NEKROMANTI Världsrymdens vagabonder

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #15

Udd skriver dagbok

Kära dagbok

Vi behövde inte slåss mot några pirater! Fast det var nog en man som var en syster som trodde att vi var pirater istället. Det fanns nog egentligen aldrig några pirater, om jag förstått allt rätt. Vilket jag ju kanske inte har, men jag tror det. För vi kom i alla fall fram till den där ön där piraterna nog skulle vara och fast vi letade ganska noga i alla hus som fanns där så var det bara systrar där. De sa att systrarna på tempelön som vi kom ifrån hade börjat dyrka någon som inte var den riktiga Belori, som de egentligen borde ha gjort. Så de tyckte istället att vi skulle hjälpa till att stoppa dem från att få den felaktiga guden att få en kropp och sprida sig runt planeten, eller världen eller universum eller så (jag vet inte riktigt hur pass mäktig den där felaktiga guden är). Jag tyckte först att det verkade lite konstigt, det hade ju lika gärna kunnat vara de där systrarna som trodde fel och hade gått över till någon ond sida så att vi egentligen skulle liksom vara elaka och det är ju inte jättebra, jag vill ju som egentligen få vara på den goda sidan, så gott jag kan. Jag menar, systrarna sa ju också att den där felguden fick de andra att sluta göra sina sysslor och ja, ibland är det ju bra att faktiskt prova något nytt också, så, ja, äh jag vet inte. Men de andra trodde på de här systrarna och jag tänker att de vet nog bättre än vad jag gör i det där fallet. Jag hjälpte i alla fall en av dem att bli lite friskare, och det måste ju vara en bra sak åtminstone.

Fast sen, när vi åkte tillbaka till klosterön så var jag med och ljög lite mer än vad jag kanske skulle ha gjort för vi sa att vi hade dödat piraterna och det var ju inte riktigt sant, liksom. Jag har ju ljugit förr, men det är som med det där andra, att man borde sluta… Sen stal vi också! Eller, vi tog en bok ur ett bibliotek som kanske kan hjälpa till att stoppa den där felguden. Så då är det bra att vi tog den? Eller var det som ändå dåligt? Jag tror att en del av de andra böckerna hade kunnat vara värda en hel del också och då kanske jag hade kunnat betala av fler av mina skulder om jag tog någon av dem. Fast man ska ju som inte stjäla heller, även om det är enkelt. Egentligen. Jag tror att jag har en lång väg kvar att gå innan det som blir bra i huvudet på mig. Eller rätt eller så. Eller hur rätt måste man vara innan man är tillräckligt lite dålig? Jag ska nog som fundera på den. Vi gav i alla fall boken till de andra systrarna, så vi äger som inget som vi inte ska ha nu. Det är bra.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #16 och #17

Tzaahi skriver till mäster Yngtze

Var hälsad, mäster Yngtze. Må livet bestå. Din forna adept Tzaahi, av Kssenyas klan, söker ett möte med er. Jag är smärtsamt medveten om varför jag bannlystes, och att jag ansågs ovärdig. Men med Karomyas försorg har jag fått ynnesten att vid ett flertal tillfällen visa mig värdig. Detta innebär att jag nu kräver att kallas, utöver mitt klansnamn, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler samt dråpare av demonen Gaugins kropp.

Berättelserna om de första två bedrifterna borde sedan länge ha nått er, mästare, men den senaste, och mest ärofull bedriften är blott några dagar gammal. Jag och mina följeslagare hade efter nogsamt undersökande funnit ut den mörka hemlighet som dolde sig bland Beloris systrar på en klosterö utanför staden Juba Centrix. En demon vid namn Gaugin hade korrumperat systerskapet och förmått dem att införskaffa en speciell andriodkropp som kunde härbärga dess ande. Vi fann en dold kammare under kapellet där demonen just frammanats, och jag anföll den givetvis genast. Den visade sig tåligare än något jag tidigare mött, och den slog ut flera av mina medhjälpare. Men det är som de visa säger, Fungerar det inte med våld så fungerar det med ännu mer våld.

Striden blev lång och smärtsam men till slut rammade jag demonen, som Udd släpat upp på stranden after att den ärolöst försökt fly, med en motorbåt. Jag dekapiterade sedan den medvetslösa andrioden, och dess skalle är nu ett rökelsekar jag använder för mina meditationer, medan dess ögon numera har en plats i mitt halsband. Dess ande verkar inte finnas kvar i området, och den har förlorat sitt grepp över systerskapet. I sin tacksamhet lärde systrarna vissa av mina medhjälpare andliga förmågor, medan jag själv tränade upp min fysiska makt.

