DoD Drakar och Demoner i öknen?

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,109
Location
Stockholm
Seriealbumet Corto Maltese i Etiopien, Percevan - El Jeradas timglas, och Alverfolket vol. 2-6 utspelar sig i öken/nära öken miljö.
 

Badmojo

Old’s cool
Joined
21 Sep 2011
Messages
1,873
Location
Marjura
Det "nya" Johan & Pellevin-albumet "Öknens Ros" också. Även Richard Corbens "Den"-svit och" New Tales from the Arabian Nights" ("Sinbads åttonde resa" när den gick i Tung Metall) tar plats i fantasyöknar med allsköns oknytt.

Sedan är https://en.wikipedia.org/wiki/Throne_of_the_Crescent_Moon en höjdare om man gillar 1001 Natt & Sword & Sorcery-fantasy. Tyvärr kom aldrig de utlovade uppföljarna.
 

Gaspard

Veteran
Joined
13 Nov 2021
Messages
101
För episk inspiration skulle jag rekommendera Ahaggarmassivet i djupaste Sahara. Ligger bredvid staden Tamanrasset, vilket också råkade bli namnet på en sadistisk vättemagiker i Monster & Män i Ereb Altor.
 

SamWise

Veteran
Joined
17 Mar 2024
Messages
1
Jag gjorde en fältslagskampanj mot Khuniterna via Morelvedyns öken. Inför detta läste jag på om Lawrence i Arabien, gjorde sökningar på korstågen, kameler vs hästar i öknen, och fakta diverse beduinfolk som tex tuaregerna. Sen la jag till saker från mina egna resor och erfarenheter i Tunisien, Qatar och Oman (samt delar av Afrika). Av denna mishmash av uppgifter skapade jag 6 st. bedunistammer utöver Khuniterna som låg mellan Hamnstaden Tapira och Khark-Khun som var slutmålet.
 

Dretski

Veteran
Joined
18 Oct 2023
Messages
3
Saqasha (sten-/sandöken) och Carcamusa (saltöken) som båda ligger på kontinenten Samkarna kommer att beskrivas vidare på www.erebaltor.se också för vidare inspiration framöver. Nu är inte gamla och nya Ereb Altor helt identiska, men mycket av materialet ska gå bra att använda oavsett. Äventyr bland ankor, pilgiftsgrodor och slavhandlare samt öknar med saltgruvor, beduiner, ökentroll och kanske en och annan mumie utlovas i sinom tid. För att inte nämna det enorma Mosgilak i södra Samkarna, där elddemonernas orm-hantlangare Zyrasz härskar i sina religiöst perversa samhällen med tillhörande insektoidfarmer och blodsoffer. Den Jorpagniske lärde man som först kallade Ereb för äventyrens kontinent visste helt enkelt inte om Samkarna när han myntade uttrycket..
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,109
Location
Stockholm
Koncept: Anubisia – majoritetsbefolkningen är vargfolk (guldvarg baserade), faraoniska Egypten (alla eror) o beduiner är visuell huvudinspiration.
Känd för: sina tempel där man lämnar offer till alla dödsriket gudar och de guider dit; mästerliga omhändertagare av de döda; specialister på att få odöda att gå vidare/stanna i graven; jagare av de som stör eller reanimerar de döda utan deras tillåtelse (de ser inge problem med det om man har deras tillåtelse o har nekromantiker som sysslar med att kontakta förfädersandar för vägledning eller ha begravda lik besvärjande så de kan skydda sig från gravplundrare).

Tankar:
* Den egyptiska dvärg-guden Bes (känd från bl.a. Fantomen) var en husgud, barnafödandets beskyddare och skrämde bort onda andar från hem och härd. Han var även nöjet, musiken och dansens gud. Som nickning till detta kan man ha en dvärggrupp (rike? utsprid minoritet? gille?) som [ sysslar med | är känd för sina ] barnmorskevärvet, utdrivning av onda andar, och musiker o dansare. Eller så är de kanske harmonister som använder musiken för att hjälpa till med födsel och ande utdrivning?

* En tvist på det klassiska konceptet med ökenfolk på dromedarer så skulle man ju kunna ta en titt på Nordamerikas öken/halvöken folk och använda dem som (iallafall visuell) inspiration men ha detta folk användande dromedarer istället för hästar/avsaknad av riddjur.
 
Last edited:
Top