Nekromanti Varulvsspel 3 - Tema WRNU.

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Marco, Magoo, och Hellzon

Ännu en dag i det verkliga livet har passerat och från mitt jätteinlägg som startade dagen så tycker jag att Dnalor och Traffaut både klarade av att förklara sig tillfredsställande. Ingen av dom har ännu hamnat i min troligen god hög men dom är i vart fall för min del ur den värsta högen.

Marco har å andra sidan antagligen inte varit inloggad alls, eller valt att inte svara på anklagelserna, nu kräver jag visserligen inte att alla ska vara här jämnt men bara så ingen får för sig något som kommer man aldrig komma undan mig genom att försöka att ignorera mig, jag glömmer inte så lätt. När du kommer tillbaka så ta en titt på mitt första inlägg för dag 2.

Magoo tycker jag till stora delar spelar ungefär som jag förväntat mig att hon ska göra som god, men det är ett citat som jag finner jättemärkligt och som tarvar en förklaring.
De jag för närvarande misstänker mest är Hellzon och Björn den Gode, strax därefter kommer Lindenius - även om jag har all förståelse för hans liv vid sidan av. Minst misstänksam är jag mot Nightowl, Dnalor, Thark och Marco Behrmann.
Jag har egentligen inga problem med att du misstänker mig, men om du har skäl som jag kan bemöta så vore det trevligt, om du inte har det så är det ändå bra att du postar vilka du misstänker vilket förövrigt gäller alla. Det jag reagerar på är det sista namnet, jag tyckte jag gav ganska goda skäl till att ha honom i min misstänkt hög och efter det så har han inte skrivit ett enda inlägg, är anledningen att vi tolkat hans beteende så olika att du vill skydda honom? Kanske för att ni två spelar i ett annat lag än mig? Det är ju i så fall en allmänt vedertagen taktik att du var tvungen att nämna ytterligare några namn för att det inte skulle verka suspekt men då du inte ger några skäl så tycker jag ändå det verkar suspekt. Förklara dig gärna men tills dess så har det lilla namnet gjort att du seglat upp på fel sida strecket i min misstänkta lista.

Och så har vi då hellzon. Jag tycker tvärtemot vad någon sa om listor att det faktiskt ser ut som att han spelar ganska konstruktivt, i vart fall jämfört med vissa andra, men det kan tyvärr inte leda bort de misstankar jag har. Hellzon har på två dagar presterat två skandaler som var för sig antagligen vore nog för lynchning i nuläget. Dag ett så hade vi kommentaren om versaler där det verkade som att han fått ett meddelande från rising där detta förklarats.
Nej alltså, som jag förstod det menar Rising att han kommer att skriva "riktiga" identiteter med versaler och användarnamn med gemener. Alltså:

BATMAN, men Basenanji, för att ta namn från förra omgången. (Vilken jefla röra detta kommer att bli. )

Och det tycker jag låter vettigt, och tolkar ditt inlägg som att du också gör det.
När han sen försökte förklara bort sig så blev det snabbt extremt märkligt och nej det var länge sen jag såg en sämre bortförklaring.

I efterhand verkar det fullständigt idiotiskt, men jag läste ditt första inlägg i tråden och antog att Rising hade lånat ditt konto. (I mitt sinne har han moderatorkrafter också, eftersom han har det på Sverok.) Noterade inte att Risings inlägg ovan var start på dag ett utan trodde att det var ett rotinlägg till hela spelet och ditt var start på dag ett. Och så signerade du med "//Egentligen inte Genesis" och då var mitt hjärnsläpp totalt.Det vore så Risingskt att be någon att posta startinlägget åt honom, ju.
Sätt in ett "eller" då. Om vi tar det lugnt, låter det troligt att Rising kapar ett konto utan att be om lov? Nej, han hade förstås bett Genesis att posta åt honom. Nu har han ju defacto inte moderatorkrafter på wrnu, och därmed kan han inte låna Genesis konto själv utan att bolla lösenord och annat krångel, så det är osannolikt. Men det var väl för mycket begärt att folk inte skulle övertolka.
Sen kommer walium med en screenshot där han ägnat sig åt pm-aktiviteter precis när trollen (och dom med andra specialförmågor) kan förväntas göra det. Vilket han försöker förklara bort med:
Nä men allvarligt talat, det måste varit att jag städade upp efter mitt PM till Rising om att jag kommer att ha taskig uppkoppling ett tag. (Den är fortfarande nere, för övrigt. Och jag gillar inte att ha gammal onödig korrespondens liggande i varken in- eller utkorgen.) Rising har inte kickat mig än, jag kan ju posta från universitetet.
Visst det kan ha varit så, men i mina öron låter det här även det som en rätt dålig bortförklaring (jag bävar för den elev vars hund verkligen äter upp hemtentan liksom).

