Nekromanti Varulvsspel 3 - Tema WRNU.

omgitburns

Veteran
Joined
28 Jan 2008
Messages
159
iritterande problem

jag har ett iritterande problem för varje gång jag kommer in så är hälften av de lästa medelandena på denna tråden olästa så jag vet inte vilken jag har läst oc inte så jag måste läsa alla igen :S. Hur tar jag bort detta?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Okej, efter mycket övervägande så har jag beslutat mig att reagera. Risken finns att den riktige Ackerfors avslöjar sig, och jag skulle tippa på att han är viktigare än mig.

Allihopa: Hellzon är inte ACKERFORS. Jag säger detta med absolut säkerhet. Jag är inte siare, och jag är inte ACKERFORS, men jag har en annan specialförmåga som tillåter mig att vara helt säker på detta. Hellzon är full av skit, och troll så det skriker om det.

Röst: Hellzon
 

magoo

Hero
Joined
19 Oct 2002
Messages
1,117
Location
Umeå
Ändrad röst

Jag är ACKERFORS, och jag känner förstås till vilka övriga som finns i redaktionen
Tack för avslöjandet! Jag behöver mer information för att kunna göra något förnuftigt, så just nu blir det Röst: ingen

/Magoo, ska trycka på lite
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

(omgitburs: läs tråden i platt läge, så slipper du problemet och får enklare att navigera)

Fortsättning på mitt tidigare inlägg: Hellzon inser att han är rykt, och genom att outa sig som en viktig forumit, så hoppas han att han i fallet åtmionstone kan avslöja en viktig roll så att trollen kan ha ihjäl honom. Därför ber jag den riktige ACKERFORS att inte avslöja sig. Om folk anser det nödvändigt så kan jag avslöja min identitet, men jag är inte säker på att det är en bra idé i nuläget. I vilket fall som helst så är jag mindre viktig än ACKERFORS (som kanske är en siare, som Hellzon gissade), så det är bättre att jag offrar mig. Det finns nu ett par scenarier som kan utspela sig:

Antingen kan vi rösta ut Hellzon, och om det finns någon där med beskyddarförmågor så kanske jag kan överleva til nästa runda, men jag tror att jag är trollmat inom några rundor, i vilket fall som helst.

Alternativet är att rösta ut mig, om ni tvivlar på mitt ord, eftersom ni då kan vara säkra på att jag talar sanning, och rösta ut Hellzon nästa drag, men då besparar vi trollen besväret att ta ut mig, och de kan ha ihjäl andra på den tiden. Det är upp till er om ni litar på mig eller inte.

I vilket fall så kan jag avslöja min roll om folk tycker att det är befogat. Faktum är att det nog är nödvändigt i vilket fall som helst, och det är inte så farligt, eftersom jag endast är kunskapsBÄRARE, så den kunskap jag har är den jag har -- jag kan inte skaffa ny.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,135
Location
Uppsala (Umeå)
Re: Jag manar till upprop om w176 och Hellzon.

w176 sitter nog inte så hårt på kroken - eftersom NALLE NED AK4s spel- eller forumpostarpreferenser inte är speciellt väl kända (jag hade t ex ingen aning om saken) så kan det lika väl vara ett sätt att förmedla karaktärsinformation som kommer från Rising. Dessutom tycker jag inte hennes beteende hittills tyder mer på trollighet än en viss ovana vid spelformen.

