Nekromanti Svavelvinter i Mundana

PalMer

Warrior
Joined
30 May 2000
Messages
280
Location
Halland
Tänkte kolla om det är någon som spelat den gamla DoD sviten Svavelvinter fast i "Mundansk" tappning. Jag har själv kommit en bit på vägen med att göra om det till Mundanas historiebeskrivning. Marjura täkte jag ersätta med en stor ö som ligger i Yons vik, nordväst om Gordrion. Fraktioner på ön skall vara vinuiter, ett primitiv folkslag som har vissa drag med Veddo (dessa ersätter cvurerna i Svavelvinter), jargiska flyktingar som lämnade jargien för ca 400 år sedan (dessa får bli vanliga marjurier) och slutligen den nya okupationsmakten; cirefalier som börjat utvinna svavel i träsken (dessa ersätter trakorierna). Shagulitsekten tänkte jag behålla eller byta ut mot, en av det cirefaliska Sällskapet, övertagen martari sekt som sökt sig till det karga klimatet.

Så, finns det någon som redan gjort denna omvandling mellan Ereb och Mundana? Någon som känner till plotten och har ideér?
 

ermine

Warrior
Joined
8 Oct 2001
Messages
235
Location
Uppsala
Svavelvinter (L&H och 5:e konfluxenspoiler)

Det kan nog fungera rätt bra. Det finns gott om intressanta trådar man kan utforska genom att lägga Marjura i Mundana (det var ett tag sedan jag läste äventyren i konfluxsviten, så jag kan minnas fel om detaljer här och var).

* Tänker du endast köra Svavelvinter eller planerar du att försöka Mundanafiera hela konfluxserien? Det känns som om några av de senare äventyren kan behöva moddas rätt ordentligt för att det skall fungera, t.ex. alla profetior i oraklets fyra ögon och de skumma resorna till andra dimensioner i Kristalltjuren.

* Hur skall du göra med Cruris gravar? En variant är att den försvunna civilisationen på Mundana-Marjura är den där försvunna staden från Rad-Khamra (som beskrivs i L&H och som jag glömt bort namnet på)som teleporterades till Mundana-Marjura av samma anlednig som Cruri teleporterades från Yndar till Altor-Marjura. Om så är fallet så borde du fundera på att byta kön på Kung Ottar, då Rad-Khamras städer traditionellt sett styrdes av drottningar.

* Om du tänker köra resten av serien så skulle du kunna göra vissa små moddningar av den officiella beskrivningen av mörkret i Mundana och ersätta den med en form av Konflux. Kanske är det så att varje ny Eon formas efter vem som lyckades dominera den förra konfluxen, och den nuvarande dominerades av Ashael den Rena eller något liknande. Kunskapen om detta bevarades i det gamla Rad-Khamra, men försvann i samband med att riket gick under, med undantag för den del av civilisationen som överlevde på Mundana-Marjura. Detta är en av anledningarna till varför Sällskapet är här och letar.

* Mundana-Marjura verkar ligga rätt nära Taupernas dal. Kommer detta att användas i handlingen på något sätt? Dels borde det finnas en stor taupisk minoritet på ön. Sedan så skulle man t.ex. kunna låta Shaguul bli en fallen Taup som allierade sig med Sällskapet, men som nu planerar att hugga dem i ryggen och själv dominera konfluxen. Har Tauperna några minnen av när Cruri helt plötsligt dök upp? Krigade de båda med varandra om kontrollen över området? Tauperna borde kunna ge många svar om vad det är som sker på ön, men för att få denna info kommer rollpersonerna kanske tvingas resa till Taupernas dal.

* Clusta Noba skulle kunna vara antingen ett centrum för en jargisk Munkorden eller en koloni av Mataridyrkare (som till skillnad från fastlandssektionen inte tagits över av Sällskapet).

* Kmordadruiderna. Är dessa helt enkelt schamaner som följer en ovanligt ritualiserad version av veddoreligionen eller är de någon slags anhängare till en annan gud, t.ex. Jordmodern?

* Sen har vi draken Blatifagus. Lumian eller Mortuach? Är han lika svag som i äventyret? Om han är en lumian så skulle det kunna tänkas att han i själva verket vakar över ön, men spelar svag för att ingen skall misstänka något. Om han istället är en Mortuach så kanske han dragit sig tillbaka för att de andra Mortuachdrakarna ånar honnom och hans skröplighet och är extremt irriterad över att det helt plötsligt är så mycket uppståndelse på hans tidigare så fridfulla ö.
 

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Nu har jag endast läst den skönlitterära versionen av Svavelvinter och hämtar i stort all min kunskap därifrån, men jag kan väl komma med ett par kommentarer...