Med tanke på det här så skulle jag vilja att du redan imorgon (eftersom vi vet hur sega dessa bandvagnar kan vara att vända om) kommer ut med åtminstone vem du är men antagligen kommer det tyvärr också krävas vilka specialförmågor du har för att förtroendet ska återvända. För vi vet tycker jag att du har en specialförmåga och om inget annat sägs så är det ändå troligast att denna förmåga är att du är ett troll.

Så tills dess Röst: hellzon
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Att ge ut information

Jag tycker som sagt att det var jättebra att du fixade den här informationen, kanske var det dock inte det allra smartaste att göra att så här direkt delge den eftersom vilket flera redan har påpekat det lika gärna kan vara andra specialrollsinnehavare du pekat ut och eftersom trollen ju vet vilka av dom du pekat ut som tillhör dom så vet dom också vart dom ska rikta in sina nattattacker ifall de utpekade inte gör det.

Det sagt så fanns det sen heller ingen anledning av en god att peka ut detta förrens berörda hade svarat eftersom det bara kan hjälpa trollen att påpeka att dom nu borde tänka ut en specialroll som alibi. (Därmed inte sagt att det var något speciellt svårt att räkna ut eller så bara att det i första läget inte fanns något för goda sidan att tjäna och mycket för onda).

Hur som helst, om hellzon/nightowl visar sig vara troll så kommer du mer eller mindre hamna i min permanenta icke-troll hög (du ligger dock redan bra till efter din egoistiska start så jobba på bara, du borde vara en av de forumiterna med högst trovärdighet för tillfället, använd det).
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

Att han påpekat detta kan dock vara ett tecken på att han vill förmedla det vill sina medtroll.

Fast, varför skulle han behöva göra det? Rising har ju klargjort att trollen får kommunicera utanför forumet, så om nu Dnalor vore troll så hade han väl påpekat det den vägen istället för att skicka varningar i "klartext". Detta känns som en förklädd trollanklagelse och inte helt genomtänkt eftersom jag anser slutsatsen den baseras på vara fel.

Detta är ungefär allt jag orkar med idag, har läst ikapp och bildat mig en hyfsad uppfattning om de som finns kvar i spelet, ska försöka skriva något mer koherent imorgon när jag sovit ut och kollat inläggen en gång till för säkerhets skull.
 

magoo

Hero
Joined
19 Oct 2002
Messages
1,117
Location
Umeå
Re: Marco, Magoo, och Hellzon

Jag har egentligen inga problem med att du misstänker mig, men om du har skäl som jag kan bemöta så vore det trevligt, om du inte har det så är det ändå bra att du postar vilka du misstänker vilket förövrigt gäller alla. Det jag reagerar på är det sista namnet, jag tyckte jag gav ganska goda skäl till att ha honom i min misstänkt hög och efter det så har han inte skrivit ett enda inlägg, är anledningen att vi tolkat hans beteende så olika att du vill skydda honom?
Jag finner hans tidiga rollspelande som ett svagt bevis att han inte är troll:

ag observerar som sagt, från mitt mörker. Tidigare var jag mycket mer aktiv men nu lyssnar jag snarare än pratar. På så sätt slipper man att bli ledsen, trött och disillusionerad. Mina iakttagelser kommer jag att presentera senare, när solen har gått ned (vilket iofs sker ganska tidigt här).
Walium, Nightowl och v176 diskuterade huruvida Marco spelade forumit eller troll, men att han spelade så tydligt så tidigt tycker jag tyder på att han inte är det - eller självklart att han är ett listigt, dubbelspelande troll.

Att jag är misstänksam mot dig är för att du har övertagit Herr Nils roll från Gotham - att närmast aggressivt anklaga folk samt överanalysera (notera dock att Herr Nils inte bara var oskyldig i Gotham utan dessutom en av anledningarna till att rätt lag vann). Eftersom Rising lottade om borde det innebära att flera erfarna varulvsspelare inledningsvis var i samma lag. Kanske du och Herr Nils? Så nu är ni på olika lag och du har plockat hotet Herr Nils.

