Marvel Faserip Hjältar

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
6,198
Plot hook: Captain Mar-Vells kropp blir stulen av den galna vetenskapsmanen Karl Malus som tänker skapa kloner och ge andra Mar-Vells krafter. Mar-Vells vänner är extremt upprörda redan här, men det blir värre. Malus experiment går fel och han återupplivar Mar-Vells som en fruktansvärd odöd version som löper amok. Hans cancer har muterat och blivit intelligent. Precis som cancer vill den bara förstöra och döda! Det är full han får det att regna tusentals avslitna lemmar över hjältarnas stad. Spelarna måste döda honom som om han vore en rabiessmittad byracka. Ingen kommer förlåta dem för det.
Jag ser att vi har Warren Ellis på manus här!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Är han någon sorts parodi på Martian Manhunter?
Jag har alltid läst honom som det, både med den enorma högen krafter och eldfobin. Hypnotisören känns väldigt mycket som forskaren i Martian Manhunters ursprung också. Scenen med auditionen är enligt författaren menad att vara ett homage till Legion of Superheroes auditions och deras skämtkaraktärer.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Cardiac: En av de bästa mörka 90-tals antihjältarna. Doktor Elias Wirtham får reda på att ett företag höll tillbaka släppet av en medicin som hade kunnat rädda livet på hans bror, han blir så vredgad att han blir en hämnande anti-hjälte! Men till skillnad från andra mordiska antihjältar så går inte Cardiac efter gatubrottslingar, nej han straffar giriga och oetiska företag! Korrupta låneföretag, medicinska företag som säljer morfin till syndikaten, vapenföretag som utvecklar vapen för olagliga krig med mera.

Hur går han tillväga? Han använder sina kunskaper som en doktor och resurserna från sitt företag för att bygga om sig själv till en cool cyborg. Han byter ut sitt hjärta mot ett litet kraftverk som genererar betaenergi, sätter ett mesh av vibranium under huden för att kanalisera energin och skaffar en kraftstav att slåss med/skjuta betaenergi genom (han har också en betaenergi driven glidflygare… Men den får honom att se ut som en dummare Kiteman så låt oss ignorera den).

De här aktiviteterna sätter honom av någon anledning i konflikt med Spindelmannen. Vilket är dumt! Men Spindelmannen är varje gång: ”Spräng inte det här onda företaget! Det är tekniskt sätt lagligt!”. I senare serier är Cardiac ännu mer heroisk. I dem hjälper Cardiac också människor som inte kan få sjukvård genom lagliga kanaler och gör allmänt superhjältande. Jag tror det är ett tecken på hur tiderna ändrats.


Plot hook: Cardiac är ett fantastisk sätt att säga till hjältarna ”Varför slåss mot bankrånare när ni kan slåss mot bankerna?!”. Han kan säga det rakt ut! Och sedan blir han satt i fara när bankerna hyr in mördare som Bullseye eller Scorpion för att döda honom. Backad hjältarna mot den första super lönnmördaren kommer en hel grupp av dem efter hjältarna och Cardiac som nästa steg.
 

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
6,198
Plot hook: Cardiac är ett fantastisk sätt att säga till hjältarna ”Varför slåss mot bankrånare när ni kan slåss mot bankerna?!”. Han kan säga det rakt ut! Och sedan blir han satt i fara när bankerna hyr in mördare som Bullseye eller Scorpion för att döda honom.
Känns givet att det är Roxxon.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Catseye: Okej, så där var den här gruppen av nya mutanter som var elever på Professor X:s skola för mutanter. De hette, passande nog, The New Mutants. Och som Slytherin till deras Gryffindor fanns The Hellions som var elever på Emma Frosts skola för unga mutanter. Varje New Mutant hade en motsvarighet i The Hellions. New Mutants hade en ung tjej som hette Wolfsbane vars mutation var att hon var en varulv. Wolfsbane var från en svårt religiös kalvinistisk bakgrund och precis som i Ginger Snaps var hela varulvandet en metafor för att vara lesbisk. Så hon var rädd för att vara en varulv och rädd för att vara lesbisk för båda hade enligt hennes shitty pappa/pastor visat att hon var en syndare.

Hennes motsvarighet var Catseye som var som en varulv fast hon blev en lila katt istället. Hon föddes med sin mutation, såg som en bebis ut som en katt så hon hade blivit uppfostrad av katter och trodde hon var en katt som kunde bli en människa, inte tvärtom. Så hon var helt okej med att vara en katt och var hela tiden ”Kom och lek med mig som ett djur Wolfsbane” och Wolfsbane gjorde det men var lite skrämd av hela grejen. Det är enormt osubtilt. Hon luktar Wolfsbane och de smiter från en bal för att ”leka” i trädgården och grejer.

Och sedan dör alla The Hellions för att motivera Emma Frost till att bli god. Det suger. Efter det har vi inte sett henne innan Krakoa eran och där har hon inte gjort något mer än en cameo ännu.

