Marvel Faserip Hjältar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Det verkar som en jättedålig idé - rimligtvis måste han få tala i sitt försvar, och sedan finns det ingen ö kvar... :)
Jag tänker att man får ha en telepatisk tolk. Det finns så många mutant telepater så man kan till och med byta telepat för att undvika partiskhet.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Blade: Så grejen med Blade är att han var en okej karaktär, inget fel på honom. Sedan kom filmerna, när han var med i tecknade Spindel-Mannen och tv-serien där han var en mycket bättre karaktär. Så man ändrade karaktären i serierna helt med en väldigt dum metod men så länge ingen nämner den metoden så kan vi alla bara låtsas att han är karaktären från filmerna.

Från början var Blade en vanlig människa utan superkrafter som jagade vampyrer. Hans mamma hade blivit biten och dödad när hon skulle föda honom vilket gav honom en immunitet mot att bli förvandlad till en vampyr. Han uppfostrades till att jaga vampyrer, vilket han gjorde med träknivar och stora gröna glasögon. Han är alltså en normal man från Storbritannien som slogs mot Dracula.

Sedan var där filmversionen. Blades mamma blev biten på samma sätt men här gjorde det Blade till en halv-vampyr med alla vampyrernas styrkor men ingen av deras svagheter. Han kallas för en Daywalker (för han tål solljus), han har en cool läder rock, han har katanas, huggtänder och en massa specialvapen.

Så de gjorde om serieversionen till filmversionen. Plötsligt såg Blade ut som, betedde sig som och talade som film Blade. Men hur skulle de ge honom krafterna? Här är den dumma metoden de använde. Det finns en karaktär i Spindelmannen serierna som heter Morbius den levande vampyren (han fick nyligen en film själv men den är inte så bra). Morbius skrevs för att komma runt den gamla censurens förbud mot övernaturliga karaktärer, så Morbius är en person med en sjukdom som gjort experiment på sig själv som gjort honom till exakt en vampyr, men inte faktiskt en vampyr så han blev inte censurerad. I alla fall, Morbius biter Blade som blir smittad och blir en Daywalker. Efter det är han exakt som filmversionen och ingen nämner Morbius för det är dumt.

Blade är helt okej skriven i FASERIP regelmässigt, men ärligt talat hade han fungerat bättre i dedikerade vampyr rollspel. Men igen, då kan man inte ha saker från serierna som att Blade är med i Avengers eller MI-13.


Plot hook: En grupp nya superhjältar har dykt upp i hjältarnas stad. Där är fem av dem och första gången de dyker upp är det för att jaga iväg den onda vampyren Baron Blood som försökte stjäla missiler från en militärbas. Grejen är att sedan har de en presskonferens. De är vampyrer! De förstår att mänskligheten hatar och fruktar dem men de är dedikerade till att skydda mänskligheten från övernaturliga hot. De har en dröm om en framtid där vampyrer och människor ska kunna leva tillsammans utan fruktan eller hat.

Blade köper det inte för en enda sekund. Han dyker upp för att döda dem.

Varje vampyr är specialist på en vampyr kraft. En blir dimma superbra (Mist!), en är superbra på hypnos (Mavelpire), en hamnskiftar (Batbane), en är supersnabb (Death metal) och en är superstark (Titan). De är V-män!
 

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
2,988
Morbius skrevs för att komma runt den gamla censurens förbud mot övernaturliga karaktärer
Detta är hela bakgrunden till Sauron också.

"Vi får inte ha vampyrer enligt The Code, men vi kan ha en pterodaktyl-person som suger livsenergin ur folk, det är lugnt."
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Detta är hela bakgrunden till Sauron också.

"Vi får inte ha vampyrer enligt The Code, men vi kan ha en pterodaktyl-person som suger livsenergin ur folk, det är lugnt."
Det är briljant, och Sauron är mycket roligare än en generisk vampyr eller varulv. Ett bra exempel på när påtvingade begränsningar skapar mer kreativitet i längden. En petrodaktylman ser också sjukt mycket ut som en fladdermusman.
 

Hellzon

Rabarberbarbarabarbarbarbarberaren Bert
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,222
Location
Köping
Det bästa med Blade är att han ser ut så där, kallas Blade och Daywalker om vartannat och spelas av Wesley Snipes i de gamla filmerna. Men vänta nu. Han hade en normal mor, han är väl inte döpt till Blade?

Nej, och han är britt så han har det lagom stentuffa namnet Eric Brooks.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Det normala i Marvel är dock nominativ determinism. Telford "Tel" Porter utvecklar teleporteringskrafter senare som The Vanisher. Otto Octavius är (väl?) dopnamnet. Och så vidare.
Döper någon sin unge till Adam P Ockalypse borde Wolverine bara åka hem till dem och se till att de ändrar det
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Blink: Okej, är ni beredda på lite interdimensionella resor?

