Varulv Avgångsklassen R2

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,594
Men jag fattar det rätt att den röst som anges i snapchatgruppen är den som gäller. Även om en annan meddelas i tråden?
Nej.
Den röst som spelaren förmedlar gäller, oavsett vad som sagts bakom lykta dörrar i snapchat-gruppen. De spolade får protestera efter spelets slut om en annan röst än den de lagt förmedlas.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Alltså är snapgruppen inte värd någonting om den inte röstar exakt som byn.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Det Impetigo har gjort som gör att han är grön (Jag glömmer säkert något):
A) Var grundare och arkitekt i viljan att rädda Andersson efter att denne outade siare. Detta dessutom på ett bra sätt, som fortfarande misstänkliggjorde Anderssons misstänkta spel. Det var ingen blind acceptans av situationen, det var en paranoid tankegång som var väl genomarbetad.

B) Var med i gruppen, där även jag var, som kände att Fjodor spelar för grönt för att bli utröstad pga inaktivitet. Arbetade på ett sätt för att även Fjodor skulle räddas, men även här med bybors paranoida inställning till saker (som att exv Fjodor inte ska använda sin förmåga utan godkännande).

C) Manade på Fjodor att rädda Basse (samt grönade användning av Fjodors förmåga i situationen) efter att Basse outat väktare. Det här kan vara det som är starkast tecken på bybo, eftersom det hade varit VÄLDIGT enkelt för ulvarna i ett fint slag här bli av med både väktare och siare i R1. Att väktaren är kvar i R2 går inte att tolka på något annat sätt än ett misslyckande för ulvlaget. Väktaren är typ vårt enda vapen kvar för att klara oss, ifall vi behöver en R4. Det finns ingen som helst anledning att försöka gröna sig som ulv och rädda väktaren i det läget, det är skitskumt spelat i så fall.

D) Kommer tillbaka i spelet med råge och börjar bli aktiv, analyserande, postar långa genomtänkta idéer. Är lyhörd inför mig och Basse, även när det går mot honom. Försöker inte försvara sig på samma sätt som en ulv torde göra. Poängterar gärna saker som inte är grönande av sig själv när en annan bybo vill ge honom något grönande felaktigt. Det här är väldigt "Jag vill hjälpa byn, även mot mig själv".

E) Ville egentligen rösta ut Octa i R1 men saknade gehör, troligtvis för sitt bleka spel under början av R1. Hade Impetigo spelat mer tydligt grönt i R1 hade troligtvis Octa åkt i R1 istället, men nu blev det som det blev. Det här kan ju uppfattas som att Impetigo märker att han saknar cred nog för att bli lyssnad på och sätter igång att tydligt bygga förtroendekapital under R2 istället.

F) Försöker hjälpa Basse att vinna testet istället för att själv ta det. Oklart varför jag inte fick vara med på ett hörn där dock, men jag antar att Impe ville att väktaren skulle vara skyddad av det diagnostiska testet eftersom Basse troligtvis blir nattmördad idag. Om inte Basse väktade mig i R1 och kan väkta sig själv i R2 dock. Det är inte osannolikt ändå, trots att jag försökte uppmana Basse att väkta sig själv, Basse missar ju gärna signaler ;)

G) Tystar sig själv en stund när det ser ut som att jag och Basse tycker att han pratar för mycket, för att ge utrymme för mig och Basse att leda diskussionen. Som misstänkt ulv känns det värdelöst att sätta munkavel på sig själv när en är huvudmisstänkt.

H) OM det är Impetigo som är ena ulven, är det också Impetigo som har kuratorn. Den enda som i R1 inte hade outat roll då var typ han och Vimes som inte var online. Känns lagom risky att undanhålla den informationen i det läget med den enda förhoppningen att Vimes inte loggar in och motclaimar något. Hade Vimes loggat in i slutet på R1 hade situationen kunnat bli helt topsy turvy liksom. Detta är möjligtvis ett problem om det är Vimes och Impetigo som är ulvarna, och inte Octa.

I) Designar en plan för att vi ska kunna spela utan att oroa oss för den okända kuratorn. Vilket givetvis är skumt spel om det är han som har kuratorn.

J) Blir lite indirekt grönande av att Vimes fokuserar på Impetigo, snarare än Octagonal.

K) Uppenbarar tanken på att Vimes sått frön om att det är Vimes och Impe som är ulvar. Triangeldramat Impe, Octa och Vimes jagar varandra ganska frenetiskt i R2. Att blottlägga såna här läckor då kan inte göras av ulvar. Vimes och Octa vill offra varandra om vartannat, men är ändå alltid riktade mot Impe.

L) Backar utan tvekan min plan om att garanterat sätta det diagnostiska testet för R3 i händerna på en bybo, vilket mer eller mindre blir vinst för byborna om det blir en R3.

