Marvel Faserip skurkar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Fuck the retconns! Jean Grey blev Dark Phoenix, åt en stjärna och dödade miljarder utomjordingar i ett kosmiskt folkmord. Jean Grey, en av de första medlemmarna av X-men, var en ofattbart mäktig telepat och telekinetiker som under extrema omständigheter gick bortom den fysiska verkligheten. Det var då hon fick kontroll över Phoenix kraften vilket ökade hennes krafter till skrämmande och gudaliknande nivåer. Phoenix Kraften är en primal kraft av liv och förstörelse som är äldre än mörker. Den är kopplad till alla telepatiska krafter. Och när Jean blir värd åt den blir hon ogudligt mäktig. Något som snabbt korrumperar henne vilket leder till att hon bli Dark Phoenix och det kosmiska folkmordet. Snart efter det hjälper X-men henne komma tillbaka till sina sinnens fulla bruk, något som inte håller under pressen från utomjordingar som vill hålla henne ansvarig för hennes mord. För att undvika att bli Dark Phoenix igen begår hon självmord. Det är en av de bästa historierna i marvel.

Så de har såklart retconnat det till att Phoenix kraften skapade en kropp som såg ut exakt som Jean och trodde/låtsades den var henne. De gjorde det för de tyckte att det gjorde Jean omöjlig att sympatisera med när de tvunget skulle återuppliva henne. Men det är dumt och jag tänker inte erkänna det!

Plot hook: Utomjordiska forskare har hittat ett sätt att åka tillbaka i tiden. De tror de kommer kunna stoppa Jean från att äta den där stjärnan och mörda miljarder. Det är den värsta ideen. Så de misslyckas med att stoppa henne och när de flyr följer hon efter. Så nu är hon i nutid och vet omedelbart allting som hänt för hon är en supertelepat. Så hon ser sig omkring och bestämmer sig för att äta solen och avsluta den här skiten en gång för alla. Hjältarna kallas in som en del i en armé av alla tillgängliga superhjältar för att försöka stoppa henne och tala ner henne till att vara Jean igen.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Samuel Smithers växte upp fattig och föräldralös i Storbritanien. Han lyckades inte få någon formell utbildning men han älskade växter och fick jobb som assistent till en botaniker med ett galet projekt. Botanikern forskade på växter och sätt att göra dem mer intelligenta. När botanikern dog flyttade Samuel till USA för att fortsätta hans arbete och fick varken resultat eller respekt. Sedan träffade en märklig blixt ”Vega-Ray” geväret han jobbade på och fick hans vetenskap att fungera! Han kan få växter att växa enormt snabbt och onaturligt stora, han kan kontrollera dem och han kan skapa intelligenta växtmän som lyder honom. Vissa av dem tror till och med att de är den riktiga Samuel Smithers. Samuel skaffade sig en dräkt och blev den första Plantman! Användandes växter för att begå brott.

Plot hook: Samuel Smithers har sålt sin själ till Mephisto för att få till den där blixten och håller just nu på att ducka konsekvenserna av det genom att han har gjort en massa kopior av sig själv. Alla tror de är originalet, alla är beväpnade med plant kontroll vapnen, alla fortsätter göra fler kopior av sig själva och alla försöker desperat göra olika stötar för att få ihop pengar/resurser nog för att fly från Mephistos prisjägare. Så prisjägarna? Mephisto är förbannad och tänker inte bli lurad! Han har skickat dussintals av sina tjänare: demoner, häxor, seriemördare och superskurkar för att dra ner Plantman till helvetet. Det är ett enormt problem för staden.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Så hon ser sig omkring och bestämmer sig för att äta solen och avsluta den här skiten en gång för alla. Hjältarna kallas in som en del i en armé av alla tillgängliga superhjältar för att försöka stoppa henne och tala ner henne till att vara Jean igen.
Det är upp till varje spelledare att bestämma hur mycket av ett asshole deras Cyclops är när det här händer. Min personliga rekommendation är "Mycket".
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Dags att prata om Post. Kevin Tremain var en CIA agent och mutant som blev kidnappad av The Mandarine och experimenterad på. Posts krafter var från början superstyrka men de muterades av Mandarinens experiment. När Tremain räddades av Cabel och hans team behövde han en blodtransfusion vilken han också fick, av Cabel vilken smittade honom med det teknoorganiska viruset Cabel bär på. Så Post var redan experimentellt förändrade och delvis cybernetisk när han rekryterades av Onslaught och fick sina krafter förstärkta. Så nu är de… Märkliga. Post kan bli osynlig, är svår att skada, kan studsa tillbaka krafter på folk som använder dem mot honom, han kan känna av folks krafter, han regenererar, han kan förvandla delar av sin kropp till energivapen, han kan kontrollera sten och han har en koppling till marken som gör honom starkare men så att han blir skadas om marken skadas. Det är alltså en röra av olika krafter.

