Marvel Faserip skurkar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Needle är en vigilante anti-hjälte men en superobehaglig sådan! Han är en skräddare som blev misshandlad av gatubrottslingar så illa att han förlorade ett öga och förmågan att tala. Men misshandeln aktiverar också hans mutantförmåga, de han ser på paralyseras. Så han gör vad alla skulle göra i Marvel universumet! Han tränar sig själv i kampsport, syr en supertight dräkt med bara ett ögonhål, beväpnar sig själv med en meterlång nål och ger sig ut för att hämnas på brotslingar! Genom att paralysera dem och sedan sy ihop deras ögon eller munnar medan de är medvetna men försvarslösa. Vilket är helt sjukt.

Jag vill bara tala om dräkten ett tag. Den är FÖR TIGHT och den har en fucked up svans bit på huvudet som får det att se ut som en stiliserad spermie. Jag hade varit rädd för Needle om jag träffade honom för han är ett freak i en fetish dräkt beväpnad med vad som mer eller mindre är en superlång fängelseshiv och som inte pratar!

Plot hook: Needle har börjat fruktansvärt tortera och sy ihop munnar/ögon/annat på personer som pekas ut som dåliga på internet. Han gör noll research, urskiljer ingenting och använder samma straff för folk som gjort något oartigt som brottslingar som kommit undan med mord. Och allmänheten ÄLSKAR honom. Snart sätter någon upp en Twitter account med tips åt honom och han verkar följa den.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Jag vill bara tala om dräkten ett tag. Den är FÖR TIGHT och den har en fucked up svans bit på huvudet som får det att se ut som en stiliserad spermie. Jag hade varit rädd för Needle om jag träffade honom för han är ett freak i en fetish dräkt beväpnad med vad som mer eller mindre är en superlång fängelseshiv och som inte pratar!
Dräkten har också några av de töntigaste skorna i Marvel universumet...
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Nekra är en mutant kopplad till Mandrill och därför är stora delar av hennes backstory bara mardrömslikt rasistisk och jag vill inte prata om den. Det är en stor grej att hon är afroamerikan men har vit hud. Jag hatar det. Men det finns grejer vi kan rädda här.

Nekra har två krafter, mutantkrafter att under en kort period bli supertuff och ond magi som väcker de döda. Antingen som zombies eller som sig själva fast med fruktansvärda pris. Som att behöva döda varje dag för att fortsätta leva.

Hennes look är dock… Naken med trasig mantel och bikini. Vilket inte fungerar.

Plot hook: En av hjältarna har dörr orelaterat (vilket händer ibland i kampanjer. Tvinga det inte) och Nekra återupplivar henom med ”Döda någon varje vecka eller bli en sinneslös zombie”. Vad gör hjälten? Vad gör de andra? Instant drama! Under tiden använder Nekra energin från alla hjälten dödar för att driva en ritual för att återuppliva alla stadens döda mördare som en personlig armé.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Nightmare är den demoniska kungen över mardrömmar. En blek Tim Burtonesq man med gröna kläder på en demonisk häst som bara existerar i drömvärlden. I drömmar är han nästan omöjligt mäktig men i verkligheten kan han inte göra någonting alls. Han slåss mest mot Marvels magiska/telepatiska/guda hjältar (för de är mest på hans nivå) men har också dykt upp och stört en massa andra Marvel hjältar så som Spindelmannen. Om han dödas kan mänskligheten inte drömma och kommer bli vansinniga.

Plot hook: Fekungen har lurat in Nightmare i en kristall och håller honom fången. Mänskligheten vansinnig för att de inte kan drömma utan Nightmare? Inte ett problem för Oberon. Det är ju mest charmigt. Och Nightmare är ett monster som måste stoppas ju! Så trötta, hallucinerande hjältar måste bryta sig in i fevärlden (genom portalen vaktad av Captain Britain) och bryta ut Nightmare.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Fan vad jag älskar Nitro! Han är bara en sådan rälig och elak jävel. Han är mest känd för att ha gjort 2 saker:

1: Gasat manliga Captain Marvel vilket gav honom cancer och dödade honom.

2: Sprängde en skola och dödade över 600 barn vilket utlöst superhjältarnas inbördeskrig.

Hur kan du inte älska när folk spöar den här killen?! Jag vill spöa honom fastän han är på låtsas.

Robert Hunter blir experimenterad på av aliens vilket ger honom kraften att explodera som en bomb och sedan återforma sig själv. Han använder den kraften för att begå superbrott.

