Varulv [Varulvar på en båt] R4: Marseille-Gibraltar

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,452
Location
Köping
Parentes. Tror vi ens det är värt att räkna på vilka som har varit nära nattens mordoffer längre? Lex Halo säger ju att ulvarna kan döda på håll, om inte Impetigo drog fram nåt gift ur Läderlappsbältet och stack i honom i R1.

Hursomhelst, BDG blev kvar död i maskinrummet och Sidd har gått därifrån, det är den enda kopplingen där. Och vad gör @Sidd på nedre däck? Han kan vara reservmatros eller terroristen som Björn var orolig för. Är han god så har ulvarna dödat BDG på håll (värt, BDG var ju enormt styrande) och räknar med att vi fäller Sidd för det.

KrilleW ligger död på akterdäck. Gått dit eller kvar där: Hellzon, Korpa, Impetigo, Xyas.
Gått därifrån: Lukas.
Av dessa har jag och Korpa badat, och Impetigo brassade rimligtvis av sin mordförmåga innan hen flyttade. Kvar är Lukas och Xyas. Av dessa håller jag Lukas för skummare. Oavsett vilket naturligtvis värt för ulvarna att ta en siare.

Vi får nog gå på Lex Halo och anta att det inte är så här enkelt.
 

Lukas

Smutsig hippie
Joined
25 Jan 2010
Messages
3,612
Location
Huddinge
Jag till 100% tror det måste finnas mer till att räddas ut vattnet än att det är baserat på en slumpad vind.

I spelet första sex rundor är det 30% chans att det blir stilje. Det skulle innebära att det varje runda är 30% risk att byborna inte kan rösta ut någon den rundan.
Varulvsmorden tycks ju inte vara att slänga folk i haven om vi tittar på vimes beskrivningar.

Så hur balanserar man ett spel där baserat på ren slump så kanske byborna enda vapen inte kommer fungera i en runda?
Med 30% risk så är det ju inte omöjligt (om än otroligt) att vi skulle ha stilje majoriteten av de första sex rundorna.
Det skulle kunna ge ulvarna upp till 6mord innan byborna kunnat få ut någon.

Det här känns så absurdt instabilt för en speldesign att det måste finnas något mer till det här, för om inte kan vi lika gärna spela keno istället för varulvsspel.
 

Lukas

Smutsig hippie
Joined
25 Jan 2010
Messages
3,612
Location
Huddinge
En sådan här random nerf till byn blir ännu konstigare när man tittar på att i det här spelet så är utröstningen ändå försvagad genom att vi inte får veta vilken faktion den döda har.

Nej något lurt händer här
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
BDG: RÖD
min teori var att han var ulv med hellzon i sällskap av eventuellt en till, jag redovisade skälen i r3 och i mitt inledande inlägg i r4. Först tänkte jag nu ”nähä, han var grön då?” Men sen kom jag att tänka på terroristspåret, alltså att en 3f är ute efter att sänka båten. Ockham säger då att sidd är terroristen och att bdg troligtvis var ulv trots sitt pumpande.
Vänta, rödar du någon som blev nattmördad? Det känns sjukt orimligt.

Röst: Ingen

Jag måste sova på det här.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Jag är inte nån terrorist eller annat scum, nu senast bara utsatt för att nån försöker sätta mig i klistret.
För mig var det med största sannolikhet riktigt dåligt att vattensugaren BdG dödades.

Som flera varit inne på så är min teori att Varulvarna inte behöver vara i samma rum, vilket smetar ner de som råkar vara där, tex mig senast med BdG.
Hur vi flyttar och vilka man hamnar ihop med är ju ett rent lotteri fortfarande och väldigt svårt att få till optimalt för alla fraktioner.
Impetigo (väldigt rörigt med många starka förmågor???) har nu erkänt DTF och slänger folk över bord så det borde finnas kompisar: Lukas, Basse, mfl...

Andra mord är kanske kopplade till dessa ResursPoäng som spelare måste samla ihop för att kunna använda sin förmåga med.
Jag samlar också RP så det är en ok realitet.
Min Tunga förmåga samlar RP på Nedre Däck vilket är jobbigt då jag är rädd för att drunkna här nere.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Med tanke på kaoset så ligger min röst nära Impetigo eller Hellzon, de verkar uppenbarligen inte vara på samma lag
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Ja, det här var lite klurigt.

