Varulv [Varulvar på en båt] - R2: Aten-Venedig

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Inlägget om detta måste jag ha drömt. 🤔
Nej, jag skrev som exempel på ulvars fejkoutning (”jag är också skeppsgast”) så du drömde inte.

det var lite otydligt så bra att det blev förrydligat. svårt att hitta rätt bland all textmängd...
 

KrilleW

First mate
Joined
27 Sep 2020
Messages
128
Location
Järfälla
Nej, jag skrev som exempel på ulvars fejkoutning (”jag är också skeppsgast”) så du drömde inte.

det var lite otydligt så bra att det blev förrydligat. svårt att hitta rätt bland all textmängd...
Ah förstår. Jag försökte väl få analysen så färsk som möjligt och då verkar det bli lite tokigt. Synd att man inte får redigera inlägg.

Förhoppningsvis ingen skada skedd! 😊
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Jag hinner en analys av någon som inte spammat ner trådarna. Det blir michael, som anlände på fördäck och hittade eller dödade Genesis.

R1:
#39: Ganska långt spånande om spelmekaniker. Snappar upp att det inte står vad som händer på 103.
#109: Har analyserat Bryggan där han kan rösta. Blir inte så mycket att gå på men Xyas ligger närmast till hands att rösta ut. Vill hellre rösta ut Impetigo pga "Den vändningen var rätt rejäl."
#110: Blankröst.
#126: Spekulerar i scumfördelning mellan klumparna och spridda gruppen. (Not: jag har gjort samma tidigare i spel.) Flaggar för frånvaro på kvällen.
#127: Röstar Xyas
#154: Björn har frågat "varför", michael motiverar:
Jag har kort och gott använt uteslutningsmetoden baserat på hur jag tror vi blivit ungefärligt utplacerade kombinerat med en känsla kring Xyas inaktivitet och hur den blivit bortförklarad -- men jag är lite osäker på om jag agerat överilat eller om jag skulle bättre förklarat det i min tidigare post.

Under lunch frågade jag om det var bättre att rösta blankt än att ta ställning med ett namn, utan att få något svar. Så med känslan av att Xyas tillåtits vara inaktiv (uttryckligen) men andra blir sågade för samma beteende blev det en röst där eftersom jag misstänker att det gömmer sig en ulv och/eller en 3F bland Lucas och Xyas.
R2 då:
#59: Motiverar sin förflyttning. Yttrar sig om sina nya kamrater på fördäck:
Nu står jag med
  • KrilleW - som jag tidigare tyckt verkat grön och som jag tycker nu är rätt grön, men jag har lite svårt för hur han föll för Impetigos (som jag tycker är skum) påtryckningar. Men hade han varit på lag med Impetigo hade det väl inte behövts sådant agerande?
  • LSJLarsson - som många verkar hålla som skum men jag har nog tyckt han varit rätt neutral och vettig redan första rundan, men även nu med sina senaste poster. Däremot är Björn den Gode fortfarande på honom återigen med rimliga förslag även om det är mycket spekulation från hans håll.
  • Nattmördad Genesis; våghalsigt av LSJLarsson om han måste stå kvar efter ett mord och väljer att ta den risken. Men "he who dares, wins" som är något jag hört sägas ibland.
#77: Tycker "det skaver kring Björn den Gode och Basenanji vs LJS." "I trion Hellzon, Björn den Gode och Basenanji tror jag att vi har en ulv."
#78: Röstar blankt.

Jag tycker analyserna är ganska bleka och ibland inte konsekventa. Michael är ny (väl?) men när jag faktiskt läser så har han producerat ett par långa inlägg med ganska lite innehåll. Det är lite rödish.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,589
@Impetigo

Först: det här är ett spel som jag spelar mer än 10 år här på rollspel.nu

Jag tar verkligen inte illa upp! 😀❤

Det är superlugnt!

Sedan tycker jag att du läser mig slarvigt och opportunt. Jag har skrivit massa saker som du väljer att bortse från.

Nu vill jag i första hand läsa dig som en nybörjare som är lite gå-på:ig och som tror att det är bra att vara lite aggressiv för att skapa reaktioner.

Tyvärr så leder det till massa sakfel och din läsning av mig blir helt enkelt dålig.

Sitter på telefon så det blir inga längre inlägg, får spara dem till i morgon, men i korthet har jag tidigt velat göra er andra uppmärksamma på att det här spelet KAN innebära massa smålag.