Som sagt vore det bra att veta hur nära du tänker följa originalstoryn och vad det är du vill kopiera ur sviten; ska du försöka återskapa det hela så exakt som möjligt i Eon, eller vill du så att säga ha det som kraftig inspirationskälla för en liknande kampanj i Mundana?

vinuiter, ett primitiv folkslag som har vissa drag med Veddo
Jag vill inte låta gnällig, men ska du skapa en primitivt folk i kylig omgivning bör du undvika stavelsekombinatoner som "inuit", om inte dina spelare är väldigt toleranta mot uppenbara namnripoffs från verkligheten.

Enklare vore väl att använda de ganska välbeskrivna Veddo rakt av, och bara låta dem ha anpassat sig till en livsstil som bygger mer på närvaron till havet? (fiskebaserat, kanske fasta bosättningar, alla småändringar du kan vilja få in m.m. - de kan ju ha varit isolerade från resten av veddo ett bra tag).

cirefalier som börjat utvinna svavel i träsken
Här kommer jag att tänka på ytterligare en sak rörande frågan hur mycket originalsvavelvinter det ska vara; förklaras svavelbehovet med att man upptäckt krutet, eller används det fortfarande bara vin, alkemi, och skumma kurer?

Shagulitsekten tänkte jag behålla eller byta ut mot, en av det cirefaliska Sällskapet, övertagen martari sekt som sökt sig till det karga klimatet.
Vill du ligga närmare originalet skulle jag om jag minns boken rätt tipsa om att införa biomantiker i Mundana - människor som använder sig av biotropi och alkemi för att modifiera levande varelser (à la de komplexare delarna av nekromantin, fast på levande varelser). Dessutom går det ganska bra ihop med demonologi, som ju ganska bra borde motsvara det interdimensionella utforskandet shaguliterna ägnar sig åt, om jag minns rätt. Sällskapet har väl tillgång till mystiska, magiska, alkemiska och ockulta kunskaper nog för att ett ömsesidigt utbyte skulle vara fruktbart, eller så kan det helt enkelt vara en "forskargren" av Sällskapet som av naturliga orsaker uppskattar lite enskildhet - de kan ju alltid maskera som ett gäng följare av en ovanlig cirefalisk filosofi eller en asketisk Cirza-orden.

Vad gäller druiderna finns ju druid som yrke i Mundana, så det är bara att bestämma var de kommer ifrån - både kamorianerna och veddo bor ju nära och är bra alternativ, även om kamorianerna kanske är bättre för magibiten. Tauperna finns ju som sagt alltid att tänka på också, men man vet ju så lite om dem än så länge... en viktig fraktion borde de klart vara, i alla fall.

Och minns jag Blatifagus rätt från boken har han klart fler drag av lumiandrake än en mortuach (och kommer i vilket fall att vara livsfarlig för allt och alla, så han kan lika gärna vara mer benägen att prata än att äta upp folk).

Låter som en jättehäftig idé eftersom jag verkligen började gilla koncepten kring hela sviten efter att ha läst boken, så se till att berätta hur du gör och hur det går senare!
 

PalMer

Warrior
Joined
30 May 2000
Messages
280
Location
Halland
Här är mitt förslag. Marjura kommer att bytas ut mot en nordlig ö som heter Yon. Yons placering framgår av filen ”Yon på stora kartan”.

Yons historia under det senaste mörkret.
Ca 7000 f.D Under början av denna Eon, i samband med Mörkrets ankomst, sträckte den
norra polarisen sig mycket längre söderut.
På isarna levde ett primitivt folk. De var nomader och vandrade över isen och tundran sökandes efter mat. De påverkades nästan inte alls av mörkrets ankomst, då de härjande styrkorna aldrig nådde så långt norrut.
Detta folk som sedermera skulle bli Veddo vandrade från fastlandet ut på de nordligaste öarna där de sedan blev kvar när isen drog sig tillbaka igen.
De utvecklades ungefär på samma sätt som sina fastlandssläktingar men hade en mycket primitivare kultur då de aldrig fick någon uppblandning från andra folkslag och kulturer. Det enda som i viss grad påverkade deras utveckling var det plötsliga uppdykandet av Radh-Kamras heliga stad Jelem.

Ca 6500 f.D Efter att Mörkret lyfts återgick Radh-Kamras prästinnor till sitt dekadenta leverne. De försummade sina sysslor som gudinnans språkrör och landet förföll allt mer. Som straff för deras svek mot gudinnan förpassade gudinnan deras depraverade stad långt norrut, långt borta från all civilisation för att deras irrläror inte skulle sprida sig längre.
Först blev stadens invånare chockade över denna plötsliga förändring. De var vana vid att ständigt servas av folket och att vältra sig i överflöd. Det tog dock inte lång tid innan de fann de primitiva Veddo och förslavade dem för att åter kunna leva sitt liv i lyx och överflöd. Detta var däremot inte det enda som drabbade prästinnorna och Jelems övriga invånare.