Jag tänker att det ändå måste finnas någon logik i det här spelet och vi har de facto mördade spelare.

Kaos tror jag handlar om D3F (ska börja skriva så) och Impetigo är uppenbarligen DTF. Faktiskt mycket juste och gentlemannamässigt att strunta i sin individuella vinst och hellre ge allt för laget.

Om det inte handlar om något annat. Eller, så här, jag tror att Impetigo är D3F men jag tror att han har hittat på resten i sin post.

Det är magstarkt att han ville döda Lukas och Halo9000 när det fanns, saftigare byten på menyn? @Impetigo, hur resonerade du där?

Nä, den här helgen blir mysigt klassiskt detektivarbete. Nu kör vi!
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Jag ville inte säga det eftersom det är kritiskt att ulvarna inte får insyn i initiativ för mina förmågor så jag hafe hoppats att vi skulle rösta ut hellzon utan den här informationen, men så här är det:

Jag kastade i @Hellzon från akterdäck. Alltså både jag och hellzon flyttade till akterdäck och sen kastade jag i honom därifrån.

Uppenbarligen har hellzon gått till akterdäck, mördat krillew och och därefter har jag kastat i honom.

Jag tror fortfarande att ulvarna har ett (1) nattmord och att det är kaptenen som utför det. Hellzon har varit i direkt kontakt med alla ytor där det mördats utom bryggan när halo9000 dog och då stod han ensam.
Han verkar kunna välja mellan att gå och mörda, mörda och gå eller mörda på avstånd om han står ensam. Jag har liknande förmåga med två separata förflyttningar under vissa förutsättningar.

Jag hade bdg som rejält röd redan i r3 (”j’accuse, @bdg” osv) därför att jagvtyckte att han och hellzon drev flera tydliga agendor. Jag tror fortfarande att han var ulv och det är klart mycket rimligare att tro att just den terroristfaktion som bdg själv var paranoid mot tog honom av daga snarare än att ulvarna skulle ha ytterligare ett nattmord utöver som de inte använt tidigare. Ergo: Terrorsidd @Sidd

Detta inlägg innebär förstås att hellzon får vetskap om att åtminstone nåt av hans (eventuellt två olika på eventuellt olika initiativ) nattmord triggar före mitt. Bra info för byn kanske (s.o.s!!)?



@Basenanji: ”Impetigo är uppenbarligen DTF. Faktiskt mycket juste och gentlemannamässigt att strunta i sin individuella vinst och hellre ge allt för laget.

Om det inte handlar om något annat. Eller, så här, jag tror att Impetigo är D3F men jag tror att han har hittat på resten i sin post.
Det är magstarkt att han ville döda Lukas och Halo9000 när det fanns, saftigare byten på menyn? @Impetigo, hur resonerade du där?”

Jag mördar där jag står, det tror jag framkommit redan och hyfsat rödande att du kräver att jag ska bekräfta det, @Basenanji. Bara mer info till ulvarna om mitt nattmord.

(Möjligtvis har jag också resurspoäng så att jag kan mörda vilken ulv jag vill på hela skeppet with no questions asked. Kanske triggas den förmågan spontant och passivt om jag utsätts för nattmord🤓 eller om vinden blåser eller gräset växer eller vattnet stiger (I’m Batman!))
Jag struntar inte alls i min individuella vinst, jag säger ju allt detta för att slippa bli utröstad så jag ska vinna. Jag har den fetaste förmågan för att göra slut på vargar, det är ju bara att skicka alla till mig en efter en så kan jag gröna eller mörda dem, OM byn låter mig vara med och leka. Jag outade 3f för att jag vill lägga fram hela saningen, inget av det jag skriver nu eller tidigare kan motbevisas eftersom allt är helt sant. Spelar ingen roll vilka siare som sett vad eller konstiga roller som sitter på förhandsinfo, min skit är vattentät!
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Jag läser din post nu och ska försöka analysera den noggrant. Jag ska läsa den välvilligt och försöka att både analysera texten ge några råd längs med vägen. Hoppas att varulvsspelsfarfar kan bidra med något

Impetigo said:
Jag har ”smulat” att jag är ensam och att jag absolut inte vill åka ut upprepade gånger under hela spelet. Med. All. Önskvärd. Tydlighet.
Du menar att du inte vill åka ut för att det är dåligt för byn om du åker ut? Ok, mitt förslag är i så fall att först smula om hur det kan finnas sådana roller, för att därefter smula att just du har en sådan roll. Ser du? Det behövs helt enkelt en tvåstegsraket i ditt fall. Att du har talat om hur värdefull du är för byn räcker inte och kan inte analyseras som bybospel. Tvärtom är det ulvar som vill försäkra sig om att inte bli utröstade?!