Blink i det vanliga 616-universumet var en mutant med rosa hud, märkligt färgade ögon och en ostabil men mäktig teleporteringskraft. Hon dör nästan direkt.

Den Blink vi faktiskt följer, och som blev huvudpersonen i den superpopulära Exiles tidningen, levde i Age of Apocalypse verkligheten. Age of Apocalypse är den postapokalyptisk verkligheten där Professor X alldrig skapade X-Men så den uråldriga mutanten Apocalypse tog över. Där har vetenskaps skurkarna Dark Beast och Mr Sinister experimenterat på henne och lyckats göra hennes mutation stabil. Hon har flera äventyr, bland annat tillsammans med den verklighetens mycket snällare Sabertooth.

Sedan, när hjältarna lyckades stoppa Age of Apocalypse, så dök den versionen av Blink plötsligt upp i en ny verklighet. Hon hade blivit vald till att vara en medlem av en verklighetehoppande supergrupp som själva inte hade någonstans att åka hem till. Hon ledde gruppen av märkliga alternativa versioner av klassiska karaktärer som reste runt och räddade alternativa universum från att förgöra sig själva.

Blink är en kul, självsäker och modig ledare som är lite för ung för att egentligen fylla rollen. Hennes supermäktiga och supersnabba teleporteringskrafter samt förmågan att kasta korta spjut av teleporterande energi gjorde henne till en mäktig karaktär som kunde göra mycket i den här nomadiska boken.

Original Blink är tillbaka i 616-universumet nu. Men de försöker hårt att göra henne mer som versionen från Exiles.


Plot hook: Blink dyker upp och levererar de dåliga nyheterna. Hjältarna borde ha dött, deras närvaro under de kommande månaderna kommer leda till att deras universum går över kanten och förstörs. Men det finns en utväg! De kommer skickas på ett par Exiles uppdrag i andra universum, klarar de av dessa kommer de kunna återvända till sitt universum. Detta är alltså mest en ursäkt att skicka hjältarna på märkliga och omöjliga äventyr i andra universum. The Exile way!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,009
Location
Helsingborg
Plot hook: Blink dyker upp och levererar de dåliga nyheterna. Hjältarna borde ha dött, deras närvaro under de kommande månaderna kommer leda till att deras universum går över kanten och förstörs. Men det finns en utväg! De kommer skickas på ett par Exiles uppdrag i andra universum, klarar de av dessa kommer de kunna återvända till sitt universum. Detta är alltså mest en ursäkt att skicka hjältarna på märkliga och omöjliga äventyr i andra universum. The Exile way!
Naturlig plot hook followup. Det visar sig sen att det var inte alls så, det är bara att någon antihero/revolving-face-heel mutant med tidsresekrafter eller precognition som ville bli av med dem i ett par månader så att de ostört kunde sätta igång någon sorts timeline-shenenigans (typ Cable, Bishop, Destiny, Scarlet witch, Jean Grey eller någon av hennes dussintals precog avkomma från olika dimensioner. Marvel har inte någon brist på mutanter som vill manipulera framtiden).
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Blitzkrieg/Der Blitzkrieger: Okej, så väldigt obskyr karaktär som bara varit med en handfull gånger i serierna. Blev sedan mördad av Everyman som är en nästan lika obskyr Captain America skurk som ni verkligen inte behöver bry er om just nu. Västtyska Franz Mittelstaedt var på ett kraftverk när han blev träffad av blixten och fick elkrafter. Han använde dem för att vara en superhjälte, mest i Tyskland.

Så två saker vi behöver prata om. Namnet och att han är en Electro kopia.

Namnet först. Det låter som att han är en nazist, eller hur? Du kan inte vara en tysk supermänniska döpt efter en nazist grej dude! Hela hans grej är att han slåss för demokratin också vilket gör det värre. Ja, så jag sköt på honom när vi spelade FASERIP för jag trodde han var en nazist! Det var ett lätt misstag att göra! Jag spelade en mutant superhjälte och den här nazisten dök upp så jag sköt honom med plasmalasern. Det var hans fel!

Han har exakt samma dräkt som Electro! Fast med en hög krage istället för den stora blixt masken. Och ja, det är en fantastisk design för en blixtsuper. Men det är mycket svagare utan masken och det är som en piratkopia av någon annans dräkt. Han fick också sina krafter på samma sätt. Han är good guy Electro!

I FASERIP är hans krafter kul designade. Han träffar automatiskt med blixtar med rejäl styrka oavsett hur bra någon är på att ducka på långt avstånd. Han är alltså en helt fantastisk sniper. Håll honom ur kaoset och se honom sänka någon som tror de kan ducka attacker varje runda.


