt mesig. Det är den svagaste möjliga enorma roboten. En Sentinel spöar den med en arm på ryggen.

Plot hook: Hjältarna får Red Ronin av regeringen som ett fordon för att bättre kunna slåss mot brott. Den är helt perfekt att åka på äventyr i under havet, i rymden med mera. Men den är inte särskilt bra i en fight så hjältarna får hoppa ut och slåss vilket gör att roboten inte förstör fighterna.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Johann Schmidt, också känd som Red Skull, var en av Nazisternas superskurkar under andra världskriget. En normal man med alla den bästa möjliga träningen som bar en mask som såg ur som en röd skalle och slogs mot Captain America. Red Skull var en personlig vän och rådgivare åt Hitler och en högt uppsatt SS general. Red Skull var också en av de högsta ledarna inom organisationen Hydra som skulle komma att plåga världen ända till nutid.

Okej, så Red Skull har varit igenom en massa, massa olika faser och versioner över de 80 åren sedan han skapades. Han har varit en robot, hans ansikte har smält till en faktisk röd skalle och han har stulit professor X krafter. Jag kommer fokusera på versionen som är i Faserip vilket är att han är i en klonad Captain America kropp. Det är dock intressant att notera att de ger regler för den kosmiska kuben, ett verklighetsförändrande superföremål, då han hade den i sin besittning under en period i serierna. I alla fall, versionen där han har samma krafter som Cap är den som man använt i båda filmversionerna och det är förståeligt för det gör att man kan ha en fysisk strid mot honom. Schmidt är dock helt vedervärdigt mäktig i Faserip med AMAZING i sin strids stat och fysiska stats nog att göra skada när han träffar. Han är så badass man kan vara på den generella Captain Amarica nivån

Red Skull är en användbar skurk av två anledningar. 1: Han är supernazisten så man kan göra en massa politiska kommentarer med honom, han är tex inspirerad av Jordan Petersson just nu i serierna. 2: Han är den ondaste varelsen i Marvel och det slutar vara roligt när han dyker upp. Hydra? Killarna och tjejerna i gröna overaller är kul! Hail Hydra liksom! De har dumma planer. Och sedan kommer Red Skull in och använder det till att mörda folk för deras sexuella läggning eller etnicitet.

Plot hook: Red Skull har förgiftat stadens dricksvatten med något som inte går att få ut ur systemet på ett bra tag och som dödar fruktansvärt. Hans underhuggare anfaller sedan försök av staden att få in vatten i områden med rasifierade invånare. Han rör inte vattnet som skickad till andra områden i staden men hotar att förgifta det vattnet också om rasifierade personer får dricka av det. Han använder också undercover nazister för att hetsa till rasbaserat våld i staden över situationen med vattnet.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Redshift reglerna är skrivna av ett fan och medan de är ganska balanserade (om än otympligt skrivna) och så förstår jag varför. För Redshift har knappt varit med i serierna. Han är en före detta alien hantlangare till Galactus med magiska svärd som ger honom hans vagt generiska kosmiska krafter.

Plot hook: Redshift har gripits av en intergalaktisk task force och nu ska han ställas inför rätta för sina folkmord utförda genom att välja ut planeter till Galactus. Rättegången måste hållas någonstans neutralt så efter förhandlingar med regeringen och FN kommer den äga rum på Jorden, i hjältarnas stad. Så hjältarna har en chans att träffa utomjordingar från hela kosmos och stoppa allt från fritagningsförsök till smuggling i samband med rättegången.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Okej, så Remnant är från samma dimension som The Squadron Supreme. Så vad du behöver veta innan vi talar om honom är att:

-Squadron Supreme är versioner av DC hjältarna. Hyperion är Stålmannen, Nighthawk är Batman med mera. De bor i en annan dimension än de andra Marvel hjältarna.

-The Overmind (som vi redan talat om) tankekontrollerade Squadronen och orsakade ett enormt destruktivt världskrig.

-Squadronen befrias från tankekontrollen och upptäcker att världen är typ två veckor från att gå full Mad Max. De bestämmer sig för att ta över världen för att rädda samhället.

-Squadronen finner att det är svårt att både kontrollera världen (vissa ser dem som tyranner!) och laga världen. Men de har ju tillgång till tankekontrollmaskiner…

-Squadronen börjar tankekontrollera ”besvärliga personer” till att inte kunna begå ”brott” eller göra något motstånd mot Squadronen eller auktoriteterna som de stöttar/kontrollerar. Nighthawk lämnar Squadronen i protest mot detta.

-Här någonstans börjar saker gå överstyr. En superhjälte tankekontrollerar sin flickvän, en annan superhjälte, så att hon inte ska kunna lämna honom. Squadronen tystar ner att en av dem använt maskinen för att våldta sin flickvän så att det inte ska störa deras regim. Nighthawk börjar aktivt arbeta mot Squadronen och grundar supergruppen ”Redeemers” för att störta Squadronens regim.

-Squadronen börjar tankekontrollera superbrottslingar men gör dem inte helt A Clockwork Orange fredliga som normala bråkstakar utan istället till lojala soldater för Squadronen.

Och med det är vi tillbaka till Remnant. För han är en av Nighthawks gamla roliga skurkar. Han är från eran där superskurkar inte mördade folk hela tiden. Han är halvpensionerad och begår mest brott med de andra gammaldags skurkarna. Han har den magiska kraften att kontrollera tyg och kan dra upp oändligt med tyg ur sina fickor. Så flygande mattor och fånga folk i tygburar, tentakler av tyg och grejer. Det är inte superimponerande med det behöver inte heller vara det för killen utförde stölder med tyg/skrädderi temat.