Jag står iofs fast vid att det är ännu värre att inte rösta än att rösta på herr nils men en röst på herr nils är i nuläget också riktigt idiotisk.
Hela inlägget Rösta inte på Herr Nils känns som en jättebluff för mig. Inlägget friar dig från misstanke om brott, nackdelen är så klart att trollen riskerar att ett troll röstas ut men den sannolikheten är liten så här i början när spelarna är många. Dessutom turade trollen så att Krank utvisade sig själv och kunde välja och vraka forumit att plocka utan risk.

Magoo, ska wikipeda
 

thark

Hero
Joined
16 Feb 2001
Messages
1,023
Location
Linköping
Re: Marco, Magoo, och Hellzon

(Tolka detta som ett generellt inlägg, inte ett direkt svar till Björn; mest en fråga om att man måste plocka någon att svara på.)

Jag sa ju i mitt första inlägg för draget att jag är misstänksam mot Hellzon främst av icke-rationella skäl, efter att dagens tråd fortskridit börjar detta övergå i rationella skäl. Dock avstår jag från att låta detta övergå i full övertygelse (och ändring av röst) fram tills han faktiskt hunnit besvara det senaste själv.

För att anmärka på inlägget jag faktiskt kommenterar; vissa har riktat anklagelser mot Björn, det ser jag som lite typfall av den överparanoia jag kommenterat tidigare. Det vore väldigt riskabelt av Björn att försöka bluffa så pass genomtänkta inlägg. Förvisso vore det också riskabelt att säga föga givet att det vore ett så uppenbart brott mot hans normala beteende, men kom igen!
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

Så. Istället för att delta i alla deltrådar ska jag försöka göra en sammanfattning av mina tankar kring folk. Snart måste jag tillbaka till konventet och hjälpa till med slutstädet, och därefter är det WoW-raid. På måndag har jag dock en hel del strötid och ska försöka blanda mig i mer aktivt.

Kommer skriva något om varje person även om det bara blir att de är inaktiva och alltså inte hjälpsamma eller kanske till och med troll.

Anders Åstrand - väldigt försiktig och mjäkig. Verkar slänga ur sig lite trådar och när ingen nappar på dem så släpper han dem. Antingen så har han inga bra leads och gör sitt bästa, eller så hoppas han som troll kunna starta en bandvagn så diskret som möjligt.

Andersson - verkar skriva korta, relativt intetsägande inlägg. Resonerar inte så mycket själv men röstar till slut på Lindenius för att denne inte beter sig som den brukar.

Arvidos - verkar göra rätt bra slutledningar i fråga om Vildkatt vd w176. I övrigt har han skrivit för lite och för irrationellt för att jag ska kunna göra en djupare bedömning. Trollvarning, alltså.

Björn den gode - Helt ärligt skulle jag säga att Björn är den mest svårbedömde i partiet, och det är för att jag tycker att hans inlägg både starkt pekar på oskuld och trollighet. Jag känner dock att jag har haft nytta av hans analyser och jag tror ändå jag överväger att han faktiskt agerar hjälpsam av giltiga anledningar.

(Här har lyckats klanta bort fyra analyser genom att trycka på "reload" :gremmad: istället för att byta flik, och sist jag säkerhetskopierade inlägget var innan jag skrev om Dnalor.)

Dnalor - Kort sammanfattning av vad jag skrev om Dnalor: Antingen troll som fått världens chans att bli fri från misstankar ett tag genom att spela på noobigheten, ELLER så är han en helt harmlös forumit och vi borde då koncentrera oss på vad han faktiskt säger istället för att fokusera på ett första misstag. Jag tror att Dnalor är skärpt nog att tänka sig bättre för om han vore troll.

Dr.Markehed - Har mestadels röstat på folk där det är lätt att motivera (nämligen att de varit inaktiva). Missuppfattade Herr Nils' oantastliga avslöjande. Har varit "lagom" aktiv. Trollvarning.

Foggmock - Går som en karl, ser ut som en karl och rör sig som en karl ska :gremwink:. Röstat på Dnalor för att Dnalor inte skrivit något. Försvarat Andersson mot Genesis. Röstat på krank för att krank agerade irrationellt/inte hjälpsamt.

