WRNUs kreativitetskalender 2021

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,392
Location
Rissne
Självklart öppnar vi luckor tillsammans i år igen! Det har varit en rätt trevlig tradition de senaste två åren (2019, 2020) och jag fortsätter gärna.

Här är alltså reglerna:
 • Tillsammans strävar vi efter att öppna en lucka per dag fram till julafton.
 • Det finns ingen gräns för hur många luckor som kan öppnas på samma dag. Det kan finnas flera luckor med samma siffra.
 • Man "öppnar en lucka" genom att posta ett inlägg.
 • I inlägget ska följande finnas med:
  • En kort beskrivning av vad som finns på utsidan av luckan, förutom siffran.
  • Ett innehåll, lagt inom spoilertaggar för maximal luck-känsla.
  • Valfritt: ett julrim relaterat till innehållet.
 • Innehållet ska vara något man skapat till något rollspel. Eller det kan ju vara ett rollspel också, om man hunnit bygga ett. Det kan vara en husregel man just kom på, en SLP som kan slängas in någonstans, det kan vara ett vapen med stats, en ny klass till D&D, en ny bakgrund till Rotsystem, en mini-dungeon, en häftig organisation, ett äventyrsfrö, en inspirerande mening eller nästan vad som helst som faller under kategorin "skapande" och "rollspel".
 • Skulle vi som kollektiv missa en dag så gör det inte jättemycket, men om man är den förste som postar något nästföljande dag så är det helt OK att numrera sitt inlägg retroaktivt.
Så: Ingen press, inga prestationskrav, bara renodlat gemensamt trevligt skapande och en ursäkt att skriva lite nonsens.

Nu kör vi!
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,016
Lucka nummer två, en svart lucka med siluetten av någon sorts monster:
Chock - åter från graven
Kommer nu med en hake
Där normalt är skräck och monster
Har nu Samuel stoppat in en drake
(En liten teaser bara)
 

Vimes

Han som mördade Gud
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,188
Lucka 2:
På framsidan av luckan syns en frodig tomtefar, men när du tittar närmare ser du att näsan är lite för röd, och skägget lite för tovigt.

Slumpmässiga slöddermöten i en fantasy-stad (1T6):
 1. En försupen före detta präst blockerar vägen. Ur hans tandlösa mun stiger helveti duster och svavelosande förbannelser. Han avkräver rollpersonerna ”kollekt” och om han inte blidkas försöker han fördriva dem med kastade exkrementer.
 2. 2T6 rännstensungar och 1T3 rabiessmittade strykarkatter förföljer rollpersonerna. Om rollpersonerna råkar in i en återvändsgränd kommer de försöka råna dem. Ungarna och katterna kan bevekas med proviant.
 3. Den ärevördiga bakgateordern Sankte Kongis bröder håller procession på ett nedgånget torg. Dagen till ära firas ”Hygenitas” vilket innebär att bröderna tvättar sig genom att skölja rent sina strupar och magsäckar med billigt öl, rekvirerat från en närliggande krog. Rollpersonerna kan delta i riten och eventuellt invigas i brödernas ordensmysterier, men möjligheten finns också att ta värvning hos krogmadamen för att få Kongisbröderna att betala för de ceremoniella drycker de införskaffat.
 4. Kapten Rövskägg har förlagt sitt träben, och ber rollpersonerna om hjälp att hitta det. I betalning erbjuder han ”Sjöns välsignelse”.
 5. Två lumpsamlare har hamnat i slagsmål över en ovanligt fin glasbit de hittat i rännstenen. Den ene, Smekulf Snebjörn, hävdar sin rätt till glasbiten med hänvisning till att han bär kniv (en lögn). Den andre, Knögiswurst Gylfe, menar att glasbiten rätteligen här hans på grund av att han är kungens syssling.
 6. En påstridig försäljare erbjuder rollpersonerna att köpa en måltid bestående av ”Guldöl” (samlade öl och mjödslattar hällda i en skål) och stampad duva (rå). Om rollpersonerna inte gör henne till viljes förföljer hon dem samtidigt som hon berättar för alla de träffar att de egentligen är förrymda sjuklingar från närmaste leprakoloni.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,229
Lucka 3:
På luckan finns en bild av Vargen från Bamse klädd som jultomten.