Plot hook: Franz har flyttar till hjältarnas stad och ska börja hjälta där. Men namnet måste ändras, han vill visa sin dedikation till demokrati så han sätter upp en allmän omröstning. Han vill undvika skmt namn så han hyr in ett företag som håller i det. Det företaget gör inte sitt jobb ordentligt så det vinnan namnet som de går ut med är ”Blaze Daddy”. Hjältarnas skratt fastnar snart i halsen när omröstningar för DERAS nya namn läggs upp. De söker upp företaget för att lösa det här och på vägen möter de upp med Blaze Daddy som också har ord/blixtar för företaget. Så de sparkar in dörren och upptäcker att hela grejen är en plan av skurken Arcade. Arcade har byggt en massa Saw fast för folk med superkrafter fällor och fyllt en byggnad med dem. För att se till att en MASSIV PR kampanj för att rebranda dem med dumma namn inte släpps loss måste de ta sig igenom den här labyrinten fylld med fällor.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Blue Eagle: Han är Squadron Supreme versionen av Hawkman. Fast utan någon av grejerna som gör Hawkman intressant. Blue Eagle är en kille i en dräkt med vingar som gör att han kan flyga, han slåss med medeltida vapen. Han har inga krafter. Vi vet inte ens var vingdräkten kommer ifrån. Hans pappa använde den före honom, men det är okänt var han fick den. De hade nyligen en stor grej i serierna där verkligheten skrevs om och Squadron Supreme var den stora superhjälte gruppen eftersom the Avengers aldrig grundades. Så Doc Spectrum, Power Princess och de andra är supercoola. Även i den verkligheten lyckas Blue Eagle dö.

I FASERIP reglerna är Blue Eagle ok på att flyga, ganska bra på att slåss när han flyger och inget annat. Angel hade knäckt den här killen på mitten. Så… Precis som i serierna.

Trots allt detta finner jag tanken på att någon försöker stjäla en bil eller råna någon när Blue Eagle plötsligt tyst flyger upp bakom dem och slår dem allt vad han kan i bakhuvudet med en stor metallklubba helfestlig. Det känns som superhjälpande genom Ensam hemma våld. Det är också exakt motsatsen till hur han används i serierna där det trubbiga våldet är brutalt realistiskt, han slår ihjäl Golden Arrow på exakt det sättet.


Plot hook: Den årliga mässan för att dela ut priser till de bästa superhjältarna är påväg och i år har hjältarna chansen att ta priset för ”Bäst skyddade stad”, ett av de mest prestigefyllda priserna. Priset bygger inte bara på mängden stoppade brott utan också på hur väl man skött sig och inspirerat stadens invånare. Vad de inte behöver nu är en vagt komisk men också super våldsam hjälte som slår ihjäl småbrottslingar med en spikklubba på området de är ansvariga för. Men det ser lika illa ut om de löser det hela genom att bara spöa upp honom. Kan de lösa detta och samtidigt se bra nog ut att för att få ett pris?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
14,894
Blue Shield: Vi fortsätter med en till obskyr karaktär. Blue Shield dök upp i Dazzlers soloserie. Hans pappa blev ihjälskjuten av gangsters, han hittade ett högteknologiskt bälte som gjorde att hans fysiska förmågor blev nästan övermänsklig och som projicerade ett skottsäkert kraftfält runt omkring honom. Han slogs mot brott. Han tänkte försöka gå med i The Avengers men fick istället ett jobb för regeringen med att skydda ett hemligt projekt. Med tiden har användning av bältet muterat honom så att han alltid är starkare, att projicera kraftfältet kräver fortfarande bältet.

Han har knappt varit med i serierna och vi vet inget om honom. Vi vet alltså inte ens var bältet kommer ifrån eller varför det ger superkrafter. Det antyds att han brukade vara en polis? Kanske?

Hans gamla dräkt såg ut som en blå kroppsstrumpa som inte såg fantastisk ut, men hans nya är en blå latex dräkt med en massa vita plastbitar som ser värre ut!

I FASERIP är hans stats bra och hans kraftfält skyddar riktigt bra, men inte mot de mäktigaste superattackerna. Han är immun mot gaser och liknande som brukar vara ett problem för osårbara karaktärer men mot priset att om du slår hårt nog skadar du honom. De har dock gjort missen att skriva att alla hans krafter fungerar utan bältet post-mutation. Det stämmer inte i serierna.


Plot hooks: Det är ju fantastiskt spännande var det där bältet kom från, eller hur? Det bara dök upp, men varifrån? Från Tomten! Jo! På riktigt! Okej, så Tomten finns och han har en lista på vem som är goda och onda. När det är av säsong från julklappsgrejen hittar han goda människor som borde bli superhjältar och levererar (ofta på ett mystiskt sätt) saker som ger dem superkrafter. Men nu har Krampus bestämt sig för att göra samma sak och skapa superskurkar! Tomten satte ihop ett strike team ledda av Blue Shield men Krampus svartalver och onda dvärgar tog dem till fånga! Tomten kommer nu till hjältarna för att rekrytera dem som ett andra team för att rädda Blue Shields grupp och förstöra den onda fabriken.
 
Top