En konstig detalj är att Catseye har den sekundära mutationen att hon har ett perfekt minne.


Plot hook: Om hjältarna på något sätt riskerar att vara en säkerhetsrisk för Krakoa så släpper vi den här ploten på dem. De hittar vad de tror är en utomjordisk lila katt på ett uppdrag, jag har aldrig sett en rollspelsgrupp som inte vill ha coola husdjur, som följer efter dem hem. Katten är egentligen Catseye som rapporterar tillbaka allting de gör till X-Force. Catseyes perfekta minne och Krakoas telepater gör att hon aldrig behöver göra något för att spela in saker eller annat som kan avslöja henne.
 

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
6,198
Efter det har vi inte sett henne innan Krakoa eran och där har hon inte gjort något mer än en cameo ännu.
Necrosha då, men det är inte så att hon är vidare relevant där.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Necrosha då, men det är inte så att hon är vidare relevant där.
Jag glömmer hela tiden Necrosha. Men de glömmer det i serierna också så Selene får påminna dem :p Men ja, det är sant
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Cecila Reyes: Doktor Cecilia Reyes är en mutant med en användbar kraft som tackar nej när X-Men försöker rekrytera henne. För hon har ett riktigt jobb och vill hellre göra det. Men sedan händer gång på gång på gång nonsens som drar in henne i X-Mens cirklar, och under en kort period är hon till och med en medlem av gruppen. Hon blir satt i ett koncentratiosnlägger för mutanter, onda gudar anfaller med mera. Nu på Krakoa är hon äntligen i sitt element bland mutanterna för nu behöver de läkare närmde bygger en nation. Hon till och med forskar med riktiga metoder vilket är kul.

Hennes mutant kraft är att hon kan skapa formbart kraftfällt som hon kan använda för att skydda sig själv och andra. Nackdelen som hon har som inte är vanlig med kraftfält är att hon känner smärta från när saker träffar kraftfältet, det skadar henne inte men det gör ont.


Plot hook: Dr House mysterium! Någon hjältarna känner blir supersjuk och Doktor Reyes rycker in för att hjälpa till. Men sjukdomen kan ha kommit från en massa farliga ställen hjältarna eller vännen varit på, så hjältarna måste åka och ta prover/kolla efter strålning/prata med folk på platser som The Savage Land, Knowhere och The Negative Zone för att Cecila ska kunna ställa sin diagnos och bota patienten.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Cerise: Är en skapad supersoldat från Shi’ar rymdimperiet. Shi’ar är utomjordingarna som är släkt med fåglar och som brukar vara utomjordingarna som X-Men umgås med. Cerise är genetiskt skapad för att vara en soldat med superkrafter och har aldrig varit ett barn. Hon bara vaknade upp som en fullt utbildad vuxen. Hon deserterade från Shi’ar armen efter att ha vägrat mörda civila och saboterat utrustning som skulle göra det samma. Sedan transporterades hon av misstag till Jorden och går med i supergruppen Excalibur. Efter lite äventyr med Excalibur åker hon hem till Shi’ar kejsardömet för att avtjäna sitt fängelsestraff, men rymdkejsardömet har en ny ledare (Lilandra som är Professor X:s ex) som benådar henne och anställer henne för att utreda krigsbrott.

Okej, fuck this, det där är dum beskrivning. Hon dyker upp, går ”Jag är en alien superkrigare! Vem kan sexigt dominera mig och lära mig om den här mänskliga grejen ni kallar kärlek” och Nightcrawler kastar sig över den grejen och henne lika snabbt som om hon var hans syster. Sedan har de ett förhållande som består av att de precis ska ha kinky sex innan vi inte får se mer.För hon tycker inte han ser konstig ut! Och vill hångla när hon är sexig bunden vid saker. Den enda bra delen av Nightcrawler vill bli en präst grejen är när hans lust för henne gör att han nästan struntar i det, för celibat alltså.

Hennes krafter är den där grejen som Angelina Jolie gör i Eternals, hon skapar energivapen, sköldar och föremål. De är samma färg som hennes namn. FASERIP reglerna för de krafterna är riktigt bra och vi får också regler för hennes utomjordisk utrustning.


Plot hook: Så hjältarna slår ihjäl ett enormt rymdmonster som löper amok i deras stad. Sedan kommer ett Shi’ar skepp lett av Cerise och går ”Det där var ett barn!” och anklagar dem för krigsbrott. Nightcrawler dyker upp för att ”hjälpa till” vilket egentligen betyder ligga med sin utomjordiska älskling. Det kommer sluta med trial by combat mellan två av hjältarna mot Cerise och Nightcrawler. Men först en massa buskis!
 