Genesis - Har verkat osäker i sina analyser men bedömde både Herr Nils och krank oskyldiga. Är nu igång på Arvidos, har han rätt igen? Eller är han ett troll som -vet- vilka som är oskyldiga (eller åtminstone vilka som inte är troll) och nu vill att vi ska rösta ut en av oss igen? Dock håller jag med honom om att Arvidos åtminstone inte spelar hjälpsamt för forumet. Trollvarning utfärdas.

Hellzon - Har tvingats till två försvarstal och är nu påröstad igen, och har alltså anledning att känna sig pressad. Och jag tror att vi har anledning att misstänka honom. Hans röster har hamnat på personer som gör att rösterna varit lätta att motivera med inaktivitet (precis som Dr.Markehed), och den första dealen med versalerna borde tyda på att han har någon form av specialroll. Han har vädrat både misstankar och frikänningar utan att ge särskilt bra motiveringar, och har nu hoppat på Arvidosbandvagnen, dock gäller samma som jag skrev på Genesis, att även jag finner att Arvidos inte är särskilt hjälpsam. Hans senaste lista på personer som postar en del men inte är konstruktiva är dock värd en titt, för det är inte ogrundat.

Herr Nils - Konstaterat oskyldig.

Johan K - Har hängt runt med mig på Calcon och har därför varit inaktiv. Han har ett stort skägg, vilket är misstänkt. :gremwink: Mer seriöst så har han varit för tyst för att jag ska kunna göra en ordentlig bedömning. Trollvarning utfärdas alltså, men den är inte så hård än.

Johoohno - säger att det är oerhört viktigt att alla postar och analyserar i början i samband med krankkarusellen. Jag håller med honom, särskilt när vi nu vet att krank åkte ut helt i onödan. Däremot så blev han väldigt intetsägande efteråt och har löst anklagat Johan K och Genesis. Röstat på Andersson på enligt mig vettiga grunder (Andersson försökte enligt Johoohno få fram information om specialroller i ljuset) och därefter röstat på omgitburns för att omgitburns ska komma med lite analyser. En väldigt, väldigt mild trollvarning som bara går ett kort steg utanför den generella varningen "alla kan vara troll".

krank - Bevisat oskyldig genom att straffa ut sig själv. Anklagade Herr Nils som också var oskyldig.

Lindenius - Har vunnit innan och har då antingen tur eller är en skicklig spelare. Har anklagat mig för att jag avslöjade waliums användarnamn. Har anklagat Vildkatt, Genesis och omgitburns vid ett senare tillfälle på grund av att de agerar förvirrat. Precis som vi inte bör kötta Dnalor för hårt tror jag vi ska vara försiktiga med att anklaga de där tre enbart för att de är förvirrade. Förvirring/uttalad noobighet i kombination med något mer trollbeteende är dock något vi ska hålla utkik efter. En sak som jag fann väldigt intressant är följande citat: "Mjo, jag är visserligen ganska anonym. Men det var jag förra spelet också, för att "blomstra ut" de senare omgångarna.". Jag tycker det låter mer som ett försök till ett alibi än en deklarering av spelstil, men jag ska säga att jag är osäker. Han vill även att vi ska försöka börja fokusera på de inaktiva spelarna, något jag anser vara en bra grej att fundera över. Inaktiva spelare bidrar inget och om de inte är troll som försöker klara sig på att vara osynliga så har vi mer nytta av dem om de faktiskt säger saker. Lindenius själv har inte skrivit jättemycket men har lovat återkomma på måndag. Jag väntar med spänning. Ingen trollvarning än.

magoo - Milt inaktiv, på grund av familj och jobb. Förståeligt och inget jag tolkar som en bortförklaring för att som troll "få tillåtelse" att vara inaktiv. Röstat på mig av till synes slumpmässiga anledningar (min bedömning av hennes motivering) men har i övrigt inte kommit med något direkt matnyttigt. Är misstänksam mot Björn den gode, Hellzon och Lindenius och är minst misstänksam mot Nightowl, Dnalor, Thark och Marco Behrmann utan att egentligen motivera någotdera av dessa ställningstaganden. Jag vill gärna se att du underbygger dina teser lite bättre magoo, om du inte fixar det nästa gång du är inloggad så hoppar du upp några snäpp på min skala. Minimal pyttetrollvarning måste jag ändå utfärda tillsvidare.

Marco Behrmann - Enligt flera formiter välvässad, men om han åkt ut i början tidigare så finns det väl inte så mycket gamla meriter att gå på. Har varit väldigt tyst och får då min defaulttrollvarning för inaktivitet. Får hoppas han kommer med en långtgående analys när han väl bestämmer sig för att posta, eftersom han enligt sig själv nu bara iakttar.