Hellzons sjabblande är däremot mer graverande speciellt som inte ens någon av mina studenter lyckats komma med sämre bortförklaringar än vad han presterat. Inte nog med att bortförklaringarna var långsökta de var dessutom oförståeliga. Om inte Hellzon kan komma med en ohyggligt bra förklaring kommer åtminstone jag att hoppa på den bandvagnen.
 

thark

Hero
Joined
16 Feb 2001
Messages
1,023
Location
Linköping
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

thark - har varit väldigt tyst utan egentlig anledning. Röstade på Herr Nils (hyfsat random) och har nu lagt en röst på Nightowl (till synes random?). Har själv sagt att han inte spelar "sitt bästa" (alltså att han inte orkar hålla reda på alla inlägg och så vidare, dock håller jag med om att det har varit sjukt mycket att läsa). Oavsett anledning är det knappast hjälpsamt. Mer analyser och aktivitet vill vi se! Betänkt mängden inlägg borde det finnas mycket att gå på. Ingen trollvarning i dagsläget trots ovanstående indicier.

Jag läser allt (nu). Däremot ytterligare redogjorde detaljanalyser av allt och alla tror jag inte ger så mycket. Jag har inte ens åsikter om alla, speciellt inte än. Däremot tycker jag att jag redogjort för mina röstmotiv (ja, de är tunna, men inte i praktiken tunnare än någon annars).

Erkännes att jag däremot har svårt att bilda uppfattning om vilka som sagt lite vilket annars förvisso kan vara det värdefullaste. (Att flera haft goda ursäkter att vara frånvarande i helgen gör det också svårare att säga mycket.)

Det är inte så konstruktivt för fortsatt spel att bara slå defensivt men jag kan ytterligare lägga till med att påpeka att--jag tror inte jag har något att förlora på att avslöja detta--jag pga special kommer att felaktikt pinga som troll om jag sias. Jag vill ha detta sagt så att det inte slösas bort användningstillfällen för siarförmåga på att kolla mig (skulle möjligen vara om någon är orolig för att vara felvisande siare); om detta avslöjande ökar misstankar mot mig så är det i vilket fall mindre förlust än att slösa bort de dyrbara siarchanserna.

Hellzons senaste utspel: Chefred själv vore en väldigt farlig roll att fejka så det köper jag. Man skulle kunna komma med påhitt om att det är en strategi för att tvinga fram den verkliga chefredaktören men det är just den sortens dubbelbluffar som jag i mitt tidigare inlägg ansåg att man inte ska stirra sig blind efter. Det innebär därmed att Markahed skulle vara rentvådd.

Jag fortsätter därmed att misstänka N'tuggla som den som varit mest intetsägande, vilket väl dessutom även matchar hans beteende när han spelade varulv i första omgången (eller förvirrar jag bort mig helt nu när jag har för mig att han var det? orkar inte gräva upp tråden).

Mer konkret kommer jag utlova att vara nästa omgång (om jag inte skurits bort tills dess) när det finns mer konkret att gå (inte bara ren hetluft) och det finns mer tid och utvilning att tillgå. :)
 

magoo

Hero
Joined
19 Oct 2002
Messages
1,117
Location
Umeå
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Vad säger du då om Hellzons påstående om att Dr.Markehed är ren efter ett siande?

Innebär det att Dr.Markehed är ett troll eller att trollet Hellzon försöker sätta dit en oskyldig?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Jag skulle inte utgå ifrån att Markehed är ett troll. Det vore ju ett ganska enkelt sätt för Hellzon att skaffa sig stöd genom att säga att han är oskyldig.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Dessutom tror jag att Hellzon förväntade sig att åka snart i alla fall (eftersom om den riktige ACKERFORS skulle dyka upp så skulle antingen Hellzon åka, eller så skulle den riktige ACKERFORS åka, alla skulle få reda på att han verkligen var ACKERFORS, och därefter så skulle Hellzon åka), så som taktik att rentvå en trollkompis så skulle den ju vara ganska misslyckad.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,135
Location
Uppsala (Umeå)
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Vad säger du då om Hellzons påstående om att Dr.Markehed är ren efter ett siande?

Innebär det att Dr.Markehed är ett troll eller att trollet Hellzon försöker sätta dit en oskyldig?
Hellzons friande av Dr Markehed behöver inte betyda någonting alls. Det är rent statistiskt ganska säkert att hävda siarförmåga genom att fria någon (forumiterna är ju fortfarande betydligt fler än trollen) samtidigt som man kan göra en kvalificerad gissning om troligheten att någon är ett troll (Dr M ligger ganska lågt på min trollista).

