Varulv rollspel.du - spelet är slut

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,491
Ja, ännu en vinst i protokollet för mig då (Årets spelare 2024?). Men ärligt talat tycker jag att den moraliska segern tillfaller alla som röstade på Fjodor sista rundan (och Häger och WH som ju också var för att döda Gud)
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
875
Eftersom byn hängde en ulv men ändå förlorade så var det alltså diskningarna R3 som orsakade ulvvinst?

Dödsfnittrandet var ett jävla trubbigt verktyg. @BiobunkerVII jag frågade Fjodde i PM om hur lågflygarförmågan funkade i PM R1. Förklarade det för @Brynolf med omskrivningar R2 och försökte signalera det till dig nu med haha.


Jag försökte peka på Anthrox och Vimes. Hur Hägerstrand tänkte vet jag inte, han hade väl kul i största allmänhet - medan jag tar varulvsspel på allvar! Hrrm! Och bu!
Jag trodde på häng gud-drevet.

Ber uppriktigt om ursäkt för R2.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Eftersom byn hängde en ulv men ändå förlorade så var det alltså diskningarna R3 som orsakade ulvvinst?
Vi hade tur och fick ulvrationalitetsförmågan tre rundor irad, det gjorde väldigt mycket för ulvlaget. Speciellt eftersom Basse åkte ut och inte kunde härja om den längre :devilish:
Men ja, diskningarna gjorde att vi fick vinst per omgående. Utan de hade det börjat hängas ulvar på löpande band tror jag.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,428
Jaha hörni. Jag låter väl bli Sviskon som verkar vara en alldeles oskyldig och himla söt katt, men er andra...

Hrrm!

Varför läser ni inte vad jag skriver? jag sa ju nästan rent ut att Siddan smittades med sin super-ulvförmåga?

Bu på er!

(;))
Härligt att Sviskon klarar sig, min och min hunds favoritkatt! Sviskon gillar att döda möss men inte att äta dem, så det gör min hund istället, perfekt symbios.

Jag var på din sida iaf, ditt case försvagades väl en aning av att du hänvisade till fel inlägg i början.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,491
Jag ska skriva mer imorgon, men kan meddela att paranoians vågor gick höga i ulvchatten, Sidd anklagade oss för att vara DTF:er, jag hotade med att outa mig som ulv och sådär. Härliga tider!
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,686
Location
Oktoberlandet
Tackar för spel alla era galningar och den största spelledargalningen @fjodorsenuba 👹😇😂😍🫣💂

Jädrans vad svårt detta var och jag avundas inte byborna som måste haft det outhärdligt värre med att försöka reda i detta kaos.
Anar att Fjodde själv gav sig en rejäl dos extrajobb att reda i allt detta utan att missa nåt😂

Jag å Vimes startade svårt grimaserande med detta luriga upplägg.
Både Yem och w176 hade rösthugg på oss i R1 men den landade annars helt ok även fast några fattat att vi 2 inte fattat vissa Tells.

När jag blir Siad direkt första natten var det ju ridå och godnatt å jag tänkte först slänga iväg en tack&adjö-för spel post men landade i att bara vara tyst resten av rundan för att inte ge byn mer info. Sen kunde jag inte sova mer den natten och jobbade upp kämparandan och krigade vidare genom att spela oskyldig och på det så dök alla Siare upp så då var WH förstås paranoid Siare. Rösterna på mig släppte ändå inte även fast Anthrox (som jag värvat) kämpade på så då vart jag tillslut tvungen att försöka med Väktar-claimet. Inget motclaim och när Vimes bytte så följde många med. Vimes har hög status här hos oss.
Sorry Basse förbrunsmetningskampanjen jag kände mig kräksjuk på mig själv för alla poster med dikter, visdomsord å allt strunt: jag bjuder på en kall skummande vid tillfälle👍
Sen så var det väldigt mycket spelmekanik som satte krångel för oss också med alla som återkom i spel och spökenas skrattemoisar talade egentligen ett tydligt språk om att jag, Vimes och Anthrox var bus.

Ulvtjatten var rolig: bla blev det förvirring om jag var Väktare, Vimes Siare eller ej, var nån DTF osv och vi saknade röstverktyg där ett tag.
Jag trodde faktiskt Vimes satt å ljög efter att mörkat att han var Siare i en runda och då var det nya stora problem för Ulvarna.

