Nekromanti Seg utgivningstakt

CowboyBob

Veteran
Joined
14 Jun 2008
Messages
5
Location
Majorna
Varför står Neogames och trampar vad gäller Eon? Har de någonsin hållt en deadline? Vad händer? Är det på väg åt helvete? Det vore synd. Jag som just tagit upp nörderiet igen.
 

Kropotkin

Warrior
Joined
25 Mar 2006
Messages
234
Location
Hisingen
Njae, det talas till och med lite löst om Eon 4. Att de aldrig håller någon deadline beror mestadels på att det i princip är en heltidsanställd/ägare som samordnar ett antal idealister från någon främmande ö.

det är inte frågan ett företag i paritet med Volvo pv precis.
 

CowboyBob

Veteran
Joined
14 Jun 2008
Messages
5
Location
Majorna
Det låter ju trösterikt. Men gubbarna borde skippa Eon 4 och koncentrera sig på att få ut alla modeuler som varit planerade i en massa år. Tack för svaret hsh.
 

Oja

Veteran
Joined
28 Nov 2007
Messages
21
Själv ser jag väldigt mycket fram emot Demoner & Demonologi-boken mer än någon annan bok :gremsmile: Just nu känns det som ganska löst nämligen, och jag råkar gilla demoner :gremsmile:
 

CowboyBob

Veteran
Joined
14 Jun 2008
Messages
5
Location
Majorna
Får panik av att inget kan vara beständigt. Okej, låt gå för att de släpper fyran, men sen får det fan vara bra. Ser hellre att det satsas på att utöka infon kring Mundana med fler moduler, typ nämnda Alver och Demoner.
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,524
Location
En mälarö
CowboyBob said:
Får panik av att inget kan vara beständigt. Okej, låt gå för att de släpper fyran, men sen får det fan vara bra. Ser hellre att det satsas på att utöka infon kring Mundana med fler moduler
Fast handlar inte detta om att den tredje utgåvan är på väg att ta slut och spelet måste vara tillgänligt att köpa? Och om man ändå ska trycka upp fler ex kan man väl lika gärna bättra på den med en ny och uppdaterad version, eller? Fast personligen har jag inget behov av en ny version, trean är bra som den är tycker jag.

/Anders
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,209
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Eon IV

Men Eon IV kommer bli så jävla mycket bättre än Eon III är...massor av saker jag stört mig på med regelsystemet ända sedan Eon I, eller långsamt upptäckt att jag ogillar, kommer vara ett minne blott. Det kommer dessutom att hända lite med hur världen beskrivs, och tro mig, it's not bad.

Primärt är ju grejen dock, som jag försått det, grundböcker säljer. Så det är ett klokt drag att göra nya med jämna mellanrum, särskilt som Neogames har som outtalad policy, vad jag förstått det, att aldrig trycka upp något gammalt igen. Har saker och ting sålt slut, är det läge för en helt ny modul om saken. Det är nämnligen rätt få Eonmoduler som någonsin sålt slut - av webbshoppen att döma är det bara Alver, Mundana, Monster & Varelser, Spelledarskärmen, Spelarens handbok (lustigt nog), Krigarens Väg...och alla tidigare versioner av Eons grundregler, utom Eon Grande Tortilla.

(Den sorgliga aspekten av det här är väl att det kommer ta eoner innan nån kan skriva en -intressant- religionsmodul...)

Så nog faen vill vi ha Eon IV. Det är bra för oss, och för Neogames. Win/win.

- Ymir, förväntansfull
 

Wilmer

Hero
Joined
9 Jan 2005
Messages
1,086
Location
Grindmaiden
Re: Eon IV

Har du något konkret exempel på vad som ändras? Eller åtminstone hur stora förändringarna är.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,209
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Eon IV

Det blir mer radikala förändringar än det varit i någon tidigare upplaga av Eon. Oddsen är bland annat att Utmattning, Specialiseringar och Karaktärsdrag kommer göras om rejält.

Men jag vågar inte riskera att säga för mycket, jag vet inte hur känsligt Neogames tycker det här är. Så du får ursäkta om jag håller tyst tills vidare.

