Marvel Faserip Hjältar

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,820
Jag vet inte om Callisto-centrerade Morlock storylines är det ultimata uttrycket för allting jag ogillar med Claremont, men det är nära i alla fall.
De med Masque är sämre. Det blir alltid dumt. Jean Grey med tentakler, liksom.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Det är inte en riktig Callisto-berättelse förrän någon av hjältarna hamnar i påtvingad BDSM-utstyrsel.
View attachment 10830
View attachment 10831

Helst ska det dyka upp en sexigt strategiskt sliten brudklänning också, som ovan eller här också:

View attachment 10832

Det verkar vara mycket hålla-igång hos Morlocks, helt enkelt.
Klassisk Claremont perversion! Det finns till och med forskning om det:https://www.cracked.com/article_303...-study-turns-into-the-kinkiest-deep-dive.html
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Cannonball: ”Well I am nigh invulnerable when I'm blastin.”. Det är en klassisk Claremont tagline som sätter sig i ens huvud! Inte lika bra som Psylocks, men ändå väldigt bra.

Sam Guthrie är från en fattig familj i Kentucky och arbetade i en kolgruva innan han fick sina mutantkrafter. Nästan alla hans syskon är också mutanter och spänningen mellan att hans familj socioekonomiskt är ”white trash” och samtidigt en av de evolutionärt mest avancerade är kul. Sam är inte bara en mutant, han är en external! En ovanlig undertyp av mutanters som aldrig på riktigt kan dö. Sam introducerades som en av ”The New Mutants”, generationen efter X-Men och sedan har han fått växa upp i serierna. Så vi har fått se honom gå från att vara en tonåring till en vuxen man.

Oh, och hans kraft är att han skjuter energi som en jetmotor ur sin kropp vilket skickar honom flygande som en kanonkula! Han är nästan osårbar när han gör det också. Det borde vara lätt att modellera i FASERIP men det är gjort på ett onödigt komplicerat sätt. Det modellerar karaktären, men det hade inte behövt vara så här invecklat.


Plot hook: Appalachia regionen, som Cannonball är ifrån, är fattig och socialt utsatt. Folket där har inte många alternativ och det har länge varit en region från vilken amerikanska militären rekryterar. Men det är inte bara de som gör det nuförtiden. Efter att ha knockat huvan av en hydra soldat och upptäckt en av sina gamla kollegor från gruvan har Sam bestämt sig för att ta en närmare titt på saker. Det är dock svårt, det är tydligt att hydra har en rekryteringsoperation gående i regionen, men som mutant och en känd sådan utan en hemlig identitet är det svårt att gå undercover. Skulle hjältarna kunna hjälpa honom att plocka isär hydras operation?
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,091
Location
Helsingborg
Så vem är Marvels ur-exempel på "jag har goggels på pannan"? Cannonball är definitivt ett exempel (de där glasögonen har väl inte faktiskt använts det senate decenniet även om karaktären faktiskt använde dem i sina första storylines), men jag undrar vem som introducerade den grejen.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Så vem är Marvels ur-exempel på "jag har goggels på pannan"? Cannonball är definitivt ett exempel (de där glasögonen har väl inte faktiskt använts det senate decenniet även om karaktären faktiskt använde dem i sina första storylines), men jag undrar vem som introducerade den grejen.
Fool Killer måste vara efter Cannonball med det väll? Kanske Fixer?
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Och en av de mest lyckligt gifta av alla mutanterna, med (den nya) Smasher i Imperial Guard.
Jag gillar att när de hälsar på honom och familjen så är det ”Låt oss åka till rymden!”. X-Men serier alltså!
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Captain America: Hans FASERIP regler suger. Varför är det så mycket regler, klydd och skräp här? Det här borde vara en lätt karaktär att skriva! Ge honom det mänskliga maximumet på alla attributen, ge honom skölden och ge honom talangerna han behöver. Klart! Den här röran är inte nödvändig och tillför inget. Han är bara en person som är den yttersta spetsen av vad en människa kan vara utan att tekniskt sätt ha superkrafter, det borde inte vara svårt!

