D&D Will it D&D?!

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,540
Kan avslöja att författaren Martin Holmén arbetar på en roman, en "skånsk western" som lånar friskt från det jag skriver om i min avhandling, och skånsk 1800-tals historia i allmänhet.
Det låter helt fantastiskt! Jag sätter den på hålla koll på listan!

Men först doktorsavhandlingen!
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
6,001
Location
Ett häxkräl
Det är quest fantasy med ett party och karaktärsutveckligen är massivt D&D. Det enda problemet är det unika magi-systemet. 5ed har en monk underklass som försöker vara Avatar bendern men som är notoriskt kass. Pathfinder har däremot en klass i deras Ockultist bok som funkar bättre för en bender.

9 av 11!
Jag håller med om ditt betyg.

Tänker:
Ang - Monk
Katara - Cleric
Sokka - Fighter
Toph - Fighter-Monk (spelad av gruppens min-maxare)
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
6,001
Location
Ett häxkräl
Jag har bara precis börjat men det första som händer är ju att det dyker upp en grupp rollpersoner. Liksom ”den preussiske husarlöjtnanten Berhard Wendt”! Vad gör han i Skåne?! Den killen är en spelarkaraktär!
Alltså, han är en LE slutboss ...
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,540
The First Law och dess spinoffer

View attachment 13726
Det är lite för lågfantasy för D&D, och det krävs en brutal spelledare, men att köra detta med typ E6 reglerna till 3.5 så att folk inte blir för mäktiga eller magiska? Väldigt nära perfekt. Det viktigaste här är tonen och den kan man fånga i D&D ganska lätt. Inte riktigt lika lätt som Avatar, men det här är fortfarande solit i D&D land.

8 av 11
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
6,001
Location
Ett häxkräl
10 av 11. Bara sätt ord som ”light”, ”vibro” och ”Wookie” framför vapnen! Det är fantasy i rymden. Har ni inte spelat Knights of the Old Republic spelen? Men jag hade gjort det i 4ed ärligt talat, lättare att fluffa om.
Jag har spelat SW20. Tycker det funkade hur bra som helst.
 

Gerkub

Gelékub
Joined
8 Mar 2021
Messages
1,332
The Wire som D&D: ”dungeons” som abstrakta point crawls som handlar om polisarbete, politiskt maktspel, sociala relationer, jobba som lärare, sälja knark, köpa knark, osv.

Konflikter är kontextbaserade, de kan vara våldsamma, sociala, byråkratiska, maktkamp, ekonomiska. Färdigheter kan vara munläder, ränksmideri, gatusmarthet, byråkrati, juridik, osv. Ett vapen kan vara ett illasinnat rykte om någon som man upptäckt, en pistol, ett viktigt dokument, ett smygtaget fotografi.

Att ta skada och gå ner på 0 hp innebär att man är utslagen i den kontexten konflikten handlar om. En rejäl fylla med en kollega på ett järnvägsspår kan heala upp en igen. Eller så har man blivit mördad av langare och får rulla upp en ny karaktär.

Eller?
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,681
God, vi provar igen! Hur D&D är en virtuell värld som heter Ninjaction2000Turbo?
 

CapnZapp

Myrmidon
Joined
3 Apr 2008
Messages
4,004
Det här verkar vara den värsta dokumentären jag kan tänka mig. Vilket kanske är meningen och det är ironiskt. Jag tänker inte lägga 50 minuter på att se den.
Okej, så jag hittade den online och laddade ner den! För det här ämnet är ju superintressant! Men jag måste hinna läsa den innan jag kan ge en bedömning :D
(Obs - det är två poster av samma forumist)

lol

Om det funnits ett spel "Gissa om God45 är intresserad" hade det nog varit jättesvårt!
 
Top