Alltså utesluter jag inte möjligheten att avslöjandet av siarförmågan bara är ett sätt för Hellzon att komma av bandvagnen.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Re: Sfärer

omgitburns said:
jag fattar inte helt men... är jag på den bra eller den dåliga listan?
Du är på den goda listan. Av anledningar som jag som sagt inte vill avslöja.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,135
Location
Uppsala (Umeå)
Målarsfär

Sen tycker jag Andersson kan öppna munnen lite.
Jag har tilllbringat helgen med att måla om min nya lägenhet tillsammans vilket dels tog det mesta av lördagen och söndagen och dels gjorde datorn inmålad i ett hörn. (någon som vet hur man får bort purpurfärg från en vit skorstensstock förresten?)
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,082
Location
Göteborg
Allmänna reaktioner på det som skrivits sen sist

Hej igen, hemma tidigare än jag trodde.

Assorted reactions:
- Walium slutar helt spontant att rollspela. Orkade han inte skriva allt det här i TAMAGOTCHI TIM-stil? Detta behöver däremot inte vara misstänkt, eftersom det inte finns några regler mot att rollspela, man får ju spela en helt annan roll också.

- Med anledning av Hellzons outning som ACKERFORS började jag fundera kring att berätta vem man är och kom fram till att om man är en helt vanlig bybo borde man inte ha något att förlora på det.

Som troll vill man självklart inte slänga ut ett trollsounding namn, och man vill inte heller ta ett fejknamn med risk för att personen verkligen finns.

Som specialrollsinnehavare kan det vara dåligt eftersom man kan bli en måltavla för flejmande(förutsatt att man antingen säger att man har en specialförmåga eller har en roll som gör detta uppenbart(har inte koll på forumsfolket men antar att t ex ACKERFORS och GARDENER kan förväntas kunna göra något som inte alla kan)).

Men som vanlig bybo: trollen vet redan att du inte är en av dem, så du blir inte mer av en måltavla om de vet att du är bybo. De andra byborna borde lita på dig, iaf om de går med på argumentet att ett troll inte vill välja ett fejknamn, med risk för att det redan finns.

Ni som spelat temavarulv innan, är det vettigt? Kan ni isf komma på varför Rising trots detta varnar för massavslöjanden? Det enda jag kan komma på är någon ondskefull troll-specialförmåga som bara får effekt om du säger både namn och NAMN på den du targetar...
Om folk håller med mig om att man inte har ngt att förlora, så ska jag avslöja mitt namn.

- Hellzons tabbe ang. vad Rising "hade sagt" om att skriva riktiga identiteter med versaler: han försvarade sig med en jättekonstig utläggning istället för att göra det naturliga. Låt mig förklara:

I det PM:et jag fått står det, trots att jag inte har några spejsade förmågor eller är troll, namnet på min roll med VERSALER. Kranks citat ur hans PM (citatet som f.ö. fick honom bannad) var uppbyggt precis som mitt, och även där stod hans namn med VERSALER. Hellzon borde alltså kunnat hänvisa till att "i de PM vi alla fått av Rising står våra rollnamn med versaler, alltså trodde jag bla bla att det var hans idé att skriva med versaler.

Frågan är då varför han inte gjorde detta. Antingen agerade han i någon sorts trängt läge och blev rädd och därmed irrationell. Nu rör vi oss iofs med ett forum, så man har ändå en del betänketid, så jag tror inte det var fallet.

Istället hade han faktiskt fått en roll i vilkens PM det stod andra forumiters namn, även dessa med versaler, och vågade därför inte hoppas på att de rollbeskrivningar som vanliga användare fått också använde versaler för att beskriva rollen. Nu har han ju outat sig som ACKERFORS och därmed är det väl förklarat.
(ursäkta, jag börjar skriva utan att ha tänkt färdigt, så det låter kanske i början som att jag vill komma fram till att hans beteende var misstänkt, men det kom jag fram till själv medans jag skrev detta att det var det ju inte.)