A propos det: för er som är nya till varulvsspel vill jag tjata lite. Vi vinner som lag. Vi ska inte slänga bort våra liv för det, men kom ihåg att om vi tex röstar ut en bybo så har vi åtminstone fått information om att den personen var en bybo. Och i sådana här fantastiska spel som @Vimes har konstruerat (Tack!) så är det förrädiskt lockande att jaga en förmåga som är kul att använda, men som på det hela taget knappast gynnar byn.

Nu är det ju svårare att använda utröstningarna i det här partiet där vi inte får veta fraktionstillhörighet. Men ändå. Laget före jaget. Kom ihåg det.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
för er som är nya till varulvsspel vill jag tjata lite. Vi vinner som lag. Vi ska inte slänga bort våra liv för det, men kom ihåg att om vi tex röstar ut en bybo så har vi åtminstone fått information om att den personen var en bybo.
Tack för tydligt tips om smulningar.

Jag förstår principen ovan men du måste förstå att pudelns kärna för mig är att jag bara vinner OM jag också lever själv. Kombinerat med en asbra förmåga som sätter mig i heta stolen för utröstning blir det knivigt. Så den generella principen går inte att tillämpa på lina specifika förutsättningar

Jag skulle för övrigt gärna se rösterna läggas nu snarast så att vi kan anlaysera vem som röstar var och eventuellt försöker rädda vem. Om ni behöver tid att analysera alla mina inlägg så lägg rösten på mig så länge då, bara vi får se hur rösterna faller. Det går ju alltid att flytta dem, men det måste väl alltid gynna byn att tvinga alla att ta ställning?
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Impetiog said:
Jag är siare och kan sia roller. Jag har förkunskap i roll-pm om en generisk (kan alltså finnas en eller flera av den rollen, antyds plural i roll-pm) och en specifik roll som också är goda, vet inte vad det betyder men gissar att de också vinner med byn?
Okej, vilken smaskig roll du har fått. Ganska OP? Nä, mina kära bybovänner, här tror jag nog att vi börjar ana konturerna av en komplicerad ulvlögn. Men den är ganska informationstät ändå. Enligt citatet ovan så ska alltså Impetigo kunna sia roller, ungefär som Lukas kan, men med den stora fördelen att det är en fraktionssiare vi pratar om här (jag kan sia de goda).

Men så lägger Impetigo till något:

Impetigo said:
vet inte vad det betyder men gissar att de också vinner med byn
HÄR gör du bort dig Impetigo! Till att börja med så är resonemanget vagt. Vilka är ”de”? Jag tror att Impetigo försöker få oss att tvivla på att andra som har goda roller verkligen är bybor. Eller så försöker Impetigo ta tillbaka sitt claim om att han är en mäktig fraktionssiare och försäkra sig om en betydligt svagare roll. Hur ska du ha det?

Det här går bara inte ihop.

Mitt tips till ulvar som ska hitta på roll-PM är att avstå. Det är alltid svårare än man kan tro. Om spelets design är sådan att någon kan sia en roll utifrån hur roll-PM:et är skrivet så är det 1) rätt trist design och 2) läge att hålla på sin info (skyll på vad som helst, men att antyda att man inte vill ge ulvarna kunskap om hur roll-PM:et ser ut brukar vara bra).

Sedan, vi går vidare:

Impetigo said:
Jag kan nattmörda varulvar, I shit you not. Nackdelen är att jag inte kan göra det i smyg, så ni förstår dilemmat med att jag förlorar om jag blir utröstad eller nattmördad...
Jag har inte kunnat nattmörda halo9000 eller Lukas så de verkar inte vara varulvar, alternativt har de flyttat sig innan mitt nattmord aktiverats.
Coolt! Jag gillar sådana här roller och de får gärna återvända @Vimes ! Men det här är gryyymt OP. Du kan alltså både nattmörda ulvar, och om de inte dör få reda på deras fraktion och till råga på allt så har du dessutom fått förhandsinfo om våra roller?