Plot hook: Nitro har kidnappat en tonårig teleporterande mutant och tvingar denne att teleportera honom runt hjältarnas stad där han exploderar sig själv i områden där många människor befinner sig. Nitro kräver lösen från staden för att sluta. Problemet är att han bara dyker upp och exploderar! Det finns inga uppenbara spår eller sätt att hitta honom. Hjältarna måste verkligen göra detektivarbete för att hitta honom innan han spränger en ny skola eller brandstation.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Omega Red är en rysk supersoldat mutant och anti-Wolverine. Han var en rysk soldat som visade sig vara en seriemördare, när han överlevde att avrättas genom att bli skjuten i huvudet gick de ”Varför inte ge den här killen superkrafter?”. Sagt och gjort! Efter att Sovjetunionen föll har han jobbat för allting från ninja klaner till maffian till Dracula. Behöver du en anti-Wolverine till din onda plan? Varför inte anställa Omega Red?

Hur är han anti-Wolverine? Låt oss räkna sätten?

Istället för klor har han tentakler i armarna! De är gjorda av shitty låtsas adamantium som heter carbonadium.

Carbonadium är lika bra som Sovjetiska bilar var så det dödar Omega Red lite hela tiden för det är giftigt! Så han dör lite hela tiden, tvärtom gentemot Wolverine som läker hela tiden.

Omega Red råkar också vara en mutant. Hans kraft är att han har ett dödsfällt av sporer som dödar folk runt honom. Motsatsen till en helningsfaktor!

Han kan också suga livet ur folk med sina tentakler och läka sig själv! Också som en ond helningsfaktor.


Plot hook: Omega Red leder en grupp legosoldater som har kapat en kärnvapenbestyckad ubåt beväpnad med ett nytt supervapen. Regeringen vet att han gjort detta för att leverera den till en främmande nation men inte vilken. Hjältarna måste ta sig in i ubåten (som är nere vid havets botten) och ta över den från Omega Red och hans soldater.

Nationen som beställt stölden av ubåten visar sig vara Atlantis. De är trötta på att ytvärlden har sina äckliga vapen i havet och har fått Omega Red att kapa den som ett PR stunt.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
482
Location
Stockholm
De är gjorda av shitty låtsas adamantium som heter carbonadium.
Men man bör komma ihåg att det är bara shitty om man jämför med adamantium - det innebär fortfarande att RP:na kan glömma att ha sönder hans tentakler.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Men man bör komma ihåg att det är bara shitty om man jämför med adamantium - det innebär fortfarande att RP:na kan glömma att ha sönder hans tentakler.
Ja, absolut! Det är mest shitty för att det är giftigt och dödar dig om du använder det/stoppar det i dig.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Onslaught är en supermäktrig telepatisk konstrukt, en Tulpa tankeform, som skapades undermedvetet av Professor X när han var under extrem press och efter att han hade varit djupt inne i Magnetos sinne. Så Onslaught är ett fruktansvärt mäktigt telepatiskt monster som blir starkare hela tiden som snöboll som rullar nedför ett berg med de mörkaste personlighetsdragen (och alla krafterna) från både Professor X och Magneto.

Onslaught var centrumet i en stor crossover där nästan alla icke-mutant hjältarna dog (de dog egentligen inte men varför är komplicerat) för att rädda mutanterna från Onslaught. Det var en ökänt slarvigt planerad crossover men slutet där hjältarna är borta och har lämnat ett maktvakuum som nya hjältar men framförallt mutanterna behövde stiga in i var superintressant och ledde till bra serier.

Onslaught har dykt upp lite då och då igen, men det har ofta mest varit som en ”Oh shit! Saker är dåliga!” grej.

Plot hook: Onslaught dyker upp igen och för att stoppa honom öppnar X-men och nästan alla de andra mutant hjältarna en portal till en avlägsen planet och lyckas kämpa honom igenom den. Men när de gör det är de fast på andra sidan. Ingen vet om eller när de kommer tillbaka.

Så nu är mutanter som inte är superhjältar, eleverna på Xavier institutet och andra som skyddats av X-men och Brödraskapet försvarslösa! Kan hjältarna fylla X-mens skor och skydda mutanterna tills de kommer tillbaka från rymden?
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
482
Location
Stockholm
Det var en ökänt slarvigt planerad crossover men slutet där hjältarna är borta och har lämnat ett maktvakuum som nya hjältar men framförallt mutanterna behövde stiga in i var superintressant och ledde till bra serier.
I den svenska översättningen i X-Men & Mega Marvel kändes den inte så slarvigt planerad, tack vara bra redaktörsbeslut om vad man ska ta med o inte ta med.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Orka var en normal atlanteansk soldat som var med i en konspiration mot Namor. När den misslyckades såg ledaren för konspirationen till att Orka fick en behandling som gav honom alla en späckhuggares krafter! Så han är en stor, dum, tuff atlantissnubbe med ett blåshål på ryggen som gör att han kan andas på land. Han slåss mot Thor och Namor mest men är du i havet och en superhjälte kanske han spöar dig. Han är sjukt dum dock.