Plot hook: Post har under falska namn köpt upp mark på flera olika ställen i hjältarnas stad som han hyr ut till konsertorganisatörer, filminspelningar och liknande. Sedan mördar han kända musiker eller skådespelare där med sina olika krafter så att det inte kan spåras till honom. Varpå han omedelbart börjar sälja souvenirer och liknande. Platser där kändisar dör blir alltid enorma turistmagneter!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Princess Python är en klassisk old school skurk. Inga krafter men en stor talang för att träna och kontrollera ormar. Så hon använder en enorm pytonorm (och andra mindre ormar) för att begå brott. Hon mördar inte, strikt en tjuv bara, och har lämnat superskurksgrupper som pressat henne på det. Hon är djupt involverad i Marvel såpoperan och har många kontakter bland både hjältarna och skurkarna. Hon har över åren varit ihop med Johhny Blaze (Ghost Rider), varit med i The Circus of Crime, varit med i alla grupper med ordet ”serpent” i namnet, varit gift med både Stilt-Man och Gibbon och är mamma åt young avengers versionen av The Executioner.

Princess Python ser sjukt cool ut, har varit med överallt och vem vill inte slåss med en jättestor orm?!

Plot hook: En massiv, odödlig superorm från ett utomjordiskt pantheon löper amok. Hjältarna måste få Princess Python att hjälpa dem tämja ormen för dem är helt osårbar och ostoppbar. Problemet är att prinsessan är upptagen i en superkomplicerad skilsmässa/bodelnings twist med alla sina tre ex. För att kunna hantera den komplicerade juridiska situationen hanterar en Kree domstol målet, Kan hjältarna lösa tvisten och få Python fri till att lösa monsterorm situationen?
 
Last edited:

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Princess Python är en av de få karaktärer där jag tycker att Ultimate version har den bästa dräkten. Men hennes gröna väst med en brungul/svart fjällig underdräkt är bara amazing.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Prism är den svagaste av Mr. Sinisters hantlangare i The Marauders. Han är uppenbart och tydligt svagare än en normal människa. Snubben har dött minst fyra gånger och första gången var det för att Jean Grey kastade honom lite på ett sätt en normal människa hade överlevt och han exploderade. Han kommer inte egentligen tillbaka heller utan Mr. Sinister klonar en ny klon av honom varje gång. För Prism? Hans mutant kraft är att hans kropp är gjord av glas. Det gör att han kan reflektera/absorbera ljus eller energiattacker vilket såklart är trevligt… Men normal skada dödar honom superlätt. För han spricker och går i bitar.

Plot hook: Mr. Sinister har stulit en experimentell superlaser som omedelbart laddar upp Prism. Så The Marauders anfaller en regeringsbyggnad för att stjäla bevis och Prism är bara ogudligt mäktig, för varje gång han avlossar sin fulla kraft laddar en annan Marauder upp honom igen. Hur ska man slåss mot en fiende som är så ljus att man inte ens kan se på honom?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Princess Python är en av de få karaktärer där jag tycker att Ultimate version har den bästa dräkten. Men hennes gröna väst med en brungul/svart fjällig underdräkt är bara amazing.
Ja, lätt medhåll! :)
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Professor Power (hans faktiska namn. Killen heter Anthony Power) var en professor i historia och rådgivare till presidenten under Vietnamkriget. Efter att Anthonys son Matthew blev katatonisk efter ett nervöst sammanbrott under strid i kriget utvecklade Anthony en filosofi om att USA borde erövra hela världen. Men när han blev en extremhöger galning slutade folk lyssna på honom så han blev en superskurk i stället för att först erövra USA och sedan få USA att erövra världen. Först hade han bara onda planer men sedan byggde han en kraftrustning för att kunna hantera fiender med krafter. Saker gick inte särskilt bra för Professorn dock så efter att han blivit skadad stjäl han sin egen sons kropp för att kunna fortsätta sin kamp för högerextremism och jingoism.