Jag har dessutom TVÅ GÅNGER tydligt talat om hur jag ser på spelet.

Jag har verkligen inte gömt mig eller tystnat ned saker. Så: sluta anklaga mig för massa strunt! Leta istället upp något som är misstänksamt på riktigt!

Och om du vill kolla mig ordentligt: se efter hur jag har spelat de senaste partierna.

Ok?
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Det här utbytet tycker jag också är spännande, Basenanji håller ju utan tvekan en armlängds avstånd eller mer från LJS, men samtidigt så försöker han alltså att skapa ett nytt drev på nån annan "för att det ska bli kul att se vad som händer". Om man är en ulv som vill rädda sin ulvpolare så är det ju förstås så man måste jobba.

BDG said:
Oj, du vill verkligen rädda LJS va? Men du har ju en poäng med att en sån här slapp dag inte ger oss någonting, och nu fick ju Xyas en fridag men vi kan ju inte ge såna hur länge som hälst. Röst: Xyas
Basenanji said:
Närå, jag skulle rösta på Larsson om jag kunde. Jag tycker tex att hans röd-grönlista innehåller en hel del överraskningar (utöver att han tjafsar med mig). Han verkar tex inte ha uppfattat Lukas plan, vilket kanske inte var en särskild effektiv plan, men som är väldigt grönande. Hallå LJS är du med i spel?
LJS said:
Vad har jag missat, Björn? Vill Basse "rädda" mig? Han är ju den som startade drevet mot mig?

Och sen när LJS kommer med sin halvtaskiga outning som inte håller ihop så köper Basenanji, samme Basenanji som är känd för att vara paranoid och kaosig den med hull och hår. Jag tror mycket lutar åt att vi har en ulv till där alltså. Inte en chans att det här var en naturlig reaktion från Basse:

Basenanji said:
Okej....DET var ju en outning som hette duga. :o Det förklarar också till viss del varför Larsson inte postade så mycket i R1.

Vi sparar med andra ord Larsson och tittar på andra den här rundan.

Bara för att inte hamna i nån sorts "Men Basse, hur ska du ha det, ena sekunden är LJS svart-röd-lila och andra snel helst, du verkar ju jetekonstick!"!11!!

Min förmåga är att jag kan öka eller minska vinden. Jag betalar med resurspoäng och får 1p/runda.

Skönt! Nu verkar det här inte alls lika konstigt som jag först fruktade!
Så Basse hur ska du ha det, ena sekunden är LJS svart-röd-lila men du försöker starta drev mot andra och andra sekunden en snel helst, du verkar jetekonstick!!!111!!
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
1. Jag ska bestämma mig. Fram tills nyss trodde jag att jag bara hade Empi att välja på, men nu har hela världen öppnat sig!
2. Jag gick dit för att jag antog att jag inte skulle drunkna på en gång, sen kom det lågvatten. Mina tankar kring det är att antingen så är det ren slump att det spred sig eller så har BDG gjort något. Just den förflyttningen är spännande, tänk om han är en jättebläckfisk och bara kan flytta till vattenfyllda rum?! Okej, jag är inte jättesåld på den tanken, men den är lite kul.
Så du går någonstans och så blir det lågvatten där, och då är det antingen slumpen eller mitt fel? Jag tror att du är DTF och att din förmåga är att du kan få vatten att sprida sig till området du står i ifall det finns vatten i närheten, vilket också förklarar varför du var tvungen att gå dit du gick.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,589
Under de 5 timmarna däremellan så har i mina ögon iaf Stövelkatten inte gjort SÅ mycket för att gå från "grön-gul" till självklar, men däremot så har Genesis gått rätt hårt åt på Basse. Relationen Basse och Larsson däremot under den tiden har varit mycket mer raljant. Men Larsson är ändå med där på Basses poster över mest misstänkta. Att läsa de posterna ger mig lite feeling av att Basse och Larsson spelar på samma lag och att Basse försöker distansera sig mot Larsson samtidigt som han röstar ut någon som verkar vara ett lätt byte. Att Genesis blev mördad tror jag har en direkt koppling till hur Genesis gick åt Basse under förra rundan.
Empiricus, om jag nu hakar upp mig på dig så gör du detsamma, right?

Jag har varit ganska hoppig särskilt i R1 och det är kanske dåligt, men vafan vad vet vi i R1? Ärligt?