Jag ska kanske nämna att mina medhjälpare också varit till viss hjälp, och att jag har tagit det på mig att så smått vägleda dem andligt. Noterbart är att Kubwa, en odu och därmed andligt efterbliven, har visat viss nyfikenhet kring andlighet, en nyfikenhet som jag med glädje stillar.

I korthet anser jag att jag visat mig värdig, och att min förvisning bör omprövas, begränsas eller tidsbestämmas, allt efter er vishet. Hälsningar, Tzaahi av Kssenyas klan, befriare av krabbfolkets själar, anstiftare till renandet av Skymningsstadens kannibaler, dråpare av demonen Gaugins kropp.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #18

Udd skriver hem

Kära bryster

Jag har inte hört av dig än, men dina meddelanden kanske bara inte har hunnit fram? Jag är ju och åker runt en hel del i och för sig, så det kan ju vara det, ja. Att de kommer fram just när jag har åkt igen. Och har du inte hunnit skriva så förstår jag det också, såklart. Men det vore jättetrevligt att få något från dig. Så jag knyter tentaklerna för det.

I alla fall så är vi på Jujuba, jag minns inte om jag sagt det redan? Du skulle verkligen gilla att vara här, det är jättemycket fint vatten! Och speciella koraller som inte alls ser ut eller känns som de hemma. Vi har fått några, så jag kanske tar med en hem till dig och Noddi, jag tror hen skulle gilla det. Åh, åh, jag träffade också en annan terreq för några dagar sedan! Jag försökte prata med hen och det var jättetrevligt tyckte jag.

I alla fall försöker jag också bli bättre på att laga folk. Jag träffade några systrar som gjorde det på något sätt som verkade jätteenkelt men när jag försöker är det jättesvårt. Jag förstår inte hur de gjorde. Jag har några böcker, men det är så långa instruktioner. Men jag ska bli bra på det, jag vill så gärna bli bra på något så där på riktigt. Jag hade till exempel varit jättedålig på att städa Kometen tidigare, det var dammigt nästan överallt. Jag är så rädd att jag inte ska få jobba kvar längre om jag inte börjar göra det bättre. Men det är svårt att hinna när vi är utanför Kometen så mycket också.

Jag försökte också jobba med att städa på ett annat ställe häromdagen, men då hann Orval bli kidnappad. Vi hittade honom sen inne i Kometen där kidnapparna hade lagt honom. Det var kanske inte ett jättebra gömställe, men de hade nog tänkt stjäla vårt skepp också, för de hade vakter utanför när vi kom dit. Fast dem vann vi över. De sa att de ville ha några filer som Preztek tydligen hade stulit. Men allt det där gjorde ju att Kometen hade blivit smutsig igen också så jag får städa lite mer nu ett tag.

Nu måste jag sluta, för vi ska tydligen leverera något nytt någon annanstans. Eller kanske fråga ut de som hade tagit Orval lite mer. Jag vet inte. Men de andra drar i mig nu.

Klom, Udd
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #19

Logg 3-606: Sträv Tass

Efter frukost i pentryt på vårt skepp Kometen som fortfarande stod parkerat på planeten Jujuba tog ännu en dag sin början. Jag... (harkel, spott) Sträv Tass, Alik, Kubwa och Udd begav oss till Kender Tell för att fortsätta vårt rengöringsuppdrag. Orval gjorde kaptenssaker. Tzhaai besökte den där Trym Lexor som satt inlåst hos hamnvakterna.

Efter en ointerssant dag samlades vi till middag. Eller jag tog middag. Dom andra tog nåt annat. Tzhaai väste något om att Trym Lexor inte ville prata och att han inte förstod sig på musik. Mitt i maten ringde Lenk, den stiliga terreqen, och berättade att han skulle komma med lasten imorron. Slutkörd som jag var efter dagens jobb gjorde jag sedan en tidig kväll.

Nästa morgon, efter en återställare för min del och frukost för samtliga begav vi oss åter till vårt rengöringsuppdrag hos Kender Tell, förutom Kubwa som skulle fixa med skeppet och Tzhaai som gjorde intima ljud inne på sitt rökelsefyllda rum.