Första numrets framsida är ikonisk. En man klädd i den amerikanska flaggan slår Hitler på käften. USA är inte med i kriget ännu. Det är så politisk en serietidning kan vara.En sjuklig ung serietecknare och student vid namn Steve Rogers vill gå med i militären för att strida mot nazisterna i andra världskriget. Eftersom det är det moraliskt rätta att göra. Han är dock för sjuklig för att kunna göra det, men istället väljs han ut för ett hemligt projekt menat att skapa en supersoldat. En tysk-judisk doktor som smuglats ut ur Tyskland ger honom supersoldat serum och bestrålar honom med mystiska energi. Resultatet är att Rogers förvandlas till den perfekta soldaten! Innan processen kan skapa fler soldater mördas dock doktorn av en av nazisternas spioner.

Rogers, under namnet Captain America, slåss i världskriget mot nazisterna och deras superskurkar. Nära slutet av kriget tros han ha dött men är egentligen bara frusen i is. Där kommer han vila tills många år senare när supergruppen The Avengers hittar honom och han blir en medlem.

Captain America är med i serier sedan 40-talet och det gör att han har ofattbart många historier. Vissa av dem är fantastiska, som när han slutar vara Captain America efter Watergate, när han bildar en ny grupp Avengers med bara reformerade skurkar, när hans gamla sidekick kommer tillbaks som en hjärntvättad super lönnmördare och när han är värdig att lyfta Mjolnir. Vissa är det bäst att glömma bort, som när han var en varulv eller när han var en hydra agent. Men i alla de bra Captain America historierna är följande sant:

-Captain America står för USA:s ideal, inte vad de faktiskt gör realpolitiskt.

-Captain America gör den moraliskt rätta saken.

-Captain America spöar upp nazister.

Nästan alla dumma takes på karaktären jag hört försöker utmåla honom som den här nationalistiska hökiga karaktären som han bara inte är! Nej, han speglar inte värderingar från 40-talet, han är progressiv. Nej, han är inte för USA:s dumma krig. Han står för de bra värderingarna som kommer med demokrati och frihet. Stora ”händelser” i serierna som Civil War där karaktärerna väljer sidor fungerar inte om han är med för sidan med Steve på är rätt sida! Det är också varför han är så bra i Avengers, han är gruppens moraliska kompass så alla andra kan vara lite galnare när han är med och håller dem på rätt kurs.

Han är en genomgod, moraliskt perfekt hjälte som inte är så långt från oss som typ Stålmannen är. Frågorna om hur den här helt goda och okomplicerade karaktären interagerar med en mer realistisk värld av gråskalor är hela poängen. Att göra honom till bara en supersoldat med superkrafter som var en god man på sin tid men nu har en massa kassa värderingar i en värld som gått vidare är att missa poängen med karaktären.

Grejen är att när jag började läsa Avengers serier så började jag med exakt den versionen! The Ultimates var Avengers i ett lite mörkare alternativt universum. Captain America var just en person från 40-talet som hade så gammaldags värderingar och världssyn att han hade svårt att relatera till någon under 80, dödade folk i USA:s krig i Irak och löste sociala problem med våld. Men grejen är? Även den versionen av karaktären fungerade! Det tog längre tid för honom att hitta fotfästet, men efter ett tag blev även den versionen Captain America. Det finns något här, något i den här patriotiska golemen av en karaktär, som bara är rätt.

Nyligen så var The Hellfire Gala en stor grej i serierna, Krakoa hade en stor diplomatisk fest/styrkeuppvisning. Emma Frost, X-Mens fåfängaste telepat och anti-hjälte, läser hans tankar för att se ifall han är intresserad av henne men upptäcker till sin förskräckelse att hon påminner honom om hans mamma. Hon bejlagar sig över detta och Kate Pryde sammanfattar Captain America bäst: ”Emma. He likes baseball games. He wore the same uniform for a century. He drinks milk.”