- Efter att ha pratat om Hellzon ska jag nu, på begäran av Arvidos behandla hans andra objekt för misstanke: w176. Jag tycker inte alls att hon "sjabblade till det" så farligt. Jag håller i princip med henne och Andersson och tycker inte att hon är så misstänkt.

Allt jag kan komma på just nu.
/Pilze
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,135
Location
Uppsala (Umeå)
Re: Allmänna reaktioner på det som skrivits sen sist

I det PM:et jag fått står det, trots att jag inte har några spejsade förmågor eller är troll, namnet på min roll med VERSALER. Kranks citat ur hans PM (citatet som f.ö. fick honom bannad) var uppbyggt precis som mitt, och även där stod hans namn med VERSALER.
Det är inte helt självklart - i mitt roll-PM så skrevs inte rollnamnet med versaler. Men å andra sidan hade Rising 26 roller att skicka ut så det behöver ju inte nödvändigtvis ha blivit konsekvent hela vägen.

Ni som spelat temavarulv innan, är det vettigt? Kan ni isf komma på varför Rising trots detta varnar för massavslöjanden? Det enda jag kan komma på är någon ondskefull troll-specialförmåga som bara får effekt om du säger både namn och NAMN på den du targetar...
Om folk håller med mig om att man inte har ngt att förlora, så ska jag avslöja mitt namn.
Jag är också nyfiken på varför Rising varnade för massavslöjanden. Pilzes gissning på trollförmåga kanske stämmer. Å andra sidan så är det nog lättare att ta en falsk forumit identitet än en falsk Gotham City-identitet om man än troll - karaktärerna är inte lika utmejslade, det är fler av dem och de går inte att hitta på wikipedia. Det gör att det blir svårare att få avsedd effekt med ett massavsöjande.
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,082
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

(Damn att man tar så lång tid på sig att skriva inlägg att man inte hinner se vad som änder under tiden...)

Precis hur fungerar en kunskapsbärarroll? Du vet helt enkelt en massa saker om folk och kan välja att säga det?

Eftersom du nu, och det med rätta om du talar sanning, är rädd för att bli flejmad inom kort måste vi ju addressera frågan om vad du ska göra med all din kunskap. Är du väl död är det ju för sent, men om det ska vara värt att posta informationen precis innan detta drag slutar ska du ju veta att du kommer att dö. Om du slänger ut en massa saker och trollen hinner reagera på det kan de ju lika gärna chansa på att du inte längre är något hot (förutom om de tycker att du är en smart forumit som borde tystas, men i så fall har du lika stor risk att flejmas såväl med som utan förmåga) och plocka någon annan istället.

Sen, så klart, frågan om man ska lita på dig eller Hellzon: Det är en ganska vågad bluff att kalla sig för ACKERFORS, men det skulle vara ännu flummigare att hitta på en sån här roll, hoppas att den faktiskt inte finns, säga att man har den och sedan använda den för att förklara någons i övrigt vettiga uttalande för en bluff (observera att jag menar att det låter vettigt att Hellzon skulle kunna vara ACKERFORS, inte att det nödvändigtvis var vettigt av honom att säga det. det funderar jag själv fortfarande över och väntar på svar från er) verkar faktiskt i mina ögon vara ännu konstigare och framför allt mer irrationellt: om du skulle vara trollet, varför göra allt detta? Ett troll skulle inte tjäna så himla mycket på det jämfört med att helt enkelt flejma ACKERFORS. Förutom då en dubbelbluff som inser att folk kan reagera som jag just gjorde och få förtroende för dig på det viset, men jag håller med vem det nu var som sa det (orkar inte kolla upp det) att man inte bör stirra sig blind efter sådana bluffar.

