Marvel Faserip skurkar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Den andra Scourge är mer känd under identiteterna Nomad och Bucky. Och han är högt upp på listan över karaktärer som blivit mest retconnade. Hela karaktärens existens är en serie olika retconns för att förklara saker som hände på riktigt och i serierna som inte hängde ihop. Så:

Att Captain America fastnade i isen och var nedfryst sedan slutet av andra världskriget tills ungefär nutid är en retcon, men en väldigt bra sådan. Problemet var att det publicerades några Captain America serie under 50-talet där Cap och Bucky slåss mot kommunistiska infiltratörer i USA. Det här är riktigt, riktigt dåliga serier med full ”McCarthy har rätt och kommunister är överallt!” känsla. Men om Bucky är död (eller The Winter Soldier) vem var då Cap och Bucky på 50-talet?

Jo, man förklarar att en snubbe som är så besatt av Captain America att han plastikopererar sig till att se ut som honom och ändrar sitt namn till Steve Rogers är nya Cap. Den killen var en lärare och rekryterar en av sina elever, Jack Monroe till att vara den nya Bucky (senare retcons har stoppat in ytterligare en Bucky mellan originalet och Jack men vi pratar inte om det just nu). Sedan sköt de upp med nazist superserum och fick Captain America liknande krafter, men eftersom de inte fick hela behandlingen blev de också vansinniga. Så efter att ha varit psykotiska och ”stoppat kommunisterna” fryser regeringen ner dem. De väcks upp senare och efter lite äventyr och att Cap 2 blir en skurk lyckas riktiga Captain America stabilisera Jack så att han slutar vara galen.

Jack blir här en sidekick till Captain America under identiteten Nomad. När författarna tycker det får Cap att verka för gammal att ha en sidekick så skickar de iväg Nomad på äventyr över USA. Det är en massa politik i de här serierna, mer än vanligt och på slutet blir Nomad skadad och dör.

Förutom att Jacks riktiga superkraft är retcons så han har istället blivit nedfryst igen och väcks upp av regeringen för att vara med i Thunderbolts. När han är det kallar de honom för Scourge och spänner på honom en massa vapen de konfiskerat från superskurkar. Så han har Captain America krafter och är beväpnad med en goblinglidare, pympartiklar, isstrålar, styltor med mera. Det här är versionen det finns regler för.

Den versionen blir dock skjuten av första Bucky (Winter Soldier) och är kanske död. Men han kommer komma tillbaka. För serier.

Att ta en massa orelaterade gimmickvapen och en bortkastad supersoldat är sjukt coolt. Det är typ Marvelpunk. Alla grejerna är ju där, redo att sättas ihop på nya sätt.

Plot hook: Jack Monroe är ledare för en ny grupp av regeringsstödda Thunderbolts. Det är Jack och en grupp skurkar hjältarna tidigare har spöat som nu har bomber i huvudena, spårningsmadkiner och löften om benådningar ifall de utför en viss mängd uppdrag för regeringen. Misstaget som gjorts är att man gav Jack full kontroll över de bomberna och han har en annan agenda än regeringen. Han är trött på hyckleriet och utnyttjandet av folk. Han är trött på fängelser. Han släpper fria skurkarna med en annan order. ”Gör en god sak om dagen annars dödar jag er. Döda ingen, annars dödar jag er.”.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Scrambler var en medlem av The Marauders med kraften att få maskiner, levande kroppar och superkrafter att sluta fungera eller fungera konstigt. Han mördade folk och begick brott för Mr. Sinister. Tills X-23 hackade av hans händer och han behövde räddas av ambulans, fick en bra advokat och lyckades få åtalsimmunitet genom att vittna mot Scalphunter. Efter det fick han proteser som han kunde använda sina krafter till att använda bättre än någon utan krafter och skaffade ett jobb på en verkstad. Han har ett hus, en flickvän och en styvdotter nu och försöker hålla sig på den smala vägen.

