Varulv [R2] Utkante - en liten by bland drakar och demoner

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,597
Den medför att alla nattmord kommer ske öppet.

Varje gång någon nattmördar kommer vi veta det och kunna rösta ut personen.

Det innebär i praktiken att vi avväpnar ulvarna och demonerna.

Är det 2-2 i scumlagen kan inte demonerna döda siaren eftersom de då outar sin sista gubbe.

Ulvarna måste döda siaren men då förlorar de sin ena gubbe och förmågesiaren kommer hitta den andra.

Samma princip gäller för sista ulven: Om han dödar så ryker han så nattmord finns inte längre på bordet.

Just nu sitter ulvarna och räknar på om de måste döda Andersson redan i natt (det måste de inte men ju längre de väntar desto svårare blir det för dem iom att Andersson grönar (eller rödar) en gubbe per runda.

Så ulvarna lär landa i att de dödar Andersson i kväll. Då hänger vi deras shooter i r3 och har två scum som inte kan använda nattmordet kvar i spel.

Är det 3-3 blir det svårare att vinna men inte omöjligt iom att ulvar och demoner har stor risk (chans?) att träffa varandra med nattmord. Men jag tror inte på 4 bybor mot 6 scum, det vpre för obalanserat.
Förutom att siaren kan vara röd och ge oss falsk grönhet på sina polers
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Tycker att det är värt det om man betänker vilken information som vi kan få ut. Om vi bara spelar på chansandet att jag och mitt siarmål skulle välja samma PLATS så är det ytterst osannolikt att ett siande kommer att gå in igen och då har vi lärt oss noll.

Följande scenarier kan hända:
1) Jag och på förhand överenskomna Spelare X är ensamma på en PLATS
-> 1a Jag siar Spelare X och blir inte nattmördad = vi får en fraktion
-> 1b Jag blir nattmördad = Spelare X luktar ulv
2) Jag är ensam på en PLATS för att på förhand överenskomna Spelare X dyker inte upp
-> 2a Jag blir inte nattmördad = nattmord är troligen lokala + Spelare X har en del att förklara om varför han inte vågar bli siad
-> 2b Jag blir nattmördad = nattmord är globala + Spelare X har en del att förklara om varför han inte vågar bli siad
3) Jag och mer än en annan person är på PLATS
-> 3a Jag siar Spelare X och ingen blir mördad = vi får information om en fraktion
-> 3b Jag blir nattmördad = alla andra spelare på PLATS luktar ulv
-> 3c Jag siar Spelare X, som blir nattmördad = personen som var på PLATS med oss luktar ulv
-> 3d Spelare X dyker inte upp, o ingen blir mördad = nattmord är troligen lokala + Spelare X har en del att förklara om varför han inte vågar bli siad
Såhär, jag är med på den planen. Inte för att den kanske är lysande men för att jag inte litar på dig ändå. Lite som att släppa ut en viet cong på ett minfält för att se hur det går. Och eftersom siarförmågan är gravt nerfad, om du är bybo så är det väl ett sätt att riskera offra dig för att öka sannolikheten att få nåt värde i andra änden. Jag kan till och med tänka mig att vara den som hänger med in i vanen med dig om ingen annan vill.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Kort från mobilen:
1. Lokala nattmord är en supernerf för ulvar/rumpnissar har vi konstaterat gång på gång
2. Eftersom ulvarna också måste konkurrera mot rumpnissarna och vice versa så verkar det inte orimligt att ge dem (eller båda beroende på hur stora fraktionerna är) siande. Paradoxalt funkar det kanske till och med till byns fördel eftersom det ger både ulvar och rumpnissar verktyg att bekämpa varandra

Kort sagt tror jag inte någon av scumfraktionerna är gynnade i upplägget. Möjligtvis (men det beror lite på hur många de är i varje fraktion) har byn en ganska diger uppgift, men förekomsten av fraktionssiare i scumlagen gör ju inte spelet svårare för byn, snarare kan det verka utjämnande för det skapar mer incitament för ulvar/rumpnissar att aktivt försöka ta kol på varandra och inte bara skjuta blint på spelare som inte tillhör den egna fraktionen.
Tack, låter rimligt.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Vi har många duktiga spelare med som rimligtvis bör kunna räkna ut om planen fungerar fungerar eller ej. Om det är så att den är vattentät är Impetigo rimligtvis god. Om den inte är det kan Impe självfallet vara en ulv eller DTF som vill rädda sitt egna skinn.



Jag är positiv till den om det fungerar. Jag ställde ju också lite frågor jag inte fått något riktigt svar på än så länge. Hur gör vi om det är en plats 3 pers gick till där en dör? Vem av de två överlevarna ska röstas ut då?



Här har vi ett stort problem med planen. Det bygger alltså på att ingen av ondingarna kommer försöka mörda vilket jag tror är väldigt osannolikt. Nu med Anderssons outande lär ju Hägerstrand försöka få in en kill på nån om denne har nattmord till exempel. Det finns ju några luckor. Frågan blir alltså om vi kanske måste följa den iallafall tänker jag.



Detta stämmer ju också vilket öppnar för frågan varför Andersson outade? Det hade ju varit smartare att vänta med det tänker jag. Nu har jag ju skrivit att Andersson måste vara grön men väldigt konstig outning som passade Impetigo väldigt bra för att slippa bli nackad var det ju.