Plot hook: Orka bryter sig in på det stora stadsakvariet i hjältarnas stad och äter djuren framför skräckslagna besökare och marinbiologer! Han bara gobblar upp sälar och grejer! Flyr han dyker han upp på det lokala zoo:et nästa gång! Sedan i naturreservat! Killen bara älskar att äta utrotningshotade djur!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Overmind var en utomjordisk Eternal från en annan planet (fråga inte!) vid namn Grom. Grom var en gladiator och erövrare, den fysiskt tuffaste medlemmen av sin art. När hans värld gick under (fråga inte!) och resten av hans art dog flyttade de telepatiskt sinnena från alla planetens invånare in i Groms hjärna och han blev Overmind! Grom åkte i en Stålmannen kapsel till Jorden vilket tog tusentals år vilket lät alla sinnena forma ett fungerande hive mind.

Så Overmind dyker upp, en hel art och den sista överlevaren av den arten, och omedelbart börjar missförstånden och de dumma superhjälte bråken. Sure, han försöker erövra planeten med sina massiva telepatiska krafter (andra dimensioners Jordar också ibland) men hade någon ansträngt sig borde resultatet här inte bli ett knytnävsslagsmål.

Plot hook: Overmind inser att sättet att rädda sin kultur är att sprida den. Så han börjar återskapa litteratur, musik, konst, teater och liknande från sin hemplanet (konstnärernas sinnen lever ju i honom) och börjar släppa sakerna gratis på nätet eller donera den till staden. Och folk hatar det. Det är inte anpassat för människor så inte så konstigt. Men Overmind är superledsen. Han bestämmer sig för att göra ett sista försök! En massiv konstföreställning och hyllning till sitt folk! Han bjuder in hjältarna att se konsten först.

Och den är sinnesstörande dålig. Kan hjältarna hitta ett sätt att få Overmind att inte bli suicidal (eller spränga staden) av kritikerna och ändå få ut sin kultur till folket?
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,713
Location
Helsingborg
Orka var en normal atlanteansk soldat som var med i en konspiration mot Namor. När den misslyckades såg ledaren för konspirationen till att Orka fick en behandling som gav honom alla en späckhuggares krafter! Så han är en stor, dum, tuff atlantissnubbe med ett blåshål på ryggen som gör att han kan andas på land. Han slåss mot Thor och Namor mest men är du i havet och en superhjälte kanske han spöar dig. Han är sjukt dum dock.

Plot hook: Orka bryter sig in på det stora stadsakvariet i hjältarnas stad och äter djuren framför skräckslagna besökare och marinbiologer! Han bara gobblar upp sälar och grejer! Flyr han dyker han upp på det lokala zoo:et nästa gång! Sedan i naturreservat! Killen bara älskar att äta utrotningshotade djur!
Kan man klämma in Orka i en Four Elements skurk-teamup? Orka representerar naturligtvis Vatten, Vulture kan representera Luft men? Mole Man för Jord och Salamander för Eld? För det måste vara djur-tematiska skurkar med ett sekundärt elementtema. Och vad är deras plot?
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
482
Location
Stockholm
Kan man klämma in Orka i en Four Elements skurk-teamup? Orka representerar naturligtvis Vatten, Vulture kan representera Luft men? Mole Man för Jord och Salamander för Eld? För det måste vara djur-tematiska skurkar med ett sekundärt elementtema. Och vad är deras plot?
De har samlats av Diablo/Morgana le Fey/liknande, som också har utsatt dem för en lättare typ av hjärnkontroll (de har fortfarande sina personligheter, kan fatta egna beslut o har en tendens att grälla, men de är fult lojala mot sin "herre"). De är del av någon mystisk plan som kräver att hen har som underhuggare folk som representerar de fyra elementen.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Kan man klämma in Orka i en Four Elements skurk-teamup? Orka representerar naturligtvis Vatten, Vulture kan representera Luft men? Mole Man för Jord och Salamander för Eld? För det måste vara djur-tematiska skurkar med ett sekundärt elementtema. Och vad är deras plot?
Namnet på scenario kommer vara ”Fågel, fisk och mittemellan!”

