[Utmaning] Chronopia: kamraterna i mitt kvarter

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Tant Ragnar presenterar:

Chronopia: kamraterna i mitt kvarter

Tävlingen går ut på att beskriva en grupp rollpersoner i Chronopia*). Det kan vara en omaka och osalig samling (en charibisk svartkonstnär, en kloakkrigare, en alvisk ädling och en libromag) eller ett väl sammansvetsat gäng (ett par dvärgiska agenter och deras mästersmed).

Välj bland de befintliga yrkena (där vi hittar allt från värdshusvärd till hyrsvärd), eller kom på något eget! Hämta gärna inspiration från tidigare utmaningar och trådar om Chronopia, så som bilder från mitt kvarter eller välkommen till mitt kvarter.

Välj själv hur du vill presentera gruppen - med en kort eller längre text, med eller utan bilder och fulla stats om du så önskar (men det behövs inte).

Regler
  • Bidragen skall beskriva en grupp (tre eller fler) rollspersoner
  • Bidragen lämnas in i den här tråden (direkt i ett inlägg, länkat till en text) eller som PM till mig om man föredrar att vara anonym
  • Varje deltagare får lämna in så många bidrag den önskar
  • Vi stänger tråden för bidrag söndagen den 18:e februari 2024, och kör därpå en omröstning följande vecka fram till söndagen den 25:e februari 2024.
  • Omröstning sker genom reaktioner - en reaktion = en röst ("tumme upp", "love", "haha", "wow", "sad" eller "angry")
  • Du får rösta på hur många bidrag du vill, men får bara en gång per bidrag.
  • Du behöver inte vara med i tävlingen för att få rösta.
  • Jag kommer att samla bidragen på ett och samma ställe; här (delad folder, på Google drive) efter 18:e februari 2024 - författaren anses vara införstådd och OK med detta.

*) Chronopia är en stor fantasystad med extra allt, stora axelskydd, opraktiska vapen och låga krav på rimlighet. I övrigt är det fri tolkning - plocka det du gillar från de utgivna böckerna, sno tankar från forumet eller kom på något helt eget!
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Gobonder Kogh af Durko
Ålder:45
Yrke: Lönnmördare
Mästare på smyga, gömma sig, dolk och giftkunskap
Expert på sociala färdigheter
Hyfsad på läkekonst
Gobonder eller Gobo som hon kallas för på gatan är en wogonsk lönnmörderska och ledare för ett litet, men mycket effektivt gäng av missdådare med hjärta. Att kalla dem hjältar vore att ta i.


Men i kvarteren kring Frukttorget, vid västra utfartsvägen hyser de fattiga och daglönare ett visst hopp om beskydd från Gobonders gäng. De tillåter varken korrupta stadsvakter eller våldsbenägna våldsverkare i sitt kvarter. Och värdshusen ”Äpplet och Klockaren”, ”Drakonitens Längtan” och ”Portväkterskan” betalar inga beskyddaravgifter(endast helt frivilliga donationer till gängets sociala verksamheter).Bilarion och Balthazar siamesiska tvillingar
Ljusalverna Biliarion och Balthazar sitter ihop sedan födelsen de delar underkropp men är två enskilda individer. Ratade av sin alviska familj och slängda på soptippen hittades de av Gobonder och adopterades av den wogonska lönnmöderskan. Numer ser de henne som sin mor som de inte vill göra besviken.


Ålder: 25


Yrke: Vildbrukare av magi(demonologer)

Zemahet
Ålder: 5
Yrke: Krigare

Zemahet är en demonisk identitet som tagit boning i en överviktig päronförsäljare. Det plufsiga yttre gömmer en ytterst livsfarlig mördaretinitet. Som inte kan skadas av icke magiska vapen. Zemahet lyder bara Balthazar

Kvistling Kogh af Durko

Yrke Tjuv och Mästerlig låssmed
Ålder 65
Kvistling är Gobonders pappa. En mycket bitter wogonsk man som hatar livet och alla Gudar. Kan på sin höjd visa lite livsglädje vid de tillfällen han får dyrka upp ett intrikat dvärglås. Men han lyder sin dotters alla order och befallningar men under väldigt mycket gnäll.


Myllo och Menja
Yrke Jägare
Ålder: 23isch

Dessa höglänska kvinnor har kommit till Chronopia för att reglera en hedersskuld när de skickat 133 stycken till dödsriket är de fria från skuld. Tills dess lyder de Gobonder
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Här har vi det!