SPOILERS FUNGERAR INTE SÅ HÄR ÄR MIN LUCKA 3:


A totem for Werewolf the Apocalypse:
Santa Claus
Background cost:
3
The spirit of christmas, of childlike wonder, of giving and of holiday cheer. This spirit has changed shape over the years and this is one of the newest versions, the modern day vision of a jolly and friendly father christmas.

Individual traits: Santa’s children all gain the gift Rathead (for entering houses through the chimney). They also gain 2 dots of empathy (for determining who is naughty and who is nice).

Pack traits: Santa's children do not cause ordinary delirium during the month of december. Instead they cause humans and other fera to see them as Santa Claus and whatever actions they perform as a wondrous Christmas miracle.

Ban: Santa's children must always do their utmost to fulfill the wishes of any child.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,639
Lucka 3
Denna lucka är en grupp som finns i Neotechs Somalia. En liten preview på vad som kan komma i modulen :)

Luckan
En lucka som består av en döskalle och två korslagda motorsågar. Inuti luckan finner vi:

Killfluencers!
Söker du dig till de nordvästra delarna av öknen Guban stöter du kanske på en grupp oogies med tuppkam, skinnjacka, motorcyklar och minst sagt fantasifulla vapen. Är du filmnörd och har snöat in på postapokalyptiska rullar tror du säkert att du råkat stöta på ett gäng blodtörstiga primals, kanske rent av kannibaler. Men var lugn saxiib, du har bara hittat ett gäng killfluencers. De kommer inte att anfalla dig, men du kan med nöje titta på när de fuckar upp varandra rejält..


Killfluencers är främst shapers och ibland anons som försörjer sig på att larpa ligister. De beväpnar sig med vapen som lämpar sig för närstrid, såsom cykelkedjor, basebollträn, machetes, motorsågar och yxor. De duellerar sedan mot varandra på sina choppers, den som antingen dör eller slås till varken förlorar. Allt streamas sedan ut på lagren. Det vanliga är att föjla matcherna från kameror som sitter monterade på drönare, men om du är ett stort fan av någon särskild killfluencer kan du, om du betalar den personen extra, få tillgång till kameror som finns monterade på dennes hjälm eller på choppern. En annan variant av tävlingar som killfluncers sysslar med handlar om att komma först i mål med sin chopper. Man får naturligtvis sänka sina motståndare med alla till buds stående medel.

Vill du bli en killfluencer måste du kunna hantera en chopper som en gud, du får inte tveka att döda och du måste ha bomba karisma. Du måste ha din egen stil, din egen image och dina egna memes. Är du tråkig spelar det ingen roll hur många huvuden du kapar, ingen kommer att följa dig. Några exempel på populära killfluencers är: Axmed ChessPiece som opererat om sig för att likna en schackpjäs, ena halvan av kroppen kritvit och den andra becksvart. Sagal MissFit är en kvinna som pumpat sig så full med steroider att hon ser ut att bestå av muskler. Filsan & Casho 2Game är från början två personer som opererat sig samman. De har två huvuden, dubbel bröstkorg men bara en uppsättning av armar och ben. Den mest populära killfluencern är dock tveklöst Nasra SkullFace. Hon har en döskalle tatuerad över ansiktet och svingar två motorsågar samtidigt som hon kör sin chopper bättre än någon annan. Hennes fanskara är bomba och vissa fans är så pass hängivna att de när de träffar henne faller på knä och ber henne att säga av en av deras kroppsdelar samtidigt som de streamar det på sin kanal. Hennes meme är ett högt avgrundsvrål likt en blodtörstig hyena som hon förstärker och distar med en aug kopplad till stämbanden.

Det är agogo mycket coins inblandat i denna företeelse. Lagren har många platser där vadslagning sker om vilken killfluencer som kommer vinna nästa match. Man kan även satsa coins på vilken av deltagarna gör gör coolast glorykills. Gängen Sahra Ismail, Shadow Landlords och Jack of Spades har alla olika forum för vadslagning. Det har tidigare funnits en skör vapenvila mellan gängen, men när det handlar om så här mycket coins är det lätt att bli girig. Därför ryktas det nu om att Jack of Spades och Shadow Landlords slutit en deal för att överta Sahra Ismails forum. Det är som sagt bara ett rykte, men Sahra Ismail tar inga risker. Gänget rustar upp och rekryterar frenetiskt. Vissa tror att de kommer att anfalla först i självförsvar. Vem som än fraggar någon först kommer denna konflikt, om den blommar upp till ytan, leda till att mycket blod kommer flyta på Megadishus gator.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,229
Lucka 4: Lilla spöket laban och en snäll robotkompis har båda tomteluvor på sig.