Om det var en förbannelse av gudinnan Cinerva eller ett resultat av invånarnas omåttliga nyttjande av droger och rusdrycker är osäkert men resultatet blev det samma, Jelems invånare slutade föda några nya barn. Invånarna prövade många olika metoder, t.o.m. att få barn med deras veddiska slavar, men inget hjälpte, de var dömda till undergång.
Några försökte lämna ön för att söka sig tillbaka till civilisationen men deras kunskaper inom sjöfart var alltför ringa för att de skulle nå fram. Skeppen förliste eller drevs tillbaka till Yon av starka sydliga vindar.

De sista prästinnorna dog knappt 200 år efter deras ankomst till Yon och några decennier tidigare hade de sista av Jelems invånare gått under.
Prästinnorna lät sig begravas i mäktiga gravkumlar på öns västsida och de vanliga medborgarna begravdes innanför Jelems murar långt inne i den mörka skogen där staden låg.
Veddo fick utföra allt det kroppsliga arbetet med att skapa gravarna men de sista prästinnorna ville inte att veddo skulle kunna skända deras gravar efter att de gott hädan och lade därför en mäktig besvärjelse över sina gravar. Besvärjelsen gjorde att ingen veddo kunde komma nära gravarna utan att drabbas av fruktansvärda smärtor. De använde sig av samma formler för att säkra själva staden Jelem efter att dens sista invånaren avlidit. De sista prästinnorna begick rituellt självmord inne i sina gravar samtidigt som de utförde en ritual som skulle försänka dem i en odöd sömn under årtusenden. De hade förutspått att det i framtiden skulle komma en tid då de skulle kunna återvända från de döda och härska igen.

Veddo återgick till sitt tidigare liv och minnet av Jelem levde bara kvar som legender om dolda rikedomar och mäktiga artefakter på gravfälten i väster och i skogens djup.
Områdena blev tabubelagda och förbjudna för veddo att beträda p.g.a besvärjelsens effekter.
Årtusenden gick och veddo fortsatte sitt nomadliv på Yons tundra.

Ca 200 e.D En tillfällig isbrygga mellan fastlandet och Yon under några stränga vintrar gör att tirakiska stammar vandrar över och bosätter sig på Yon. Det rör sig om knappt 1000 individer. Veddo och tirakerna stöter på varandra ibland men den stora tillgången till mark gör att inga allvarligare stridigheter uppstår, utan på vissa platser bedriver de två folken t.o.m handel med varandra.

2640-2643 Jargiska flyktingar kommer till Yon. De har flytt från svälten i Jargiens västra
e.D provinser och det förtryck den jargiska statsapparaten utsätter dem för. De slår sig ner i Yon viken och grundar en stad, Yon Interlanium, eller Nya Yon. De driver lätt bort de veddo som lever i området. Veddos sten och hornvapen var en lätt match för jargiernas motsvarigheter i järn. Under tre år invandrar ca 1.200 jargier.
Jargierna sprider sig från viken längs med Yons västra kust och under några år skapas det ytterligare tre små bosättningar.
Invandrarna består till stor del av nytänkare både vad gäller kyrkans utveckling men även vad gäller hela samhällsstrukturen. Tidigt utvecklas en form av demokrati, där de fria bönderna röstar fram en Dux, en hertig, som styr över Nya Yon och fiskebyarna. De sker även en reform inom Daak kyrkan som gör den mildare och mer förlåtande.

2874 Gordrion grundas
2933 Cirefalierna grundar en liten koloni på Yon i syfte att utvinna svavel från träsket norr om staden. I täten för denna expansion är det cirefaliska handelshuset Pornaz. Svalet används för bl.a vinsvavling, tillverkning av vitriololja och essentiellt sulphur.
Vitriololja och essentiellt sulphur används inom alkemin.
Vitriololja används också i framställningen av mangenat. Så dvärgar och magiker är en del av målgruppen vid försäljning.
2936 Det svarta svärdets beskyddare uppför ett tempel på Yon för att i avskildhet och under härdande förhållande träna sina konster och visa sig värdig Martaris gunst.
2948 En excentrisk sekt av tauper kommer från norr och bosätter sig på Yon. Sekten leds av en taup som kallar sig Shaginov. Shaginov sekten sysslar med biomanti, nekromanti och demonologi. Allt syftandes till att stärka den egna kroppen med olika experiment och att skaffa sig demoniska bundsförvanter inför en i stjärnorna förutbestämd världsomvälvande maktkamp . Shaginov sekten fördrevs från Taupernas Dal i norr då de genomförde allt för grymma och farliga experiment. Sekten har låtit bygga ett mäktigt fäste på Yon och fortsätter nu sina experiment med god tillgång på försökspersoner bland veddo och tiraker.
2955 Sarakai, en drake, kommer till ön och bosätter sig i silvergruvan.
2960 Nu!

