Nekromanti Kobolder.

Sir Foilan

Hero
Joined
18 May 2000
Messages
805
Location
Södertälje
Re: Gruvknackare.

"Spelare vi gör har nästan alltid minst 18 i EN vapenfärdighet eller stridskonst"

Alltid minst 18? Jaja, ni gör naturligtvis som ni tycker är bäst. Jag för min del ser ingen som helst utmaning i det hela om man från början skall gå omkring med femtielva (överdrift) i svärd. 15 är max från början och det brukar inte förekomma alltför ofta. Vi har en bågskytt med 16 och en biotropiker med alstra biotropi 16, det är nog det bästa hittils tror jag.

/Sir Foilan
 

Darth Apoc

Veteran
Joined
29 May 2000
Messages
132
Location
Göteborg
Re: FV 42????

Jag hade en dvärg vid något tillfälle....
han hade 15 i Zur-Khan... Jag tyckte att han var skicklig på vapen och han gick ofta segrande ur strider.... MEN ATT FÅ 42?. ELLER ATT BÖRJA MED 18!!!! Det kostar ju 41 enheter... kan era gubbar bara slåss eller? har ni provat att rollspela istället för att slåss......

//Gunnar

Watashi aku ryuujin desu
 

Sir Foilan

Hero
Joined
18 May 2000
Messages
805
Location
Södertälje
Re: k-k-k-k-k-k-k-k-k-k-khh

"Trots att det dessutom är svårare att dö i DoD än i Eon och dessutom lättare att uppnå höga färdighetsvärden så drömde vi inte ens om att ha fv 42!"

Jag hade en fetbra vargman till Dod 91. Spelade med den i flera år och hade grymt tur, han fick till slut 28 i bastardsvärd och 21 i båge. Han var överlägsen alla i princip (jag säger i princip för SL dödade den i svavelvintern).

Jag kan för övrigt inte ens förstå hur man kan komma upp i FV >25 i Eon. Hur ofta slår man 25 med Ob3T6 (4 om man är lättlärd va)? Det är liksom lite översvårt inom regelramarna!

/Sir Foilan
 

Frixeray

Swordsman
Joined
9 Jan 2001
Messages
774
Location
Alinge Texas, på riktigt nuförtiden!
Re: Gruvknackare.

Trots det så kan vi få ganska stora motgångbar ändå. Dels för att motståndarna också är hyfsat bra. Men det var under en gammal kampanj (som fö. var den roligaste hittils som jag varit med i). Nu så ser det inte riktigt så ut...

Jorden, en trevlig planet. Fast Pluto är nog trevligare...
 

Frixeray

Swordsman
Joined
9 Jan 2001
Messages
774
Location
Alinge Texas, på riktigt nuförtiden!
Re: k-k-k-k-k-k-k-k-k-k-khh

Hur ofta slår man 25 med Ob3T6 (4 om man är lättlärd va)?


Inte särskilt ofta, även om jag gjorde det på ett dödsslag med en RP med 25 i chockvärde. Jag blev dödad av en kastkniv i handen från en typ med fv 6 i kastkniv. OM jag blev putt!
Anledningen till att han fick fv 42 är att vi körde med ett system som vi förmodligen inte kommer att använda oss av igen. I övrigt så får ingen RP möjlighet att träna så mycket längre...

Jorden, en trevlig planet. Fast Pluto är nog trevligare...
 

Bela

Warrior
Joined
18 Oct 2000
Messages
307
Location
Stockholm
Re: FV 42????

"fv 19 låter inte särskilt högt, det brukar våra RP ha i EN vapenfärdighet."

Enligt Eon Deluxe så är det förväntade antalet förbättringsslag för att höja från FV 15 till 19 43,4. Och med tanke på att vi bara slår förbättringsslag efter avslutade äventyr eller träning så tar det sin lilla tid att bli bättre. Men alla har sitt eget sätt att spela på, och så länge man spelar på det sättet så är det ingen som gråter. /images/icons/wink.gif

Bela
 

Kullendorff

Warrior
Joined
27 Aug 2000
Messages
250
Location
Halmstad
Jadu ..