Nightowl - har varit ganska lagom aktiv och motiverar det relativt nyligen med att han inte har känt att han haft så mycket att säga. Kommenterat krank och Herr Nils med att de beter sig som de brukar och att så även var fallet med Johan K i Gothamspelet. Nu senast har han hoppat på Hellzontåget, på till synes goda grunder. Ingen trollvarning utöver "alla kan vara troll".

omgitburns - förvirrad och noobig på samma gång. Har postat väldigt mycket men lite av substans. Skulle vilja se lite fler ordentliga analyser och egna tankar, tills dess betraktar jag honom som fjärrstyrd och han får en mild trollvarning.

Orfeus/Tell - Har skrivit väldigt lite. Har haft strul med sitt konto förvisso men postade precis innan dagens slut i fredags och har sen inte hört av sig. Generell inaktivitets-trollvarning utdelas, men den kommer ju såklart släppa så fort han börjar posta mer (om han inte börja posta trolligt, såklart. :gremwink:).

Pilzeman - har skrivit väldigt lite men är på resa i Borås. Har bara röstat på inaktiva på grund av att de varit inaktiva och när de blev aktiva har han inte röstat på någon. Generell trollvarning utdelas och mer aktivitet efterfrågas. Får hoppas på något givande imorgon innan dagen slutar.

thark - har varit väldigt tyst utan egentlig anledning. Röstade på Herr Nils (hyfsat random) och har nu lagt en röst på Nightowl (till synes random?). Har själv sagt att han inte spelar "sitt bästa" (alltså att han inte orkar hålla reda på alla inlägg och så vidare, dock håller jag med om att det har varit sjukt mycket att läsa). Oavsett anledning är det knappast hjälpsamt. Mer analyser och aktivitet vill vi se! Betänkt mängden inlägg borde det finnas mycket att gå på. Ingen trollvarning i dagsläget trots ovanstående indicier.

Traffaut - friat krank och anklagat Herr Nils. Har postat en del men sagt ganska lite, bortförklaras av noobighet. Inaktiv på helgen, och har på grund av detta sagt att han inte kommer rösta förrens på måndag. Jag väljer att tro på att han inte har tid att posta här på helgen men ser ändå den relativa passiviteten som något trolligt. Mild varning utfärdas därför.

Vicotnik - Är ganska starkt misstänkt enligt mig. Har röstat på de inaktiva och när de postat så drog han tillbaka sin röst. Bra sätt att slippa ta ställning. Kan dock även bero på att han inte vill uttala sig utan att ha mer kött på benen, vilket nog bör ses som ärbart men inte entydigt godhjärtat. Utöver dessa röster har han inte bidragit med mycket matnyttigt och får därför en trollvarning av mig.

Vildkatt - väldigt förvirrad/noobig. Svårbedömd då vi båda hänger på IRC och träffats en del IRL och jag vet hur hon "brukar vara". Frågan är om hon "är sig själv", noobig på riktigt eller av illvilja. Jag vågar faktiskt inte säga det ena eller det andra men hon står ändå ut lite och får en liten trollvarning.

Walium - I och med att han är outad som TAMAGOTCHI TIM tror jag att han är antingen fullständigt harmlös (precis som sitt alias) eller någon slags superforumit (eventuellt med egen agenda) eftersom TIM är Risings lilla gullebarn. Jag tycker inte han har betett sig trolligt utan har skrivit relativt sunda saker (trots att hans misstänksamhet mot Herr Nils visade sig vara ogrundad, han ändrade ju också sig till krank efter ett tag och ännu en gång bytte han röst till Pilzeman pga dennes inaktivitet när krank skrivit lite mer konkreta saker). Två röster på två personer som visat sig vara oskyldiga och sen en röst på en person på grund av inaktivitet. Vet inte vad jag ska dra för slutsats, men jag misstänker inte honom än, främst på grund av trovärdighet som TAMAGOTCHI TIM som ju antagligen inte är något troll.

w176 - påstår att hon är NALLE MED AK4, en annan "favoritforumit från förr". Röstar utan motivering på Vicotnik men drar senare tillbaka den då hon känner att det var omotiverat. Röstar sen på Genesis på grund av kvinnlig intution (egentligen för att hon verkar tycka att han skriver mycket men säger lite). Har även småträtt med Vildkatt men betänkt tjejernas historik så vill jag inte dra några stora växlar av det. Jag är försiktigt avvaktande gentemot w176, så en liten trollvarning får hon.