Plot hook: En grupp före detta skurkar har alla flyttat in i samma villaförort och försöker leva normala liv. När en av dem blir mördade i sitt hem dras hjältarna in för att försöka lösa ett mord i en miljö där alla misstänkta och vittnen både har krafter och inte vill prata med dem.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
De har skrivit fel namn här. Mimi Schwartz är mamma till Melissa Gold som var superskurken Screaming Mimi och nu är superhjälten Songbird. Songbird är en av mina absoluta favoritkaraktärer i Marvel, hennes resa från att vara en socialt isolerad småskurk till att vara en självsäker superhjälte med ett nätverk och vänner är fantastisk och går rakt genom hela Thunderbolts V.1. Så… Läs hela Thunderbolts! Alltså, alltihop! Sjukt bra. Till och med hennes krafter ändras så att hon är Marvels Green Lantern. Och hon tackar nej till en plats i Avengers för att de är för politiska!

Men som Screaming Mimi är hon en bankrånare med ljudattacker som också kan skapa ljudhologram med sina skrik.

Plot hook: Screaming Mimi tänker utnyttja en stor rock festival som äger rum i staden för att råna banker när hennes skrik inte kommer höras. Så hon rusar från bank till bank medan folkmassorna hindrar polisen från att komma fram och ljudet döljer hennes krafter så att hon kan förklä sig själv med ljud hologram.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Sebastian Shaw är ledare för the Hellfire club, korrupt industrikapten och mutant med kraften att våld gör honom starkare och läker honom. Grejen med Shaw är att han känner noll lojalitet till någon annan mutant. Killen var en del av att sälja Sentinels till regeringen! Han är bara en rik jävel som vill bli rikare.

Plot hook: Shaw har byggt en flytande liten stad utanför hjältarnas stad. På den har han börjat tillverka en ny superdrog, Soma, som gör en fantastiskt hög men utan sidoeffekter eller beroende. Han tänker använda detta för att konkurrera ut alla olagliga droger. Drogkartellerna tänker inte ta det liggande ner, de har satt ihop en grupp superskurkar och skickar dem till staden för att slå ut Shaws operation.

Rykten från deras kontakter säger att Shaw gör Soma från döda mutanter. Hjältarna skulle kunna använda att Shaw är distraherad av skurkarna för att infiltrera ön och kontrollera detta.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Selene är den äldsta kända mutanten och är född under Conans Hyborian age. Japp, Conan är en snubbe i Marvel universumet och hela fantasyvärlden han lever i är Marvel universumets förhistoria. Hon är en telepatisk vampyr och förlänger sitt eget liv genom att äta folks livskraft, hon är också en mäktig häxa som lärde sig magi back in the day när magin var Wow! och badass. Hon dyker upp i Romarriket och bor sedan i en fucked up isolerad Romersk koloni i Amazonas tills nutid. Efter att ha blivit en del av världen igen blir hon en ledare för the Hellfire club och klär sig mer som en dominatrix än någon annan i Marvel.

Det du behöver veta är att hon är äldst, hon är en supermäktig telepat och en supermäktig häxa.

Plot hook: En av anledningarna till att Selene klarat sig så länge är att hela hennes stam frivilligt offrade sig själva för att mata henne med livsenergi när hon var ung. Den rivstarten lade grunden till allt som följde. Nu har hon hittat ett nyfött mutantbarn med liknande krafter, en till odödlig! Så hon har startar en självmordskult kring barnet. Varför leva ett meningslöst liv när du kan dö och leva vidare i barnet som kommer bli en odödlig messias? Kan hjältarna stoppa självmorden i barnets namn innan Selene verkligen manar till massjälvmord?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Dags att tala om Sentinels! Enorma, klampiga, mordiga och rosa/lila robotar som är byggda för att döda, gripa eller folkmörda mutanter! Jag tänker behandla allihop som en plot hook.