Plot hook: Jag vill göra Sagan om Ringen med superhjältar! Stjärnhjärtar är den onda dåliga rymdartefakten som har hamnat på Jorden (den kanske stals ur Galactus rymdskepp) och den måste transporteras till ett svart hål i hjärtat av en annan galax dominerad av onda aliens. Stjärnhjärtar har korrumperat alla som plockat upp det till att bli psykotiska, våldsamma monster, utom Cap! Men Captain America har inte egentligen superkrafter och detta är en kosmisk resa så han behöver hjälp. Men om de börjar skicka Captain Marvel, Thor och Adam Warrock som hjälp så kommer det märkas. Inte ens de kan besegra varenda skurk och monster i universum! Och det är vad som kommer anfalla dem för att få tag på Stjärnhjärtat istället skickas hjältarna med Cap medan de kosmiska hjältarna låtsas vakta Stjärnhjärtat och barrikadera sig på Mars för att dra åt sig uppmärksamhet. Sedan är vad som följer en episk resa genom marvels rymd och kosmiska miljöer.

Ja, Bucky kommer vara Sam.
 

Attachments

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,820
En av mina favoritgrejer med Captain America är att han trots andra goda egenskaper är litet anti-mutant. Inte så att han är bigott eller något, men han är oförmögen att se att de som en förföljd minoritet har särskilda behov, och att USA:s regering systematiskt försöker folkmörda dem (inte hans USA!). Cap tycker att mutanterna borde låta de "vanliga" superhjältarna beskydda dem och inte hålla på så mycket, trots att de "vanliga" superhjältarna i allmänhet och Avengers i synnerhet sällan faktiskt lyfter ett finger för det.

Cap har en stark tendens att anta att mutanterna är ett problem som behöver åtgärdas, och visar då ofta upp dåligt omdöme.

1670403228303.png

I bägge Avengers vs. X-Men-miniserierna (den ursprungliga och crossover) är det Avengers under Cap som har fel (de gör verkligen sitt bästa i AvX för att stoppa mutanterna från att rädda sin befolkning, och det är helt och hållet deras fel att saker går överstyr med The Phoenix). När ett kombinerat mutant/Avengers-team sätts ihop efter AvX, undergräver Cap hela tiden mutant-ledarskapet där (Alex är föga överraskande inte så bra på det, men ändå!). Det här är en trend på riktigt och helt enkelt en del av karaktären.

En av Scott Summers mer unika och mindre kända superkrafter är att han kan skälla ut Captain America och ha rätt.

1670402987318.png

1670403016898.png

1670402938283.png

Eller för att citera Emma Frost,

1670403100051.png

Det gör karaktären mer intressant att han har en personlig defekt och blindspot.
 
Last edited:

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
En av mina favoritgrejer med Captain America är att han trots andra goda egenskaper är litet anti-mutant. Inte så att han är bigott eller något, men han är oförmögen att se att de som en förföljd minoritet har särskilda behov, och att USA:s regering systematiskt försöker folkmörda dem (inte hans USA!). Cap tycker att mutanterna borde låta de "vanliga" superhjältarna beskydda dem och inte hålla på så mycket, trots att de "vanliga" superhjältarna i allmänhet och Avengers i synnerhet sällan faktiskt lyfter ett finger för det.

Cap har en stark tendens att anta att mutanterna är ett problem som behöver åtgärdas, och visar då ofta upp dåligt omdöme.

View attachment 10853

I bägge Avengers vs. X-Men-miniserierna (den ursprungliga och crossover) är det Avengers under Cap som har fel (de gör verkligen sitt bästa i AvX för att stoppa mutanterna från att rädda sin befolkning, och det är helt och hållet deras fel att saker går överstyr med The Phoenix). När ett kombinerat mutant/Avengers-team sätts ihop efter AvX, undergräver Cap hela tiden mutant-ledarskapet där (Alex är föga överraskande inte så bra på det, men ändå!). Det här är en trend på riktigt och helt enkelt en del av karaktären.

En av Scott Summers mer unika och mindre kända superkrafter är att han kan skälla ut Captain America och ha rätt.

