Nekromanti Utlänska rollspel

Conan

Swashbuckler
Joined
15 Aug 2000
Messages
2,057
Vilka bra engelska fantasy rollspel finns det och kan ni brätta lite om dem och om dem är svårlästa och om det finns mycket bra äventyr osv till dem?

Tack på förhand!
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,414
d&d

d&d - den berömda dungeons and dragons... Nu i förbättrad version! helt färskt och nytt, alla grundregelböcker (3) har kommit och nu väntar alla spänt på de nya uppdateringarna i till kampanjvärlden. Systemet är enkelt men inte särskilt realistiskt, det är level baserat...

Man få XP för att döda monster, men också för annat...

tja.. jag vet inte vad jag ska säga, man måste pröva, antiongen gillar du det inte eller så gör du det.. asat...

Det är för övrigt det snyggaste spelet på marknaden...


chrull
 

Joniserad

Veteran
Joined
30 Nov 2000
Messages
21
Location
Lund
Warhammer

Jag måste rekomendera Warhammer RPG.
Detta gör jag dock med vissa restriktioner.
1) Jag är ett enormt fan av Warhammer Fantasy Battle så det känns extra speciellt att sätta sig och läsa om världen och allt annat som finns publicerat.
2) Jag har inte hunnit spela någon kampanj (eller äventyr) ännu, håller på och förbereder The Enemy Within kamp.
Många jag talat med innan jag köpte det talade mycket varmt för det och jag ångrar inte en sec att jag köpte det!
Böckerna är rikligt illustrerade med sv teckningar och det finns gott om tillbehör för att klara sig en bra tid framöver.
Jag ser gärna att någon som spelat nån whrpg kanpanj kommenterar §8)
 

snygglo

Veteran
Joined
4 Nov 2000
Messages
73
Location
Malmö
Changeling

Changeling: The Dreaming från White Wolf har en underbar känsla. Det är ett storytellingrollspel med antydningar av friform som har stora möjligheter. Värt att slänga ett öga på.

Max Wallinder
www.galactichero.com/kryptan "There is no spoon"
 

Milrik

Veteran
Joined
6 Aug 2000
Messages
184
Location
Västerås, Sverige
Gurps...

...är ett bra alternativ. Speciellt om du någon gång tröttnar på och spela fantasy.
Finns dessutom ett antal olika världar med fantasy anknytning.

Enda som kanske känns lite off är att det saknas äventyr till världarna. Men spelet är så pass allmänt konstruerat att man ganska enkelt kan konvertera äventyr från andra spel till GURPS.

Spelsystemet är enkelt - och engelskan är lättläst.

WFRPG är annars ett bra alternativ - utspelas väl kanske inte i någon direkt standard fantasy - utan istället i 1500-tals miljö. Enda negativa är väl det faktum att spelet är *väldigt* fast i WHFB reglerna och att reglerna kanske inte riktigt är de bästa.
Spelets styrka är dock inte reglerna utan den grymt bra beskrivna världen samt de mycket bra bakgrundsmaterial - The enemy within kampanjen är utan tvekan en av de kanske bästa kampanjer som skrivits (även om den ballar ur lite på slutet...)

Milrik av Remos

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtan
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
Behöver ni kolla?

Mitt hjärta slår rätt så hårt för Rolemaster. En av de stora naktdelarna med spelet är att spelföretaget som utveckalt spelet har gått i konkurs.

Engelskan är inte allt för svår, däremot är det ett ganska anvancerat spel. Spelet är nivå baserat, ungefär som Dungeons & Dragons, men jag kan ändå säga att det är lite mer flexibelt än D&D. Det innebär att 2 krigare kommer troligtvis inte att se likadana ut, om man inte anstränger sig för att de ska bli det.

/Honken
 

Sereg_UBBT

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,486
Location
Sektor 242, Norra hemisfären
Ett av mina favoritspel i "Dark Fantasy"-genren. Baserat på Michael Moorcocks böcker om Elric. Spelet använder sig av en variant av Basic Roleplayingsystemet. Nu har jag bara grundboken och Bronze Grimoire (ett supplement med nya besvärjelser mm) så jag kan inte uttala mig om hur äventyren är. Magisystemet är en av höjdpunkterna, IMO.