Sebastian cornelius van träskmuule: En aristokratisk rese, Sebastian var en gång en central maktspelare vid hovet i Träskstaden. Hans inflytande kom dock att falna när det avslöjades att hans syster Aurelia hade en förbjuden romans med en hovknekt. Relationer mellan olika kast är strikt förbjudna bland aristokratin, vilket ledde till knektens avrättning. Aurelia sparades tillfälligt från samma öde till efter födseln av hennes barn, medan Sebastian förvisades till rollen som ambassadör vid Träskstadens delegation i Stubbstan. Här kanaliserade han sin ambition till att leda en omfattande smuggling av olagliga varor till och från Träskstaden, med hjälp av en grupp tunnelkrigare under ledning av orchen Grôch. I Stubbstan har Sebastian funnit en ny tillvaro och tillbringar gärna sina dagar på ett värdshus anpassat för hans smak, där han avnjuter dvärgarnas tobak och diskuterar juridik med sina nya dvärgvänner.

Sebastian är gammal och korpulent, även med härskarresarnas mått mätt. Han är bildad och talar flera språk flytande. Sebastian använder sina sociala talanger för att knyta band och närma sig sina mål, för att sedan med Kornelias och Grôchs bistånd aggressivt ta vad han önskar.

Grôch: En försupen ledare för ett hårdfört gäng tunnelkrigare. Grôch rekryterades av Sebastian för att utföra riskabla uppdrag i tunnlarna under stubbstaden. Han anläde till Chronopia för sju år sedan, som en av många flyktingar från de hängivnas korståg utanför stadens murar. Efter våldsamma år i rännstenen träffade han Marga - en schaman som predikar orchernas styrka och rätt över de svagare. Grôch är kluven mellan sin alkoholism, lojaliteten till Sebastian och sin respekt för Marga, som har gett hans tillvaro nytt syfte.

Grôchs kropp bär spår av otaliga strider, och hans tystlåtenhet döljer djupa känslor. Åren i Chronopia har lämnat honom deprimerad och desillusionerad, längtande efter friheten utanför stadens murar. Hans enda tröst är Margas undervisning.

Kornelia Träskmuule: resultatet av den förbjudna relationen mellan Sebastians syster Aurelia och en knekt. Hennes tunga slets ut då hon föddes, och hon utsattes för den brutala träningen som utgör en knekts uppväxt. Kornelia har bidat sin tid i tjugo år, och har hela tiden närt ett brinnande hat mot resarnas härskarklass och specifikt Sebastians gamla rivaler. Hon utgår från att han också väntar på ett tillfälle att hämnas. Hon kommer väl överens med Grôch så länge han håller sig nykter, men hon föraktar honom då han låter sig styras av sin last.

Kornelia är enorm. Det är få resar som besegrat henne i armbrytning, och ingen av dem har överlevt dagen för att kunna skryta om det. Hon är, liksom alla knektar, drillad i vapenhantering och stridstekniker sedan barnsben.
 
Last edited:

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Sista skälvande timmarna! Men fortfarande gott om tid att peta in ytterligare ett bidrag! Vi stänger för nya bidrag ikväll 23:59, sedan är röstning via "reagera på inläggen med en emojji" öppen ytterligare en vecka!
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,093
Location
Stockholm
Hade gärna varit med men för mycket omständigheter för att få geniknölarna att rulla :(
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Hade gärna varit med men för mycket omständigheter för att få geniknölarna att rulla :(
Om det är en ”närmsta två veckorna är tuffa”-grej kan jag gladeligen och enväldigt putta fram deadline en bit (vilket kanske kan locka andra, som @Nion , @Rickard , @Anchorman eller @Khan ) att vara med?

Men jag kan nästan lova att det kommer att avgå fler tåg från Chronopia-perrongen vid senare tillfälle också :D.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,108
Vi kör ett kvantupplägg: om det inte kommit in fler bidrag på söndag så stänger vi tävlingen och omröstningen då och utser en vinnare. Men om det kommit in fler bidrag innan söndag så skjuter vi på den slutgiltiga rösträkningen en vecka (och utser därmed vinnaren 3e mars istället).

Så! In och rösta och/eller putta in fler bidrag!
 
Top