View attachment 10850

View attachment 10851

View attachment 10849

Eller för att citera Emma Frost,

View attachment 10852

Det gör karaktären mer intressant att han har en personlig defekt och blindspot.
Det här är sant och det är en intressant del av karaktären! Det dyker upp igen nyligen i den diplomatiska responsen till Krakoa där de två personerna som tycker nästan samma är Cap och Dr. Doom. Det finns absolut en nivå av ”De har inte förtjänat krafterna så man kan inte lita på dem” i det. Men samtidigt med den där typen av mentala undantag folk gör på riktigt med sådant här. Det är tydligt att Cap tycker att Wolverine är en riktig superhjälte för de känner varandra sedan WW2. Hela grejen är en smart lösning på ett meta problem. Avengers dyker inte upp och löser X-Men problem för det är olika serietidningar, men det förklaras genom den här tendensen hos Cap och några andra Avengers. Men det är ett moraliskt misslyckande att det i saker som Civil War känns som att Cap hellre har med sig Punisher än Cyclops.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Captain Britain 1: Brian Braddock är den första personerna som vi får lära känna i serierna som är en Captain Britain, det är sant, men det är mer komplicerat än så. Låt oss börja enkelt.

Karaktären i tre meningar: Captain Britain är en superhjälte med magiska krafter som är beskyddaren över Storbritannien, Otherworld (den magiska världen som är källan till all magi på Jorden (kanske)) och omniversum. Captain Britain är en del av The Captain Britain corp som är en omniuniversums militär/polis bestående av en Captain Britain i varje universum som arbetar för härskaren över omniuniversum, The Omniversalmajestrix, ibland Merlins dotter Roma och ibland den mänskliga häxan Luna Opal Saturnyne. Trots all den här magin så är Captain Britain mestadels en X-Man karaktär. Brians syster är Psylock, detta är varför en massa brittisk magi är superviktigt i X-Men canonen.

Jag tänker börja med * direkt. Vilka magiska krafter Brian har som Captain Britain ändras flera gånger, han är mest en magisk flygande-tegelsten. Var hans krafter kommer från ändras flera gånger: magisk amulett från ett av Merlins test, magisk dräkt, inneboende självförtroende magi och magisk genetisk manipulation. Vad han skyddar ändras, just nu är han Captain Avalon så han skyddar ett magiskt rike i Otherworld men han har skyddat primärt England, primärt Otherworld och primärt omniversum.

Brian själv är typ samma kille genom allting. Han är en nördig fysiker (han har till och med en PhD men det dyker aldrig upp) från en familj som tillhör högadeln. Han är smart, rik, adlig och snygg. Att han är alla de sakerna gör att han inte riktigt haft några konsekvenser av att han är socialt inkompetent och en nörd. Han är superdedikerad till att vara en seriös superhjälte, att han lever i den galna krocken mellan mutanternas galna del av Marvel och den galna magiska delen av Marvel är en ständig frustration för honom. När hans dräkt trollas bort och polisen griper honom för de tror han är prostituerad? Hatar det! När Merlins dotter förbannar hans supergrupp med otur som ett skämt? Vem förbannar sina egna superhjältar?! Hatar det! När Nightcrawler knullar sin syster och Kitty Pryde slickar glasyr från fingrarna på en sexig ond häxa? Varför är mutanterna så kåta hela tiden?! Det här ska vara en superhjälteserie!

Jag tänkte här dela upp karaktärens historia i 4 perioder för att se närmre på honom.

1: Captain Britain började som en karaktär i Marvel UK som såldes i Storbritannien. Det var inte så mycket crossover med de Amerikanska serierna, men ibland dök Spindel-Mannen eller Captain America upp. Den här eran är kul, crazy och har en massa random stuff. Superskurken Arcade som dödar folk med livsfarliga nöjesfält började här. Eran är full av galna historier med Captain Britain och hans kul skämtiga sidekick! Saker hänger inte egentligen ihop, men det är okej.