Yon
Statsskick: Enkel demokrati bland Yoniterna. Vinuiterna har en hövding som väljs på livstid. Alla styrs rent formellt av Kurfursten.
Statsöverhuvud: Kurfurst Penarek
Rättsväsende: Enligt cirefalisk lag, som starkt gynnar cirefalier.
Areal: okänt
Invånarantal: Yoniter 3000, vinuiter 4000, tiraker 2000, cirefalier 700
Språk: gammal jargiska
Huvudort: Narzkar Krack (Rökfästningen), ca 800 inv.
Huvudnäring: Handel med svavel, pälsar och slavar. Lokalt hantverk och saltad fisk.
Handelsvägar: Handelsplats i Narzkar Krack.
Militära resurser: Cirefalierna har 300 elitsoldater i stadens närområde samt ca 50 marinkårister. Yoniterna kan sätta ihop en bondehär på upp till 500 man med enkel utrustning. Viuniterna har cirka 600 stridbara stamkrigare som främst verkar som jägare. Tirakerna skulle som mest kunna samla ca 800 krigare från de olika stammarna, om de kom överesn med varandra...
Religon: Daakkyrkan, andedyrkan, och Cirza. Cirefalierna bedriver viss missionsverksamhet i staden.
Myntfot: cirefaliska mynt är gångbara annars gäller främst byteshandel.

Intressanta personer på Yon
Kurfurst Penarek är mannen som styr över den lilla kolonin. Han har ett nära samarbete med handelshusen Pornaz och Temiranz. Han är lång och kraftigt byggd i de sena 40. Svart axellångt hår och ett välansat kort helskägg. Han lämnar sällan fästningen då han inte tycker om att beblanda sig med de simpla icke cirefalierna. Han är heller inte överdrivet förtjust över sin nuvarande placering. Starkt Cirza troende, tom för en cirefalier.

Crisma av husfurst Zhra. Kurfurstens 26 åriga hustru. Mycket vacker, mycket förnäm och mycket besviken över sin makes nuvarande placering.

Hiberos av Yon. Värdshusvärd på ”Junker Hiberos” och tidigare frihetskämpe. Storväxt brunhårig man med ett kraftigt skägg. 55 år.

Elia av Yon. Hiberos fru. 50 år.

Julia Hiberos dotter av Yon. Hiberos 20-åriga dotter som hjälper till på värdshuset. PER 15.

Falx Hiberos son av Yon. Hiberos 22-åriga son. Atletisk byggd. PER 14. Mycket aktiv inom motståndsrörelsen. Motståndsrörelsens bas är under värdshuset, där cirefalierna minst skulle ana det. Antalet aktiva medlemmar som genomför små räder och ställer till med förtret är ca 60 yoniter kring Narzkar Krack.

Marius. Gycklare på Junker Hiberos. En skojfrisk ung man på 17 år. Rödhårig. Medlem i motståndsrörelsen.

Adjed Ben Zalit. Ansvarig för Klan Samjeds intressen på Yon. 33-årig zhan som lätt känns igen genom att gå klädd i flera lager tjocka vackra pälsar de få tillfällen han är ute på gatorna. Adjed har tre andra zhaner anställda vid sitt hus, Benjit (hans högra hand) samt Varaz och Gadjar (hans två välvuxna livvakter).

Mzian av Husfurst Marzin En hängiven Xinu kultist och medlem i sällskapet. Mzian är mycket välbyggd och atletisk. Han går alltid klädd i sin vapenrock med det svarta svärdet på. Mzian tillbringar mest tid i staden för att hålla koll på saker och ting samt för att smöra för kurfursten. Mzian utger sig för att vara Penareks goda vän trots att han föraktar Penarek för hans religiösa övertygelse.

Ilius. Tjuv och informatör åt Sällskapet. Försöker ofta bli ”vän” med nykomlingar för att få reda på vad de gör på Yon.

Jhim Spion och yrkesmördare. Utsänd av Svarta svärdets beskyddare i Caserion som börjar misstänka att saker och ting inte är helt rätt i klostret på Yon.