Vimes tokiga ide att rösta ut SL trodde jag ingen förnuftig skulle haka på så det förvånades att den blev en grej, jag trodde inte påt.
Blev då ett lyckodrag eftersom det störde ut alla andra vettiga bybogräv.

Tycker @Octagonal fick en rätt behaglig resa denna gång för vinsten.
1708467485023.jpeg
Fridens å förlåt /”Väktaren”
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Tack för fint arrangerat spel @fjodorsenuba och grattis till ulvarna!

Jag missade ju r2 och sen tyvärr i stort sett hela r3, som påpekats hängde vi ju ändå en ulv i r3 så jag hade inte heller kunnat förbättra läget om jag varit närvarande.

Jag förstår inte så mycket av vad som hände i spelet, jag funderade flera gånger på VJVS som Fjodor nu rekommenderar men tror ärligt talat inte att det var ett vettigt alternativ: Allt för många okända faktorer påverkade röstningen för att det skulle gå att analysera röstmönster (exemplifierat av min sena flytt bort från Xyas med motivering att en ulv inte skulle hänga sig själv. I själva verket var det ju inte alls vad som höll på att hända, alla analyser hade riskerar att falla på liknande sätt).

Jag har ju som jag alltid säger ett stort problem med censurregler och tyckte det var störigt hela spelet igenom. Jag pushade gränserna lite i r1 iom att jag visste att jag hade dåliga möjlgheter att delta i kommande rundor och därmed kunde leva med en utvisning.

Jag tror vägen till segern för byn vore att runda censuren men det blir ju en avvägning om man ska lyssna på folk som uppmanar till fair play eller spela RAW. Jag ser inte hur byn skulle kunna vinna utan att spela fult helt enkelt.

Men jag har ju som sagt missat nästan hela spelet så jag kan ha missuppfattat. Hade vi tre äkta siare väger det ju förstås blytungt men samtdigt undergrävs det ju nåt otroligt av att bekräftat gröna spelare kan byta lag när som helst.

Det var kul att surra lite hur som helst!
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,179
Location
Uppsala (Umeå)
Tack för arrangemanget @fjodorsenuba - det var en jäkla berg-och-dalbanetur du bjöd på.

Lustigt nog var dock kanske anmälningstråden ändå höjdpunkten. Själva spelet var underhållande, men så pass kaosigt att det egentligen är frågan om det var ett spel eller ett performance. Vinsten i Varulvsgalan 2024 för mest innovativa design borde vara given, om inte juryn diskvalificerar det för att det inte är ett varulvsspel :p

En bra sak att ta med till framtida spel var att låta personer som ska återuppstå i senare rundor lova att inte läsa vad som händer däremellan. Det var en speciell känsla att komma in med pizzorna i R3 och försöka förstå allt som hänt bara utifrån alla andras reaktioner och återberättande. Skulle kunna användas i mer traditionella spel på ett bra sätt.

Sedan var jag inte alls förtjust i en design som bygger på stenhårda begränsningar som vad som kan sägas som också kopplas till sanktioner. När @Waterhouse och @w176 åkte ut hade jag god lust att själv bryta mot reglerna och bli utvisad eftersom det inte kändes lika roligt längre. Nu lät jag bli eftersom det hade kunnat kantra spelet för allihopa om för många spelare åkt ut och det ändå verkade som att R3 skulle vara slutet på ett eller annat sätt. Men det skavde rätt rejält.
 
Last edited:

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,698
Okej, nu har besvikelsen lagt sig någorlunda. Här följer mina sammanfattade intryck av spelet och dess deltagare.