2: Alan Moore tar över serien och mördar den där skämtiga sidekicken i sitt första nummer. Saker är psykadeliska och mörka. Här etableras för första gången att Marvel världen är nummer 616. Vi har verklighetscancer, världar erövrade av facister och att Captain Britain mördas för att sedan genetiskt återskapas av Merlins dotter. Alla de där grejerna i första eran som inte hängde ihop? Moore får dem att vara en del av något större. Det är riktigt bra Alan Moore innan han började dekonstruera saker.

3: Ingen använde karaktären men Chris Claremont gillade honom så han räddade Brian genom att involvera honom, och hans syster Psylock, i X-Men serierna. Detta leder till Excalibur, en serie som fokuserar på ett team som består av resterna av X-Mennen efter att de flesta dött i Fall of the Mutants (de blev återupplivade av Merlina dotter och gömde sig i Australien, oroa er inte) och lite brittiskt karaktärers äventyr i Storbritannien. Det är full såpopera med komiska inslag där Brian är straightman. Rachel Summers och Kitty Pryde är hysteriskt kåta och queer kodad under hela eran, Brian har den magiska kraften att vara enormt frustrerad över att det är i vägen för gruppens superhjältande. Han börjar dock själv dejta en magisk gremlin mutant som sedan blir en snygg blondin som han gifter sig med, så det är inte som att han är oskyldig!

4: Den moderna eran efter serien Captain Britain and M13. Den här eran omfamnar den magiska galenskapen och X-Men kopplingarna men är mer en del av det större universumet. Brian är en Avenger ett tag och han är också med i den enorma X-Men crossovern X of Swords som precis hände.


Hans FASERIP regler är riktigt lätta att använda men speglar bra eran av serierna de försöker efterlikna, här har de gått för minimalism på ett bra sätt.


Plot hook: Efter en rad attacker från magiska superskurkar på olika platser i världen och en förödande sådan i Paris har Captain Britain, beordrad av Omniversalmajestrixen, stängt ner tillgången till fri magi till Jorden tillfälligt med hjälp av en magisk spegel. Alla världens magiker utan ett avtal med Captain Britain eller Omniversalmajestrixen finner sig plötsligt utan sätt att förnya magi. Strange och Doom har kvar sin tillgång till magi (för annars hade dåliga saker snabbt hänt med London) men resten är shit out of luck om de inte knäböjer inför Omniversalmajestrixen, lämnar Jorden eller är beredda att betala. Oh ja, det här är inte ärligt, det här är en diplomatisk kupp. Var det inte praktiskt när Storbritannien hade ett enormt kejsardöme för Otherworld att agera från på Jord 616? Om man inte kan ha ett faktiskt sådant kan man ha ett magiskt sådant!

Dags att dra på sig 7 års olycka!
 

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,820
Varför är mutanterna så kåta hela tiden?! Det här ska vara en superhjälteserie!
Tycker att podcasten Oh Gosh Oh Golly Oh Wow! hade helt rätt när de identifierade Excalibur som i linje med den brittiska sexfarsen.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Captain Britain 2: Okej, så Kelsey Leigh Kirkland är inte den andra Captain Britain på något sätt. Brians syster, Psylock, var Captain Britain innan henne på Earth 616 (och Betty är just nu Captain Britain). Men hon är… Typ, en Captain Britain. Vi kommer till det. Hon använder namnet Lionheart nuförtiden vilket är mycket coolare ändå så låt oss också göra det.

Så, Kelsey är grimdark mörka Captain Britain. Det är en värdelös ide. Den magiska beskyddaren av England och magi behöver inte en backstory med extremt gräsligt sexuellt våld spelat för drama. Att karaktären blir ond är dumt. Varför ska vi bry oss om den här karaktären ändå? För hon ser så JÄVLA COOL UT!En av de bästa dräkterna i Marvel!