Efter ännu en hemsk arbetsdag fick vi betalt för allt besvär och återvände till Kometen. Vid skeppet möttes vi av Lenk, Kubwa och Tzhaai som just lastat Kometen. Lenk gav oss uppgifterna om vår kontakt Urma Frieder samt en kod som vi behövde för att få landa på Qadir.

Beslutet togs att vi skulle åka nästa morgon så det blev en ledig kväll för alla som förstod innebörden av det uttrycket. Sedan jag satt Alik i arbete jag roade mig med att läsa lite skrifter samt ta en stänkare och ett rött bär eller två.

Nästa dag lämnade vi planeten Jujuba och Juba Centrix, och med tanke på det dåliga vädret som dykt upp under natten så var det i rättan tid. Sedan jag styrt oss ut ur atmosfären tog Alik ut kursen mot Qadir och två händelselösa dygn senare anlände vi dit. Det enda intressanta jag minns av resa är när jag använde chockbatongen på mig själv för att testa dess effekt. Eller minns är väl fel ord, men Alik berättade det ganska utförligt efteråt.

Planeten Qadir: för den som gillar lera, skog, nederbörd och ett stort fångläger. Så antar jag att det står i turistbroschyrena. När vi närmade oss Qadir blev vi anropade och Orval skickade över alla uppgifter innan vi fick tillåtelse att landa. Landningskoordinaterna tog oss till en lite stad i en av dom stora skogarna och ja, det var dåligt väder när jag landade.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #20

Tzaahis personliga anteckningar

Undrar varför inte mäster Yngtze besvarat min begäran än? Jag borde ha bevisat mig inför honom nu. Men det tjänar inte mycket till att fundera över det, utan bäst är nog att tänka på här och nu. Den här lerbollen till planet, Qadir, ser knappast ut att ha någon ära att erbjuda, men man vet aldrig vad Karomya kan lägga i ens väg. Den här lilla utflykten till en övergivning forskningsbas vi snart ska företa oss verkar ju inte så upphetsande. Forskning, pha! Men nu efter att vi levererat de där skalen de behövde för gruvdriften och ändå är här så antar jag att det är vettigt ur ett ekonomiskt perspektiv att tjäna pengar innan vi reser. Och har vi tur finns det någon väktare på basen som vi kan mäta våra krafter med!

Hoppas bara den där alkoholiserade pälsbollen Strävtass inte är i för dålig form efter hans barbesök igår, ifall vi skulle vara tvungna att snabbt flyga härifrån. Med tanke på att han inte tålde den arom som finns på den här planeten borde han ta det lite lugnare med rusdryckerna. Inte heller Kubwa tålde doften. Hur vann dom egentligen kriget? Nä, bland mina skeppskamrater är nog Udd den man kan lita på mest. Föredömligt stark och pålitlig. Hans/hennes (hermafroditism verkar inget kul) initiativ att bjuda oss på middag igår var gott, bokstavligt talat. Det påminner mig, de där odågorna ur Greshkaklanen vi mötte på restaurangen måste jag hålla utkik efter. Jag påminde dem naturligtvis om min klans dominans över deras, vilket de förstås kan ta som en utmaning, även om de sa sig vara här för att jaga.

Nå, efter vår lilla utflykt antar jag att vi lämnar platsen omgående, det finns inte mycket att göra här.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Observera: Du som tänker besöka Grottröj i november och är intresserad av att spela Världsrymdens vagabonder då kan undvika att läsa vidare eftersom jag sannolikt tar med samma äventyrsplats dit.

Spelpass #21

Aliks logg

Intern status...

Elektrisk energinivå: 14
Chassit: 89 %
Aktiva kretsar: 91 %

...

Plats: Fängelseplanet, Forskningsstation X: 7194038, Y:783038, Z:9
Uppdrag: Bärga teknologiska föremål
Risk: Okänd

...

Händelseförlopp, konverterat till imperfekt:

Med terrängfordon anlände vi till forskningsstationen som var belägen på en udde vid kusten. Vi parkerade uppskattningsvis 200 m från stängslet som omgav faciliteten och kamouflerade terrängfordonet med växtlighet från skogen precis bredvid. Jag tände mina interna raketmotorer och gjorde en överflygning av området. Stationen verkade hårt angripen av det syrarika klimatet samt tidens tand. Taket hade delvis rasat in på ett av de fyra på linje byggda annexen. En stor cistern utan tak stod i anslutning, samt en slags mast. Kring masten flög och skränade det upprörda stora fåglar.