Augarrtah. Trukh rekryterad på Yon för att leda slavdrivarna i träsket. Våldsam och lättretad

Zenos. 27-årig brottare. En nykommen jargier som flytt till Yon undan rättvisan i Jargien. Stilig och välbyggd. Skrytsam över påhittade bravader. I sällskap med Ravius.

Ravius. 32 år, mångsysslare. Liten råttliknande man. Är i sällskap med Zenos som han träffade i jargien då de båda avtjänade ett straff i ett fångläger. Lyckades fly och söker nu lyckan på Yon.

Caros av Varion. 42 år krigare och smugglare. Tidigare frihetskämpe som nu gett upp kampen. Smugglar varor söderut via hamnen i Varion. Patriot. Köper svavel av trukhen Augarrtah.

Handelshus på Yon

Pornaz – Pornaz har en handelsbod i Narzkar Krack där de säljer importerade varor till soldater, cirefalier och andra som kan betala för sig. Inga stora vapen, bara dolkar och mindre fina hantverk.

Temiranz – Temiranz har ett kontor i staden men ingen riktig försäljning. Kontoret är främst ett centra för fortsatt exploatering av Yon samt för att slå sig in på svavelhandeln.

Klan Samjed – Även den muhadinska kefal klanen Samjed har ett hus med några arbetare i Narzkar Krack. Dessa är främst där för att i förväg få information om leveranser som skall föras genom Ziu.

Äventyrarna kan komma till Yon av flera olika orsaker. De kan vara utsända av Klan Samjed för att sabotera svavelhandeln. De kan vara där för att förgöra Shaginov sekten. De kan vara utsända av Jargien för att undersöka de fritänkande jargierna vars tankar kanske börjat sprida sig till Jargien. I mitt fall är RP:na utskickade för att hjälpa den lokala Daak kyrkan mot Shaginov sektens inflytande. De kommer dit för att på uppdrag av Arvons Hammare stödja den lokal kyrkan samtidigt som de skall granska densamma. De kommer då att besöka klostret i berget som precis blivit anfallet av Shaginov sekten. Anledningen till anfallet är för att Daak klostret har en gammal helgonrelik. Ett huvud som uttalar en bön som fördriver alla odöda med rang X eller lägre, samt att den kan sända tillbaka nedkallade demoner till deras rätta dimension. Munkarna är döda men huvudet finns kvar i ett dolt valv. Efter att ha hämtat detta vill RP:na hämnas munkarna, eventuellt saknas någon munk som Shaginov sekten kidnappat för att studera någon speciell förmåga denna munk besitter. Nu måste de hitta fästet och förgöra sekten. De kommer att få veta är själva fästet byggts av Bergstroll som fått fina artefakter av Shaginov för sina tjänster. Bergstrollen litade dock inte helt på Shaginov sekten och har därför en ”självförstörelse” mekanism inbyggd i fästet. Bergstrollen kan tala om var denna mekanism finns, samt var fästet är beläget om RP:na kan hämta en speciell stensort ur djupet på Silvergruvan. Silvergruvan bebos numera av draken Sarakai. RP:na hämtar stenarna och tar sig därefter till Shaginovsektens fäste. Innan deras attack mot fästet blir de kontaktade av veddo som ser dem som frälsare från Shaginov sekten. De har gamla profetior om frälsare från söder och att de för dem skall visa de gamla gravfälten där mäktiga vapen skall finnas till hjältarnas hjälp. RP:na kommer att ta sig in i gravkumlen och därmed väcka upp de gamla prästinnorna som nu ser att deras tid är kommen. RP:na stormar därefter Shaginov sektens fäste. Efter detta möter de Shagoniv som tackar dem för att de slagit ut sekten då den börjat bli ett problem för honom. De odöda prästinnorna från Jelem kommer till huvudorten och kräver cirefaliernas underkastelse samt återtar vissa saker RP:na plundrat från deras gravar/viloplatser. Sedan lär det bära av hemåt igen. Shaginov kommer nu att fortsätta sina planer för världsherravälde.
 

Gemstone

Swordsman
Joined
21 Aug 2005
Messages
422
Location
Stockholm
Re: Filerna med kartor

Vart tusan fick du tag på dem? o_O

Det där ser ju precis ut som officiella kartor? och vad jag vet har jag alla eonböcker?
 

PalMer

Warrior
Joined
30 May 2000
Messages
280
Location
Halland
Re: Filerna med kartor

Det är från Encyklopedia mundana kartan i grunden, men sedan har jag målat över en scannad bild med "ny mark". Använder Paint för att fixa till dem :gremsmile:
 

Ceram

Hero
Joined
2 Aug 2003
Messages
883
Location
Göteborg
Mycket intressant. Jag håller just på att läsa Svavelvinter i skönlitterär form och den här tråden har fått mig att peta lite i den digitala form av äventyret som finns min dator.

