Vilken/vilka utgivare/kreatörer dominerar era rollspelshyllor?

Dr_Dängrot

Warrior
Joined
Mar 1, 2017
Messages
354
Äger du kanske mest rollspel ifrån fria ligan eller kanske helmgast eller är det gamla hederliga äventyrsspel som dominerar spelhyllam eller kanske wizards of the coast eller chaosium eller White Wolf eller kanske nån mindre indie kreatör ,ja ni fattar grejen .
 

Bolongo

Swashbuckler
Joined
Apr 6, 2013
Messages
2,117
Location
Göteborg
Om vi går strikt efter förlagsnamn: Chaosium.

Men om vi tillåter kontinuitet av samma produktlinje över flera förlag: TSR + WotC.
 

Henke

Swashbuckler
Joined
Feb 28, 2014
Messages
1,921
Jag svarade på detta igår i den HÄR tråden:

65% är produkter som Fria Ligan (inkl. Järnringen) släppt (Mutant, Mutant UA, Ur Varselklotet, Coriolis, Svärdets Sång, Symbaroum, Oktoberlandet, Alien RPG, Svavelvinter)
14% är produkter från Eloso (Chock, Sagospelet Äventyr, Kutulu)
9% är produkter från Äventyrsspel (DoD, EDD, Konfluxsviten)
5% är produkter från Riotminds (Svarta Solen och Jorges Bestiarium)
De sista 7% är Upsalasviten, Zombie Cinema, Marvel Super Heroes, Tails of Equestria, Noir och Ensamma Vargen RPG.

Edit: Räknar enbart fysiska rollspelsprodukter (den digitala katalogen är på strax över 2300 rollspel/scenarion/sourcebooks). Har även en del Soloäventyr och Speltidningar (Åskfågeln/Äventyrsspel) samt andra böcker (Fria Ligan, Fandrake),
 
Last edited:

Khan

Kondottiär
Joined
Apr 23, 2014
Messages
1,750
Hm. Måste kolla. Men gissar att White Wolf eller ligan ligger i topp.
 

entomophobiac

Myrmidon
Joined
Sep 6, 2000
Messages
3,623
Det här var intressant. Tror inte något egentligen dominerar, för det är en rätt stor bredd, men flest enskilda produkter från enskild tillverkare är nog TSR.
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
Feb 23, 2001
Messages
7,736
Location
Linköping
Den enda tydliga trenden är att det är väldigt mycket produkter till Mutant, både från Äventyrsspel, Järnringen och Fria ligan.
 

Lupus Maximus

Tekniker
Joined
Jan 13, 2012
Messages
2,410
Location
Stockholm
Om jag tittar på fysiska böcker och inte digitala:

Mest utrymme i hyllorna: White Wolf (huvudsakligen Exalted, men lite annat också).
Flest olika spel från en utgivare: Gissar att det är Äventyrsspel.
Flest exemplar av samma spel: Noir (Ett exemplar av den exklusiva utgåvan, tre av standard).
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
Dec 10, 2000
Messages
2,337
Location
Enköping
Hos mig är det väldigt tydligt att TSR är den utgivare som det finns mest av och de upptar ungefär 8 av mina 13 hyllor rollspel. Av de 8 hyllorna så tar deras två storsäljare D&D och AD&D (mitt favoritrollspel) upp 6-7. Listor och sånt tycker jag är kul så nån dag ska jag kolla vilken skribent jag har mest från, en del har ju varit aktiva för en bunt olika förlag över åren. På andra plats kommer Wizards of the Coast, egentligen mest för att jag hade turen att buda hem en stor bunt D&D 3E-material från Tradera en gång i tiden. Deras produkter täcker kanske en hylla.
Just TSR samlar jag på, men min prioritering utgår mest från vad jag är intresserad av att använda i spel, mer än skick, sällsynthet och sånt. Man kan säga att det finns några serier och format jag samlar på för samlandets skull, som TSRs hårdinbundna böcker.

Sen hittar vi Shadowrun, från FASA med flera. Mängden här är en blandning av ett klumpköp från Tradera och att mycket material går att hitta billigt.
West End Games på plats 4 beror mest på gamla TORG som jag har nästan allt till, troligen den mest kompletta av mina rollspelssamlingar om man ignorerar rollspel som kanske kommit med en eller två produkter.

Därefter blir det så pass att jag verkligen måste kolla men på resten av hyllutrymmen trängs de övriga 60-nåt rollspelen som inte faller in i utgivarna och spelen ovan.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
Jan 30, 2013
Messages
2,624
Jag har flest produkter från Fria Ligan, WEG och TSR. Även hyfsat mycket från Äventyrsspel och GDW. Äger faktiskt ingenting från Eloso, Helmgast, Järnringen eller Riotminds men har däremot en del från mindre svenska aktörer som Svartkonst HB och Wilhelm's Games.
 

krank

Rödvinsvänster. Fast nykterist, då.
Joined
Dec 28, 2002
Messages
29,265
Location
Nynäshamn
Det är nog himla varierat för min del. Jag misstänker dock att Fria Ligan, Steve Jackson Games och White Wolf är de jag har flest av. Jag skulle inte säga att någon av dem dominerar dock. Mina rollspelshyllor är väl typ en billy plus en 2x2-kallax, och Steve Jackson Games (Gurps-tilläggsböcker och In Nomine) kanske är ett Billy-hyllplan, White Wolf kanske drygt ett, och Fria Ligan kanske lite mindre än ett. Resten är väldigt blandat. Jag är inte speciellt trogen något företag på det viset, tror jag.
 

Genesis

Champinjon
Joined
Aug 17, 2000
Messages
7,870
Location
Göteborg
Jag tror inte att jag har två böcker från samma utgivare, förutom mina egna spel. Men som tidigare sagt har jag nog bara ett halvdussin spel i fysisk form. Majoriteten franskt, av enskilda kreatörer. Räknar vi med digitala har jag ingen bra koll, men det vete faen om jag har två spel av samma författare eller utgivare där, heller.
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
Feb 6, 2001
Messages
2,221
Location
Borås, Sverige
Utan motstånd: Shadowrun. Har allt till 1e+2e, samt regelböcker till 3e och 4e. Så FASA som utgivare (ok 4e är WK games).

Edit:
På en andra-plats Evil Hat (med en knapp ledning vad jag kan se). Mycket FATE-baserade saker
På en tredjeplats: TSR + WotC
 
Last edited:

Mekanurg

Blå eminens
Joined
May 17, 2000
Messages
6,175
Location
Port Kad, The Rim
1. Target Games/Äventyrsspel
2. Game Designers' Workshop (Traveller på längden och bredden plus en del 2300AD)
3. Steve Jackson Games (en diger samling GURPS-sourcebooks)
 
Last edited:

Troberg

Sinister eater
Joined
Jun 27, 2001
Messages
17,054
GURPS, utan tvekan. Jag har mycket annat också, men GURPS har jag väldigt mycket av.
 

Bifur

Veteran
Joined
Dec 28, 2015
Messages
1,794
Eftersom allt Äventyrsspel är nerpackat pga hyllbrist skulle jag tro att Fria Ligan dominerar (särskilt om man räknar in gamla Järnringen). Annars är en del Cubicle7, och lite blandat av enstaka förlag.
 
Top