Finns det något du inte kan? ^^

Sedan undrar jag vad du menar med att det är en nackdel att du inte kan göra det i smyg? För vem är det egentligen en nackdel? Knappast för byn om det resulterar i att du mördar ulvar? Tror att du blandar ihop korten här, så det där är ännu ett ulvigt tecken.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Sedan vill jag skicka iväg massa cyberkärlek i din riktning @Impetigo för du har spelat frejdigt, friskt och vågat! Det är mycket uppskattat inte bara av mig utan av alla oss som är hooked på varulvsspel!

Du är helt enkelt jäkligt rolig! <3

Fortsätt med det! :D
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,565
Location
Oktoberlandet
Tack för tydligt tips om smulningar.

Jag förstår principen ovan men du måste förstå att pudelns kärna för mig är att jag bara vinner OM jag också lever själv. Kombinerat med en asbra förmåga som sätter mig i heta stolen för utröstning blir det knivigt. Så den generella principen går inte att tillämpa på lina specifika förutsättningar

Jag skulle för övrigt gärna se rösterna läggas nu snarast så att vi kan anlaysera vem som röstar var och eventuellt försöker rädda vem. Om ni behöver tid att analysera alla mina inlägg så lägg rösten på mig så länge då, bara vi får se hur rösterna faller. Det går ju alltid att flytta dem, men det måste väl alltid gynna byn att tvinga alla att ta ställning?
Anar att det finns fler på Impetigos lag men vi börjar väl här då.
Vad jag förstår så är du inte på byns sida OK och eftersom jag är bybo och vi måste sortera bort alla former av scumissar på den här båten och vinna som lag så:

Röst: Impetigo
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
Ni förstår säkert var min röst kommer landa den här rundan, men jag vill highlighta något som är viktigt att tänka på i varulvsspel (utöver att det är ett ytterligare tecken på att Impetigo är vår (sista?) ulv):

Impetigo said:
Jag har siat Halo9000 och vet att han var andre styrman, jag har smulat detta vid ett par tillfällen (du är ett AS 😉@halo9000)

Jag har siat Lukas och vet att han är Passagerare, tredje klass. Jag har smulat detta rätt rejält (”när jag läser Lukas får jag bilden av en tjurig tredjeklassare... @Lukas ... jag vill förmedla precis hur jag uppfattar dig”)
Hörni, hur vet vi att någon är 100% grön?

1. Grön för att den säger det
2. Grön för att den har spelat grönt!
3. Grön för att den roll/förmåga/bladdablada/ säger det
4. Grön för att en siare har siat den grön
Inget. Det enda som helt säkert bekräftar fraktion är när SL bekräftar fraktionen!

Jag vet att det tar emot att acceptera det här, men det är viktigt att förstå. Det är en sorts varulvsspelens metalogik, som ibland är kontraintuitiv.

Ta tex Hellzons eller KrilleW:s utsagor om vilka som är gröna eller röda. Det är nog sant (jag litar just nu på Hellzon) att de som grönats är gröna, men kan vi veta säkert?
Nej. För det kan vara så (även om risken nog är liten, i det här spelet närmast försumbar) att Hellzon/KrilleW är ulvar som "siar" någon och då på köpet "grönar" dem.

Och det förrädiska är att det oftast brukar vara väldigt skönt att bli grönad så vi bybor brukar ofta instinktivt gröna den som grönat oss tillbaka!

Ser ni potentialen för en ulv här?

Övertydligt exempel:
En ulv claimar någon sorts siarroll, siar bybo som grön, och ulven får nu byns förtroende!

Därför ska vi alltid behålla vår skepsis när någon grönar någon annan! Fundera på om det kan finnas en särskild vilja att gröna någon.

Och nu tex så grönar du Lukas och Halo9000. Halo9000 är ju utröstad, vi vet inget, men han verkade grön.

Då återstår Lukas.

Så jag tror att du är ulv, på lag med Lukas som nu i desperation försöker rädda honom.

Har jag fel @Lukas? Vill du tillägga något?
 

michael

geschtonkenflapped
Joined
29 Aug 2008
Messages
270
Location
Stockholm
Jag kastade i @Hellzon från akterdäck. Alltså både jag och hellzon flyttade till akterdäck och sen kastade jag i honom därifrån.