Det här känner jag är mer än tillräckligt med case för att Impe är bybo och Vimes och Octa by default är ulvar. En del saker Impe spelar på hade inte gått att förutse (Om Vimes loggar in och motclaimar i R1 exv), en del saker är bara dåligt ulvspel (Som att rädda Basse när Basse är säker väktare) och en del saker är rent bybo-tänk.

Det enda jag kan känna lite är en osäkerhet här är att det KAN vara Impetigo och Vimes som är ulvarna och allt det här är utstuderat tjafs och extremt välplanerat ulvspel. Men jag tror det egentligen förklarar ganska lite.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,698
Alltså är snapgruppen inte värd någonting om den inte röstar exakt som byn.
Jaså? Jag tolkar det som att Octagonal kan ljug och då räknas den röst Octa lagt inte snapgruppens.

Tänker jag fel?
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Jaså? Jag tolkar det som att Octagonal kan ljug och då räknas den röst Octa lagt inte snapgruppens.

Tänker jag fel?
Jo, men då är octa 100 % ulv. Det finns inget scenario där snapgruppen kan användas mot byns vilja och rösten skrivs ju ut i tråden. Så antingen röstar Andersson mot byns vilja och då måste Octa kompensera med att ljuga, för annars ses han som ulv. Eller så röstar Andersson på Vimes och Octa ljuger för att få en röst någon annastans och då är Octa en ulv. Eller så hamnar snaprösten där byn vill ha den, ergo på Vimes.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Jag tror att detta är Octas Waterloo. Eller är det Waterloo 2? 3?
Asså det här är ju kanske dumt nog varför jag fastnar vid Impetigo. Hela rundan huggs det utan att vara det minsta konstruktivt och allt jag skriver försöker denne vända till något ulvigt in i absurdum. Vimes är nog ond men säger ju iallafall inget. (Ur mitt perspektiv blir jag inte lika defensiv där) Vi skickar Vimes nu och så får vi se hur det blir nästa runda men gissar att ligisterna kommer försöka dreva ut mig då jag ser ut att vara ett enkelt target.

Vilka är dessa så kallade waterloos?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Köper du verkligen att Vimes inte skulle kika in i tråden en liten sväng innan deadline bara för att han var på AW?

Köper du verkligen det på riktigt?

Nej. Ingen köper det. På riktigt.
Exakt det här jag menar med snap förmågan. Ni kan försöka att få allt på mig rödande men en Vimes hade slängt in en tidig röst ifall det hade givit ligisterna segern.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Solk i glädjebägaren att Octa fick rätt om att ”förmedla” faktiskt betyder ”förfoga över” när det gäller snapgruppen.

Detta tror jag tyvärr innebär att Fjodor inte längre grönas iom att ulvparet Vimes och Fjodor kan har räknat med snaprösten och sett att de inte får majoritet i r2 även med snajp, kurator, vaktis och initiativ.

Fjodor grönades i min bok fram tills nu av den gamla trådsanningen att ulvarna vinner i r2 om de har både vaktis och kurator men det stämmer ju inte iom att snaprösten också finns.

@fjodorsenuba du får nog komma med något bättre än de helt förvirrade siffror som du redovisade i går. Hur ser du på mig, Octa och Vimes? Vilka är ulvarna?

@Octagonal kan du förtydliga hur du resonerade när du inte gick ut med infon att du fritt förfogade över snaprösten? Hur ska vi kunna tolka detta som nåt annat än ett ulvdrag? Förstår du varför det ser misstänkt ut att du inte delade denna informationen med byn?
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Jag grönar Fjodor av att han de facto räddade Basse med typ under tio minuters speltid kvar av R1. Jag anser att det är jättedåligt ulvspel att inte ta ut både väktare och siare i R1 om de har chansen. Om Basse trixat i R1 och väktat någon annan, så han kan väkta sig själv nu i R2, förlorar ulvarna på det draget. Eller om Basse plockade hem testet. Det känns jättedumt att som ulvspelare göra den chansningen. Vad ska ulvarna göra om Basse överlever till R3 liksom?
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Om Fjodor + Vimes är ulvar: Borde de ha plockat bort Basse direkt. Sidd var högmisstänkt av luddigt spel och hade inte gjort mycket nytta för byn i R2. Då borde även Vimes loggat in innan deadline för att gröna sig själv med att inte motclaima något och då hade det legat heat på Impe pga eventuell lögn över kuratorn. Då hade vi alltså gått in i R2 med ingen väktare. Ingen siare. Misstänkt Sidd. Misstänkt Impetigo. Misstänkt Fjodor. Småloj Octa. Hyfsat grön Vimes. Och grön jag. Alltså är det katastrofdåligt ulvspelat om Fjodor och Vimes är ulvar.

Om Fjodor + Octa är ulvar: Octa låg i drev mot Fjodor. Hade inte Sidd röstat Basse hade nog Fjodor åkt ut i R1.