Phew! Det tog nästan två timmar. Nu ska jag slutstäda konvent och hoppas att någon har nytta av vad jag skrivit eller att det kan dra igång en diskussion som leder nånvart under tiden. Kanske postar ikväll igen, annars blir det inlägg och röst på måndag.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Jag manar till upprop om w176 och Hellzon.

Det jag vill veta är om vi ska fria eller fälla w176 (här och/eller Hellzons här) sjabblande. Visserligen så kan man uttrycka sin mening genom röstande, men jag skulle vilja höra ALLAS åsikt om det här under den här omgången.

Utöver dom så skulle jag helst vilja banna de inaktiva och undvikande, vilket förstås är en lista som jag nog står med på, men det är smällar man får ta. Jag har inte lagt märke till något som slår mig som misstänkt (Men så har jag ju inte lagt ner så mycket tid på det heller) så jag skulle helst vilja ta de låga profilerna.

Men Fogge - Vadå irrationellt? Tycker du att jag är hysterisk, eller är det några andra fördomar som spökar? :gremtongue: Men bra lista dock. Förutom Dnalor: Att han inte kände till hur vissa delar av spelet fungerar är fullt naturligt, eftersom Rising inte skrev det i trådstarten. Förutom det så ställer jag mig bakom listan och kravet på förklaringar.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Vrållådan och Troll.

Att döma av Risings Dag 2-inlägg så verkar det tämligen säkert att det finns en vrållådegruppering i forumet. Har dom en egen agenda?

Ifall de har ett eget vinstvillkor, och ifall detta vinstvillkor är att de ska stå ensamma kvar, eller att de är fler än de vanliga användarna, så gissar jag att det finns ett troll bland dem, FELIATH. (Ifall de alla är användare så blir det ju riktigt svårt för dem att vinna utan att användarna vinner först)

Jag kan också tänka mig att de står helt på vår sida: Det är ju en fördel för oss om det finns en grupp användare som känner till varandras identiteter, så att de inte råkar röstar på varandra. Dock, om detta hade varit fallet så hade nog Herr Nils avslöjat att vrållådan var "vänlig" i sitt inlägg, så att vi inte hade gått på jakt efter dem.

Eller har de någon konstig specialregel, som Jokern förra spelet?
Björn, vad säger din erfarenhet?


En sak som är intressant är att de enda stora/kända som blivit bannade för sitt beteende på forumet, CALIGULA, TROBERG och MALEFICIOR, de blev alla slutligen bannade just för att de skickade elaka PM till användarna. (Inte under första banningen för TROBERG, men väl andra) Deras inläggspostande tolererades någorlunda. Eftersom trollen eliminerar användarna med PM så kanske Rising bara har valt ut PM-terrorister, och detta skulle tala mot att FELIATH är med i leken. Det borde ju dock finnas mer än tre troll, inte sant? Och jag kan inte komma på några fler PM-terrorister.

Eftersom det inte finns några riktiga möjliga troll i vrållådan förutom FELIATH, så tror jag att vi kan sluta oss till att dom är alla användare, om vi lyckas banna FELIATH. (Men han behöver ju inte vara ett troll eller ens finnas med öht)
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

"Walium - I och med att han är outad som TAMAGOTCHI TIM tror jag att han är antingen fullständigt harmlös (precis som sitt alias) eller någon slags superforumit (eventuellt med egen agenda) eftersom TIM är Risings lilla gullebarn. Jag tycker inte han har betett sig trolligt utan har skrivit relativt sunda saker (trots att hans misstänksamhet mot Herr Nils visade sig vara ogrundad, han ändrade ju också sig till krank efter ett tag och ännu en gång bytte han röst till Pilzeman pga dennes inaktivitet när krank skrivit lite mer konkreta saker). Två röster på två personer som visat sig vara oskyldiga och sen en röst på en person på grund av inaktivitet. Vet inte vad jag ska dra för slutsats, men jag misstänker inte honom än, främst på grund av trovärdighet som TAMAGOTCHI TIM som ju antagligen inte är något troll."