Så under en period härskade Brian över Otherworld och kunde därför inte vara Captain Britain. Han måste välja en ny Captain Britain. Kelsey som är en singelmamma som råkar vara nära en superstrid ingriper när hon ser att en superskurk just ska till att döda Captain America. Hon plockar upp hans sköld och kastar sig framför honom, detta lyckas skydda honom från attacken men dödar henne. Hon vaknar upp i en magisk dimension och ställs inför Captain Britain testet.

Oh, jag berättade inte om testet? Så Merlin och/eller hans dotter har ett test där om du är en kandidat till att bli Captain Britain så får du välja mellan två föremål. Väljer du rätt så blir du Captain Britain och väljer du fel… Alltså, det är meningen att om du väljer fel så får du inte superkrafter. Men den grejen händer typ aldrig. Men, vet ni vad, nu ska ni få göra tester! Bara de värdiga kan välja rätt! Vilket föremål väljer ni?

A: The Amulet of Right

B: The Sword of Might


Är det svårt?! Är det alternativet som är döpt efter att ha rätt som är det rätta kanske? Grattis, du är värdig att vara Captain Britain.

Men Brian fuckar upp hårt här för när han håller i testet glömmer han att ge namnen och berätta vad föremålen står för. Så Kelsey tolkar svärdet som föremålet man kan skydda någon med och amuletten som fåfänga. Så hon väljer fel. Då bestämmer Brian att hon får krafterna ändå MEN som ett straff kan hon inte berätta för sina barn att de lever för då dör hennes barn. Dick move Brian.

Så Kelsey är Captain Britain och en Avenger med en massa, massa ångest över att hennes barn tror de är föräldralösa. Hon är en Avenger i eran precis innan Avengers Disassembled och när det eventer börjar spöar She-Hulk (driven till vansinne av Scarlet Witch) henne in i en koma. Efter det kommer hon bara tillbaka i en storyline där hon vill hämnas på Brian för grejen med hennes barn, det är inte bra serier men de slutar i alla fall lyckligt med henne återförenad med sina barn.


Plot hook: Jag vill bara att hon ska få vara lycklig med sina barn! Men hur involverar vi henne i äventyr på det sättet? Min tanke är att vi hotar hjältarnas barn (någon karaktär brukar ha en familj) och efteråt går det liksom inte att ha dem i en normal skola utan att göra den till en måltavla.

Här kommer Lionheart in. Hon driver en skola (eller förskola, beroende på hur gamla hjältarnas barn är) för normala barn till superhjältar. Så det är INTE X-Men eller Strange Academy. Det är de normala barnen utan krafter till superhjältar som går här. Och om någon idiot kommer i närheten av skolan med en tanke på att skada ett barn kommer Lionheart mörda dem med The Sword of Might!
 

Attachments

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Captain Mar-Vell: Haha, det låter som Marvel vad roligt va?

Uuuuuuurrrrrggggghhhh

Okej, så det finns tre alternativ när det kommer till Captain Marvel.

1: Jag läste serierna där Captain Mar-Vell dör från realistisk cancer i tonåren under en period när jag verkligen inte behövde läsa om att någon dör från cancer. Särskilt inte i en superhjälteserie. Detta gör att jag har en orimligt negativ bild av karaktären jag aldrig lyckats skaka av mig.

2: Captain Mar-Vell suger. Fan vad han suger.

3: Både 1 och 2.

Så jag tänker bara vara öppen här med att jag avskyr Captain Mar-Vell! Avskyr honom! Älskar du Captain Mar-Vell kanske hoppa den här posten?

Captain Mar-Vell är en utomjording från Kree folket som kommer till Jorden som en spion inför en invasion, men han börjar älska Jorden och agera som en superhjälte/hjälpa människorna. Han har inga krafter här men lite utomjordisk teknologi. De kallar tillbaka honom till hans planet för att han är en förrädare men genom diverse äventyr får han generiska flygande-tegelsten krafter. Då och då har han andra krafter men det varar inte. Han fortsätter superhjälta på Jorden och i rymden.