Genomsnittligt för att höja ifrån 30-31 tar ETT ÅRS träning med lärare ensam ....

Men men .... vi har alla varit små.
Kom ihåg att jag hade skitkul då jag med ..


//Kullen
 

Frixeray

Swordsman
Joined
9 Jan 2001
Messages
774
Location
Alinge Texas, på riktigt nuförtiden!
Re: FV 42????

Med fv 15 skulle våra RP dö med en gång (inte enbart mina, vilka ändå gör det /images/icons/frown.gif). Men jag har inte satt upp reglerna, jag är inte SL...

Jorden, en trevlig planet. Fast Pluto är nog trevligare...
 

Dougald MacD

Veteran
Joined
5 Jul 2000
Messages
104
Location
Stockholm
Kobolder, Gobbos, Snottlings o annat oknytt.

Howdy

När jag först kom i kontakt med uttrycket var det en stämpel alla som var yngre än oss(född67) fick pga av att dom powergamade, fanns det inte enorma skatter att hitta med massor av magiska föremål försvarade av horder med lätt dödade varelser var äventyret värdo.

Värsta exemplet jag hörde var fyra karaktärer som hade valsat in till Smaug o smetat ut honom med en halvmiss o sen dragit ner till Dol Guldur o splattat allt dom hittade där inklusive Sauron.

Senare kom kobold att bli synonymt med en spelare som bryr sig mer om färdighets o stat värden än om sin karaktär( vem är han/hon, bakgrund osv).

Dougald
 

Oceanliner

Warrior
Joined
18 May 2000
Messages
273
Location
Jönköping
Spelledare

<I>"Med fv 15 skulle våra RP dö med en gång (inte enbart mina, vilka ändå gör det ). Men jag har inte satt upp reglerna, jag är inte SL..."</I>

Om du nu inte gillar reglerna som din spelledare satt upp bör ni ändra på dem om alla spelare tycker samma sak. Går inte spelledaren med på det så är det bara att spelleda själv, det är inget svårt och mycket roligare än att sitta och störa sig på hur kompisen spelleder.

//Jonas
<A href="http://home.swipnet.se/circle "TITLE="Min hemsida"> http://home.swipnet.se/circle</A>
 

radrat

Veteran
Joined
21 May 2000
Messages
105
Location
Stockholm
Re: k-k-k-k-k-k-k-k-k-k-khh

25 i chockvärde????!!!!! Huj!

"Det där går inte fort, gamla russin!"
 

LeJonklev

Swordsman
Joined
30 May 2000
Messages
520
Re: Gruvknackare.

Jag skulle vilja säga att med sådana värden är ni alla mega-kobolder och således kan jag inte känna annat än förakt för era usla skin! /images/icons/smile.gif
Nej men allvarligt talat. Tycker du inte att ni överdriver lite. Om man har så mycket från början har man ju knappt något att kämpa för i färdighetsväg. De flesta rollpersoner vi gör har inte ens en stridskonst. Om man inte gör en renodlad krigare så har man "tur?" om man får en vanlig stridskonst.

LL

I found it hard, it was hard to find, oh well, whatever, nevermind.
 

hatten

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,087
Location
Luleå
Re: Kobolder arkivet

Aaa kommer ihåg min sista kampanj Eon som varade nästan 1½ år i spelvärden han mer än 15 år gå medans de röjde runt... ( ibland så för skoj skull låter jag spelarna bli helt koboltiska det är avkopplande och roande när man jämför med våra vanliga kampanjer )

Bardell Dvärgen Tirakbaneman, mästersmed, Galen Uppfinare med mera..
Troff Tiraken, Mästermagiker mästersmed, Tiraken som råkade bli Odödlig av ålder genom ett slag på Mystiska förmågor..
Sen resten av gängen
En Cirfaliesk läkare och apotekare som fuskade med Alkemi..
En Ashariskt tjuv som spårade ur...