Jag tänker att någon sorts elemental gud har lovat dem vad de vill mest om de visar att deras element är mäktigast.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
482
Location
Stockholm
Nekra är en mutant kopplad till Mandrill och därför är stora delar av hennes backstory bara mardrömslikt rasistisk och jag vill inte prata om den. Det är en stor grej att hon är afroamerikan men har vit hud. Jag hatar det. Men det finns grejer vi kan rädda här.
Jag kan fatta temat med henne o Mandrill - båda blir utstöta från sina familjer, den ena för att han var för mörk o den andra för att hon var för ljus - o om hur intolerans skapar monster o att de finns problem bland alla folkgrupper etc., problemet är bara att deras historia ska inte ha gjorts så bra och båda två inte tycks ha några egentliga goda drag, saker som uppvisar att de kunde varit goda människor under andra omständigheter (likt Magneto) utan båda två verkar genomruttna.

Att de båda har problematiska krafter e också ett noterbart minus: Mandrill med hans könsspecifika hjärnkontroll, o implikationerna (om de nu inte har blivit uttalade i någon serie) om att han inte har några problem att använda dessa sexuellt (till skillnad från Spider-Woman) o Nekra med att hon får kraft genom hatet/liknande från folk omkring henne (med sådan krafter är det lite som att universum säger åt en att man ska bli superskurk).
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Leland Owlsley gjorde det rätta valet när myndigheterna avslöjade hans ekonomiska brottslighet, bli en superskurk istället för att hamna i fängelset! Han köpte ett superserum (med bieffekten att han blev animalistisk och grym) som gjorde honom lite superstark/tuff och som gav honom förmågan att glidflyga, sedan blev han The Owl och startade sitt eget brottssyndikat.

Jag säger inte att småskalig ekonomiskbrottslighet är den värsta bakgrunden för en superskurk eller att glidflygande är en usel och dum kraft (särskilt om man tillfälligt råkar förlama sina ben vilket the Owl gjorde) utan jag bara… Du tänker inte slåss med någon cool va? Daredevil? Hmm… Okej, sure det kan fungera.

The Owls karriär är tyvärr en ganska pinsam serie av försök att bli någon i den kriminella undre världen eller bland superskurkar, få stryk av hjältar eller skurkar och sedan fly staden ett tag. Han är en kannibalistisk psykopat redo att tortera folk med råttor… men han är bara inte tuff nog! För han glidflyger.

Plot hook: Grejen Leland insåg är att problemet var att han siktade på ett för stort byte. Lite krafter och hans absoluta hänsynslöshet är nog för att ta honom till toppen i en mindre damm. Så han hittar en stad med runt 150000 invånare nära hjältarnas stad och tar över brott i den. Mot småstadspolisen och organiserad brottslighet där ingen har superkrafter är han ett obesegringsbart hot. Så han tar över och gör stället till Owltown. Här är grejen… Folket älskar honom! Så han blir vald till borgmästare och hans hantlangare blir sheriff och rättsläkare. Nu finns den här lilla enklaven av brottslighet som ingen rår på juridiskt precis nära nog till hjältarna för att göra dem obekväma.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
482
Location
Stockholm
Här är grejen… Folket älskar honom! Så han blir vald till borgmästare och hans hantlangare blir sheriff och rättsläkare.
Så NY varegång författarna gör Kingpin/Osborn till en skurk-sue (d.v.s. nästan alltid)?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,224
Nej, inte Watchmen karaktären med samma namn. Den här Ozymandias var en krigsherre i gamla Egypten som Apocalypse förvandlade till en stenman och sedan tvingade skriva ner allting som Apocalypse gör (han karvar det mest i sten). Ozymandias är också lite synsk vilket hjälper honom skriva ner saker. Han kan också skapa levande varelser av sten.. Av någon anledning. Han är mest en bakgrundsunderhuggare till Apocalypse som ofta är med men sällan gör särskilt mycket egna grejer.

Plot hook: Ozymandias har karvat en pelare med det exakta svaret på något en spelarkaraktär vill veta. Svaret på en fråga som ”Var kommer mina krafter ifrån?”, ”Kommer jag bli ond som min pappa?” eller ”Vem var jag innan jag tappade minnet?” är bokstavligt talar karvat i en sten. Förutom att Ozzy är synsk så han karvade den pelaren för 3000 år sedan och den är begravd i en av Apocalypses underjordiska pyramider från runt den perioden. Dags för lite gammaldags dungeon crawl medan hjältarna är jagade av Ozymandias som vill stoppa dem från att störa hans verk. I en underjordisk labyrint är hans förmåga att få sten att leva maximalt farlig.
 
Top