PROMOTION Rollspelsdags

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 17, Misstankar ute nu! Finns där poddar finns.

Även välkända besök i natten leder sällan till något positivt. Sträva inte efter dessa sammankomster, ty vem vet vad för intentioner som ligger till grund för det hela? Har din övertygelse börjat svikta än? Har dina förhoppningar börjat grumlas av misstro och rädsla för vägen du går på? Vet du egentligen om du ens står på rätt sida? Sanning är en bytesvara i Hindenburg. Övertygelser kan få folk att följa dig, men vems övertygelser är egentligen de rätta? Du ser ett välbekant ansikte vid andra sidan bordet. Hoppas du är säker på din sak. Men vilken sida av pistolens mynning befinner du dig helst på?

 

Attachments

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 18, Aska ute nu! Finns där poddar finns.

Så står du nu, vid katastrofens rand. Utan kontroll på situationen och med en konstant känsla av vaksam panik. Hela världen tycks nu vara emot dig, vad gör du? Med raska steg i skydd av mörkret kan du fly för stunden. Men ingen bryr sig om ifall du orkar eller inte, du måste kämpa vidare. Om hela världen verkligen är emot dig, finns det då någon kvar som du kan lita på? Sannolikt inte. Misstankarna växer när ungdomens vagga besöks, och något tydligt saknas. Har någon ljugit för dig? Eller var det bara du som vägrade lyssna? Rummets tomhet ekar ditt inre, resonerar med din ilska och förstärker den. Om de inte hittar dig, för att du gömmer dig, kanske går de då på dina nära och kära?

IMG_20201008_104016_485.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 19, Lingongrova ute nu! Finns där poddar finns.

Steg i korridoren. Gamla vanor antar att allt är okej. Men när du plötsligt står öga mot öga med den mäktigaste mutanten i Hindenburg tycks hela världen vara upp och ner. Tur då att det, trots paranoid beredskapstid, inte fanns vapen tillgängliga. När det nu inte längre går att förlita sig på folks utseende kan paranoian komma fram på allvar. För brödfödans skull kommer kejsarens egna säkerhetsprotokoll utnyttjas. Men är det för nefariska eller välmenande syften? Vad händer egentligen bakom kulisserna hos de nobla lejonen? Vad kan det finnas för vinning i att alliera sig med skurkar? Kan ett möte verkligen skapa så pass mycket förändring som krävs? Men låt oss drömma oss bort en stund. En värld utan hemliga polisen. En värld utan misstro och anklagelser. En värld utan diktatoriskt förtryck. Kanske till och med en värld utan krig. Hydrans rättvisa börjar ta fart.

IMG_20201015_115853_430.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 20, Möten ute nu! Finns där poddar finns.

Oanad skönhet möter dig på de märkligaste av platser. Men skönhet är ett attribut i Hindenburg som antingen är utan värde, eller så är det livsfarligt. Romantik och glädje har ingen plats på ett ställe som Hindenburg. På andra sidan myntet finns de som borde stå dig nära, men dina tvivelaktiga val får dem att vilja vända dig ryggen. Är du verkligen bättre än de orättvisor du försöker bekämpa? Det goda rättesnöret vi försöker rätta oss efter är ihoptrasslat och smutsigt. Vägen vi försöker gå på är dunkel och krokig. Vi gör inte längre våra egna val, utan har blivit brickor i ett spel. Men går det fortfarande att ta sig ut? Och hur kommer du att bli behandlad om du gör det? Kommer du vara en förrädare? En hjälte? Kommer du att vara anonym? Kanske är det lika bra att löpa linan ut. Långt bort i fjärran ser du en välbekant figur. En figur som försvinner bort från dig. Är det något som inte står rätt till?

IMG_20201022_104846_212.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Nu är det dags för Rollspelsdags halloween-special! Med väsen hämtade direkt från Chocks (Eloso förlag) kommande väsenbok får ni följa den väsenjagande podden Monsterdags i deras jakt på sanningen. I första avsnittet har Molly_meck, Dånneman123 och V3RITA5 planerat en expedition till Fredriksberg, för att undersöka det sedan länge övergivna pappersbruk som finns på orten. Det har nämligen ryktats i flera år om att bruket är hemsökt.
Finns på Spotify och där poddar finns.

IMG_20201031_000323_752.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Rollspelsdags halloween-special fortsätter! I andra delen har V3RITA5 hittat ett mycket gammalt spår på Flashback, som pekar mot att det finns ett väsen i sjön Tjurken utanför Vetlanda. Tillsammans med Molly_meck och Dånneman123 planeras en campingtrip ut till de småländska skogarna. Nu ska här fixas definitiva bevis på väsens existens!