Sen är ju frågan också om det finns saker vi inte känner till med planen. I MU kunde ju jag till exempel köpa dubbla nattmord en runda. Något liknande kanske finns nu för att balansera eftersom att nattmorden är nerfade med plats. Nu spånar jag bara på men kanske också kan vara något att om ondingarna avstår nattmord en runda kanske två får utföras nästa. Eller att det går att göra ett globalt nattmord om dom väntar en runda. Är vi säkra på att vi vet all info?
Är fortfarande positivt inställd till planen ska tilläggas!
planens svaghet är som sagt att vi kommer stå tre på en plats. Det är klokt att inte ha Andersson där.

Hägerstrand kommer förstås mörda om han har nattmord, det är därför han måste ut denna rundan.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
WH var ändå väldigt vokal kring att vi absolut inte hade någon väktare, vilket kanske då var ett skydd för sig själv. Sen borde han ju givetvis outat det i slutet i så fall tänker jag, så det hela är väl lite långsökt.
Ja, nej, WH hade knappast någon powerroll.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,192
Location
Uppsala (Umeå)
Vill du plötsligt rädda Impe nu?
Nej, jag vill hänga både Impe och Häger. Men det finns noll procents chans att Häger inte är demon och han bör därför prioriteras.

Det som främst gör Impe misstänkt att vara ulv/DTF är att han var ensam på en plats en runda utan nattmord. Det finns då två osäkerheter 1) om nattmord är globala/lokala och/eller om vi har en shooter i varje scum-fraktion och 2) om vi hade en väktare i spel som stoppade nattmordet. De två osäkerheterna gör att Impe sammantaget är lite mindre garanterat ulv och kan därför gott vänta en runda på döden. Dessutom - om Impe är ulv kommer han vara jagat byte av demonerna ifall de har som vinstmål att plocka ulvar.

Därför är det bättre med Hägerstrand nu och Impe R3.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Jag vacklar tillbaka till den som uppenbart måste misslyckats med sitt Nattmord.
Fel.

Omständigheterna gör att det ser ut som att jag misslyckats med ett nattmord men det finns absolut INGENTING som säger att det måste vara så.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
planens svaghet är som sagt att vi kommer stå tre på en plats. Det är klokt att inte ha Andersson där.

Hägerstrand kommer förstås mörda om han har nattmord, det är därför han måste ut denna rundan.
Men han mördade ju inte Andersson och BB7 i natt. Mer troligt att du har nattmord än att han har det, eller hur?

Apropå detta, om mord funkar precis som Anderssons siande så är det fan inte lätt för mördarna att få till det.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,463
planens svaghet är som sagt att vi kommer stå tre på en plats. Det är klokt att inte ha Andersson där.
Vi kommer stå tre på två platser eller till o med en plats med 4 (Hägern inräknat) och vi kan inte lita på våran siare vilket är två saker som försämrar planen rejält.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Apropå detta, om mord funkar precis som Anderssons siande så är det fan inte lätt för mördarna att få till det.
Meen det gick ju att mörda random också. Hur funkar då detta? Att man bara mördar någon rando som de facto ÄR på samma plats som mördaren? Var det så det var? I så fall är ju inte morden lika nerfade som siandet.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Det är inte rimligt att rösta på nån annan än Hägerstrand denna rundan.

Tänk efter ordentligt.
Jo, det är högst rimligt. Du är röd oavsett tillhörighet på Häger. Det finns skäl att anta att Häger är bybo som smetats brun av uv-Andersson, för att rädda kvar dig i spel. Hänger vi Häger så spelar vi med alldeles för mycket i händerna på det teoretiska ulv-paret Anders/Impe. Bättre att sprida risken och hänga en av er så faller vi inte lika hårt om teorin visr sig stämma.
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,046
Ok, du menar att din snajp INTE var en reaktion på Vimes och Fjoddes snajp?
Hade det varit snajp hade jag inte gjort det 8-10 minuter innan deadline. Det hade varit max 1 minut innan. Det borde ha varit noll överrrasking vart min röst skulle landa om det inte var på andersson tåget.

Däremot verkade @fjodorsenuba mer ärlig när han kom in och upptäckte att hans röst plötsligt inte betydde något.

Det enda man väl säkert kan säga är väl att Vimes och fjodor inte båda två är ulvar. I så fall hade de inte så tydligt i ett sent läge gått in och lagt sin röst på samma bybo.
Tack!
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,046
Jag gillar Impetigos plan.

Jag tror nog att Impetigo är mer bybo än scum.
Att han "valde" att slumpas känns rimligt med Impetigo generellt och jag är villig att sätta mig i risk att stå med honom nu i R2.

Risken att Andersson är faktionssiare är scum är rätt stor också. Ingen motclaim men att det finns någon som hävdar att det finns grund för motclaim något som måste komma fram innan middag. Jag är också villig att riska @Hägerstrand som är helt inaktiv. Om han gett upp som bybo så är det bästa han kan göra nu för oss nästan att bli utröstad och bekräfta Andersson. Har du inget mer att ge Hägerstrand?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,463
Hade det varit snajp hade jag inte gjort det 8-10 minuter innan deadline. Det hade varit max 1 minut innan. Det borde ha varit noll överrrasking vart min röst skulle landa om det inte var på andersson tåget.
Lag av ordning vill bara säga att din röst på mig slängdes in 20:55, alltså fem minuter innan deadline samtidigt som Vimes. är ju kanske ingen snajp men bra nära.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Tack. Ok, så just nu står det 5-5 mellan Häger och Imp, med utslagsröst på Imp.

Ponera att vi hänger Häger då.

Om Häger är demon, betyder det att Andersson är siare (eller möjligen demon själv), men att vara siare säger inget om fraktion.

Om Häger är bybo, så är Andersson scummlord och vi gör världens dingelberry av han.

Om Häger är ulv så ljuger Andersson. Sannolikt för att han själv är DTF.
 
Top