Jag ser min röst som ett vapen och ett sätt att få tyngd bakom orden. Genom att hota med utröstning så kan man tvinga någon att förklara sitt misstänkta beteende och agerande. Om förklaringen är tillfredställande så kan man sedan övergå till att pressa någon annan. Därför ser jag det inte som ett tecken på pålitlighet att man lägger sin röst och sedan håller fast vid den oavsett vad som händer. I mitt fall så tyckte jag att Herr Nils uppförde sig misstänkt, lade min röst, fick en bra förklaring och gick vidare. Samma sak med krank. Skulle Hellzon komma med en mer trovärdig förklaring så kommer jag att flytta min röst ifrån honom också. I mångt och mycket så handlar det om att skaffa sig information om sina medspelare och att sedan utnyttja denna på bästa sätt. Oskuld är något som jag vill ha bevis för. Jag kanske inte är särskilt smart eller taktisk, men jag försöker i alla fall vara konsekvent.

Om jag var Hellzon så skulle jag börja komma med lite mer övertygande förklaringar än att allting bara handlar om ett märkligt sammanträffande. För även om det är sant så låter det inte särskilt trovärdigt. Det är nu som det är läge att antingen försöka ljuga eller tala sanning. Och är han inte ett troll så borde sanningen inte vara något problem för honom.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,741
Location
Göteborg
Re: Vrållådan och Troll.

Arvidos said:
Det är ju en fördel för oss om det finns en grupp användare som känner till varandras identiteter, så att de inte råkar röstar på varandra. Dock, om detta hade varit fallet så hade nog Herr Nils avslöjat att vrållådan var "vänlig" i sitt inlägg, så att vi inte hade gått på jakt efter dem.
... vilket han gjorde. Jag citerar Herr Nils i sitt avlöjandeinlägg:

Herr Nils said:
Jag är FLEFLUX, medlem av gruppen vrållådan som likt FLEFLUX är goda forumiter.
Det kanske är för att jag redan är misstänksam mot dig, men jag får "avleda uppmärksamheten"-vibbar av ditt inlägg.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Re: Vrållådan och Troll.

...aha. Jag borde väl ha faktiskt läst om inlägget. Nå, jag hade ändå väntat mig att Herr Nils, som verkligen domderat runt i tråden, skulle vara mer tydlig och uttalad på den här punkten, förklarat för oss (gärna i versaler eller kursiv stil) att "Hittar ni vrållådare så skall ni INTE banna dom, för vi gör er bara gott". Så jag tror han kan agera lite undvikande här för att vi inte ska ifrågasätta en eventuell egen agenda... Eller så undvek han att vara övertydlig för att vi inte skulle bli felaktigt misstänksamma! Arrg!

Jag vill verkligen att vrållådarna inte ska ha ett mål som går stick i stäv med användarnas, det gör det lättare att få något att gå på... :gremtongue:
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Dnalor said:
Jag skulle vilja foga dig till listan över "inte särskilt produktiva", Hellzon. Du ägnar dig mest åt att göra listor, vilket ter sig som en föga intellektuellt betungande aktivitet.
Det är iofs sant. Jag tog mig inte för att bedöma mig själv i sammanhanget, det kan nog andra göra bättre.

magoo said:
Jag har ungefär mellan en halvtimmes och en timmes tid vid datorn en bra dag.
Aj, så jäkligt. Well, du är inte högt på listan, och för tillfället får jag se det som att du har förklarat dig.

Jag skulle för övrigt säga att Andersson, Arvidos och Nightowl ligger högst av de personerna. De kan inte skylla på dåligt med tid. Behrmann ligger ovanför mitten - han verkar ju ha lagt ner postande överhuvudtaget. Dnalor vet jag inte var jag har.

Björn den gode said:
Med tanke på det här så skulle jag vilja att du redan imorgon (eftersom vi vet hur sega dessa bandvagnar kan vara att vända om) kommer ut med åtminstone vem du är men antagligen kommer det tyvärr också krävas vilka specialförmågor du har för att förtroendet ska återvända. För vi vet tycker jag att du har en specialförmåga och om inget annat sägs så är det ändå troligast att denna förmåga är att du är ett troll.
Ja, det var ju väntat. Jag är ACKERFORS, och jag känner förstås till vilka övriga som finns i redaktionen (men inte vilka spelare de är). Jag använder mina redaktörsprivilegier för att sia på folk. (Markehed är ren, för övrigt, om jag inte är knäpp siare nu med.)
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,883
Location
Barcelona
All right [röst]

