KH Slps eller typ bara gubb idéer jag måste bli av med...

Joined
17 Oct 2011
Messages
842
Felichior Daggkåpa av Skymningen

Är en 900 år väldigt bitter alv som när ett glödande hat mot Goiana och dess gudom. Han har lagt under sig ett område ca två dagsmarscher långt söder om skogen fast norr om Aidnebergen. Han har ett kontrakt med det heliga Kishatet att leverera 150 master om året.

Felichior har samlat tre likasinnade alver och en liten legoknektsstyrka på 17 män och 8 kvinnor. Som driver in skatterna av de byar som finns i området. Två av byarna är skogshuggarläger, snarare än bondbyar.

Benmästaren.

Ordukh Manglaren är en ålderstigen orchhövding som lever på Aidnebergens norrsluttningar med sin klan. Han skulle med stor sannolikhet varit avsatt för länge sedan om det inte vore för hans kvinna, Benmästaren. Hon är den skickligaste läkekunniga som klanen någonsin haft. Hennes kunskaper har gjort att många orcher vill gifta in sig Ordukhs klan och under Vinterfesten, kommer hövdingar från när och fjärran och byter järn mot brygder kokade av Benmästaren. Benmästaren har också förmågan att väcka skelett från sina gravar och låta dem slåss sida vid sida med Ordukhs främsta bärsärkar något som får hans fiender att skyndsamt ge vika.


Carsten Hürgel af Viik.

Är en mycket levnadsglad vandrande riddersman och vapenmästare försvuren åt Shamash. Och tillskillnad från många av hans ordensbröder/systrar så har han inte det tungsinne och allvarlighet som förknippas med hängiven Shamashdyrkan. Han blev i tidiga år utkastad av Banzikan men har utvecklat en egen stridskonst där Biet, Rosen och Vallgraven utgör grunderna.

Spjut och bucklare är Carsten Hürgels af Viiks vapen.
 
Joined
17 Oct 2011
Messages
842
Sepideh Spindelspotterskan från Sargos

Är en mycket välrenommerad magiker och apotekare skolad i magi som manipulerar djur och får växter att böja sig för magikerns vilja. Hennes gifter och motgifter hör till Kopparhavets mest kända. Det sägs att hon har överlevet en kyss av Gumgakh och är numer fredad av Rhabdo Rhana.

Sepideh jagar inte ingredienser numer, men hon köper gladeligen upp monsterartefakter.

Hennes två söner Rostam och Rüstem är kaptener på varsitt skepp, Sargoshunden och Anxalis hynda. Skeppens segel pryds av jättelika hundar.Dilara Anagma

Är gift med Rostam och är Sepidehs svärdotter. Hon har gått i lära hos sin svärmor men bakom sin makes rygg och är en mycket skicklig lönnmörderska. Med baskunskaper inom de magiska konsterna och sin svärmorsförmåga att spotta spindlar har hon tagit livet av tre konkurrenter i Sargos under de senaste tre åren.
 
Last edited:
Joined
17 Oct 2011
Messages
842
Kusayla af Klitterhamn(ankbaronessa)

Är en kardisk fribytare och mästerkanonjär som seglar med kaparbrev utfärdat av den sanne Kungen av Kardien.

Hon har adlats och hennes skepp Stormhäxan gör livet surt för alla skepp som seglar med det Heliga Kishatets varor. Hennes två kanoner Drakmunnen och Marduks Lie är nästan lika kända som hennes skepp. Hennes handledsfjädrar är turkosa liksom den barett hon alltid bär.
 
Top