Jag valde att analysera gänget på fördäck och tyckte mig se massa skummigheter.

Att JAG reagerade på att LJS i det här partiet lägger fram en lone Wolf-teori är knappast konstigt eftersom han och jag stånfades av Episka mått i....


....


....


MESTERULV DÄR HAN _VAR_ ENSAMVARG!

Så att jag är traumatiserad och tycker mig se LJS som ulv hela tiden är fan inte konstigt.

Att jag släppte LJS och BDG till förmån har också rimliga förklaringar:

Stövelkatten kom med ett konstigt claim! Plus att jag började överväga och kritiskt betrakta mina egna teorier.

Är det ulvigt?
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Mitt försvar är slarv. Bybor kan tyvärr skriva fel.
Det stämmer förstås, vet du vilka mer som kan skriva fel? Ulvar. Men att ulvar ger upp på slutet har vi sett jättemånga exempel på, både från erfarna och nybörjare och det är till och med en smart ulvtaktik att inte råka ge ifrån sig ännu mer info om det känns kört, men jag hade verkligen förväntat mig mer om du nu skulle vara bybo.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
575
Jag är så säker jag kan bli på Larsson i nuläget så därför är det intressant att anlysera hans senaste misstankar.

Om jag då utgår från att Stövlis var grön, vad får jag då för åsikter om andra spelare?



Basse – rödish (röstade på Stöveln)
Basse har varit aktiv och jobbat hårt förra rundan, men det är ändå flera saker som känns fel. Vad är det egentligen han kommer fram, efter allt skrivande och debatterande? I post 169 består hans lista på misstänkta av lågflyggarrgänger Lukas-Stövelkatten-Larsson

Är det allt? Inte Björn eller Empiricus eller ens Impetigo? Allt arbete landar istället i de tre som postat minst.

Och som jag skrivit tidigare tycker jag att Basses smicker av mig känns oärligt oärligt eftersom han på alla sätt och vis överglänste mig i de två senaste partierna. Kanske inte en stor grej, men eftersom ulvar måste fejka sina åsikter så blir en sådan diskrepens rödande.
Han börjar med Basse som är hans mest misstänkta. Det intressanta med detta inlägg är att han svartmärker lågflygargänget så att vi inte kan missa de namnen. Försöker han påminna oss om Lukas? En annan trio namn nämns och det skulle inte förvåna mig om han bakar in en av sina kumpaner här, jag ska återkomma till detta längre ner i posten. I övrigt så ser jag inte riktigt vad han vill komma med sitt rödande på Basse. "Kanske inte en stor grej" känns inte rödast i gänget precis. Kan detta vara en ulvkompis som LJS vill distansera ifrån?

Björn den gode – svagt rödish (röstade på stöveln)
Björn har också jobbat hårt, vilket börjar ge gröna poäng, men det är en sak från första rundan som känns skev. I post 173 är han på Basse för att Basse byter till Stövelkatten för att det är enklaste drevet att haka på.

Men Björn röstade ju själv på Stöveln för att han trodde att Stöveln var röd. Om han tycker Basses röstflytt är skum är det ju för att Basse också är röd … men det var ju långt kvar på rundan och fanns gott om andra alternativ som Basse kunnat lägga sin röst på (mig, till exempel). Hur kan det enklaste drevet för ulv-Basse vara att sänka ulv-Stöveln?

En punkt som också oroar mig gällande Björn är post 132, där han hotar att i framtiden bli sur och rösta ut folk om folk snipe-röstar.

Björn, som är så rationell och kall i vanliga fall? Det här låter som en plantering av en ulv för att i framtiden få rösta ut en spelare som röstar på fel sätt. (”Jag sa ju att jag skulle bli sur och rösta ut folk som snipade”).
Här går Larsson betydligt hårdare på men Björn blir bara svagt rödish.

Korpa – svagt rödish (fick rösta fritt; röstade på Impetigo)
Korpa är en duktig spelare som fått gröna poöng av andra spelare … men egentligen har hen inte gjort så mycket. Mest postar rösträkningar och gett en vädligt svag motivering mot Impetigo i post 100. Låt mig citera: ” Det är klart att det är möjligt att det är så enkelt att det är en nybörjarbybo som ville glida med i det här kaoset, men hade jag varit ulv hade jag inte velat vara drivande.”

Inte drivande … precis på det sättet du spelar just nu, Korpa?

