Re: *avis*
Bra gener! Det är det senaste inom bantning!
/tobias
Vad äj hemligheten mamma?
Bra gener! Det är det senaste inom bantning!

/tobias
Vad äj hemligheten mamma?
Icke desto mindre så är det välkänt att 95% av nordborna har laktostolerans (enzymet laktas), medan man inte kommer i närheten av den siffran någon annanstans i världen. Vill minnas att den var runt 20% i sydostasien, som exempel. Slump? Näppeligen.Riktigt så där enkelt är det inte.
Alla (friska) människor föds med laktas, och kan således spjälka laktos, men det är inte allom givet att man får behålla det efter de första levnadsåren. Någonstans på vägen så händer det att vissa delar av världen visar sig mer laktostoleranta än andra. Kalla det vad du vill, det påminner starkt om evolution i mina ögon.Och att vi kan ta del av näringsämnena från ex mjölk (vi föds till att kunna göra det, så det handlar inte så mycket om evolution) (...)
Med det resonemanget så är vi ju inne på ren spekulation. Vem vet med säkerhet vad som är bäst att äta eller ej? Rön kommer och går, ovissheten består. Jag är av den typiskt tråkiga tankeskolan att "lagom är bäst": lite av allt gör ingen skada, men överdriv åt något håll och du utsätter dig för risker.(...) och säd (som liknar en del andra saker som vi normalt sett äter) är ju inte ett särskilt starkt argument för att det bara är bra. Det innebär att vi kan nära oss på det, men det säger ingenting om huruvida det är bra att käka i det långa loppet, och under vilka omständigheter det är bra att äta.