KH Slps eller typ bara gubb idéer jag måste bli av med...

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Felichior Daggkåpa av Skymningen

Är en 900 år väldigt bitter alv som när ett glödande hat mot Goiana och dess gudom. Han har lagt under sig ett område ca två dagsmarscher långt söder om skogen fast norr om Aidnebergen. Han har ett kontrakt med det heliga Kishatet att leverera 150 master om året.

Felichior har samlat tre likasinnade alver och en liten legoknektsstyrka på 17 män och 8 kvinnor. Som driver in skatterna av de byar som finns i området. Två av byarna är skogshuggarläger, snarare än bondbyar.

Benmästaren.

Ordukh Manglaren är en ålderstigen orchhövding som lever på Aidnebergens norrsluttningar med sin klan. Han skulle med stor sannolikhet varit avsatt för länge sedan om det inte vore för hans kvinna, Benmästaren. Hon är den skickligaste läkekunniga som klanen någonsin haft. Hennes kunskaper har gjort att många orcher vill gifta in sig Ordukhs klan och under Vinterfesten, kommer hövdingar från när och fjärran och byter järn mot brygder kokade av Benmästaren. Benmästaren har också förmågan att väcka skelett från sina gravar och låta dem slåss sida vid sida med Ordukhs främsta bärsärkar något som får hans fiender att skyndsamt ge vika.


Carsten Hürgel af Viik.

Är en mycket levnadsglad vandrande riddersman och vapenmästare försvuren åt Shamash. Och tillskillnad från många av hans ordensbröder/systrar så har han inte det tungsinne och allvarlighet som förknippas med hängiven Shamashdyrkan. Han blev i tidiga år utkastad av Banzikan men har utvecklat en egen stridskonst där Biet, Rosen och Vallgraven utgör grunderna.

Spjut och bucklare är Carsten Hürgels af Viiks vapen.
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Sepideh Spindelspotterskan från Sargos

Är en mycket välrenommerad magiker och apotekare skolad i magi som manipulerar djur och får växter att böja sig för magikerns vilja. Hennes gifter och motgifter hör till Kopparhavets mest kända. Det sägs att hon har överlevet en kyss av Gumgakh och är numer fredad av Rhabdo Rhana.

Sepideh jagar inte ingredienser numer, men hon köper gladeligen upp monsterartefakter.

Hennes två söner Rostam och Rüstem är kaptener på varsitt skepp, Sargoshunden och Anxalis hynda. Skeppens segel pryds av jättelika hundar.



Dilara Anagma

Är gift med Rostam och är Sepidehs svärdotter. Hon har gått i lära hos sin svärmor men bakom sin makes rygg och är en mycket skicklig lönnmörderska. Med baskunskaper inom de magiska konsterna och sin svärmorsförmåga att spotta spindlar har hon tagit livet av tre konkurrenter i Sargos under de senaste tre åren.
 
Last edited:

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Kusayla af Klitterhamn(ankbaronessa)

Är en kardisk fribytare och mästerkanonjär som seglar med kaparbrev utfärdat av den sanne Kungen av Kardien.

Hon har adlats och hennes skepp Stormhäxan gör livet surt för alla skepp som seglar med det Heliga Kishatets varor. Hennes två kanoner Drakmunnen och Marduks Lie är nästan lika kända som hennes skepp. Hennes handledsfjädrar är turkosa liksom den barett hon alltid bär.
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Velbrath Happergond af Kandra
Velbrath är en 45 årig köpman från Kandra som specialiserat sig på sötsaker. Hans marsipan är är vida berömd långt utanför Berendiens gränser. Och få gästabud i Berendien eller de närliggande maktsfärerna brukar ha fester utan den Happergondska Gripen. Men något har hänt. Butiken är sönderslagen och Velbrath är borta vem ska göra gotter till baronessans vårsoare…
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Grasandra Gisslerskan
Är en storvuxen minotaur med rykte om sig att uppskatta tortyr och meningslöst våld. Inget kunde vara mer fel. Grasandra är edsvuren kämpe åt Visha och det gissel som hon svingar är till för att slå kornen ur axen. Men barden som Är Grasandras resesällskap och frände. Sjunger blodtörstiga visor om Grasandras bragder och illdåd
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Semeth
Är en bitter ung man som ständigt har fått stå i skuggan av sin far. Fadern en gladiator, styrman och kock på en uppsjö av piratskutor. Där fadern har lagt Kopparhavet under sina klövar. Men föga har det hjälpt Semeth. Oftast får han frågor om fadern. Numer nekar han släktskap han har ställt sig under befäl av minotaurhärskaren i Baar
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Den Azuritiska Eminensen

Strax öster om Karaxos ligger en gräsbevuxen ö som skys av fiskare, pirater och lokalbefolkning. Ön är två bågskott bred men minst en halv dagsmarsch lång. På den södra udden ligger en djuphamn och där finns en pir som väl skyddar hamnen från stormar. Fast hamnen är nedgången, inget skepp har ankrat där på säkert en mansålder. Men vid soliga dagar då man seglar förbi ön kan man beskåda en lejonflock som lapar sol och som gjort hamnen, piren och de ruiner i anslutning till hamnen till sitt näste.