Efter en kort statusrapport tog vi oss igenom ett befintligt hål i stängslet. Därpå klättrade samtliga upp på taket och ned genom dess hål, förutom Sträv Tass som klämde sig igenom en springa i det som verkade vara huvudentrén. Inne i byggnaden fann vi tömda förråd och skräp. Udd och Kubwa började städa i en raserad trapp. Vi lokaliserade sedan en fungerande dataterminal i det som verkade vara en sjukvårdssal. Terminalens databandsläsare verkade vara ur funktion, ett problem som jag själv inte fann att lösa. Kubwa tillkallades och lyckades justera in läsaren. Databandet innehöll loggböcker skrivna av två som tidigare varit verksamma här.

Citat:

Chefsbilog Majaks logg, 1107-224-1715: Anläggningen är nu äntligen i full drift och vi har inlett den första fasen av experiment i kupolen. Jag ser väldigt mycket fram emot hur detta ska utvecklas.

Assisterande biolog Tebells logg, 1107-248-1023: De mikroorganismer vi funnit i havet uppvisar en enastående anpassningsförmåga men jag är rädd att Majak överskattar deras kognitiva kapacitet. De rörelsemönster vi uppmärksammat är sannolikt inget mer än biokemiska reaktioner.

Chefsbilog Majaks logg, 1107-271-2148: Jag finner Tebells brist på tilltro störande. Dessa mikroorganismer är långt mer utvecklade än hon inser, och vi har mycket att lära av dem. Loboni och Zeredrynn känner också Gemenskapen. Om jag bara kunde bli kvitt huvudvärken skulle jag…

Assisterande biolog Tebells logg, 1107-299-1655: Majak blir allt mer irrationell. Han tycks tillbringa nästan all sin tid i kupolen. Detsamma gäller Loboni och Zeredrynn. De verkar också försöka hemlighålla saker. I morse hörde jag dem prata om gammastrålning och cellulära förändringar men de avbröt sig tvärt när de upptäckte att jag var inom hörhåll.

Chefsbilog Majaks logg, 1107-303-1800: Det känns som att mitt huvud är på väg att sprängas men nu är vi i alla fall äntligen redo. Loboni har kalibrerat gammaemittern och Zeredrynn har förberett proteintillsatsen. Så snart Tebell och de andra som står utanför Gemenskapen har gått och lagst sig sätter vi planen i verket.

Assisterande biolog Tebells logg, 1107-304-0132: Vaknade av larmet. Svårt att tänka klart. Jag hörde någon ropa att Kitimko är död. Lamporna flämtar som om reaktorn håller på att ge upp. Måste ta mig till ledningscentralen och…

Slutcitat.

Efter läsningen av dataterminalens loggböcker letade vi oss vidare. Vi hittade spår av plundrare och i trappen till källarvåningen briserade en brandbomb. Kubwa, Tzaahi och Brunte II tog smällen. Under omständigheterna klarade sig alla väldigt bra. Orval påstod att det var en kunnig person som tillverkat och gömt fällan.

Minröjning pågick tills det verkade säkert. Vi fann en aktiv generator i dugligt skick, värd att bärga efter att området genomsökts och säkerställts. Orval fann även en packlår med konserver i ett närliggande förråd. Därefter lämnade vi byggnaden och granskade närmare området utanför. Ett hål i marken ledde till ett rum med en reaktor. Vi tog oss ner i hålet och upptäckte en barrikaderad dörr samt ett humanoidskelett med strålpistol. Reaktorn utsöndrade värme och de biologiska medlemmarna i gruppen kände obehag.

Tzaahi bröt upp den barrikaderade dörren. Fotspår syntes i korridoren utanför. Vi fann en demonterad ventilationsanläggning samt en svårt strålskadad och medvetslös person som vi försökte hjälpa. När den skadade personen fått första hjälpen stängde vi av ett larm kopplat till en dörr. Bakom dörren fann vi en upplyst nedåtsluttande korridor. Den ledde till en glaskorridor som visade att vi befann oss på havsbotten. Efter en kort promenad nådde vi den i loggböckerna nämnda kupolen. Väl i kupolen mötte vi en grupp humanoider ledda av en kapten Ira. Vi misstänkte att de var infekterade av ett virus då de betedde sig högst ologiskt, pratade om Gemenskapen och ville sprida den till alla. Strid initierades.