IMG_20201105_102754_706.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Rollspelsdags halloween-special börjar dra ihop sig! I den tredje, spännande delen lyckas äntligen V3RITA5 få ett svar från Karl Lindberg, när han, Molly_meck och Dånneman123 livestreamar sina försök att förstå den mystiska krukan de hittade på botten av sjön Tjurken. Karl vill träffas, få tillbaka sin forskning, och kanske även dela med sig av lite insikt och kunskap till Monsterdags. De tre ställer in sig på att få göra en poddintervju av aldrig tidigare skådat slag och styr kosan mot Combitech i Växjö.


IMG_20201112_103359_440.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Den fjärde och sista delen i Rollspelsdags halloween-special har anlänt! Efter att ha stulit en helikopter från ett mycket suspekt sällskap finner sig Dånneman123, Molly_meck och V3RITA5 på flykt undan både lagen, väsen och hemliga organisationer. Det verkar som om de snubblat över något som är så otroligt mycket större än vad det först verkade. Förvirrade och rädda tar de sig till Italien, i hopp om att den demente mannen Guiseppe, som skrivit om ritualen de funnit, ska kunna besvara några av de frågor de har. Men vad är det egentligen som sker i Israel, där på Megiddos kulle?


IMG_20201119_103944_241.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 21, Risker ute nu! Finns där poddar finns.

Nu börjar det närma sig. Nu handlar det om att vinna eller försvinna. Bär din övertygelse som en rustning. Låt den skydda ditt sinne när farliga möten nalkas. Det skadar heller inte att bära en faktisk rustning, när övertygelsen allena inte räcker till. Din ansamlade mängd med dåliga minnen från denna unkna stad väger tungt, men tyngden får inte påverka din kropp. Du måste vara beredd på att snabbt kunna skrida till handling. Andras liv kan hänga på det. Andras liv ligger i dina enskilda händer. Är du stark nog för att avgöra vilka som får leva och vilka som dragit sina sista andetag av Hindenburgs smutsiga luft. Är det du som står för dagens heroiska insats och räddar dagen? Och vad måste du till slut offra för det?

IMG_20201126_104622_182.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 22, Containern ute nu! Finns där poddar finns.

Innan året är slut tänkte vi sammanfatta vårt första år som rollspelspodd. Med det sagt undrar vi om ni lyssnare har några frågor ni vill ha besvarade, eller något speciellt som ni vill att vi ska ta upp och diskutera?
Ni kan höra av er till oss på Facebook, eller maila oss på rollspelsdags@gmail.com.

Krasch. Glasbitarna viner runt dig när du hoppar handlöst ut i den mörka natten. Du är omringad av folk med skjutjärn. Vad gör du? Du vet om att tid är en lyx du inte har. Du vet om att folk har sett saker de inte får se. Det är nu det visar sig vem som är vän och vem som är fiende. Det är nu det är dags att hitta det dolda modet i ditt inre. Om inte modet kommer ut kanske det istället är blodet som kommer ut. Panik uppstår på bred front. Även om det går emot dina principer så vet du vad du måste göra. Det får inte finnas tvekan. Det får inte finnas tvivel. Nu finns ingen återvändo längre. Den här operationen måste lyckas. Har du koll på vem du har med dig? Finns det tid till att vila under dessa farofyllda händelser? Eller är det bara allvar som gäller från och med nu?IMG_20201203_110251_918.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 23, Lunch ute nu! Finns där poddar finns. (Ni har fortfarande lite tid på er att skicka frågor till årssammanfattningen!) Ju äldre du blir, desto fler dåliga perioder samlar du på dig. Kanske finner du lycka och glädje någonstans, men det är få tillfällen med långt emellan. Mår du bra? Har du det bekvämt? Glöm inte bort, det här är bara lugnet före stormen. Vi vet allihop att det snart går utför igen. Har ni tänkt igenom era drag noggrant? Gör inte det. Allt kommer att gå på ändan ändå. Det är vad Hindenburg gör bäst. Denna mörka pärla, denna krossare av drömmar. Planera för misslyckande, och förvänta er att den planeringen också misslyckas. Vanliga människor kan inte föra sin egna talan här. Finns det ens något som säger att det blir en förändring om svinet försvinner? Kommer det inte bara ett nytt svin och fyller samma plats? Den som lever får se, som sagt. Räkna inte med att ni kommer få se.


IMG_20201210_104423_848.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 24, Dubbelgångare ute nu! Finns där ni lyssnar på saker.