Plot hook: Anthony Power blev inplockad som en rådgivare till presidenten igen av Trump och lyckades vara kvar i den positionen under hela administrationen. Han har skaffat många kontakter och nu tänker han leda ett utträde ur nationen för delstaten hjältarnas stad ligger i. Hans allierade är militor, politiker, delar av militären, delar av nationalgardet och diverse vit makt organisationer.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Professor Power (hans faktiska namn. Killen heter Anthony Power) var en professor i historia och rådgivare till presidenten under Vietnamkriget. Efter att Anthonys son Matthew blev katatonisk efter ett nervöst sammanbrott under strid i kriget utvecklade Anthony en filosofi om att USA borde erövra hela världen. Men när han blev en extremhöger galning slutade folk lyssna på honom så han blev en superskurk i stället för att först erövra USA och sedan få USA att erövra världen. Först hade han bara onda planer men sedan byggde han en kraftrustning för att kunna hantera fiender med krafter. Saker gick inte särskilt bra för Professorn dock så efter att han blivit skadad stjäl han sin egen sons kropp för att kunna fortsätta sin kamp för högerextremism och jingoism.

Plot hook: Anthony Power blev inplockad som en rådgivare till presidenten igen av Trump och lyckades vara kvar i den positionen under hela administrationen. Han har skaffat många kontakter och nu tänker han leda ett utträde ur nationen för delstaten hjältarnas stad ligger i. Hans allierade är militor, politiker, delar av militären, delar av nationalgardet och diverse vit makt organisationer.
Alternativ Plot Hook: Han teamar upp med US Agent (och andra...uh...moraliskt tvivelaktiga "patrioter") för någon typ av plot som ska en gång för alla Make America Great Again. Typ någon form av false flag operation för att återstarta kalla kriget eller nått.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Alternativ Plot Hook: Han teamar upp med US Agent (och andra...uh...moraliskt tvivelaktiga "patrioter") för någon typ av plot som ska en gång för alla Make America Great Again. Typ någon form av false flag operation för att återstarta kalla kriget eller nått.
Ja, det fungerar också. Då får vi dessutom in fler skurkar vilket kan behövas i den här typen av plot.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Protocide är en misslyckad supersoldats prototyp. Så, innan de gjorde det officiella Captain America testet gav en grupp inom militären en soldat vid namn Clinton McIntyre vad de trodde vad det fulla supersoldat serumet. Förutom att det inte var det, dr. Erskine som uppfann serumet gav dem inte det färdiga serumet och de hade inte heller tillgång till ”vita rays” som krävs för att skapa en stabil supersoldat. Så effekten när McIntyre får serumet är att han får superkrafter (han är till och med lite faktiskt superstark bortom vad en människa kan vara så har mer krafter än Cap) men de serumet honom tillfälligt vansinnig och lämnar honom sedan skendöd. Militären tror han är död, för han andas inte och hans hjärta slår inte, så de stoppar hans kropp i ett hemligt lager. Där är han tills nutid när den onda forskarorganisationen AIM hittar honom och stjäl hans kropp. AIM lyckas återuppliva honom med stabila superkrafter, använder en maskin för att ge honom falska minnen om att han var i kriget där Captain America förrådde honom, ger honom en sköld av adamantium och lurar honom yill att utföra uppdrag för dem. Under de uppdragen hamnar han i konflikt med både USAgent och Captain America. Han lyckas dock skaka av sig hjärntvättningen efter en strid med Cap och medan alla tror att han dör av en explosion överlever han. Det sista vi ser av honom är att han ger sig av för att försöka leva ett normalt liv.

Så, namnet. Det är för att Cide låter läskigt och han är en Prototyp. Superdumt namn. Men hans dräkt är supercool. Röd med vita stjärnor på bröstet och över ett öga. Jag gillar den spetsiga skölden också, många coolhetspoäng.