...
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Observera: Du som tänker besöka Grottröj i november och är intresserad av att spela Världsrymdens vagabonder då kan undvika att läsa vidare eftersom jag sannolikt tar med samma äventyrsplats dit.

Spelpass #22

Ur Tzaahis meditationsbok

Kan en ny väg till att sprida upplysning ha visat sig? Sökandet efter användbar teknik i den övergivna forskningsbasen ledde oss till sist till en kupol under vattnet där vi mötte en kapten Ira och hennes kumpaner. De hade likt basens ursprungliga forskare tagits över av "gemenskapen", vilken verkar vara mikroorganismer från havet som har någon sorts kollektivt medvetande. Ira förklarade att ”gemenskapen” gjort dem lyckliga, och att de nu ville hjälpa ”gemenskapen” att spridas. Det kunde vi naturligtvis inte acceptera, till slut skulle ju alla på planeten vara en del av denna "gemenskap". Följaktligen ledde våra motsättningar till strid.

Och det blev en ärofull strid! Jag bröt mig förbi Ira och kastade en av hennes hejdukar rakt in i någon glascylinder fyllt med gulaktigt vatten, vilket sprack. En annan lakej bestrålade vattnet med en gammaemitter, varvid en tentakelbeväpnad slemvarelse skapades! Den anföll oss tillsammans med de andra, men med mina vassa klor (och viss hjälp från de andra) besegrades alla fiender. Själv sänkte jag Ira med en välriktad tackling bakifrån. Olyckligtvis tog ”gemenskapen” tillfälligt över mitt sinne med en ytterst tursam mental attack, vilket ledde till att jag klöste Udd rätt allvarligt, men det som inte dödar härdar. Alik tog också allvarlig skada, vilket visar att Ira och de andra var värdiga motståndare.

Vi tog emittern och en del annat användbart tekniskt tjafs till Frix, som tipsat oss om basen. De ekonomiska resurser vi får för detta är sekundärt till den möjlighet som öppnat sig... ”Gemenskapens” möjligheter att forma ett sinne borde kunna användas till fördel för universums goda krafter. Jag har själv känt av dessa krafter i mitt sinne, och de var... intressanta. Naturligtvis ska inte dess primitiva, oupplysta form få spridning, men kanske kan de mest upplysta av Karomyas överstepräster tämja dem. I så fall har vi ett fantastiskt medium där vi av den rätta tron kan umgås och utbyta andliga erfarenheter på en högre plan. Nivån av upplysning kommer att nå mytologiska proportioner! Sen, i ett andra steg, har vi ett kraftfullt verktyg att sprida den rätta tron, Karomyas lära och spach kamlah, det balanserade livet, till de otrogna. Detta är något jag måste meditera över, och kontakta kyrkan för deras vägledning i frågan.

För tillfället har vi en annan möjlighet till ära. Några fångar har flytt, bland annat en chekotzk före detta general, Radoz de Mraga. De fritogs antagligen av chekotzerna från Gresskaklanen som vi mötte tidigare. Tills dess de tillfångatagits igen är magnetminor runt planeten aktiverade, så vi kan inte lämna den. Det är ett ypperligt tillfälle att återigen visa varför Gresska är oss Kssenja underlägsna. Men jag ska försöka att under jakten i hemlighet ta ett prov av havsvattnet. Ett väldigt litet prov utgör ingen fara för mitt kraftfulla sinne.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #23

Logg 75-56-6: Sträv Tass

Vi är fortfarande på planeten Qadir och angående mitt tidigare uttalande om turistbroschyrerna som ni kanske minns så står det även i väldigt, väldigt liten text längst ner på broschyrerna: Varning! Hela planeten luktar piss! Vid rymning får igen lämna pissplaneten!

Vaknade i min hytt på Kometen, kände smaken av luften (nosen hade hamnat i koma en kort stund efter att vi landat). Jag kollade kommandobryggan och såg att två meddelanden hade kommit under tiden jag sov. Det första var till Tzaahi från hennes lärare Yngze som skrev en jäkla lång harang om det ena och det andra. Som att Tzaahis brorsa Toung hade börjat klosterstudier och att Toung älskar Tzaahi lika mycket som han gjorde tidigare. Tzaahi verkar inte heller ha berättat för Yngze om Prezteks öde. Jag hoppas hon tänker på det under den kommande badmånaden.