FÅR INTE SPOILERS TAGGEN ATT FUNGERA SÅ HÄR NEDAN ÄR MIN LUCKA:Motorerna kom mestadels från bilar som plockat upp spökliftare men några bitar kom från maskiner som kommit till liv vid poltergeist aktivitet och så klart från spökskeppet SS Valencia.

Metall och glas kom från 13 hemsökta hus som revs för projektet. Det var en lång process och många dog. Men vi fick nog med material. Några av husen var herrgårdar vilket hjälpte.

De nödvändiga datorkomponenterna var svårare att få ihop men hemsökta hemdatorer och mobiltelefoner är vanligare än man kan tro. Eller så är folk bara bättre på att ladda upp videos av det till internet när de drabbas eller deras närstående har gått bort från kontakten med bortom.

Ritningarna var skissade av Abdul Alhazred på baksidan av Necronomiconens första utkast och förbättrades av Nikola Tesla innan han övergav dem för att arbeta på sin jordbävningsmaskin.

Den är beväpnad med maskingevär laddade med kulor smidda från blyet från smälta statyer av Pazuzu och den sista av Arkimedes laserkanoner.

Vi blandade in blod som religiösa statyer gråtit i oljan, täckte förarsätet med de flådda skinnen från offer till Santa Muerte och kontrollspakarna svarvades från döda seriemördares ben. Det hänger en hängd mans vänstra hand från backspegeln.

Det är ett 4 meter högt bepansrat exoskelett med plats för en förare. Den ser ut som om något från en japansk tecknad film blivit omdesignad av H.R. Giger.

Den används bara när situationer av en övernaturlig natur inte går att hantera på något annat sätt. Situationer där det ändå inte finns någon chans att någon kommer överleva. Klass 5 monster attacker, öppnade helvetesgap, fulla utomjordiska invasioner eller uppvaknande uråldriga gudmonster.

Vid de tillfällena tankar vi den med bensin uppborrad från uråldriga gravplatser och radioaktivt material utvunnit från Tunguska kratern. Sedan så kedjar vi fast ett medium i den som kanaliserar de 666 onda själarna kopplade till någon del av exoskelettet och så släpper vi den från ett flygplan över problemområdet. Den behöver inte en fallskärm.

Den träffar marken och dödar allt som försöker stoppa den. Att försöka slåss mot den är att dö tusen gånger om. Den är slutet.

Vi kallar den för Gastgångaren. För en 54 minuter sedan stals den av mediumpiloten Johanna Qvist. Den är på väg mot ett befolkat område.


Regler till Supergänget:

GASTGÅNGAREN
Egenskaper:

Ostoppbar dödsmaskin: 5
Laser!: 4

Trick:
OOO Spökerier: 5 (Angriper alla fiender inom ett område)

Tålighet: 6
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,229
Lucka 6: Tomtenissar ser på en julfilm


FÅR INTE SPOILERS ATT FUNGERA SÅ HÄR NEDAN ÄR MIN LUCKA


Biografen
Publiken satte sig ned i salongen. De hade kommit för att se Nyarlathoteps nya film. Bland dem fanns filmkritikern Markus Johansson. Ljuset skruvades ned något i salongen och reklamerna började. Publiken skojade och skämtade för de ville inte avslöja att de var nervösa. De som sett en av Nyarlototephs tidigare filmer rådde andra att se dem och sedan ryste de.

Filmen började och salongen blev mörk. Det som visades på duken var inte någon fantastisk fasa utan publiken själva. Det var som om en kamera filmade dem rakt framifrån där filmduken hängde. Publiken på duken matchade precis publiken i sätenas rörelser. Några försökte se kameran, några skrattade och Markus höll redan på att formulera hur han skulle såga filmens ytliga skämt.