Tack till SL
Tack @fjodorsenuba för ditt spel! Det är alltid en särskild ansträngning att hitta på, konstruera, planera och inte minst - genomföra ett varulvsspel! Ditt spel krävde dessutom massa extra jobb utifrån vad som hände i spel och mellan rundorna! 👏
Jag vill också tacka för att varulvsspelen kan få vara så här experimentell - jag ser det som en kvalitet i sig, att vi testar gränserna för den här märkliga hobbyn. Men då krävs det att någon testar och utmanar, vilket du med det här spelet sannerligen gjorde! Bra! 🙂

Spelet
I efterhand så framstår inte speldesignen som så kaosig den kanske upplevdes, att ta med olika mekaniker var kul och det hade kunnat bli ett spännande spel ur ett metaperspektiv: vilka mekaniker kan vi ha att göra med, hur är de distribuerade mellan fraktionerna, hur kan vi använda den informationen på bästa sätt? Osv

Nu blev censurreglerna hämmande och jag håller med @Andersson om att det skaver när folk inte få vara med, regelbrott eller ej.

Situationen som uppstod i och med censuren bakband också möjligheterna med det fantasifulla upplägget, tycker jag. Det bidrog till att vare sig vanligt varulvsspel eller en mer mekanikstyrd spelstil kunde användas och mitt slutintryck är att jag blev lite passiv.
Men vi lär oss @fjodorsenuba så tack för det!

Spelets deltagare
Var det här en klar ulvvinst eller bybor som inte stod pall för kaoziga utfall? Tja, min uppfattning är att det mest handlade om en by som inte riktigt stod pall, snarare än snajdigt ulvspel. 😘
Byn hade kunnat vara mer misstänksam och nog synat Sidds väktarclaim mer noga. Hans roliga poesi och annat texttrams borde en by kunna se genom (men det var kul och kaozigt @Sidd, helt i min smak!)
Ulvarna var inte dåliga, men ställdes inte riktigt på svårare prov. Ulvrationalitetsförmågan (dvs en smittomekanik) var också ganska OP tycker jag.

Till sist hoppas jag verkligen att @w176 och @Yem_86 hade kul och vill vara med fler gånger!

Min egen insats
Tja, vi förlorade så den var väl sådär. 2/5 eldefriter. Men ändå, jag gjorde vad jag kunde och red väl någorlunda ut stormen i R1. Försökte brödsmula mitt siarclaim och var ganska nöjd med det, men lyckades ändå hamna i klistret (Impetigo misstänkte mig på dirren…?). Tror att min ”varulvsspel-persona” gärna inbjuder till kritik från både bybor och ulvar (som ser ett lätt byte). Här gäller det att steppa upp! Vi får se hur det går i nästa spel, revanschlusten har infunnit sig i alla fall!

Peace and love!
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,387
Ja, ulvrationalitetsförmågan var kanske lite stark, men det var också ren slump att ulvarna fick den tre rundor i rad. Hade Xyas åkt istället för Andersson så hade jag inte fått den i R3 exv. Men mycket av att den var för stark stod ju i att byn blev bakbunden av att inte ens få prata om rollen. Hade regeln sagt att vi inte fick säga vad rollen var, eller hur förmågan fungerade (och avstå från tanken att vi inte fick prata om det alls) så hade det istället blivit en övning i kreativt rundande av regelverket och hur en kan förmedla vad något gör utan att säga något. Hade byn snappat upp att de som nämnde ordet ulvrationalitet var ulvar så hade ju Sidd och Vimes rykt direkt (eftersomde båda använt förmågan), och jag hade inte kunnat använda förmågan för då hade byn fattat att jag var ulv. Så förmågans styrka var ju direkt avhängig till hur lång tid det tar för byn att fatta den. Och så fort byn förstått den hade den varit livsfarlig för ulvarna.
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,428
Tack för arrangemanget @fjodorsenuba
Grattis ulvar och hoppas @Yem_86 och @w176 vill vara med igen!

Detta spel var väl näst intill motsatsen till Vampyrernas Maskerad, VM var helt öppet med upplägget, här var allt dolt och dessutom var spelarna belagda med munkavel. Jag ogillar verkligen censurregler, det blir väldigt godtyckliga gränsdragningar om vad som är ok att skriva. Hade Basse fått vara tydligare om sitt case mot Sidd i R2 hade nog byn kunnat stå emot Anthrox och Vimes offensiv.
Det var för överlastat med förmågor och knas för att vara riktigt kul att spela enligt mig, rösta ut SL kändes som en lika (o)rimlig lösning som något annat på slutet. Men jag kanske mest är sur för att jag blivit lurad av min lillebror igen, Vimes rollspelade verkligen uppgiven bybo på ett övertygande sätt.
 
Top