Faserip har stats för 11 (!) olika typer av Sentinels och de har det av samma anledning som det finns så många olika sorter i serierna: De är odefinierbart coola! Ni vet hur svenska polisuniformer är designade för att inte se fascistiska eller coola ut och det bara inte fungerar utan snarare får dem att se ännu mer fascistiska ut? Samma med Sentinels. De är rosa för fan! Någon har tittat på de här optimerade rasistiska dödsmaskinerna och gått ”Ge dem runda hörn och måla dem med pastellfärger”. Men de ser bara ännu ondare ut av det!

De största Sentinelsen är stora som byggnader, vissa är i människostorlek och de minsta är nanomaskiner. Vissa kopierar mutanters krafter, vissa är superintelligenta, vissa är mechas med piloter och de har alla olika typer av vapen. Alla är till för att döda mutanter. De första byggdes av en forskare som hatade mutanter och lyckades säljas in dem till staten på grund av hysterin kring att mutanter är ett hot, men sedan dess har de byggts av alla möjliga. I fler alternativa framtider styr de världen som de förvandlat till en brutal dystopier.

Sentinels är huvudfiendernan i Days of Future past modulen till Faserip som är den bästa officiella modulen till spelet. För även de svagaste Sentinel modellerna är så hårda att de besegrar 2-3 starthjältar om de inte har rejält med karma att spendera.

Den andra stora grejen med Sentinels är att det finns i grunden ett vettigt argument för dem. Vi har poliser med pistoler för när normala människor begår brott. Är det tungt beväpnade och särskilt farliga brottslingar har vi insatsstyrkor och grejer. Men mot en person som dödar med en blick eller river städer med en gest hjälper inte det. Det är där vi behöver Sentinels. Men sedan används de alltid till att mörda tonårsflickor som snattat.

Plot hook: Staden har börjar bli obekväm över att behöva förlita sig på hjältarnas goda vilja. En politiker har tryckt igenom så att det ska hållas en omröstning rörande ifall staden ska köpa in en grupp (fem stycken bara) Sentinels för att vara beredda ifall hjältarna inte kan hjälpa till. Sentinelsen ska vara kontrollerade av polisen och på så sätt vara svarandes till demokratiskt valda personer. Debatten är extremt intensiv dock. Problemet är att det finns en poäng här, ska staden verkligen bara skyddas av vigilantes som inte är ansvariga gentemot någon? Hjältarna kan lösa det genom att bli en del av stadens polisstyrka, men då ger de upp mycket frihet. Vad gör de?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Sentry robotarna är stora militära robotar byggda av det utomjordiska Kree kejsardömet. De är great kan placeras någonstans och sedan varar de för alltid. Så man kan placera ut en bas någonstans, gräva ner en Sentry, och sedan håller den saker säkra.

Plot hook: En grupp urban explorers gräver upp en Kree artefakt utanför hjältarnas stad och råkar aktivera en Sentry robot. Så nu flyr de från en krigsrobot rakt in i hjältarnas stad!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Shadowking okej, så retcons har hänt. Antingen är Shadowking mutanten Amahl Farouk som var en telepat som Professor X dödade, men istället för att dö blev han en varelse på det astrala planet. Eller så var han alltid en varelse på det astrala planet som tog över kroppen på mutanten Amahl Farouk. I alla fall, en helt telepatisk varelse som är ond och tar över/påverkar folk. Bästa grejen är när han kapar X-manen Karmas kropp och sedan slöar och frossar så mycket att hon går upp flera hundra kilo tills när hon kan ta tillbaka sin kropp.

Plot hook: En rad döda kroppar dyker upp i staden. Shadowking har tagit över dem och sedan festat upp dem. Så någon har tagit en överdos, någon har hoppat från en byggna och tagit selfies på vägen ner och så vidare.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Shinobi Shaw är son till Sebastian Shaw, som ju var ledare för The Hellfire Club. Shinobi är också en mutant och kan ändra sin kropps densitet, så han kan vara diamanthård eller passera igenom saker, en kraft han också kan använda till att sticka in sin hand i folk och stanna deras hjärtan Shinobi är med i en grupp kallad the Upstarts som är barnen till superskurkar och typ också är skurkar (men hatar sina föräldrar). När de inte MDG jagar folk och andra rik skurk grejer så försöker Shinobi mörda pappsen och ta över Hellfire cluben.