Denna sekt som ägnar sig åt fysisk förändrig av kroppen påminner ju allt för mycket om de thalasiska gierasherna för att kopplingar i metod inte ska finnas. Finns denna mystiska mineral även på Yon? I sådana fall behöver inte sekten ha blivit utvisad hit utan flyttat närmre sina råvaror. informationen om det hela från Thalamurboken kan ju då också stjälas i hög utsträckning.

Skriv gärna mer om hur det hela utvecklar sig.
 

Ezping Orm

Hero
Joined
17 May 2000
Messages
1,183
Location
Lunden, Göteborg
Måste säga att du verkligen har fått till det på ett snyggt sätt. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

Har du tänkt att spela hela konfluxsviten i Eon och vart har du isåfall tänkt att förlägga motsvarigheten till Trakorien?

/Ezping Orm
 

PalMer

Warrior
Joined
30 May 2000
Messages
280
Location
Halland
Ja, jag har grunnat på en fortsättning med övriga moduler. Som grund funderar jag på att använda Jargien. Jargien har faktiskt vissa likheter med Trakorien och området för äventyren kan bli ganska avgränsat.

För de övriga tre modulerna tänker jag nyttja kartan på filen ”Svavelvinter Kampanjkarta”.

För att tolka kartan. Röda cirklar med R, B, G och V i visar var de fyra oraklen kan vara; Röda (en naturbegåvad astrolog från Kamor under kontroll av två Sagiataurer), Blå (ett barn som tillika är en klon av Shaginov och som faktiskt startat en religiös väcklese hos en av Gnaar-Muurs många pirathövdingar) , Gröna (en alvisk astrolog med märkliga krafter, bosatt på en av Berenholt öarna, i djungelns djup) och Vita ögat (ett wulfen orakel som tillhör en flock på gränsen till Damarien, komplikationen är att oraklet kidnappats av några excentriska magiker från Damarien). Rz är berget Ranz och platsen för en omdiskuterad kult inom Daak kyrkan. De hävdar att de genom att studera fåglars flykt vid det heliga berget (koppling till Daaks budbärare; fågeln Ingnarios) och Gob träsket där en avhoppare från Shaginovsekten håller till, det är han som stulit en hand från en Shaginov klon och av den skapat det blå barnet.

Radh Sarsu är delar av det gamla Radh Kamra och representerar Stegos. När Radh-Karma gick under omkring 470 f.D flydde en del till den nordligaste kolonin som Radh-Kamra hade kvar. De kunde dock inte undfly gudarnas förbannelse utan blev sjuka i en märklig pest. Många dog innan de kom på att det var solens strålar som dödade dem. För att undkomma detta gick de under jord. Där har de nu levt i 3000 år i väntan på ett gudomligt tecken. En jargisk munk fann dem för ca 40 år sedan. Han var omtalad i profetior som deras nya ledare. Radh Sarsu måste förstås utvecklas mer.

De gula cirklarna är platserna som används i Kristalltjuren.

Alkharzan får bli det nya Isakra där den uråldriga vävarsekten håller till. Hit måste RP:na ta sig med en del av gudarnas stora karta. För att finna denna karta följer de direktiv från Det Gröna ögat (alv astrologen). De för dem förbi de gula platserna. Na Y är en oas där Tarkas zhaner samlas. Här skall de finna en gammal zhan som har en karta som skall leda dem ned i underjorden. Mannen är dock borta, han är vid Salt(gruvan) där han avtjänar ett straff eller sålts som slav. De måste frita honom. Lyckas de får de instruktioner av honom. Han tillhör egentligen en gammal släkt av väktare mot underjorden men under årens lopp har han förkastat sitt värv eller liknande. Hans instruktioner följs och man kommer till en helig ruinstad; Yoh N. Där måste de passera hinder och tyda gåtor för att ta sig ned i underjorden. I underjordens förtunnade dimensionsgränser finner de en väg till en värld skapad av en fallen gudom. De måste lösa ett antal gåtor för att få denna låtsasvärld att rämna och träffa gudomen. Världen han ritat är gjord på en del av den karta som visar världens alla händelser och denna måste nu återförenas med vävarsektens karta i Alkharzan. Alkharzan är som bekant en av Mundanas äldsta städer och de förklarar varför vävarsekten gömmer sig just där.