Om Fjodor + Impetigo är ulvar: Åter igen, varför skulle de kämpa för att ha kvar Basse? Istället för att bara låta bli? Skyll på dåligt internet. Stressig situation. Missade att läsa något. Det var JÄTTESTRESSIGT de sista tio minutrarna, speciellt när Sidd la sin galna röst på Basse som precis outat väktare. Just den navigeringen av Fjodor och Impe som räddade Basse är helt oförklarlig ur ett ulvperspektiv. Hade Fjodor missat att använda sin förmåga hade han dessutom åkt ut när han bytte röst.

Dessutom hade Fjodor varit helt fine med att bli utröstad i R1, som en sann bybo. Vad hade varit planen om drevet landat hårdare på Fjodor? Att då helt plötsligt börjat försvara sig istället? Fjodors utgångspunkt var ju hela tiden "Ja, jag förstår att jag är sus och jag är okej med att bli utröstad". Om det hade pekat på det resultatet hade det inte funnits någon återvändo.

Nej, Fjodor är bra mycket grönare än andra spelare.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
@Octagonal kan du förtydliga hur du resonerade när du inte gick ut med infon att du fritt förfogade över snaprösten? Hur ska vi kunna tolka detta som nåt annat än ett ulvdrag? Förstår du varför det ser misstänkt ut att du inte delade denna informationen med byn?
Dels denna post jag skickade tidigare.
Tänkte inte särkilt mycket på att outa förmågan i R1 då den inte ens blivit aktuell än. Fanns ingen jätteanledning att kolla det då och ingen frågade. I r2 ville jag ha igång en diskussion men blev gällande det typ ignorerad/andra saker tog utrymme. Istället får jag efter att jag gnällt senare under dagen höra att det inte finns någon anledning att diskutera något om snap grejen och att du Octa bara är ulvig som nämner det. Då inser jag och berättar ju direkt.
Tidig outning av vad jag hade för förmåga hade också gjort det enklare för ulvarna att veta vart väktaren och siaren är vilka de rimligtvis helst vill ha ut. Jag hade alltså på sätt och vis kunnat hjälpa ulvarna att se spelplanen bättre.
Rollerna dvs väktare och siare outades hyfsat sent i R1 och jag berättade min roll i början av R2.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
@Octagonal

I tråden nämndes upprepade gånger under r1 det som jag kallat för ”vaktis/kurator-manövern”.

Du visste alltså under halva r1 att ulvarna inte kunde utföra en sådan manöver. Du hade dubbelkollat detta i PM med Bb7 för att förtydliga.

Du tyckte inte att det talade för att övriga byn inte tolkade snapförmågan på samma sätt som du? Alltså att de inte alls verkade medvetna om att byn hade en extraröst (i fallet med kurator/vaktis-manövern är
Ju snapgruppen definitionsmässigt grön eftersom ulvarna är just kuratorn och vaktis)?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Det va inget jag tänkte på eller hängde med på särskilt mycket. Den förklaringen jag givit är hur jag resonerade.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Det enda sättet jag kan se att Fjodor och/eller Impetigo är ulvar som räddar Basse är om de blint räknar med att Basse väktade sig själv i R1 och således kan nattmörda honom i R2. Om Basse inte väktade sig själv i R1 förlorar det draget, eftersom han då väktar sig själv i R2 och nattmordet misslyckas. Alternativt så nattmördas jag, men då är väktaren kvar i R3 och det funkar bra för mig så länge Vimes är en av ulvarna.

Ockhams rakkniv säger att det är Vimes och Octa som är ulvparet, allt annat känns onödigt komplicerat och svårmanövererat.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Snapgruppen är iallafall igång och Andersson tummade detta i morse så denne har också koll på detta. Andersson har för övrigt inte lagt någon röst än men väntar där. Får se om det kommer något innan deadline.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Snapgruppen är iallafall igång och Andersson tummade detta i morse så denne har också koll på detta. Andersson har för övrigt inte lagt någon röst än men väntar där. Får se om det kommer något innan deadline.
Säger Andersson något annat konstruktivt?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Tycker även att du @Anthrox är alldeles för selektiv med vilka fakta du använder dig av för att dra dina slutsatser.

Du menar att det hade varit självklart för ulvarna att rösta ut väktaren även fast det skulle sätta dessa i rampljuset och ses som ett väldigt väldigt konstigt drag i alla våra andras ögon. Den som skickar en outad väktare hade åkt ut med huvudet först nästa runda.
Men fine.

Däremot är du inte intresserad av de faktum att om jag och Vimes hade varit ulvar hade vi haft möjlighet att vinna med första rösten denna runda förutsatt att Vimes har den förmågan vi tror.
Vad väger egentligen tyngst. Att skicka väktaren och hamna i rampljuset eller att vinna hela spelet? Det är där jag inte riktigt får ihop din argumentation om att vissa saker är så självklara. Förstår du vad jag menar?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,462
Säger Andersson något annat konstruktivt?
Bara tummen upp på Bios post från i morse. Inga inlägg själv under dagen.

Har ställt lite frågor men ser inte ut som att Andersson varit så aktiv på forumet idag.
 
Top