WRNU Rollspelsdraken 2023 – behöver hjälp

McKatla

Utan titel
Joined
2 Aug 2010
Messages
940
Har du namn på den här personen? Känns lite sådär att ge det till någon och bara kalla den personen för "greken".
Så här skrev Fandrake på FB för två dagar sedan:

I åtta år har vi nu grävt oss allt djupare ned i den svenska rollspelsbranschens historia, och med varje volym vänder vi på nya stenar.
En i det närmaste ikonisk person, som omnämnts redan från början är John Maniatopoulos, den färgstarke och kedjerökande man som kallades "Greken" och som startade butiken Tradition i Gamla Stan på 1970-talet. Butiken var inhyst i en ytterst liten lokal på Österlånggatan 10 och sortimentet utgjordes av plastmodeller, tennfigurer, militärhistoriska antikviteter och amerikanska konfliktspel.
Tradition blev nästan ett slags ungdomsgård. Här hängde flera nyckelpersoner i tonåren, och när Maniatopoulos avled hastigt i december 1977 startades en kedjereaktion som i förlängningen ledde till att Äventyrsspel bildades, och den svenska rollspelsbranschen föddes.
I boken om Drakar och Demoner har vi för första gången lyckats hitta en bild på John Maniatopoulos. Hans historia, och otroligt mycket annat, får ni som beställer den direkt från Fandrake ta del av redan nu. Ni andra får snällt vänta till 1 april då boken släpps i butik.
 

Attachments

Top