Biten nedan har jag inte tänkt genom ordentligt. Ähum… men något sånt här;

Sedan är det åter till Yon igen. På något sätt skall det uppdagas att den rätta kartan nu kommer att flytta ”noden/förtunningen” till Jelems tidigare placering i Kamor. Anledningen till att staden flyttades var att den inte skulle ligga kvar på den plats där noden skulle uppstå. När Jelem flyttades förstod prästinnorna att de missat sin chans till kraftnoden (de kan ha använt den tidigare) och de tog sig därför ned i underjorden på Yon för att manipulera med ”den stora kartan”. Denna bit behöver utvecklas en del som ni märker :gremwink:

Slutligen kommer de olika fraktionerna att få reda på var noden kommer att vara och en vild kamp kommer att uppstå då alla söker att vara vid kraftnoden vid rätt tillfälle. Den som är på denna plats under noden/förtunningen kommer till att få mäktiga krafter. Cinervas prästinnor kommer till att använda kraften för att återuppväcka tidigare åldrars prästinnor samt att göra Jelems folk fruktbara igen. Shaginov kommer att nedkalla en mäktig demonfurste för att med denna sluta en allians för ”världsherravälde”, Daakkyrkan/Jargein kommer att få ett sändebud från Daak (ljusbringaren?) för att kunna gå i korståg åt både öst och väst. Radh-Sarsu kommer att nyttja kraften för att återta Radh-Kamras tidigare besittningar i Kamorviken

Ja något sådant, vad har ni för förslag för att ”Mundanifiera” händelserna mer?
 

Attachments

Regmolar

Swashbuckler
Joined
30 Mar 2006
Messages
2,062
Om jag tvekade förut så har jag nu definitivt bestämt mig för att din kampanj har möjlighet att bli grymt coolt om det sköts på ett bra sätt; kan ju tyvärr inte hjälpa mer eftersom jag inte läst mer än Svavelvinter-boken själv, men jag ska se fram emot att läsa fortsatta inlägg - du funderar inte på att lägga upp det hela på krönikeforumet när/om du väl spelleder den, månntro?
 

vandraren

Swordsman
Joined
17 May 2002
Messages
453
Location
stockholm
Tycker att många av dina idéer är mycket bra. Kul initiativ! Men är det så smart att lägga Marjura så "nära" ursprungslandet Radh-Kamra? Det kanske inte spelar så stor roll iofs. Annars gillar jag placeringen av oraklen.

Förresten, är det inte ganska viktigt att Shagul/Sghaginov kommer från Jargien? Shagul är ju född i Tricilve, vilket visar sig väldigt viktigt i sista delen av äventyrs-sviten (om du vet vad jag menar...) Tycker att det kan vara onödigt att blanda in tauperna kanske...men kan ju vara spännande o andra sidan. Martari-dyrkan behöver inte blandas in om man inte vill, det kan ju ha varit en Daak-sekt som koncentrerar sig på att förfina kroppskontroll för att komma närmare Daak.

Cirefalierna som ockupationsmakt funkar, men även jargier skulle funka. I svavelvinter är det ju trakoriska oliktänkare som är marjurer och trakoriska soldater som sedan ockuperar ön. Vidare är ju även Shagul trakorier. Men det kanske är för ensidigt?
 

Blasphemy

Swashbuckler
Joined
4 Jul 2000
Messages
2,369
Location
Göteborg
Hej på dig.
Det var ett mycket grundligt arbete du gjort måste jag säga. Själv har jag faktiskt spelat det första äventyret i konfluxserien i Eon.
Jag hade placerat Marjura nästan exakt där du valde att göra det och det var en Cirefalisk koloni.

Men du har tagit det hela långt mycket längre än jag gjorde det och varit mycket, mycket noggrann - så jag blir sugen att spela det igen. Förra spelgruppen (det var kanske 6-7 år sedan jag spelade det) avled i stort sett allihop efter att de valde att attackera Kung Ottar och de dödas rike...

Däremot kom jag aldrig fram till hur jag skulle göra med de efterföljande delarna - dessa kändes betydligt svårare att få in i Mundana.
 

ermine

Warrior
Joined
8 Oct 2001
Messages
235
Location
Uppsala
Det vita ögat

Jag satt och funderade på ett par alternativ om vilka de excentriska damariska magikerna skulle kunna vara. Informationen om slottsö är från Damarienmodulen, och informationen om familjen Bagara kommer från en artikel om grevskapen Culnar och Harvada som jag suttit och filat på en del på sistone:

* Å ena sidan så skulle de kunna vara bosatta på Slottsö, den lilla ön precis öster om jargisk-damariska gränsen. Ön har mycket liten befolkning men har samtidigt flera gamla ruiner och minnesmärken från tiden då platsen var en utpost åt det lemiriska riket. Den kanske allra mest kända är det så kallade eldstornet, Damariens högsta fyr, som varnar skepp för de många reven och illvilliga strömmarna kring ön. Ett annat fornminne är det fruktade Alex citadell, en gammal borg som numera används som fängelse för regimmotståndare som storfursten av någon anledning inte valt att avrätta. Den damariska flottan använder även ön som en utpost för att övervaka havstrafiken mot Jargien och efter politiska fångar är misstänkta smugglare och sjörövare fortets vanligaste fångar.