Uppenbarligen har hellzon gått till akterdäck, mördat krillew och och därefter har jag kastat i honom.
Skrev du inte i din första post att du provat att kasta både Halo9000 och Lukas överbord (som ett fungerande vattenprov riktat mot ulvar istället för häxor) men misslyckats? Däremot har ditt siande fungerat? Hur har det fungerat baserat på var du startat och var du avslutat dina rundor? Kan du inte klargöra exakt vad du gjort, under vilken runda och på vilken plats och mot vem, så det här blir tydligt? Hellzons initiativ har han själv avslöjat.

Fler frågor:
  • Varför valde du Lukas och inte Xyas?
  • Kan du sia en och köra vattenprovet på en annan?

--

Jag var helt övertygad om att Impetigo är en fraktion som inte är "god" som försöker göra sig av med kaptenen, men nu har jag en svag tanke om det kan vara en del av ulvarnas vinstvillkor eller att de skulle försvagas om det inte sker? Jag lutar fortfarande mer åt 3F för att ha tre åtskiljda viljor/villkor vilket ger mer kaos och dramatik i spelet.

De två senaste rundorna har vi lagt till automatiskt (på grund av tomt på Bryggan), och om det är något Hellzon kan påverka, KrilleW verkar vi inte veta? "Eftersom ingen är på bryggan kommer båten automatiskt lägga till i nästa hamn: Marseille!" & "Nästa stopp Gibraltar! Båten lägger automatiskt till!"
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,588
@Sidd

Jättteviktigt!

Vi får inte sluta jaga de andra skummisarna! Så sluta inte analysera andra bara för att du/vi känner oss säkra på Impetigo!
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
HÄR gör du bort dig Impetigo!

Det här går bara inte ihop.

Sedan undrar jag vad du menar med att det är en nackdel att du inte kan göra det i smyg? För vem är det egentligen en nackdel?
Nix, du läser lite slarvigt alternativt har jag varit otydlig:

- Jag siar roller, jag siade halo9000 (andre styrman), Lukas (passagerare, tredje klass), och Hellzon (kapten).

- jag har information om roller som är beskrivna som ”goda”. Eftersom jag själv är Agent (God DTF) utfår jag från att ”goda” innebär, som i mitt roll-pm att de vinner med byn.

- jag får inte veta faktion på de jag försöker nattmörda men jag kan BARA mörda varulvar. I fallet Hellzon blev det ganska tydligt att min förmåga triggade, vilket den alltså inte gjorde på halo9000 och Lukas.

Det är en nackdel för MIG att inte kunna nattmörda i smyg eftersom byn kommer tycka attt jag gör funky shit in the shadows och rösta ut mig: Och. Då. Kan. Jag. Inte. Vinna. Det är alltså aaaasdåligt
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Kan du inte klargöra exakt vad du gjort, under vilken runda och på vilken plats och mot vem, så det här blir tydligt? Hellzons initiativ har han själv avslöjat.

Fler frågor:
  • Varför valde du Lukas och inte Xyas?
  • Kan du sia en och köra vattenprovet på en annan?
- jag vill inte avslöja mina initiativ eftersom jag fortfarand tänker slåss mot ulvar i natt. Men:

r1: siat halo900 i utkiken (andre styrman) gått till bryggan, mördat halo9000 på bryggan (miss), gått till akterdäck.

R2: siat lukas på akterdäck (passagerare, tredje klass), mördat lukas på akterdäck (miss), gått till fördäck.

R3: siat hellzon på fördäck (kapten), gått till akterdäck, mördat hellzon på akterdäck (träff)

2.Utifrån dwt som smulats och antytts trodde jag att det skulle ge mer att sia och försöka mörda lukas (jag har ju information om gröna roller som jag än så länge håller för mig själv).

3.Ja
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
@Basenanji Nu börjar du referera till dig själv som ulvfarfar som vill göra ett bokslut med sensmoral och ”vad har vi lärt oss av den här omgången” baserat på att jag skulle vara den sista ulven.

men alltså: Det är ju helt osannolikt att jag skulle vara ulv hur man änvänder och vrider på det: Det går INTE alls ihop med hur jag spelat, föeklaringen till mitt märkliga spel är att jag är 3f, det går ihop.

kommer du till exempel ihåg att krillew la ett ulvbete på bryggan som jag klampade rätt förbi? Menar du att krillew skulle ha ljugit om det? Kom igen nu farfar!
 
Top