Efter ett tag så fastnar han i en annan dimension och Rick Jones… Okej, så Rick Jones är en sidekick till en massa olika hjältar i Marvel över flera årtionden. Han är den idiotiska tonåringen Bruce Banner räddar från att bli gammabombad vilket leder till att Bruce blir Hulken. Rick är en tönt som tror han är cool som hänger runt med superhjältar… Rick Jones hittar de högteknologiska Nega-Banden som gör att han kan byta plats med Captain Mar-Vell. Så det är exakt som DC:s Captain Marvel fast iställer för att ett barn förvandlas till en vuxen superhjälte så byter en tonåring plats med en vuxen superhjälte. Så det är en miljon gånger värre än DC:s version. Den eran slutar och Captain Mar-Vell går tillbaka till att vara en normal superhjälte.

Sedan får Captain Mar-Vell realistisk cancer och dör. Det är samma superskurk som orsakar Civil War som ligger bakom det, men det är inte viktigt. Han dör från cancer 1982 och har som tur är aldrig kommit tillbaka. Alla (i serierna) är ledsna.

Alla hans dräkter suger också.

De byter ut honom mot den där coola gamla tanten i Captain Marvel filmen så man slipper till och med se honom där. Men det är väl grejen, karaktärerna som är spin-offs från honom är mycker coolare än han är. Både Carol och hans son Hulkling är mycker coolare än vad han är.

FASERIP reglerna är ok. Han borde ha drawback ”Död från cancer” men jag kan inte få allt antar jag…


Plot hook: Captain Mar-Vells kropp blir stulen av den galna vetenskapsmanen Karl Malus som tänker skapa kloner och ge andra Mar-Vells krafter. Mar-Vells vänner är extremt upprörda redan här, men det blir värre. Malus experiment går fel och han återupplivar Mar-Vells som en fruktansvärd odöd version som löper amok. Hans cancer har muterat och blivit intelligent. Precis som cancer vill den bara förstöra och döda! Det är full han får det att regna tusentals avslitna lemmar över hjältarnas stad. Spelarna måste döda honom som om han vore en rabiessmittad byracka. Ingen kommer förlåta dem för det.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,484
Captain Ultra: Så en superskurk grupp vid namn the Frightful Four håller auditions för att välja en ny medlem. Captain Ultra rullar in klädd i den fulaste tänkbara superhjälte dräkten och har helt otroligt mäktiga krafter! Sedan tänder någon en cigarett och han svimmar. Han har en absolut fruktansvärd fobi mot eld. Så de tar inte med honom i en grupp vars mål är att slåss mot The Human Torch som är gjord av eld!

Han dyker upp som ett skämt igen när The Defenders försöker rekrytera, det går lika kass. Sedan är han en ståuppkomiker ett tag. Sedan är han med i Wonder Mans idiotiska Revengers grupp för han är arg över att The Avengers inte tar honom på allvar trots alla hans krafter

Oh, och han är en rörmokare som fick sina krafter (och sin fobi) genom att en utomjording förklädd till en psykolog inte kan betala för rörmokeri utan erbjuder att få honom att sluta röka genom hypnos. Detta låser upp hans latenta superkrafter (så han är antagligen, men inte säkert, en mutant som aktiverats artificiellt som Cloak & Dagger eller Polaris).

FASERIP reglerna är helt vansinniga här och jag vet att det här är en skämt karaktär, men reglerna är sådana att skämtet inte fungerar längre. Captain Ultra i serierna är galet mäktig, han är mäktig som en högnivå Avenger, men i FASERIP är han supermesig. Jag hade ärligt talat bara tagit reglerna från en av de andra supermäktiga karaktärerna som det också finns regler för.


Plot hook: Jag vill att Captain Ultra, en snubbe som visat att han inte bryr sig ett dugg om ifall han är en superhjälte eller en superskurk så länge han får uppmärksamhet/respekt ansöker om medlemskap i hjältarnas grupp. Får han inte det kommer han gå med skurkarna och slåss mot hjältarna. Nu, han är en vandrande tågolycka, men han är ultra mäktig. Och precis som när han var en Revenger har han gått i terapi för att stå ut med att se åtminstone små mängder eld.
 
Top