Jag tror Korpa lyckats hitta precis rätt nivå av ulv-chill. Hon är inte för lågflygande för att åka ut, men skriver inte knasigheter som ger henne onödig uppmärksamhet.
Nu börjar det bli väldigt intressant. Här misstänker alltså Larsson Korpa för att hon tyckte att Impetigo spelade märkligt i början. Hennes argument till röst #100 var ju också att Impetigo gjorde en tvärvändning efter tillsägelse.

Impetigo – svagt rödish (röstade ej)
Eftersom Impetigo bara kunde ha röstat på Halo så ger det inte så mycket att analysera det … men det är något med hans spelstil som känns oärligt.

Det är hans första parti, han är ny på forumet och han presenterar sig som en stackars blyg nybörjare, men sen spelar han ändå skarpt resten av partiet. Han biter ifrån när tunga spelare (som Emp) är på honom istället för att lägga sig platt, han tar upp krångliga frågor (som att faktiskt definiera vad som räknas ”sniping” och försöker ta kommando och styra andra spelare (som att få Lukas och KrilleW att rösta på Xyas).

Just den sista manövern, att försöka skapa ett drev mot Xyas, känns som en ulvstrategi för att få fram en situation där två spelare röstas ut samtidigt.
Här misstänker sedan Larsson Impetigo för i princip exakt samma sak som han misstänkt Korpa för. Att han ändrar beteende och börjar spela skarpt. Hur kommer det sig att han misstänker korpas misstankar på samma grund som han själv misstänker Impetigo jo för att han är varg och inte kan misstänka konsekvent, här tror jag att LJS gjorde en tabbe. Misstänker här att LJS försöker distansera sig från en medulv. Misstanken stärks av att han nämner Impetigo i inlägget om Basse ovan.

Hellzon – svagt rödish (röstade på Stövelkatten)
Det är inte konstigt att Hellzon röstade på Stövelkatten. Hellzon hade själv röster på sig, och man röstar för att rädda sig själv.

Jag tycker fortfarande att Hellzons claim kändes som en taktisk ulvlögn, och det verkar troligt att folk röstade på Stöveln för att rädda Hellzon, men jag erkänner att jag kan behöva tänka om här. Just nu är han mest rödish eftersom jag sett honom som det tidigare, och det är lätt att falla i gamla spår. Skall ta ett djupt andetag och göra en ny analys.
Mellanmjölkigt, här tror jag att LJS redan sagt vad han vill ha sagt. Kan dock också vara en distansering.

Xyas – gul (röstade ej)
Lägger ingen röst, men tycker ingen av sina alternativ Lukas, michael och KrilleW är vettiga kandidater.

Förstår tankegången. Kan bli mycket knas med sniping, dubbelmord och inställda trippelmord.


Krille W – svagt grönish (röstade på Xyas)
Ligger kvar med rösten på Xyas, vilket får honom att sticka ut.

Svårt att läsa. Ulv som hoppas på dubbelmord? Ny och överväldigad spelare?

Tror ända detta är grönande. Hade varit lättare att sitta still i båten än att sticka ut hakan på ett knasigt sätt.


Halo9000 – svagt grönish (röstade på Impetigo, hade inga andra alternativ)
Halos röst är svår att analysera eftersom han inte kunde välja någon av de andra dreven. Men han kom med bra argument om att rösterna på Stövelkatten såg ut som att rädda en ulv som såg ut att åka ut (han tror att Impetigo blev räddad, jag tror Hellzon).

Svåranalyserad, men svagt grönish tillsvidare.
Här gör LJS klart att han tror att någon blev räddad av sidodrevet mot stövelkatten. Han väljer här att tro att det var Hellzon men minns ni hans mellanmjölmisstanke mot honom tidigare. Försöker LJS få bort misstankar från Impetigo?

Empiricus – grönish (fick rösta fritt; röstade på Impetigo)
Emp hade lyxen att rösta som han ville och valde Impetigo med god argumentation om att Impetigo låter coachad (post 174). Antog också att det fanns ulvar i drevet mot Stövelkatten för att rädda Impetigo, vilket jag tycker också låter vettigt.

Eftersom han verkar gå i liknande gröntankar som mig (Stöveln blev drevad, Basse är skum) blir Emp grönish i mina ögon.
Känns lite för inställsamt, har svårt att tro att LJS och Emp är ulvar tillsammans.