Jag lade Tzaahis meddelande i skräpkorgen tillsvidare och tog med mig det andra meddelandet till pentryt och dom andra. Det meddelandet var till kapten Orval från en vakt på planeten Jujuba. Vakten skrev att en av Trym Lexors hyrda hjälpare hade börjat prata om ett brottssyndikat vid namn Harokiska Nätverket. HN (som inte säljer kläder) ska tydligen hålla till i Remmelkorridoren och Melina Goros är hetingen som ska leda oss till dem.

Jag frågade Orval om han skulle följa med oss. Han sa att han var på toaletten och att vi skulle ses där.

Vi gick och frågade Urma om var Radoz och de andra fångarna rymt. Urma skickade oss vidare till en odu vid namn Bezzim som pekade ut dagbrott 42 som platsen för rymningen. Jag flög oss dit med Kometen och vi pratade med några vakter om vad som hade skett. Tydligen angrep en chekotz dagbrottet med bland annat sprängämnen. Radoz, en annan chekotz och två humanoider hade lyckats fly tillsammans med angriparen.

Vi spårar rymlingarna en bit in i djungeln, där chekotzerna och humanoiderna tagit var sin väg. Jag påpekade för mina kamrater att fångarna hade ett dygns försprång och att vi inte skulle komma ikapp på detta sätt men med Tzaahi i spetsen så fortsatte dom andra sin vandring genom djungelsnåren. Jag gick istället tillbaka till Kometen.

Orval ville fortfarande inte lämna sitt rum och Tzaahis meddelande råkar bli raderat. Jag anropade Alik då och då för att höra om dom hittat chekotzerna. Alik meddelade två mackor och tre drinkar senare att terrängen började tunnas ut och att flygunderstöd skulle uppskattas.

Orval...

Jag flög ett spaningssvep med Kometen innan jag landade och upptäckte något som inte var naturligt bakom några stora stenar. Vi undersökte platsen som visade sig vara ett nästan övergivet tältläger. Vi fångade in en vithårig liten humanoid tös med rödspräcklig hud. Hon hette Izzy och letade efter sin bror Ergin som var biolog. Det var hans läger vi hittat, men det hade även haft besök av tre chekotzer som Izzy gömt sig för. Hon hade dessutom sett ljus bland bergen i norr under natten.

Alla spår pekade mot bergen så vi bjöd in Izzy i Kometen och flög norrut.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #24

Udds tankar

Va? Men var är jag nu? Det är så blått och blött. Alltså det är ju skönt, men också konstigt. Och varför ser jag inte någon av de andra? Har de lämnat mig? Tänk om det var för att jag inte hann ordna mer skurmedel och att de tyckte att jag var en dålig städare och att jag inte gjorde alla saker jag sa att jag skulle göra eller för att de fått höra något om mina tidigare problem och tycker att det är dåligt att jag är med för att det när som helst skulle kunna komma någon och leta efter mig eller så kanske de bara inte tycker om mig. Tänk om de inte tycker om mig. Men alltså så jobbigt det skulle vara. Fast det kanske är lika bra. Alltså om de åkte utan mig. Då kan de hitta en städare som både kan slåss bra och köpa in skurmedel i tid.

Fast alltså, jag borde ju se något annat än det här blå. Och borde det inte vara gult, det här vattnet? Och lukta illa? Det här luktar ju som hemma. Åh, tänk om jag är hemma. Fast jag kan inte vara hemma, för jag minns inte hur jag skulle ha kommit dit och jag skulle ha blivit så glad av att se det bara på håll att det skulle jag inte glömma.

Alltså nu måste jag tänka efter här. Vi åkte mot de där bergen och det var något störande långt ovanför Kometen men jag minns inte vad det var för den där tjejen var jättejobbig och ställde jättemånga jobbiga frågor och jag blev lite rädd och gick iväg. Och så landade vi och så gick vi ju alla (ja, utom Kubwa, Orval och den där tjejen) ut och sen så hittade vi en grotta. Det var en konstig varelse som vaktade den, den var magisk på något sätt och borde redan ha varit död men vi dödade den så den dog igen. Och efter det gick vi in i grottan och där kom ju Radoz och någon magitjej och några andra chakotzer och så slogs vi och sen minns jag inte mer. Vann vi kanske? Tänk om vi vann och så firade vi på något sätt som jag gjorde när jag firade förr och att det är därför jag inte minns var jag är nu? Det hade ju varit jättedumt. Jag får verkligen inte göra så igen om det är så. Jag borde ha lärt mig min läxa nu faktiskt.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #25

Utdrag från bärgarrobot nummer 004713, stjärndatum 3-611

...