Ja, det var ju väntat. Jag är ACKERFORS, och jag känner förstås till vilka övriga som finns i redaktionen (men inte vilka spelare de är). Jag använder mina redaktörsprivilegier för att sia på folk. (Markehed är ren, för övrigt, om jag inte är knäpp siare nu med.)
Röst: Ingen

/Kalle
 

omgitburns

Veteran
Joined
28 Jan 2008
Messages
159
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

*avvaktar fortfarande kan ha hittat något men berrätar inget förän han har tydliga bevis*
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Sfärer

Efter moget övervägande har min misstroendesfär krympt till:

Andersson
Dnalor
Marco Behrmann
Nightowl
Orfeus/Tell (Fortfarande krångel med kontot? Han PM:ade ju igårkväll?)
w176 (Noob.)
Johan K (Ute och far.)
Pilzeman (Ute och far.)

Min förtroendesfär är det kanske bäst att jag släpper också. Jag ville inte basunera ut den till trollen, men jag kommer väl att bli trollad imorgon som siare, så:

Dr.Markehed
magoo
omgitburns
walium

Jag vill ju helst inte motivera medlemmarna på listan, men för den som hänger med så borde anledningarna gå att hitta.

Sen tycker jag Andersson kan öppna munnen lite.

Röst: Andersson
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,310
Re: Intuitivt trolletande, dag 2

Jag vet att jag inte har bidragit med något av värde men hoppas kunna ändra på det, saker och ting har inte gått min väg den här veckan har haft för mycket annat att göra. Ska nu försöka läsa i kapp de senaste 2 dagarnas inlägg, vilket är en hel del.

Anledningen till att jag har röstat som jag har gjort är att jag inte har haft den tid jag behöver för att sätta mig in i allt som sägs och valt därför att rösta på den som inte hade sagt något.

Ska ta och läsa igenom allt nu i kväll och förhoppningsvis hinna med att posta mina egna åsikter.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Re: Marco, Magoo, och Hellzon

Bra svar, det var mer genomtänkt än jag hade förväntat mig och ett skäl så gott som något, faktum kvarstår ju dock att om ens "rollspelande" går ut på att säga att man ska vara tyst så är det misstänkt, och han har fortfarande inte skrivit något sen mitt senaste inlägg.

Angående "rösta inte på herr nils"-inlägget så ville jag bara vara övertydlig så att folk inte dummade sig som dom gjorde i det första varulvsspelet.

Sen kan jag hålla med om att jag delvis övertagit den aggresiva stilen från herr nils och dessutom kanske spelar den sämre, men det är för att jag anser att någon måste provocera om vi ska lyckas locka fram trollen och även om jag i vanliga fall tycker bättre om när någon annan kan sköta det åt mig så jag bara kan luta mig tillbaka och överanalysera så försöker jag alltid spela så att det blir så bra som möjligt för oss. (I nuläget så tycker jag förövrigt att det är walium som borde vara den som pressar folk eftersom typ ingen, eller i vart fall ingen borde, misstänka honom för att vara troll)
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Re: Vrållådan och Troll.

Eller har de någon konstig specialregel, som Jokern förra spelet?
Björn, vad säger din erfarenhet
Börjar bli lite stressad då jag ska iväg men låt mig i varje fall säga att jag skulle bli väldigt förvånad ifall det inte finns minst tre lag, men jag tror å andra sidan inte att herr nils hade gått ut så offentligt ifall vrållådan var ett eget lag så jag tror dom är mer "frimurare" och att det finns ytterligare något lag i spel.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Re: Vrållådan och Troll.

Du tänker fel. Om dom är ett eget lag så spelar det förstås ingen roll ifall herr nils säger att dom är goda, han var ju med i det laget och skulle i så fall ha anledning att lura oss. Det hade tvärtom varit mycket misstänkt om han hade velat påpeka att dom är goda eftersom det väl är vad vi borde utgå ifrån?
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Re: Dag 2 - slutar på Måndag 21:00

Ok, tråkigt att du behövde komma ut då när det nu verkar som att vi hade fel i att du var troll, (och om det finns någon annan ackefors så blir det förstås ett annat läge). Men det var ändå rätt gjort eftersom du som sagt låg rätt pyrt till. Tills vidare kommer jag ändra min röst till Marco då han måste skärpa sig snart för att inte ligga högst på min trollometer, men i nuläget är jag också mycket intresserad av att höra vad ni andra som jag litar på har att säga. (du, och walium, och eventuellt ett par till)
 
Top