Sidd – grönish (kunde rösta fritt; röstade på Xyas)
Med sin Xyas-röst sticker Sidd ut, men jag tror inte att han undverk dreven för att rädda någon ulvkompis (Stöveln/Impetigo). Snarare ser det ut som Sidds vanliga spelstil; han har ju bollar av stål där han ofta spelar knasigt och går sin egen väg. En ulv hade nog istället varit mer försiktig och lagt sin röst i ett säkert drev istället för att sticka ut. Jag ser honom därför som grönish.
Sidd har fått lite misstankar på sig så här kanske LJS försöker gröna honom i hopp om att klara sig igenom drevet.

Lukas – svåranalyserad (röstade ej)
Var en större lågflygare än Stövelkatten förra rundan, och det enda han sa var typ att Genesis var lite skum och att han funderade på att lägga sin röst på Michael.

Tycker ju som sagt inte man tar ut lågflygare i början, men desto längre spelet går är det svårare att ha kvar dem i byn. Så jag hoppas Lukas kommer in i matchen.

Analysen får avvakta tills vidare.
Här kommer vi till den svärtade delen i början av inlägget. Upprepar att Lukas har lågflugit och tydligen mer än Katten. Sen klämmer han till med att det är fel att ta ut lågflygare i början men gärna senare i matchen. Jag tolkar det här som en slags dubbel uppmaning att titta närmare på Lukas vilket grönar honom.


Michael – svåranalyserad (röst på Xyas)
Jag har jättesvårt att läsa Michael. Han ställer mest frågor och lägger sedan en röst på Xyas.

Enda tanken är att han i alla fall inte verkar coachad av ulvlaget.
Inte coachad säger LJS. Det kan vara lite av intresse men troligen bara för att ha något att skriva.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Jag vill bara ta ställning till LJS innan rundan är slut. Jag började klura på hans claim och ville ju inte riskera att rösta ut en siare. Sen kom Björns tillintetgörande av det claimet och det kändes bättre.

Också: Jämför med Lukas undersökarförmåga, om vi tror på den. Undersöka nån på samma plats (som på tåget), istället för LJS claim att han ska bygga upp en mätare och sen få sia var som helst på båten. Det ena är ju rimligare och jag menar Lukas claim.

(Jag hinner fan inte leta upp det tredje siarclaimet, för visst kom det ett? Nån som minns hur den påstod sig fungera?)
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,513
Det stämmer förstås, vet du vilka mer som kan skriva fel? Ulvar. Men att ulvar ger upp på slutet har vi sett jättemånga exempel på, både från erfarna och nybörjare och det är till och med en smart ulvtaktik att inte råka ge ifrån sig ännu mer info om det känns kört, men jag hade verkligen förväntat mig mer om du nu skulle vara bybo.
Ibland är det bästa att göra när man trampat i klaveret att stå still. Och jämför man med mitt försvar i Ulvar på ett tåg, där jag var ulv som höll på att åka ut, så postade jag och kämpade som attan där.

Och jag tror att du är ulv och därför fiskar info om när jag saker och ting sker innan jag försvinner från spelet.
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Så du går någonstans och så blir det lågvatten där, och då är det antingen slumpen eller mitt fel? Jag tror att du är DTF och att din förmåga är att du kan få vatten att sprida sig till området du står i ifall det finns vatten i närheten, vilket också förklarar varför du var tvungen att gå dit du gick.
Om du kikar på kartan från R1 så ser du att det finns en plats jag kan gå till med min vanliga förflyttning på 1 steg där jag kan stå själv, förutsatt att andra bara flyttar 1 steg eller väljer bort ev förflyttningsförmågor. Det är hela anledningen till varför jag gick dit. Vimes har förvarnat om en hemlig mekanik för vattnet och den mekaniken är inte jag. :)
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,313
Location
Göteborg
Ibland är det bästa att göra när man trampat i klaveret att stå still. Och jämför man med mitt försvar i Ulvar på ett tåg, där jag var ulv som höll på att åka ut, så postade jag och kämpade som attan där.

Och jag tror att du är ulv och därför fiskar info om när jag saker och ting sker innan jag försvinner från spelet.
Xyas också? Men ja, du har rätt om man är ulv och har trampat i klaveret så är det lika bra att stå still. Tack för spelet.
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,198
Location
Malmö
Röst: Ingen

Verken Impetigo eller Lukas är bra kandidater till utröstning. Hade jag varit tvungen hade jag tagit Lukas, men inte varit så nöjd med det.
 
Top