Intern status...

Elektrisk energinivå: 14
Chassit: 48 %
Aktiva kretsar: 55 %

...

Plats: Fängelseplaneten, Bergskedja 3A2C, X: 7154038, Y:781038, Z:213
Uppdrag: Tillfångata förrymd krigsförbrytare
Risk: Hög

...

Händelseförlopp, konverterat till imperfekt:

Jag blev aktiverad på Kometen av Kubwa och noterade att Udd låg avsvimmad bredvid. Vissa andra i besättningen lagade sina rustningar. Innan mina interna program var helt igång igen startade Strävtass skeppet och vi tog upp jakten på de förrymda brottslingarna. När fiendeskeppet, ett mellantungt chekotzkt skepp, ganska snart blev funnet startade en vild kamp där strålkanoner brände genom luften.

Till min förvåning hade vi vid drabbningen i grottan lyckats ta en av brottslingarna till fånga, nämligen magikern. Denne berättade att krigsförbrytarnas skepp var utrustat med moduler som störde andras sensorer, samt en slags magnetfältsutrustning för att undvika planetens minfältsförsvar.

Trots att Kometens sensorer var obrukbara lyckades Strävtass manövrera sig nära fiendeskeppet i en sådan vinkel att deras strålkanoner inte kunde riktas mot oss. Vi steg till allt högre höjder och slutligen nådde vi fängelseplanetens termosfär med minbarriären. Plötsligt sprängdes det jagade skeppet och sågs störta ned mot marken. Det var även nog så nära att vi själva skulle ha gått samma öde till mötes, men allt gick väl. Vi meddelade detta till fånganläggningens flygledartorn tillsammans med koordinaterna för nedslagningsplatsen. Sedan återvände vi till anläggningen där vi blev ledda till kommendant Hedingen.

Hedingen ville först tolka det hela som att vi dödat rymlingarna, men vi lyckades förklara att de själva i flykten valt att flyga in i minbarriären, samt att vi lyckats finna dem och återlämna åtminstone en av dem. En belöning istället för ett straff vore på sin plats, vilket myndigheten gick med på. Belöningen blev reservdelar i form av skrovplåtar till Kometen samt en diskett med informaton om det Harokiska nätverket.

...

Fortsättning följer.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Rymdhamster;n339978 said:
Hur är det nu, går Världsrymdens vagabonder att läsa någonstans?
Det existerar i nuläget endast som ett worddokument på min dator. Om du har överseende med att det är ett pågående projekt och inte en färdig produkt kan jag dock ordna så att du får ta en titt.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #26

Ljudfil återfunnen på Kometens skeppsdator

++[Live Logg 6-4-3]++

Ja, Sträv Tass här med logg 6-4-3. Vi har lämnat planeten Qadir, också känd som planeten Piss... Vad säger du Alik? Jag gör en livelogg för att spara min värdefulla tid ser du väl? Stjärndatum? Vad snackar du om? Jag hittade inte alls just på vad loggen skulle ha för nummer. Det är ett avancerat kodsystem som du bara inte förstår.

Eeh, ja! Sista dagen på Qadir så hände det inte så mycket. Jo, bruden som ser ut som att hennes mamma hade gjort det med en hummer titta förbi och sa hej då. Izzy hette hon ja. Och ja, Alik berättade om flera personer med kopplingar till Harokiska nätverket. Personerna fanns på olika platser i det där bältet. Va? Nä jag är rätt så säker på att bältet inte heter så. Ja, jag ska berätta att vi är på väg till robotplaneten som förresten inte alls är en robot stor som en planet utan en rymdstation vars invånare mestadels är robotar! Alik, vi pratade ju om det här...

Och Kometens lastutrymme är tomt, så vi är nu på väg till rymdstationen Metopolis för att fylla det. Slut på logg 6-4-3.

Alik! Du måste sluta hoppa upp och ner varje gång jag säger Me... rymdstationens namn. Du kommer göra märken i golvet! Och Alik, jag har sparat loggen nu men du får fan gå in och redigera bort allt du sagt. Jag kommer ju också att bli tvungen att gå in och redigera till vad jag sagt. Förstår du hur mycket extra tid det här kommer att ta? Vad då ”inspelningsknappen lyser”!? Jä...