Denna kampanj råkade spelarna ut för ett efter den andra de stötte på en konspiration av alver som konspirerade mot andra alver och de upptäckte Roghans hemska hemligheter orsakade ett Dvärgisk inbördes krig och splitrade den Sanariska aliansen. Bardell dvärgen efter att ha läst i hemliga bortglömda och väldigt mycket stulna Alviska antika böcker som han inte kunde läsa MEN det fanns bilder lyckades uppfinna Luftballong..
så med hjälp av en Blimp som hade magiska brännare ( de som värmer luften och ger lyftförmåga ) och med hjälp av magi som kunde styra vinden slapp den sjösjuka dvärgen sitta i gungande skepp utan seglade lungt fram ovan molnen.
Han startade Mundanas första brev firma som for genom luften...

Det sista hände i slutet av kampanen efter att Troff upptäckte magiska böcker om Biotropisk livsmanipulering.. och skröt vad han kunde göra ( JAG ska göra en Sanarie Trukh, Med en Sanarie Alvs inteligens och en Trukh styrka.. Eller omvänt det går det med ) så sa Bardell Dvärgen "KAN DU GÖRA MIG STARKARE ÄN EN TRUKH ?"
efter många expriment på Bardell som blev klart mycket starkare än vad en Dvärg kan bli så var han nöjd...
 

Nauseam

Veteran
Joined
27 Dec 2000
Messages
147
Location
De mörka skogarna i Östanled.
Re: FV 42????

Eh... är alla ni möter gigantiska monster eller megahjältar? Min grupp består av en vapenmästare som har 15 i en unik stridskonst och tillhörande svärd. En krigarmagiker som (tror jag) har 15 i svärd och sen 13-14 i lite magi och en misla med femton i dolk som det enda offensiva (han är kiryrg så han kan detdär med kniv) och en prisjägare som har 15 i svärd och en vanlig stridskonst men som undviker strid om bara möjligt... och vi tyckte vi var ganska koboldiska... Denna grupp spöade skiten ur 13 st rövare när de hamnade i ett bakholl, rövarna hade 15 i svärd och 15 i båge (det var inte meningen att RP:na skulle klara sig) så så mycket för att man dör hela tiden... förytsatt att man inte fymlar (vilket man gör ungefär var 3 slag) Då är det adjös och good by

~nauseam~~~~~~
<A HREF="http://i.am/nauseam" target="_new">http://i.am/nauseam</A>
 

avatarex

Myrmidon
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,201
Location
Göteborg
Re: Personlighet

Jag håller med. Det roligaste som finns i rollspelens värld är otillåten kärlek (jag har blivit förälskad i en hertiginna och en Zahn, när jag var thism.) Bara så att alla vet.
<font face="comic sans ms">

Fy bubblan!
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Du avatarex, du är en kobold för att du väljer alltid det bästa och kan inte tänka dig att gå på stil eller klass. Du väljer alltid de bästa stridskonsterna och kan inte fatta varför du ska ta en sämre för att vara tuffare.

Min gubbe Benjamin (eller benji som han kallas) hade inte 42 i början. Han hade 20. Anledningen varför han var så bra var för att han fick många gånger perfekt och höjde sig. Oftast när jag slog och höjde mig så någon av er på. Varför jag kunde en alvisk stridskonst var för att jag var adopterad av en mänsklig familj i lim alan vich sunari. Jag tänkte göra en krigare av något slag och då jag fick på kontakter vapenmästare och min far var vapenmästare bestämde jag mig för att göra en vapenmästare. Nu när lim alan var en alvisk stad i slutet på sunari så lärde jag mig alviska stridskonster. (bara sådana som man kunde lära sig om man var människa. Jag specialiserade mig på lelldorin fäktning för att jag tyckte den var cool. Jag tränade in EN ny teknik efter att jag spelat med den ett jävla tag. Du lärde dig nya tekniker så fort du fick chansen. Då jag var lättlärd i stridskonsten var det lätt att höja mig.
Jag slutade spela min rp när han fick 30 i lelldorin.

Jag är ingen jävla kobold.

"I begynnelsen skapade människan Gud"
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Re: k-k-k-k-k-k-k-k-k-k-khh

Jag höjde mig knappast för att vi använde det systemet, utan för att jag har en JÄVLA tur med tärningarna. Herregud, ni såg ju själva hur jag höjde mig!

"I begynnelsen skapade människan Gud"
 
Top