Plot hook: Shinobi startar en egen social club, men istället för att vara en BDSM klubb är det Frimurarna/Rotary. Kraven på att vara med är att man är rik och mutant. Klubben träffas i hemlighet och använder sina krafter/pengar/inflytande till att gynna varandra. Det är inte bara skurkar heller, mutanter har det inte lätt så även om organisationen bara gynnar medlemmarna så ser många det som folk som tror på det ser på trickle down economics.

Saker är lugna tills någon inte vill vara med längre efter att några medlemmar gjort något olagligt och klubben dolt det varpå Shinobi försöker ha avhopparna lönnmördade. En av avhopparna kommer till hjältarna för hjälp.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Shocker/Herman Schultz är kungen av loser superskurkar. En småskurk som bygger vibrerande handskar i fängelset, bryter sig ut med dem, trimmar handskarna så att de är kraftigare och ger sig ut för att begå brott. Han har en sjukt ful men märkligt cool gul vadderad dräkt som dämpar stötarna från hans handskar.

Shocker försöker mest råna banker, värdetransporter med mera men han har också varit med i några grupper och då brukar han vara involverad i större planer. Killen var med i Thunderbolts när Luke Cage ledde gruppen men han hade ett återfall i kriminalitet typ direkt efteråt när han var med i Sinister 6 versionen som bara hade 5 medlemmar.

Så alla spöar Shocker när de är nya. Han är en lätt fight och han är den mest basic möjliga superskurken. Kille med en kraft, handskar som vibrerar på sätt som gör att han slår hårt eller skjuter vibrationer på folk. Klart New Warriors eller Young Avengers kan spöa honom. Eller, typ, han är där när Spindelmannen behöver spöa någon eller distraheras av en fight.

Vi får ganska ofta se saker från Shockers synvinkel och det gör honom till typ en Jönssonligan karaktär. Han vill stjäla saker, visst, men han är inte en dålig kille i övrigt.


Plot hook: Shocker håller på att sätta ihop en crew för att göra ett smart rån av ett av en högteknologiskt värdetransport. Han behöver ett par till skurkar för att genomföra det, men den stora fisken är mästerskurken som Shocker ska sälja bytet till. S.H.I.E.L.D. vill att hjältarna går under cover som superskurkar, blir rekryterade av Shocker, rånar värdetransporten och sedan griper mästerskurken.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Shriek är en mutant vars krafter aktiverades när hon:

1: Var hög.

2: Blivit skjuten i huvudet av en polis.

3: Stoppades i en mörkerdimension av eviga fasor av en superhjälte.

Så hon är fruktansvärt mordiskt vansinnig! Hennes mutant kraft är att kontrollera ljud med vilket hon kan anfalla, skapa barriärer, flyga och kontrollera känslor. Hon använder dessa för att gå på killing sprees, både själv och med sin pojkvän Carnage. Maximalt antal döda är alltid målet.

Plot hook: Shriek har kidnappat flera personer med latenta superkrafter och försöker aktivera deras krafter med Saw liknande tortyr och genom att få dem att mörda varandra. Allting livestreamas så klart!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Sidewinder är en av ormkillarna som Roxxon gav superkrafter och trots att han är en mes är han är killen som fick bäst superkrafter! Varför? Utpressning. Okej, så Roxxon hyrde in en ekonomiprofessor vid namn Seth Voelker som en konsult. Den killen listade ut att de höll på att skapa superskurkar och var ”Ge mig krafter så håller jag käften!”. Så han fick lite mutationer och cybernetics som låter honom teleportera med en mantel! Alltså, killen kan teleportera, lagra saker i andra dimensioner och hela uppsättningen andra teleporterings trick. Oh, och eftersom han är en mesig akademiker gav de honom fyra minidrönare som slåss för honom så att han skulle slippa lära sig karate.