Sedan hördes från högtalarna ett ljud som från ett bromsande tåg och publiken på dukens rörelser matchade inte längre publiken i sätenas. De såg oroliga och äcklade ut. Några tröstade varandra. Det varade några minuter. Publiken i sätena såg på detta och visste inte vad de skulle tycka. Sedan hördes på nytt ljudet. På duken började publiken slita varandra i stycken. Tummar pressades genom ögon, skallar slogs mot sätens hårda kanter, män ströp sina fruar och älskare klöste skinnet från varandras ansikten. Den enda på skärmen som inte var inblandad i våldet var Markus Johansson som reste sig upp, såg sig omkring och gick orörd ut ur salongen. Publiken i sätena såg nu oroliga och äcklade ut. Sedan hörde de ett ljud som från ett inbromsande tåg.

Markus kom ut ur salongen med ljud av våld och lidande spillandes ut ur salongen bakom sig. Regissören själv, Nyarlathotep, mötte honom. Markus såg på regissören och öppnade sin mun.
”Men det fungerar inte så! Film gör inte människor våldsamma! Du ljuger ju! Det kan inte vara sant! Är alla utom jag en skådespelare?”
Nyarlathotep skrattade år honom och pekade ut på gatan utanför biografen.
”Om det är omöjligt gå då och spendera tid med skådespelarna!”
Med det gick Nyarlathotep in i salongen där hans film fortfarande spelades och där ljuden av våld ersatts med snyftande och applåder.

Markus flydde ut på gatan. Människorna han mötte där föreföll för honom som tomma och falska. Som att de bara låtsades vara människor. Han sprang ned för gator som kändes tomma trots alla de vaxliknande ansiktena som stirrade på honom. Trots att han var omgiven av andra människor. Andra skådespelare.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,229
Lucka 7: En glittrande stjärna finns på luckan.

FÅR INTE SPOILERS FUNKTIONEN ATT FUNGERA. HÄR FÖLJER MIN LUCKA:


Genocid - Ett OSR vapen
Det här svärdet är långt och smalt, nästan som en meter lång nål med vassa sidor. Handtaget är kort och farligt svårt att hålla i. Svärdet är svårt att använda utan att handen glider och användaren skär sig själv i handen. Svärdets metal är märkligt grå som om det vore av sten men det skimrar då och då rött eller blått.

Det här svärdet har -10 till att träffa och gör endast en enda skada när det träffar. Om ett monster döda av Genocid dör alla monster av den typen i spelvärlden.
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,303
Location
Enköping
Lucka 9 är ett kollage av bilder som är lite för komprimerade för att man ska se vad de föreställer.

Vad händer om man öppnar luckan?

Man möts av ett rim:
De säger mer än tusen ord
Fejor, figurer, rymdskepp och mord
I slutet av året en blick åt framtiden
Med medeltiden, fantasin, och samtiden

 
Last edited:

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Lucka 9 är ett kollage av bilder som är lite för komprimerade för att man ska se vad de föreställer.

Vad händer om man öppnar luckan?

Man möts av ett rim:
De säger mer än tusen ord
Fejor, figurer, rymdskepp och mord
I slutet av året en blick åt framtiden
Med medeltiden, fantasin, och samtiden

Länken är bruten , 404 not found säger den
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,392
Location
Rissne
Lucka 10 är en tomtemask liggandes i en snödriva.

En död kropp upphittas – den är uppsvälld och grotesk. Magen är stor och svullen av cancerknutar och knölar, näsan är blodröd, håret har vitnat och ansiktet pryds av ett stort vitt skägg trots att personen enligt CCTV-kamerabilder så sent som för en dag sedan var helt slätrakad. Nära kroppen hittas också ett antal djur som verkar ha dödats av trubbigt våld.

Så hittas ytterligare en kropp. Och ytterligare en.

Vad är det som händer? Är det ett "tomtevirus", eller något från en annan dimension som försöker ta sig in? Och de döda djuren – och, senare, människorna? Dödas de av "tomten" när den slår kring sig i blind vrede innan den dör, eller är de del av något slags offerritual för att stoppa eller möjligen frammana tomten? Vad har de som omvandlas till tomtar gemensamt – är de alla "naughty"? Eller "nice"?
 
Top