På den norra änden av ön står ett träd. En silverlind. Vid lindens fot står det nästa alltid ett rådjur och betar.

På en av de översta grenarna i linden hänger en hängsnara och i dess ände hänger den Azuritiska Eminensen. Hen ser ut att vara en smal man i 65 års åldern i en blå klädnad. Mannen är bakbunden men då och då sprattlar hen till och skriker förbannelser över nejden.

Detta är ingen vanlig man utan en resenär från Grå hallarna som stannade till på ön för en hundrafemtio år sedan. Kom i tjafs med de pirater om kistan med gull och artefakten de bestal honom och grävde ner på ön.
Piraterna trodde de dödat Eminensen. Men hen kan inte dö i Athos. Lika lite som hen själv kan döda någon i Athos. Nu väntar hen på att någon ska komma och skära ner hen från trädet. Så hen med hjälp av artefakten kan återvända till sin dimension
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Gezmôg och Moghda
I ett mycket vackert korsvirkeshus i Pendon, bor och verkar tvillingarna Gezmôg och Moghda. Tvillingarna är utan tvekan det Zorakiska kungahusets sämst bevarade hemlighet. Bastarder och kungliga bastarder därtill borde kanske hålla en lägre profil och faktiskt intressera sig för familjens varande. Så icke Gezmôg och Moghda, deras namn tog de själva när de vart myndiga. Trollnamn för familjen har alltid behandlat oss som troll, lär Moghda ha sagt.
Sina första år levde de på det kungligaslottet men det blev ohållbart i längden och de skickades bort till en avlägsen region. Där de omkullkastade allt. Grannarna till förmyndaren såg sina chanser att komma i besittning av kungliga bastarder. Så Markis Rostenklööv, Baronessan Falkh och Riddersmamsell Wiitwinge mönstrade sina styrkor och attackerade förmyndaren. Då striderna hade lagt sig såg Greve Sommarkloo ingen annan utväg än att adla förmyndaren till baron och själv ta Falkhs domän i besittning. Så fick förmyndaren Wiitwinges barfred och Markisens domän gick tillbaka till kronan.
Det var tvillingarna som låg bakom segern. Gezmôg är ett taktiskt geni och ett matematiskt snille som kan räkna kulbanor och hålla alla en här i stridbart skick genom att veta kostnader för kreti och pleti. Moghda är så väldigt bra på att döda andra levande varelser.
Tillsammans leder tvillingarna legoknekts kompaniet Pendons Hundar.
 
Last edited:

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Trestan Grubda de Mazmatra
Hyra Pendons voffsingar, är du från vettet herrn. Det är en belägringsstyrka, gott renommé. På riktigt herrn, jag torkar mig i röven med deras ättelängd. Tror du på riktigt att de är bastarder, pfft, det här är Pendon. Det är konstigt att inte Kastyke dyrkas mer öppet här. För de står inte långt efter med att ljuga de demonfödda zorakiska svinen.
Nä lyssna nu på mig goe herrn. Han vill ha hjälp att ta tillbaka sin rättmätiga plats vid rådets bord. Och det innefattar brännandet av ett par gårdar i grevskapet Fremhundra och att man hänger fogden. Ett sådant arbete är klippt och skuret för min styrka. Jag har tolv tunga ryttare, tjugo spejare, sextio hillebardjärer, sextio armborstskyttar och en dvärgisk kanonbesättning, jaså ni har hört att mina dvärgar är svartalfer. Min gode herre man behöver inte vara dvärg för att ladda en kanon. Men jag försäkrar dig om att den som fyrar av kanonåbäket är dvärg. Hon är bland de värsta dvärgar jag någonsin träffat, hon får Anxalis att verka mild. Priset ja låt oss diskutera priset…”
 
Last edited:

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Lycander Järnskägg
Svart mantel i finaste ylle med en gyllne sol i sammet boderad på ryggen och vid höger skuldra. En svart tabard med en gyllne sol broderad på bröstet. Rustningen är svart, bröstplåt, armskenor och benskenor. Hjälmen är svart, visiret är svart, stridshandskarna är svarta. Stövlarna är svarta, sporrarna är av förgyllt järn. Svärdet är enkelt, stål, smitt för död, ett redskap, skidan är svart och hänger i ett svart vapenbälte.
Lycander är tjugotre år, han utstrålar osund fanatism och livsfara. Hans ögon är kalla, hans hållning stolt. Han har det ärorika uppdraget att vara banerförare, för Den obesegrade Solens riddare.
 