Magikerna som tillfångatagit wulfenoraklet kan antingen vara anställda hos fortets kommendant (om SL är sadistisk och vill göra äventyret svårt), eller fristående magiker som lever på andra sidan ön och kanske bara är vagt allierade med kommendanten (om SL vill göra äventyret lättare). Om magikerna på något sätt är allierade med kommendanten och/eller storfursten så kan det tänkas att de har låtit kidnappa wulfenoraklet på dennes order, då Thamas och hans drottning fått för sig att oraklet kan hjälpa honom i hans framtida krigsplaner. I sådana fall måste rollpersonerna handla snabbt innan hon skeppas söderut mot Mirron och därefter till Targus. Om magikerna å andra sidan är självständiga så kanske de kidnappat henne i rent vetenskapligt syfte. Även i detta fall måste dock rollpersonerna vara mycket försiktiga då de närmar sig ön, då de damariska gränsvakterna är extremt nitiska och paranoida gentemot främlingar.


* Å andra sidan så skulle magikerna som kidnappat det vita ögat kunna vara medlemmar av familjen Bagara, en obehaglig lågadlig familj i nordvästra Harvada, vars ägor bland annat innefattar byn Iobran (belägen i bergstrakterna söder om Damariens nordgräns, runt en dagsmarsch öster om ruinerna av Merdakh-renk-Ghor).

Hus Bagara är en mindre familj av godsägare som kontrollerar det lilla men välbefästa Rakacitadellet i Harvada. Familjen är militärt och ekonomiskt ganska svag och det finns ytterst lite av värde i de områden de styr som sina. Trots detta har ätten en hel del inflytande bland omkringliggande adelsmän och är fruktade av människor i hela norra Damarien. Skälet till detta är Bagaras stora kännedom om trolldom, alkemi och ockulta göromål. Rakacitadellet har tillgång till ett av norra Damariens största laboratorier och ett litet men oerhört värdefullt bibliotek. Även om endast ett fåtal Bagaramedlemmar varit kraftfulla besvärjare så kallas de ofta som rådgivare och medhjälpare av omkringliggande makthavare när dessa behöver hjälp med ting som berör de mörka konsterna.

Den förste godsherren av Rakacitadellet, Bagara Teckenbindaren, var enligt legenden en avfälling från Thalakatribunalerna som fick anställning vid greve Orlocks hov vid den tid då greven ännu inte förfallit i vansinne. Folket som lever på Bagaras marker betalar sina skatter via ombud, få har någonsin sett det nuvarande överhuvudet Mäster Vladimon. Detta ses som någonting gott, Bagara är djupt fruktade för sitt hänsynslösa förakt för sina undersåtar och de som döms till döden i västra Harvada förs utan undantag till Rakacitadellet, där de går ett okänt öde till mötes.

Även om familjen föraktar ”vanligt folk” är det dock rätt så vanligt att de låter adoptera unga människor som visat sig ha magiska gåvor in i ätten. Detta gör att det kanske vore mer korrekt att tala om Bagara som ett magikersamfund snarare än en adelsfamilj i traditionell mening.

Om wulfenoraklet kidnappats av familjen Bagara kan det bli väldigt svårt att få tillbaka henne, men kanske är detta nödvändigt för att förhindra att damariska civilister hamnar i skottelden mellan de ursinniga vargmännen och den hårdhjärtade Vladimon. Om wulfenstammen skulle välja att ingripa för att få tillbaka henne så kommer de inte att stöta på så värst mycket motstånd inledningsvis. Harvadas herre, greve Orloc, är nämligen vansinnig och inåtvänd och det kommer att ta ett tag innan hans tjänare undsätter Bagara, som förmodligen stänger in sig i sitt fort om de blir attackerade av ett stort antal wulfenkrigare. Mer information om greve Orlock och Harvada finns i "Av blod komna".
 

Gorion

Veteran
Joined
22 May 2000
Messages
152
Location
Östersund
Jag löste det hela genom att lägga Majura på Mundanas "baksida". Gav mig fria tyglar att modifiera saker och ting samt behövde jag inte göra det till en koloni utan något befintligt land.

Kanske känns lite för simpel och enkel lösning men den fungerade bra.
 
Top