Plot hook: Sidewinder gör anti-forensisk bokföring. Så någon har åkt fast för ekonomisk brottslighet? Well, Sidewinder kan teleportera in var som helst och antingen byta ut bevis eller förstöra det. Så polisen beslagtog dina kokta böcker? Sidewinder byter ut dem mot böcker som visar att du inte gjort något, I BEVISRUMMET! Så åklagarenheten i hjältarnas stad som sysslar med ekonomisk brottslighet bara slutar lyckas döma någon viktig. De vet att något är fel men inte vad och ber hjältarna om hjälp.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Oh boy, det här kommer vara en hel grej. Okej, så Siena Blaze är en mutant som kontrollerar elektromagnetisk strålning. Så den biten är enkel. Men sedan så är karaktären med i tre olika viktiga events på kort tid innan hon dör.

Minns du skurk gruppen Upstarts som vi talade om nyligen? Okej, så de hade en grej där de tävlade om vem som kunde döda flest andra mutanter. Siena är en av dem och dödar andra mutanter som sport.

Sedan sveps karaktären iväg till universumet Ultraverse tillsammans med The Exiles. Vad betyder ens de orden? Okej då Ultraverse är universumet där Malibu Comics hjältar bodde, när Marvel köpte det började de kalla det för Ultraverse. Aldrig hört talas om det? Det är för att det sög. Ingen bryr sig om Ultraforce eller Hardcase! The Exiles däremot är en bra serie och grupp i den serien, de är mutanter från dimensioner och tidslinjer som gått under som åker från dimension till dimension och försöker rädda andra dimensioner från att gå under. De består mestadel av alternativa versioner av kända marvel karaktärer såsom goda Sabertooth som är en Herald till Galactus. I alla fall, Siena dyker upp i Ultraverse och lär sig bli en superhjälte av the Exiles. Och eftersom superhjältar är svagare och färre i Ultraverse så blir hon en av de stora hjältarna där.

I alla fall, Siena kommer tillbaka till vanliga Marvel universumet och dör sedan fruktansvärt i den mörkaste X-men storylinen. Tusentals mutanter kidnappas, torteras, experimenteras på och mördas i koncentrationslägret Neverland.

Känner du också maximal mood whiplash? Det är: Mördare. Hjälte. Offer.

Plot hook: Hjältarna landar i Ultraverset medan Siena är där. Supervetenskapen som transporterade den fungerar inte i det här universumet (fysikens lagar är bokstavligt talat annorlunda). De måste med Sienas hjälp ta reda på hur det här nya universumet fungerar och hitta något sätt att ta sig hem!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Den första Silver Samurai är en modern samuraj och mutant vars kraft är att skapa ett energifält som kan skära igenom allting förutom adamantium. Han hyr ut sina tjänster som lönnmördare, legosoldat och livvakt där han använder sin mutantkraft för att göra sina traditionella samuraitaktiker effektiva i nutid och mot superhjältar. Han är den oäkta sonen till en gangsterboss och tar över den positionen från sin pappa när pappan går bort.

Silver Samurai är mest viktig för att han är kopplad till Wolverines tid i Japan och är frenemy med Logan + släkt med Wolverines tjej där.

Plot hook: Gängkrig mellan Silver Samurais organisation och The Hand utbryter i spelarnas stad! Ninjas mot samurajer!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Maria de Guadalupe Santiago är Silverclaw, hon är en halvgud från amazonas som kan få krafterna från djur som bor i amazonas (som Vixen i DC) och hennes kropp blir då silvrig med drag från djuret ifråga.