Attachments

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
6,198
En huvudanledning till att Excalibur funkar så dåligt utan Alan Davis är att det är en förutsättning för premissen att alla är extremt sexiga hela tiden (utom Feron, så screw him!).

Kan inte tecknaren ro hem det faller allt pladask.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
En huvudanledning till att Excalibur funkar så dåligt utan Alan Davis är att det är en förutsättning för premissen att alla är extremt sexiga hela tiden (utom Feron, så screw him!).

Kan inte tecknaren ro hem det faller allt pladask.
Ja, det är en pelare som håller upp hela boken. Jag tror det är boken Greg Land faktiskt hade varit rätt för!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Chamber: När hans krafter aktiverades EXPLODERADE HELA HANS BRÖSTKORG OCH HALVA HANS ANSIKTE! Han har en stor jävla krater i halva kroppen och där brinner psionisk energi. Han äter inte, dricker inte och andas inte. Han har det här enorma jävla såret över halva sin kropp och det är sjukt äckligt. Han kan inte prata utan måste psioniskt stråla sina tankar in i folks huvuden. Det är oklart om han ens är sin kropp eller om han bara är en energivarelse fast i sitt gamla kött. Explosionen handikappade också hans flickvän för livet. Inte värt det för att kunna skjuta energistrålar (som inte ens är så bra i FASERIP)! Och hans liv var så bra innan! Han är britisk adel, han är rik, han var snygg och allting var fantastiskt! Sedan BAAAMM halva kroppen är ett äckligt brinnande sår. Kan ni tänka er hur han måste lukta?

Det är inte konstigt att han är syrlig, deprimerad, otrevlig och ytlig hela tiden mot alla. Sexismen var nog där innan men grejen där han bara gillar sin hamnskiftande flickvän när hon ändrar form så att hon ser konventionellt attraktiv ut... What a dick.

Sedan händer allt han drömt om när Scarlet Witch tar bort krafterna från nästan alla mutanter blir han av med krafterna! Meeen det läker inte såret. Så nu är han en döende människa som saknar hälften av bitarna du behöver för att leva. Bilden av det är så äcklig att jag inte ens tänker posta den.

Efter det är där en storyline där det visar sig att han är en ättling till Apocalypse så de läker honom (men han börjar se lite ut som Apocalypse). Här skaffar han teknologi som ger honom roliga ljudkrafter, är med i inte-mutant supergruppen New Warriors och har faktiskt kul som en superhjälte för en gångs skull! Mutanterna lyckas fucka upp det för honom igen dock genom bullshit mutant verklighetsböjande.

Just nu är han sitt vanliga bittra jag på Krakoa.

Om det inte framgår har jag lite svårt att läsa serier med Chamber i dem för jag tycker han är så genuint body horror äcklig.


Plot hook: Karaktärerna blir fruktansvärt body horror vanställda på sina äventyr (det kommer vara tillfälligt)! Chamber erbjuder hjälp med att hantera att leva sin vardag med sådana fysiska förändringar.

Dags att använda FASERIP karma tabellen och slå hjältarna i deras hemliga identiteter.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Changeling: Värsta hatten i Marvel.Imponerande idiotiskt även i Marvel universumet!

Så, Changeling var en X-Men skurk på 60-talet innan X-Men var bra eller en metafor. Han kan se ut som folk och kanske härma deras krafter? Han används i alla fall som en retcon motor när de återupplivar Professor X. Professorn dog inte egentligen utan det var Changeling som tagit hans plats! Och oroa er inte, Changeling var dödssjuk och jobbade för Professor X för att sona sina tidigare onda handlingar mot X-Men!
Det är hela karaktären! En alternativ version från ett annat universum är den mycket coolare och viktigare karaktären Morph. Det etableras också via retcon.

Hans FASERIP krafter är kass. Han kan se ut som vem som helst men kan inte härma krafter. Så han är shitty Mystique fast utan något som gör henne cool.


Plot hook: Om en hjälte dör var det egentligen Changeling! Så hjälten kan bara fortsätta som om inget hänt. Som i serierna.
 

Attachments

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
533
Jag skulle typ kunna copy-pasta min kommentar från skurk-listan du skrev tidigare.

Jag spelar inte superhjälterollspel, känner inget sug efter att göra det och har väldigt lite relation till superhjältar överlag (undantaget tecknade X-Men som gick på tv3 på sommaren när jag var typ 10, det var coolt)

Men jag läser ändå igenom allt och tycker det är genuint kul. Keep up the good work!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,560
Jag skulle typ kunna copy-pasta min kommentar från skurk-listan du skrev tidigare.

Jag spelar inte superhjälterollspel, känner inget sug efter att göra det och har väldigt lite relation till superhjältar överlag (undantaget tecknade X-Men som gick på tv3 på sommaren när jag var typ 10, det var coolt)

Men jag läser ändå igenom allt och tycker det är genuint kul. Keep up the good work!
Tack så mycket:love:
 
Top