Så när superbrottslingar börjar fångas in och tankekontrollera bestämmer sig Remnant för att sticka. Han och några andra skurkar flyr till det normala Marvel universumet men han kommer sedan tillbaka och går med i Nighthawks Reedemers för att slåss mot Squadronen.

Plot hook: En version av Remnant från en annan dimension kommer till hjältarna för hjälp. För versioner av dem i hans dimension har blivit diktatorer på precis samma sätt som Squadronen blev i serierna. Så hjältarna måste slåss mot versioner av sig själv som blivit korrumperade.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Det är för fan rasistiskt in-universe att kalla Rhapsody för en superskurk. Okej, så Rhapsody är en lärare i en skola ute på amerikanska landsbygden. Hon är en mutant vilket är tydligt eftersom hon är blå. Men hon har också kraften att när musik spelar så kan hon flyga och påverka andras känslor.

Skolan sparkar henne för folk är rasistiska och vill inte att en mutant undervisar deras barn. Hon försöker påverka styrelsen för skolan för att inte få sparken och en av dem har en reaktion på hennes krafter och dör. Hon flyr och blir nedjagad av X-Factor.

Hon är verkligen bara med i en storyline om anti-mutant racism. Superskurk? Nah.

Plot hook: Rhapsody har blivit dömd till dödsstraff och förlorade just sin sista överklagan. Staden skakas av protester och upplopp från båda sidor av frågan. Det är startskottet på en större social och politisk strid om mutanters rättigheter. Hjältarna är offentliga personer och kommer tvingas välja sida.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Rhino är en man som de satt fast en super noshörningsdräkt på, han kan inte ta av den ibland är han ledsen över det, och gett superkrafter. Han är stor som en noshörning! Stark som en noshörning! Dum som en noshörning! Han slåss mot Spindelmannen, hantlangar åt/teamar up med smartare skurkar och försöker stjäla pengar. Han är fantastisk! Bara en stor, dum, ganska snäll men våldsam kriminell kille.

Rhino har en special move där han rusar fram som en noshörning och krossar allt framför honom! Modelerad och BADASS i Faserip.

Plot hook: Bankrån är det dummaste brottet. De är svåra att genomföra, inte så lönsamma som man tror och typ omöjliga att komma undan med. Så Rhino begår dem. Han rusar in, krossar valvväggar, tar pengarna (blir sprayad med färg) och springer därifrån. Här är grejen. Pengarna är sedan BORTA.

Så Rhino har fått ett smart team som gör back-up arbetet. Han bara gör grejen som han är bra på. Probelmet? Blir han gripen går de bara vidare till nästa kille med muskler.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Ringmaster är en nazistisk cirkus ägare som hypnotiserar folk med en snurrande pryl som han ofta har i sin hatt. Efter kriget hypnotiserar han småstäder och skickar ut sina artister för att råna folks hus. Oh, han har satt ihop en cirkus av brottslingar där några av dem är superskurkar med cirkustema.

Plot hook: Jag vill bara att hjältarna dödar honom. Han är en nazist hypnotisör med en cirkus! Gör grimdark stuff med hans ansikte! Så låt oss provocera spelarna.

Ringmaster har hypnotiserat The Punisher, Wolverine och… Någon annan läskig jävel… Hmmm… Spiderwoman! och skickat dem för att mörda spelarna. Enda sättet att stoppa dem är att mörda Ringmaster!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,722
Location
Helsingborg
Rhino är en man som de satt fast en super noshörningsdräkt på, han kan inte ta av den ibland är han ledsen över det, och gett superkrafter. Han är stor som en noshörning! Stark som en noshörning! Dum som en noshörning! Han slåss mot Spindelmannen, hantlangar åt/teamar up med smartare skurkar och försöker stjäla pengar. Han är fantastisk! Bara en stor, dum, ganska snäll men våldsam kriminell kille.

Rhino har en special move där han rusar fram som en noshörning och krossar allt framför honom! Modelerad och BADASS i Faserip.

Plot hook: Bankrån är det dummaste brottet. De är svåra att genomföra, inte så lönsamma som man tror och typ omöjliga att komma undan med. Så Rhino begår dem. Han rusar in, krossar valvväggar, tar pengarna (blir sprayad med färg) och springer därifrån. Här är grejen. Pengarna är sedan BORTA.

Så Rhino har fått ett smart team som gör back-up arbetet. Han bara gör grejen som han är bra på. Probelmet? Blir han gripen går de bara vidare till nästa kille med muskler.
Rhino borde verkligen teama upp med någon som kan se igenom saker, typ Captain Ultra. För om man gillar att råna banker så... Jag menar, om man kan smasha igenom en valvvägg, så varför skulle man behöva gå igenom de där ställena som det finns kameror? Och sedan så skaffar man sig en bra advokat och när polisen kommer så är man "Nej, min klient är upprörd för att ni uppenbart diskriminerar mot honom. Det finns hundratals personer där ute med kraften att kunna slå sig igenom en bepansrad vägg. Varför är ni inte ute och förhör Hulken eller Iron man om det här istället för att förfölja min klient hela tiden?"
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,334
Rhino borde verkligen teama upp med någon som kan se igenom saker, typ Captain Ultra. För om man gillar att råna banker så... Jag menar, om man kan smasha igenom en valvvägg, så varför skulle man behöva gå igenom de där ställena som det finns kameror? Och sedan så skaffar man sig en bra advokat och när polisen kommer så är man "Nej, min klient är upprörd för att ni uppenbart diskriminerar mot honom. Det finns hundratals personer där ute med kraften att kunna slå sig igenom en bepansrad vägg. Varför är ni inte ute och förhör Hulken eller Iron man om det här istället för att förfölja min klient hela tiden?"
Genuint en amazing plan! :D Alltid kul när man gör att skurkarna inte kan bli dömda särskilt lätt
 
Top