Har du spelat Khelataar?

Dilandau

Myrmidon
Joined
27 Sep 2000
Messages
3,901
Location
Stockholm
I efterdyningarna till den här tråden undrar jag hur många här som nån gång faktiskt spelat Khelataar. Och vad era minnen av det är.

Jag köpte spelet när det släpptes och spelledde det en hel del under en period. Jag minns inte om den perioden varade en vecka eller ett halvår dock.

Vi ignorerade 90% av reglerna.

Mina minnen av äventyren är få. Alla ville spela sånna där Boldager-krigare. Jag tror att fokus låg på att klättra i klanens hierarki medelst mord.
 

Henke

Konventsarkeolog @ www.alexandria.dk
Joined
8 Mar 2009
Messages
3,384
Location
Kullavik
Inte spelat och aldrig läst Men givetvis sett reklam för en gång i tiden. Anledningen var troligtvis att det släpptes under en period när fantasy Var synonymt med Drakar och Demoner (och BRP) för mig och jag såg inget behov av att ändra på det just då.
 

Dr_Dängrot

Suomen sankari
Joined
1 Mar 2017
Messages
3,538
Aldrig spelat men läst eller ja skummat igenom det hos en kompis för ett antal år sedan . Såg dock spelet som ung på leksaksaffärens hylla men uppenbart var det inte i ögonfallande nog för att jag skulle bli intresserad av att köpa och spela det.
 

Måns

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
13,386
Location
Athos
Jag tror att jag har spelat det. Vi pratade mycket om det, jag har gjort gubbar, men det lyckades aldrig slå sig in i spelgruppen. Det var en som kämpade lite halvt och jag tror det resulterade i spel.

Däremot använde vi reglerna i vårt egna DoD husbygge. I ärlighetens namn vet jag inte hit väl det funkade. Det jag ffa minns är vi till slut blev för bra. Var nått med handlingspoäng...
 

Skarpskytten

KOBOLD
Joined
18 May 2007
Messages
4,297
Location
Trakien
Jag tror att jag har spelat det. Jag ägde det i alla fall, och har en minnesbild av en strid och att jag filade på en kampanj. Men det kan inte ha blivit många möten. Och när jag funderar på varför vi inte spelade det mer så var det inte på grund av systemet utan världen - att det var svårt att fatta vad man skulle göra i spelet. Och att den var rätt ohäftig?
 
Last edited:

Nässe

Swashbuckler
Joined
3 Jan 2006
Messages
3,457
Location
Malmö
Jag spelade en magiker som var helt felbygd och inte klarade av att kasta en enda besvärjelse. Minns inte mycket mer av våra faktiska spelomgångar.
 

Dr_Dängrot

Suomen sankari
Joined
1 Mar 2017
Messages
3,538
Jag kände igen namnet, men visste inte vad det handlade om förrän i onsdags.
Ungefär samma här , min genomskumning av böckerna gav mig ingen riktigt uppfattning om vad det handlade om . Har alltid trott att det var nån dålig dussin sword&sorcery barbarer i pälskalsong/bikini Conan rippoff och det är utifrån en uppfattning jag bildade endast på grund av vissa av omslagen .
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
4,161
Min bror hade Khelataar. Jag läste det och vi gjorde rollpersoner. Tror inte vi kom längre än så. Mitt minne är att vi gillade spelvärlden men inte klarade av reglerna. Detta inträffade efter att vi tappat intresset för DoD och börjat spela DnD.
 

Paal

Imaginär fantast
Joined
10 Nov 2011
Messages
1,060
Min bror hade Khelataar. Jag läste det och vi gjorde rollpersoner. Tror inte vi kom längre än så.
Samma här. Brorsan hade det, men det blev aldrig mer än att skapa rollpersoner. Jag tror varken reglerna, äventyren eller världen grep tag i oss.
 

Lemur

Speleman
Joined
7 Sep 2015
Messages
1,257
Jag hade lådan hemma som 12-13 åring (har kvar den faktiskt). Tror att jag köpte den på loppis. Fattade ingenting av regler etc men var väldigt fascinerad av bilderna (jag var alltså 12).
 

revault

Veteran
Joined
25 Feb 2014
Messages
37
Location
Skellefteå
Jag har spelat det ett fåtal gånger. Men det var så länge sedan att jag inte minns någonting av själva spelandet. Minns att det var roligt att göra rollpersoner men att reglerna inte föll oss i smaken och (som många andra skriver) att spelvärlden kändes tunn och tråkig. Efter att man hämnats på grann-klanen för att de stulit en gris så fanns det inte så mycket mer att göra. Utan high-fantasy elementen var det svårt för oss (då 13-15 år) att komma på roliga äventyrsidéer.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,835
Jag ägde och läste spelet, och, tror jag, Encyclopaedia Digonis. Jag tror jag spelade det en gång, och det slutade bokstavligen i tårar när en av medspelarna ville slakta min rollpersons favoritgriskulting. Tror jag var 11.
 

soda

Veteran
Joined
13 Feb 2014
Messages
173
Jag hade Khelataar (gav bort eller sålde det tyvärr.*). Vi försökte oss väl på att spela det någon gång, men förstod inte riktigt (alls) vissa delar av reglerna (strid, har jag för mig). Vi förstod inte riktigt vad man skulle göra heller, så att säga.

* Fair enough dock, jag fick det själv av någon som inte heller fattade grejen.
 
Top