Triviala skäl att passa på spel

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
1 Mar 2017
Messages
2,375
Illustrationsstilar/estetik som jag inte tycker om.

Jag passar hårt på tex hjältarnas tid för att jag inte gillar illustrationsstilen. Det är inte att jag tycker att det är dåligt gjort utan att estetiken som valts inte tilltalar mig ...
 

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
1 Mar 2017
Messages
2,375
Rollspel som försöker vara nyskapande men gör samma sak under annat namn . A cat in a different coat is Still a cat . Tex ist för alver så har vårt rollspel dessa gröna supersmidiga varelser som lever i skogen och skjuter med båge och är trädkramare men dom är inte alver .
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,621
Visst, men du slipper sitta och räkna i pågående spel.
Förvisso, men jag har aldrig upplevt räknandet som jobbigt eller tidskrävande i andra BRP-spel.

Nja, det är här det blir elegant. Att öppna slag är mycket riktigt bättre på lägre FV, men att stänga slag har större inverkan på högre FV.
Jag förstår att stängandet har större inverkan på högre FV (min tidigare formulering var kanske inte solklar). Och visst, rent spelmekaniskt ger det möjligheter vilket är kul. För mig känns det dock bakvänt så jag avstår HT/KH. Har dock backat OpenQuest 3 så det kan bli fantasy-BRP framöver i alla fall. 🙂
 

gabrielledebourg

Twittertitulerad ”Nördarnas drottning”
Joined
5 Feb 2018
Messages
474
Jag har kommit på en annan väldigt trivial anledning att passa på spel: Jag är inte jätteförtjust i skaparen.

Och då menar jag inte typ någon i stil med Zak S, utan faktiska triviala skäl i skaparens beteende (tänk er Seinfeld-nivå på att "ogilla" något). Gäller framförallt skapare som är aktiva i olika kanaler. Exempel på triviala anledningar:
  • Jag tycker skaparen har dålig smak. Typ att de gillar filmer/serier/musik jag verkligen ogillar. Bonus om detta dessutom är listat som en influens. Extra bonus om anledningen är att de uttalat ogillat något jag gillar ("Jaha, gillar de inte Last Jedi? GLÖM ATT JAG BACKAR!")
  • Deras referenspool är främst baserad på spel är spel jag är ointresserad av, eller när det gäller äldre produkter, en produkt jag saknar relation till.
  • De pratar bara om saker som rör rollspel som jag är totalt ointresserad av, oftast är det för djupgående regelmekanik som ska vara realistisk. Typ om jag läser om personer som ska väva in biologi och anatomi i att slå fram färdigheter för karaktärsskapande är ett totalt sömnpiller för mig.
  • Jag ogillar deras språk i privata medier. Kanske stavar de som krattor eller uttrycker sig på ett för högtravande sätt. Detta måste inte ens vara något som påminner om språket i den faktiska produkten.
  • De promotar eller diskuterar mest sina egna produkter, främst i andras trådar och oavsett ämne. Bonuspoäng om de gärna vill förklara hur perfekt deras produkt passar i alla sammanhang, oavsett relevans och gärna utan tydlighet varför. Undantag är naturligtvis när andra diskuterar din produkt och att då delta i diskussionen och till exempel svara på frågor, eller ta exempel ur saker du skapat själv för att förklara (dvs, sådana fall där det är relevant).
Och avslutningsvis: hyckleri är en dygd!
 
Last edited:

Genesis

Du hängst in deiner Gang, aber wir hängen mit Sven
Joined
17 Aug 2000
Messages
10,252
Location
Göteborg
Jaha, gillar de inte Last Jedi? GLÖM ATT JAG BACKAR!
Jag har inte sett Last Jedi (gissar att det är en Star Wars-film), räknas det? Men jag använder ju heller inte Kickstarter, så det gör kanske inget. 🤔
 

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
1 Mar 2017
Messages
2,375
Hard sci-fi . Det spelar ingen roll om spelet sägs vara det bästa som hänt sen skivat bröd . Jag klarar inte av hard sci-fi.
 

gabrielledebourg

Twittertitulerad ”Nördarnas drottning”
Joined
5 Feb 2018
Messages
474
Jag har inte sett Last Jedi (gissar att det är en Star Wars-film), räknas det? Men jag använder ju heller inte Kickstarter, så det gör kanske inget. 🤔
Ja, Episod VIII från 2017, som är en väldigt polariserande film, som är älskad av kritiker och filmnördar (där många benämnt som den bästa Star Wars filmen sedan Empire Strikes Back), men eftersom det är en film som bygger mycket på att jobba med att ifrågasätta förväntningar var den inte populär med vissa delar av fandomen (för att vara diplomatisk). Det ledde till allt från review bombing till att folk gick så långt att en insamling startade för att stryka den från kanon, att trakassera skådisar på sociala medier (till den graden att Kelly Marie-Tran tvingades lämna sociala medier).

Jag vill då belysa att någon som inte sett eller bryr sig om Star Wars (eller specifikt The Last Jedi) inte alls är ett minus i min bok.

Och för att inte deraila tråden mer så det verkar som att folk måste älska den: Du behöver självklart inte gilla den, men var schysst i hur du uttrycker det och låt folk som gillar den gilla den. Jag har bland annat fått höra att folk inte ska lyssna på mina åsikter för att jag gillar den. Typiskt inte OK beteende. (Det har dock inte hänt av rollspelsskapare, var lugn!)
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,621
...en väldigt polariserande...
O ja. Enda gången jag blivit kallad anti-feminist för att jag sagt att jag inte gillat en film är i samband med TLJ, så bäst att undvika sådana diskussioner (och mig om jag någonsin skulle få för mig att gräsrotsfonansiera något).
 

Stareater

Fnord
Joined
6 Apr 2017
Messages
326
Location
Umeå
Jag har kommit på en sak till som gör att jag struntar i spel. Spel med icke uppenbar regelmekanik som saknar hjälpsamma exempel. Avsaknad av exempel eller exempel som bara beskriver hur det är tänkt att fungera i "solskenssituationer" där det inte blir komplicerat kan göra att jag stänger en bok och aldrig mer kikar i den. Med det sagt kräver jag inte att exemplet finnas i den trycka boken, om det finns en actual play, en separat pdf eller en online-guide är det helt ok.
 

Platon

Warrior
Joined
18 Mar 2016
Messages
264
För korta spel är fan det värsta jag vet.

Betalar jag vill jag ha ett riktigt genomtänkt och fylligt spel. Jag vill inte ha 12 flummiga sidor med lite modern kost och lite ord i häftig font. En grundbok <200 sidor skulle jag aldrig köpa, då får man inte med allt som behöver finnas i ett bra spel. Med det sagt vill inte ha mycket mer än 250-275 sidor heller, det blir för mastigt. Sweet spoten ligger däremellan.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,621
En grundbok <200 sidor skulle jag aldrig köpa, då får man inte med allt som behöver finnas i ett bra spel. Med det sagt vill inte ha mycket mer än 250-275 sidor heller...
Med rätt teckenstorlek och marginalbredd blir vilket spel som helst 225 sidor.
 

Max Raven

T12-kultist
Joined
20 Oct 2009
Messages
3,943
Location
Malmö
  • Spel som inte verkar mer än bra men har kult-liknande följe av fans
  • Fans som hoppar in och attackerar när det ställs frågor angående rollspel eller det kommer kritik
Notera att ingetdera har med spelskaparna i sig att göra.
 
Top