Hon har aldrig vad jag vet varit en skurk och jag hittar inget i wikisen om att hon skulle varit det. Så om ingen kan visa skurkighet från henne så får hon ingen plot hook.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Silvermane var en gammaldags gangsterboss som var tvungen att stå ut med att se sig själv bli utkonkurrerad av freaks med krafter, mutanter och superskurkar som började förstöra hans livsverk av brott medan han blev äldre och sjukare. Så han fick byggt en robotkropp som skulle hålla honom vid liv och konkurrenskraftig. Det gick inte great. Han blev halshuggen men huvudet fortsatte leva eftersom det var robotifierat. Nu är hans huvud en mäktig Macguffin för han vet allting om Marvels undre värld och var skeletten är begravda. Det är som Johannes döparens huvud, fast för brott.

Plot hook: Myndigheterna har beslagtagit Silvarmanes huvud men tills SHIELD lyckats ordna ett säkert ställe åt det om tre dagar ber de hjältarna vakta det. Det är lättare sagt än gjort för varenda superskurk som vill göra sig ett namn, en hög superlegosoldater och vigilantes som The Punisher vill alla ha huvudet och försöker stjäla det från hjältarna.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Skinhead var med i en enda serietidning, en ”Very special episode” om rasism. Edward Cross var en judisk kille som blev en nazistisk skinhead terrorist. Sedan råkar han få experimentel nätblanding gjord av Peter Parker på sig och förvandlas till en frätande köttamöba som löper amok. Spindelmannen slår hans skalle som fortfarande flyter runt i hans amöbakropp och knockar honom varpå han förvandlas till en person igen.

Plot hook: Nazister ledda av Skinhead håller en demonstration. Hjältarna behöver spöa skiten ur dem.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Jalome Beacher uppfann en substans helt utan friktion. Som superglidmedel. Men företaget han jobbade för gick i konkurs innan han kunde visa sin uppfinning och nya ägaren var en skurk som sparkade Jalome. Jalome försökte göra den vettiga grejen och börja sälja sin uppfinning själv, men banken tyckte den lät dum och ville inte ge honom ett lån. Så han sydde en friktionslös dräkt (eller hällde superglidmedel över den, det är oklart) och började stjäla saker. Han kan glida på sina skosulor som om de vore rullskridskor och det är nästan omöjligt att hålla fast eller fånga honom. HAN BARA GLIDER UR GREPPET PÅ FOLK! Naturligtvis kallade han sig Slyde.

Slyde är inte en grimdark snubbe, han är inte på något sätt skyddad från att någon skjuter honom liksom, han har bara en kul gimmick och en anledning att sno saker.

Plot hook: En grupp ungdomar har hittat ett av Slydes gömställen och snott hans superglidmedel. De har börjat hälla det över sig och sno saker. Slyde är inte glad över detta, tänk om polisen skjuter en av dem! Det vore Slydes fel. Så han sätter på sig sin dräkt och försöker jaga ner dem för att ta tillbaka medlet. Hjältarna stöter på situationen utanför en bank när en grupp superglidiga personer som är omöjliga att ta tag i eller gripa slåss om den halaste flaskan i universum.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,249
Smuggler är en support karaktär i Thunderbolts. Han är lillebror till Atlas och är bitter över att familjen påverkats negativt när storebror avslöjades som en superskurk. Smuggler erbjöds därför en dräkt kopplad till mörkerdimensionen som lät honom teleportera och sträcka sina armar jättelångt av regeringen för att slåss mot sin bror. Han och Atlas försonas senare efter att han fastnade i mörker dimensionen och Atlas räddade honom.

Plot hook: Smuggler använder sina krafter för att leva upp till sitt namn. Han köper droger billigt i Mexiko, teleporterar till USA och säljer dem i hjältarnas stad till rika ungdomar, han använder pengarna från det för att teleportera till Kanada där han köper mediciner billigt innan han teleporterar tillbaka till hjältarnas stad och ger medicinerna till en gratis klinik för folk utan utan sjukförsäkringar. Hjältarna involveras efter att en ungdom tagit en överdos på droger som Smuggler sålt till honom och polisen har identifierat försäljaren som en superskurk. Så de får panik och kallar omedelbart in hjältarna. Men gör ens Smuggler något fel?
 
Top