Eftersom det defintivt står ord mot ord här väljer jag att ta ställning, och det är med dig, Genesis.
Röst: Hellzon
/Pilze
 

Pilzefrau

hon/henne
Joined
12 Sep 2005
Messages
2,082
Location
Göteborg
Inkonsekvens från lekledarens sida

Andersson said:
Det är inte helt självklart - i mitt roll-PM så skrevs inte rollnamnet med versaler.
Så finurligt! Jag tänkte på det, men nöjde mig av någon anledning med två rätt av två möjliga (min egen och kranks) som statistiskt underlag.

Och att det finns fler att välja mellan: sant sant. Om man tar en halvkänd forumit är sannolikheten inte överväldigande att man tar en som ingen annan har. Fast "de finns inte på wikipedia" är lite irrelevant, de finns ju i en användarlista. Fast det är klart, den är inte lika användarvänlig och lättnavigerad som Wikipedia!
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Precis hur fungerar en kunskapsbärarroll? Du vet helt enkelt en massa saker om folk och kan välja att säga det?
Jag hittade bara på ordet, men det är precis så det fungerar.

Eftersom du nu, och det med rätta om du talar sanning, är rädd för att bli flejmad inom kort måste vi ju addressera frågan om vad du ska göra med all din kunskap. Är du väl död är det ju för sent, men om det ska vara värt att posta informationen precis innan detta drag slutar ska du ju veta att du kommer att dö.
Jag avslöjar så mycket som ni tycker är nödvändigt, men en del av informationen jag besitter kan vara värre om den kommer ut än om den dör med mig. Till exempel informationen om vem den verklige ACKERFORS är. Jag dör hellre än lämnar ifrån mig den infon :gremsmile:.

Förutom då en dubbelbluff som inser att folk kan reagera som jag just gjorde och få förtroende för dig på det viset, men jag håller med vem det nu var som sa det (orkar inte kolla upp det) att man inte bör stirra sig blind efter sådana bluffar.
Ironiskt nog så var det Thark, som menade att just en sådan dubbelbluff som jag nu anklagar Hellzon för skulle vara osannolik. Däremot så vill jag påpeka att om jag är troll så har jag just begått självmord, eftersom jag säkert kommer att röstas ut om Hellzon åker och är oskyldig. Visst, jag har offrat mig för att få bort ACKERFORS, precis som Hellzon nu gjort, men jag var aldrig i hetluften. Hellzon skulle antagligen åka i alla fall, och nu hoppades han dra med sig ACKERFORS i fallet, vilket jag har förhindrat. På sin höjd får han med sig mig.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Genesis said:
Hellzon är full av skit
Om detta grälar de vise. :gremgrin:

Din teori är att jag skulle påstå mig vara ACKERFORS för att nita en viktig roll. Vore det verkligen värt det? Vi har gissat att det finns ett par sex troll (Björn sa iofs att han aldrig spelar med mer än fem troll i spel). I förra partiet så fanns det hur många jäkla roller som helst. Att då kamikazeattackera för att sänka en god roll vore väl inte smart?

Samma sak går ju att säga om teorin att du skulle vara ett troll, för den delen, så vad pysslar du med? Är du någon specialroll som vinner om du får lyncha mig? Eller du kanske är suicidal och vinner om du blir bannad (eller trollad)...

Klurigt. Ni får väl avgöra vem av mig och Genesis ni tror på. Jag tycker förstås att vi röstar ut Genesis och ser vad han har för motiv att vilja ha bort mig.

Andersson said:
Jag har tilllbringat helgen med att måla om min nya lägenhet
Målat in datorn? Grymma öde, men då får du vara av kroken för tillfället. Jag vet ju vem jag ska rösta på nu:

Röst: Genesis

(Har han en roll som "vinner" om han bannas så får det vara så. Jag tror inte Rising lagt in en sån showstopper.)
 
Top