- Ymir, ursäktar sig
 

Legion

Warrior
Joined
22 Oct 2002
Messages
221
Problemen som finns när det gäller utgivning är inget nytt, vare sig när det gäller Neogames eller andra svenska rollspelsföretag. Det beror förmodligen på att det i dagsläget inte finns, mig veterligen, en enda utvecklare som försörjer på rollspel på heltid.
I vårt fall handlar det mycket om att vi har flera stora projekt på gång (Eon IV,Neotech 3, brädspel, moduler till våra existerande system mm.). Förhoppningsvis så ska utgivningen flyta smidigare när vi tagit oss igenom den "flaskhals" vi befinner oss i nu.
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Tror det är så... få har rollspelsproduktion som heltidsjobb, och många (som undertecknad) som producerar spel har dessutom familj och sånt som tar tid, utöver det vanlga jobbet. Sen ska man ha ekonomi att ge ut böcker man gör; Saga ska exempelvis vara ett spel som ska finnas i tryckt form i butik, och då blir det dyrt att producera, och tar lång tid innan man når break even.
 

Legion

Warrior
Joined
22 Oct 2002
Messages
221
Re: Eon IV

Neogames har alltid tryckt upp stora upplagor av alla böcker, för att undvika förhöjda tryckkostnader, utförsäljning mm.. Men när någonting sålt slut så utvärderar man alltid vad som gjorts, och som regel kan jusägas att man alltid hittar saker man velat göra annorlunda, och andra saker man velat ha med eller utvecklat mer. Ska man då trycka om, så är det naturligt att utveckla den nya modulen. Vad gäller regler, så är ju vår policy att alla regelmoduler ska vara bakåtkompatibla. Därigenom ser jag inte problematiken med nya regelutgåvor. Det är ju inte så att man måste köpa om alla sidomoduler för att ha ett fungerande spel. Det kanske är företagsmässigt dumt,det verkar ju funka bra för vissa giganter från USA att forcera sidoförsäljing genom att med ett nytt system göra alla gamla böcker "oanvändbara". Men jag tycker principiellt att det är att blåsa sina dedikerade kunder på pengar.

Gällande slutförsäljning,så närmar det sig för ännu ett par moduler: Religioner (så du kanske får din vilja igenom snart ;)), Mystik & magi och Asharien & Soldarn.
 

CowboyBob

Veteran
Joined
14 Jun 2008
Messages
5
Location
Majorna
Re: Eon IV

Det är iofs hyggligt med bakåtkompatibelt. Det är bara det att det är andra grejer man ser fram emot mer så att säga...
 

CowboyBob

Veteran
Joined
14 Jun 2008
Messages
5
Location
Majorna
Iofs skönt att produktionen sker på ideell basis eftersom det lite grann är en kvalitetsstämpel och lovar själ och hjärta. Ibland blir man ju otålig dock... och inte blir man yngre heller.
 

Wilmer

Hero
Joined
9 Jan 2005
Messages
1,086
Location
Grindmaiden
Re: Eon IV

Låter bra! Vår grupp ska ta upp Eon igen men eftersom jag har lackat på att bokföring i striderna (de tapppar mycket djup utan utmattning och blodförlust) så tänkte jag på något sätt förenkla bort kolumnerna och bara ha svårighetsökningarna kvar. Kanske helt enkelt göra så att mängden skada direkt påverkar extraskadetabellen.
 

Andy

Vila i frid
Joined
4 May 2001
Messages
1,403
Location
Ågesta, Stockholm
Re: Eon IV

Jag ser fram emot en helt ny design också. Det är den enda saken som skulle få mig att köpa en ny utgåva av Eon, en fräch, modern och cool design. Nu, med Vässmar vid rodret, kanske man kan få det.

För visst är det Vässmar som styr Neogamesskutan, eller har jag fått allt om bakfoten?
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,708
Location
Värnhem, Malmö
Re: Eon IV

Jag skulle ärligt talat inte ha något emot att man slängde ut en del gammalt bagage till priset av bakåtkompatibilitet. Ta chansen att i och med Eon IV rensa upp bland sådant som inte längre har någon vettig plats i Eon, till exempel de där märkliga befolkningssiffrorna. De nya köparna vet inte skillnaden, och de gamla spelarna lär knappast sakna underligheterna. En "re-imagining" från centralt håll av vissa saker hade också kunnat göra spelet bättre. Låt er inte bindas för hårt av traditioner och gamla moduler, utan kasta ut lite gammalt skrot för att göra ett bättre spel!
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Re: Eon IV

Ja jag hoppas också på en uppfräschning av Eon, både designmässigt och regelmässigt... kan Wizards kan väl Neogames...
 

Gemstone

Swordsman
Joined
21 Aug 2005
Messages
422
Location
Stockholm
Jag hoppas verkligen inte att Eon är på väg en våning ner, men jag tror snarare det är att de inte är så pass många som arbetar med det och att det är så många frilansare.

Det är dock bara vad jag tror
 
Top