Plot hook: McIntyre solutions dyker upp som en private military contractor i central Afrika och hanterar en gisslan situation genom att döda en hel grupp Boko Haram medlemae. Överlevare säger att det var Avengers som räddade dem. McIntyre solutions förnekar alla kopplingar till superhjältar, de har soldater med krafter men ingen i färgglada kläder eller med en privata agendor. De dyker sedan upp i norra Indien, i sydostasien och i Sydamerika. Rapporterna är alltid ”Det är som om Avengers ingrep” men McIntyre solutions agerar bara när en regering hyr in dem och medan deras soldater har krafter agerar de på inget annat sätt som superhjältar/skurkar. McIntyres grupp består av honom själv, Thor klonen Ragnarok 2, Trick Shot (Hawkeyes bror med samma skicklighet med bågar), Shang Chi klonen skapad av Fu Manch, Silverclaw och Kiwi Black. Förutom att de inte använder de namnen eller några dräkter. De dyker upp klädda i praktisk utrustning med balaclavas och genomför planerade militära operationer.

Saker går i taket när någon lyckas få till en intervju med Clinton McIntyre och han beskriver sina ideologiska anledningar till att grunda McIntyre solutions. Han anser att superhjältar är odemokratiska. Så länge de mäktigaste skapar sina egna regler och avgör rätt och fel för att de har krafter är demokrati i världen hotad. Att underkasta sig internationell lag och ett kapitalistiskt system är ett sätt att ge makten åter till normala människor och systemen de måste existera under. Så gruppen har ingen ideologi alls vilket är deras ideologi. Så länge det inte bryter mot internationell lag och de får rimligt betalt kommer de göra jobb som erbjuds dem av vilken regering som helst.

Det är efter det här som skit tar fyr på riktigt. McIntyre solutions hyrs in av fler och fler regeringar istället för att tillkalla superhjältar och MI går in och agerar med militär precision och brutalitet. Bland annat hyrs de in för att lönnmörda piratnationen Madripoors ledning så att Indien kan ta över området.

McIntyre solutions är inte så mycket menade att aktivt dra in hjältarna som att utmana dem moraliskt. Vill de ge sig iväg och stoppa McIntyre måste det vara något de väljer själva.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Min undran var faktiskt uppriktig. Det hade ju mycket väl kunnat finnas nån story jag inte kände till där Johnny uppträder som Daredevil ett tag.
Comics are weird.
Ja, det hade verkligen inte varit konstigt! Men här var det bara jag som blandade ihop dem för att de båda är djävulsrelaterade tematiskt. :p
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Psycho Man är mikroskopiskt liten. Han använder en robot för att interagera med saker på vår nivå men han bor egentligen i ett mikrouniversum som på något sätt är överbefolkat och därför vill han ta över vår storlekvärld. Han har också en jättestor (jättestor för oss alltså) robot som han ibland använder. Robotarna ser ut som honom själv. Hans stora vapen är dock en låda stor som en gammaldags laptop med tre enorma knappar på den märkta ”Fear” ”Doubt” och ”Hate” där om han trycker på en av knapparna skjuts en stråle över ett område så att alla känner den känslan.

Plot hook: Psycho man har i superliten form satt sig på en av hjältarnas hårbotten och skjuter från mikroskopisk nivå tvivel och skräck in i huvudet på hjälten. Han försöker timea det så att det ska störa hjälten under hjältande men är inte superträffsäker så plötsligt är hjältens privatliv fyllt med ångest och terror medan superhjältandet är opåverkat.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Puff adder är ytterligare en snubbe med ett ormmotiv som var med i ormgrupperna av superskurkar. Han har den supertramsiga mutantkraften att blåsa upp sig för att bli större och tuffare. Han har också monterat en syrasprey i sin mask så att han kan ”spotta” syra på folk. Hade killen kallat sig blåsfisken och spänt fast lite taggar på sin dräkt hade jag varit betydligt mer imponerad! Fast det hade inte heller fungerat för han blåser alltid upp sig direkt. Så i praktiken är han mest en generisk stor kille att slåss med när Serpent någonting dyker upp!

Plot hook: Folk har hittats döda i hissar, korridorer och andra trånga utrymmen. Till synes krossad till döds. Detta är för att Puff adder i sin civila identitet har varit bredvid dem och sedan expanderat! Perfekta lönnmord utan vapen!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Hade killen kallat sig blåsfisken och spänt fast lite taggar på sin dräkt hade jag varit betydligt mer imponerad! Fast det hade inte heller fungerat för han blåser alltid upp sig direkt. Så i praktiken är han mest en generisk stor kille att slåss med när Serpent någonting dyker upp!
Men han hade fortfarande blivit förödmjukad och förnedrad av spindelmannen. vilket är alla djur-temade skurkars öde i marveluniversumet.
 
Top