++[Inspelning avslutad och sparad]++
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
Spelpass #27

Udd skriver hem

Kära bryster

Alltså jättetack för ditt brev! Jag började nästan tro att du kanske inte ville ha kontakt med mig längre så jag blev jätteglad. Det är klart, man ska ju inte dra för stora slutsatser av saker direkt och så, men jag har så svårt att inte göra det. Och det där du skrev om att gränserna hem stängts och den magiska olyckan gör mig orolig. Fast alltså bra att det är bra med er ändå. Och att du tycker att det är okej med allt fastän jag gjort så många dumma saker. Fast jag ska ändå försöka leva ännu bättre och så där ändå.

Fast häromdagen var det som svårt ändå. Vi är på Metopolis som jag trodde var en planet men som inte är det och det bor massor med robotar här. Strävtass gick iväg för att dricka och spela och jag följde med och du ska veta att jag försökte hindra honom från att spela och dricka och så men jag lyckades inte fast jag gjorde allt jag kunde komma på. Jag råkade till och med spela en gång själv också. Det känns jättejobbigt, bryster! Tänk om jag inte hade tagit mig från bordet. Alltså det hade kunnat bli hela historien på nytt igen och så hade jag svikit ännu fler och… Ja, det känns jobbigt i alla fall.

I alla fall så har vi fått ett nytt uppdrag i att frakta något och det är ju bra. Fast jag hade hoppats på att hitta något eget också för att kunna tjäna in lite mer själv för att kunna bli av med några skulder. Jag har så många, bryster, så många…

Den som dödade Preztek fick vi inte tag i däremot. Jag skulle hellre ha vanliga jobb än att leta upp mördaren, men jag måste ju göra som de andra säger, annars kanske jag inte får vara med längre. Det finns jättemånga städrobotar här och det hade ju varit lätt för dem att byta ut mig. Men jag har köpt ett jättestarkt rengöringsmedel och så sa jag att såna där städrobotar inte är något bra, så jag hoppas att de ändå vill ha kvar mig här.

Jag hoppas på att få träffa er snart igen och så får du gärna sjunga en sång vid Podors viloceremoni åt mig. Fast den har väl redan varit, såklart.

Klom,
Udd
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
534
luddwig;n284460 said:
[*]Kubwa - Odu (insektoid) med fallenhet för att bygga och reparera saker, samt en personlighet lånad från Veiron i ottan (Nile City). Bär teknikskråets gula hjälm och alldeles för många verktyg.
Haha en insektoid som låter som Veiron i ottan. Episkt!
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
dancodan;n341935 said:
Haha en insektoid som låter som Veiron i ottan. Episkt!
Den rollfiguren utvecklades faktiskt snabbt till en stressad tekniker med kommunistiska värderingar och en Tom Waits-raspig röst. Inte så mycket Veiron i ottan alltså, men en riktigt färgstark figur.
 

dancodan

Swordsman
Joined
14 Aug 2017
Messages
534
luddwig;n339981 said:
Det existerar i nuläget endast som ett worddokument på min dator. Om du har överseende med att det är ett pågående projekt och inte en färdig produkt kan jag dock ordna så att du får ta en titt.
Detta låter ju helt underbart. Jag får (kanske felaktigt) Liftarens guide till galaxen-vibbar.
Om det skulle gå så tar jag gärna ett ofärdig exemplar av dokumentet. <3
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
dancodan;n341991 said:
Detta låter ju helt underbart. Jag får (kanske felaktigt) Liftarens guide till galaxen-vibbar.
Om det skulle gå så tar jag gärna ett ofärdig exemplar av dokumentet. <3
Vissa av mina spelare har en tendens att göra ganska skruvade karaktärer så ibland kan det kännas som Liftarens guide även om målsättningen närmast är ett icke-episkt Star Wars. :p

Jag skulle vilja städa upp regeldokumentet lite först. Sedan kan du få en pdf under förutsättning att du a) inte sprider den vidare och b) tar dig tid att ge lite feedback. Hur låter det?
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,743
dancodan;n342000 said:
Låter som en plan
Då ska jag fixa lite så får du en pdf sen. Påminn mig gärna om det drar ut på tiden. Det händer att jag glömmer saker.
 
Top