 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
De små okända

Alltid, alltid, slängs det upp mängder med tips om De Stora Erkända rollspelen. Personligen tycker jag att pärlorna finns bland de små. Ta till exempel:

Castle Falkenstein: Ca 1870 i det Nya Europa, med alver, dvärgar, drakar, magi och Jules Verne-inspirerad teknik. Komplett med fäktdueller, hemska preussiska landfästningar, Bavariska Aeroflottan, ångmaskiner och urverksdriven magi. Helball och mycket annorlunda ångfantasy som är precis vad DoD Chronopia kunde ha blivit om Target inte grävt ner sig i ärketuffhet och tennfigurer. (R. Talsorian Games)

Usagi Yojimbo: I början av 1600-talet i (ett något annorlunda) Japan vandrar en herrelös krigare, en ronin, och lever för dagen. Usagi Yojimbo dras in i klanfejder och intriger mellan Geishu-klanen och Lord Hikiji från Mutsu i norr, och råkar ut för allehanda äventyr. Det är ett underbart rollspel baserat på en fantastisk samuraj-serie, som framförallt har en stor skillnad mot andra samuraj-spel: med få undantag (Lord Hikiji och Groo) är alla personer djur. Jag vet, det låter totalt korny, men det är ett underbart rollspel som verkligen kan rekommenderas.

Pendragon: Är inte direkt litet, men det kan fortfarande inte tävla med de etablerade. Här talar vi Arthur-saga: riddare spöar riddare och räddar vackra damer, Morgan le Fay och Mordred konspirerar mot riddarna kring det Runda Bordet och kungen, och olovlig kärlek mellan sir Lancelot och drottning Guinevere hotar att splittra riket. Underbart rollspel, med mycket stämning.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,414
Re: Behöver ni kolla?

Det innebär att 2 krigare kommer troligtvis inte att se likadana ut,

vilket de inte gör i d&d heller enligt min mening.. inte mer än i tex gamla EDD

I ad&d så var det inte mycket som skiljde, men i nya så är det faktiskt det..
 

Ronnie

Veteran
Joined
17 May 2000
Messages
96
Location
Helsingborg
Re: Warhammer

Tycker också WFRP är helt suveränt! Däremot är jag ingen fan av Warhammer Fantasy Battle, men gillar WFRP ändå.
Jag spelleder The Enemy Within, vilket jag inte ångrar en sekund. Bara att läsa de tre första böckerna i kampanjen är ett nöje! Otroligt välskriven. Den fjärde delen (Something rotten in Kislev) ballar ur lite på slutet men har ett par intressanta idéer, bl. a. odöda som beskydd mot kaos. Dessutom passar den inte lika bra in i kampanjen som de andra delarna utan är mer fristående.
För tillfället väntar jag (och min spelgrupp) med längtan på femte och sista delen som <A HREF="http://www.hogshead.demon.co.uk/" target="_new">http://www.hogshead.demon.co.uk/</A> håller på att skriva om då den tydligen inte riktigt knöt samman allt.

Dessutom kan jag varmt rekommendera Unknown Armies som <A HREF="http://www.atlas-games.com/" target="_new">http://www.atlas-games.com/</A> publiserar. Grymt härligt spel!

Ronnie Grahn

<A HREF="http://www.ronniegrahn.com" target="_new">http://www.ronniegrahn.com</A> In just two days, tomorrow will be yesterday.
---
<A HREF="http://www.moviejunkie.cjb.net" target="_new">http://www.moviejunkie.cjb.net</A>
 

Liner

Warrior
Joined
12 May 2000
Messages
274
Location
Ronneby
Usagi... Hur?

Hur gör man för att få tag på Usagi Yojimbo RPG! Jag har sökt förtvivlat och utan resultat i en evighet..!

Har Tradition det i sitt sortiment? Eller kan man beställa det på någonstans nätet?

/Daniel
"vill också va en samurajkanin..."
 

Silwer

Veteran
Joined
2 Apr 2009
Messages
89
Ja visst är det ett underbart spel. Synd bara att de inte behöll orginalnamnet Stormbringer.
 

Tinboy

Veteran
Joined
5 Dec 2000
Messages
46
Location
Göteborg
Palladium är ett trevligt spel med bra supplement. I och för sig är det levelbaserat vilket inte uppskattat av alla.

Earthdawn är ett jävligt bra fantasyspel som tyvärr inte tillverkas längre, rekommenderas varmt om du kommer över det.

Sedan gör Tsr alltid bra supplement och d&d 3ed är ett bra nybörjar rollspel

/Pär
 

Sereg_UBBT

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,486
Location
Sektor 242, Norra hemisfären
Jo, Stormbringer är ju ett fräckare namn än Elric! (som dessutom skall skrivas ut med ett utropstecken). Dock tycker jag regelboken till Elric! är betydligt bättre än den till Stormbringer.

 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,847
Location
Nordnordost
Ville bara säga att men faktiskt lär sig de ord man behöver för att läsa ett engelskt rollspel ganska fort, jag lyckades lära mig Twilight 2000 när jag gick i mellan- eller tidigt högstadium nångång.

Till forumets yngre läsare vill jag bara tipsa om att föräldrar inte brukar vara så svårövertalade att sponsra inköp av ett engelskt rollspel om man motiverar det med att man kommer att bli bättre på engelska av det.... :)

*minns att det var lite konstigt med alla tabeller som handlade om hur folk dog innan jag insåg att "die" faktiskt betyder mer än bara då....* :)
 
Top