Bifur
Veteran
- Joined
- 28 Dec 2015
- Messages
- 5,493
Intuitivt inom ramen för spelets mekanik i övrigt.Hela min inflikan började påståendet att "slå lågt" var mer intuitivt.
Intuitivt inom ramen för spelets mekanik i övrigt.Hela min inflikan började påståendet att "slå lågt" var mer intuitivt.
Då hade man aldrig kunnat misslyckats med ett färdighetsslag efter att ha nått FV 18 (bara fumla). Därför finns 19.På ett sätt känner jag att det hade varit snyggare om 19 och 20 var ersatta med symbolerna i nya Drakar, eftersom 3T6 (om kombinationen finns kvar) går upp till max 18.
Detsamma kan man säga om värdet 19+ i DoD23, så jag vet inte riktigt vad du vill säga. Såvida de inte har höjningsslag med T20.Då hade man aldrig kunnat misslyckats med ett färdighetsslag efter att ha nått FV 18 (bara fumla). Därför finns 19.
Med denna logik kan man också argumentera för att man kan aldrig lyckas med FV 1 utan att också slå ett drakslag.Då hade man aldrig kunnat misslyckats med ett färdighetsslag efter att ha nått FV 18 (bara fumla). Därför finns 19.
Det går i princip inte ha FV1 som rollperson. Så jag förstår inte riktigt den spekulativa diskussionen?Med denna logik kan man också argumentera för att man kan aldrig lyckas med FV 1 utan att också slå ett drakslag.
Så jag förstår verkligen inte vad du tycker att du får fram med inlägget.
Nä, inte jag heller.Det går i princip inte ha FV1 som rollperson. Så jag förstår inte riktigt den spekulativa diskussionen?
Det där är lurigt tycker jag. Tabellen ger såklart en viss variation men över några rundor kan det ändå kännas upprepande, särskilt om monstret gör flera attacker per runda. Samtidigt är det inte lätt att hitta på många och varierade attacker. Helst ska det ju även vara attacker som inte är alltför specifika utan fungerar i alla eller åtminstone de flesta situationer. Helt klart en utmaning för den som skapar monster till spelet.* Monsterattackerna blir för enformiga ...
* Olika monsters monsterattacker är för likartade.
Du har inte läst reglerna?Detsamma kan man säga om värdet 19+ i DoD23, så jag vet inte riktigt vad du vill säga. Såvida de inte har höjningsslag med T20.
Absolut - det kräver lite av skaparen. Jag vill dock inte tro att det är ogörligt. Vidar får jag intrycket att man ofta följt ett recept, med 1x klen närstrids-AOE, en lite halvstark närstridsattack på ett mål, en st skräck-AOE, osv. Det har nog inte hjälpt, även om tanken antagligen varit att uppnå balans.Det där är lurigt tycker jag. Tabellen ger såklart en viss variation men över några rundor kan det ändå kännas upprepande, särskilt om monstret gör flera attacker per runda. Samtidigt är det inte lätt att hitta på många och varierade attacker. Helst ska det ju även vara attacker som inte är alltför specifika utan fungerar i alla eller åtminstone de flesta situationer. Helt klart en utmaning för den som skapar monster till spelet.
Det här är första gången jag hör det nämnas att det kommer en expertbok/expert-modul. Kanske har jag missat något någonstans, men kan någon dela en länk? Eller kanske @TomasFriaLigan bara kan lätta lite på förlåten om vad som detta kan tänkas innebära?.... regelexpansioner (närmast en magibok, sen siktar vi på en expertbok med utökade regler i flera riktningar.....
..... Kommande äventyrskampanjer och regelexpansioner kommer också att ge nya alternativ för att utveckla sin rollperson.
Han nämnde det när han pratade med Derek och Bob på Knights of Last Call. Men den kanalen har nog ingen enorm spridning i Sverige. (Även om den borde ha det )Det här är första gången jag hör det nämnas att det kommer en expertbok/expert-modul. Kanske har jag missat något någonstans, men kan någon dela en länk? Eller kanske @TomasFriaLigan bara kan lätta lite på förlåten om vad som detta kan tänkas innebära?
I egenskap av en som spelar spelet, ochverkligen gillar det som det är, men samtidigt uppskattar lite krunch, blir jag rejält nyfiken - både på expertbox och magibok.
Sa han något mer konkret om dess innehåll i den intervjun?Han nämnde det när han pratade med Derek och Bob på Knights of Last Call. Men den kanalen har nog ingen enorm spridning i Sverige. (Även om den borde ha det )
Innehållet är inte spikat än och arbetet knappt påbörjat, men vi tänker oss nya hjälteförmågor, nya yrken, ett stort urval sekundära färdigheter, mer utrustning, mer vapen, regler för fästen, fältslag, osv.Sa han något mer konkret om dess innehåll i den intervjun?
Plåtrustning är så apdyr så den som börjar med det är dopad från start. Bra input, ska tänka på det om det blir någon fler.Ett par grejer jag överväger för ha en längre progressionskurva, som var ett av ämnena tidigare i tråden:
- Se över vilken utrustning man börjar med (relevant om man tex har en riddare i gruppen). Det funkar utmärkt med plåt från start i en oneshot, men blir inte lika roligt i en kampanj
- Erbjuda 3 kryss och inte 5 efter varje spelmöte - detta har jag redan infört med befintlig grupp i Drakkejsaren, om än i sluttampen.
Vi har haft samma upplägg. Närmar oss slutdelen av kampanjen nu och tycker att erfarenheten har fungerat väl. Dock har riddaren i gruppen fokuserat på sitt svärdssvingande och haft tur med utvecklingsslagen och maxade Svärd till 18 ganska tidigt. Det hade varit kul med någon form av förbättringseffekt även sedan man nått max FV. Kanske att sakta samla på sig poäng för att köpa fler förmågor eller liknande?Plåtrustning är så apdyr så den som börjar med det är dopad från start. Bra input, ska tänka på det om det blir någon fler.
Har gett 1-3 kryss per möte förutom från ev drakslag.
Hur har ni gjort med hjälteförmågor?
Gruppen har fått för varje statydel efter den första.
/C
Alltså - helrustningens bra-ighet är klart överskattad om använder sig av reglerna as written. Dels blir brukaren sämst på att Undvika, dels räcker det med ett stickvapen+Glipa för att nolla övertaget. Sure, ABS 6 är starkt på pappret, men i praktiken finns det mängder med sätt att neutralisera helrustningens USP.Jag håller med om att det är lite väl bra att starta med helrustning. Som tur är har riddaren i vår grupp tillräckligt många andra svagheter (PSY och total oförmåga till att smyga eller klättra) för att det ska bli en kul upplevelse för alla ändå.
Sant, vi borde bli bättre på att komma ihåg Glipa! Ofta är riddaren dock den som står mellan de övriga och en säker död, så som SL ska man kanske bara vara lagom elak...Alltså - helrustningens bra-ighet är klart överskattad om använder sig av reglerna as written. Dels blir brukaren sämst på att Undvika, dels räcker det med ett stickvapen+Glipa för att nolla övertaget. Sure, ABS 6 är starkt på pappret, men i praktiken finns det mängder med sätt att neutralisera helrustningens USP.