Sinisa_

Aeronautisk bokbindare
Joined
2 Jul 2022
Messages
740
Det sätt dessa är skrivna på, liksom halvt inifrån de arroganta och listiga och solkiga figurerna, känns som det bästa hos Jack Vance.
Rustningen är svart, bröstplåt, armskenor och benskenor. Hjälmen är svart, visiret är svart,
Bastarder och kungliga bastarder därtill borde kanske hålla en lägre profil och faktiskt intressera sig för familjens varande. Så icke Gezmôg och Moghda, deras namn tog de själva när de vart myndiga. Trollnamn för familjen har alltid behandlat oss som troll, lär Moghda ha sagt.
Kom i tjafs med de pirater om kistan med gull och artefakten de bestal honom och grävde ner på ön.
Men föga har det hjälpt Semeth. Oftast får han frågor om fadern. Numer nekar han släktskap
Osv.
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Vad som hade varit fantastiskt - om du har tid, ork och lust att skriva en äventyrskrok - kanske bara någon mening - till dem
Jag tycker att på vissa av dem finns redan äventyrskrokar. Men välj tre av figurerna så ska jag skriva äventyrsfrön åt dom.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,420
Jag tycker att på vissa av dem finns redan äventyrskrokar. Men välj tre av figurerna så ska jag skriva äventyrsfrön åt dom.
Jo, så är det ju! Om du har lust hade det varit kul med lite ytterligare krokar åt:
- Kusayla af Klitterhamn
- Carsten Hürgel af Viik
- Grasandra Gisslerskan
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Angolf Silferniebb
En tjugoisch ung anka. Tjuv, bedragare, fifflare, falskmyntare och hängiven fanatisk Shamash tillbedjare.
Angolf har hela Krilloan att leka i. Han är tillräckligt obetydlig för att inte uppmärksammas av gängen och kartellerna. I sin Guds namn väljer han att ställa till ofog för magiker och deras tjänare. Ovetandes har Angolf ett litet skrå av beskyddare, tre fanatiska tempelsystrar. Som röjer de han stöter sig med ur vägen. Angolf har också en pilbåge som han hanterar mästerligt och en medaljong som har skydd mot magi tre laddningar kvar
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Barra, Gryndel och Leastre systrar av Shamashi Lie
Barra är en mycket späd varginna och många inte av vargisk ätt har låtit sig luras av hennes tunna och späda yttre. Men är man av vargsktblod luras man icke. Man viker med blicken och visar respekt eller man kommer känna tre tum dvärgiskt stål genomborra ens torso. Barra bär ett nunnedok och i bältet två rakbladsvassa dvärgiska dolkar.
Gryndel har utseendet för sig. Hon ser ut som allas vänaste bullmormor med äppelkinder och flätat grått hår. Därför har många vänt ryggen åt denna lite rultiga tant och för det kan de fått plikta med sitt liv. Få hanterar en stridsyxa med samma frenesi och skicklighet som Gryndel och hon räds icke att dräpa ur lönn.
Leastre är galen, hon är fullt och fast övertygad om att Shamash har sänt en liten ankyngling till Krilloan för att göra storverk. Med hjälp av sina systrar bistår hon den ännu ovetandes ankynglingen med ett våldskapital som få har skådat. Leastre är Banzikan av översta grad och hennes mästersmidda pata har lämnat mer än en kriminell missdådare i rännstenen med ett väl utfört gyllne snitt.
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
2,004
Sarel och Oogur
De två syskonen Sarel och Oogur reser runt i trakterna kring Daston på Indar. Ougur spelar fela och Sarel sjunger och jonglerar. I dvärgfästet Kara-Cyr hade dvärgar satt gröten i vrångstrupen om de sett denna syn. Hur två så högkastade skulle sjunka så lågt. Och förnedra sig för människor, ankor, iller folk och förvisade.
Sarel är förutom en högst medioker jonglör en mycket skicklig valvskonstruktör och stenhuggare. Hennes blick för de svagaste punkterna i Dastons ringmur är snart kartlagda. Hennes bror Oogur som inte är helt talanglös när det gäller felan. Men desto bättre på anatomi, läkekonst och alkemi har i veckor kartlagt och indelat befolkningen i Daston i tre grupper. Vanföra, Livegna, Maskföda. Så när anfallet kommer kan man lätt sortera ut dem man vill behålla och de som ska säljas eller dräpas.
 
Top