Mot all förmodan finns det ändå ett fåtal fall ämnade för kära återseenden. För visst finns det alltid folk du saknar? Men kan du låta din egna korruption, dina egna intriger påverka de oskyldiga? Dra in dem i din egna kamp bara för att de råkar känna dig? Nåväl, det får stå för dig. Känner du att du fortfarande står på rätt sida? Kanske ges du möjlighet till självreflektioner när du ser avbilden av dig själv. Kanske leder det till en kamp mot dig själv. Kanske inser du att du är dig själv, även utan kampen. Även utan rädslan. Tänk hur ditt liv kunde ha sett ut i en parallell verklighet. Ett liv utan en tanke på revolution och folkets Rättvisa. Vad hade du gjort då? Kanske hade ditt liv varit så normalt det kunnat vara. Frågan är väl om tillvaron hade varit säkrare, när du bor i en stad som den här. Det märks ju tydligt när en inte ens kan sova säkert i rikemanskvarteren.

IMG_20201217_120722_307.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 26, Övningskörning ute nu! Finns där småkakor och saft finns.

Besvikelserna hopar sig. De samlas i stora högar i stadens avskrädesgränder. Men trots stadens alla försök att bryta ner sina invånare finns det alltid några gyllene ögonblick. Några få stunder då världens mörker penetreras av vänskapen ljus. De få stunder då ni kan skratta tillsammans. Ta väl tillvara på dem. En vet aldrig när, eller ens om, det kommer fler sådana tillfällen. Passa på att njuta när tillfället ges. Lev bekymmerslöst, om så bara för någon timme. De roller ni valt att spela kommer snart att bli verklighet. Då allt ert mod, all er beslutsamhet kommer sättas på prov. Nu är det din tur. Dags att visa vad du går för. Nu är det plattan i botten som gäller. Vi kör. Kör ända in i kaklet. Snabbare, snabbare! För Hydran! För detektivbyrån!

IMG_20201231_123831_887.jpg
 

Zire

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,204
Location
Umeå
Lyssnade just igenom årssammanfattningen! Kul att ni gjorde en sådan, så att man fick höra lite mer om vilka ni är utanför rollerna.

Måste bara säga att jag verkligen uppskattar att följa Hindenburg-kampanjen. Även lasers and feelings och Chock minikampanjen var riktigt bra. Gillar att ni har så olika röster att det är lätt att hålla reda på vem som pratar, det är annars ett problem jag har med många AP poddar. Men annars bra klippning, musik och framför allt underhållande rollspel!

Kul att höra att ni har många förslag på olika spel att köra i framtiden! Ser fram emot att höra dem!
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Lyssnade just igenom årssammanfattningen! Kul att ni gjorde en sådan, så att man fick höra lite mer om vilka ni är utanför rollerna.

Måste bara säga att jag verkligen uppskattar att följa Hindenburg-kampanjen. Även lasers and feelings och Chock minikampanjen var riktigt bra. Gillar att ni har så olika röster att det är lätt att hålla reda på vem som pratar, det är annars ett problem jag har med många AP poddar. Men annars bra klippning, musik och framför allt underhållande rollspel!

Kul att höra att ni har många förslag på olika spel att köra i framtiden! Ser fram emot att höra dem!
Tack <3
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 27, Kaninjävel ute nu! Finns i den dunkla etern.

Du försöker verkligen hålla fullt fokus. Du yttrar orden högt, som om du försöker övertyga dig själv om att det är sant. Men när tanken väl har gnagt sig fast i ditt sinne går det inte längre att bli av med den. Imorgon gäller det. Allt ni har gjort hitintills har lett fram till den här punkten. Nu går det kanske att blicka framåt och se ett eventuellt nytt liv, ett liv för framtiden. Ett lugnare liv, ett lättare liv. Du ser dina kamrater i ett helt nytt ljus när solen stiger för dagen. Ni undrar om ni gör saker för sista gången. Vilka personer här kommer ni aldrig att få återse? Dagen är kommen. Kampen är här. Du splittras från dina närmaste. Vemodet klänger sig fast vid din själ. Men hur mycket kan du egentligen göra när du bara är en ensam kanin?


IMG_20210107_120655_444.jpg
 

Anthrox

Warrior
Joined
8 Jun 2017
Messages
214
Kapitel 28, operationen är ute nu!

Det är dags att gå ifrån.Lämna all form av trygghet. Lämna vänner och bekanta. Klarar du av att utföra din uppgift? Kan du lita på de runt omkring dig? Vet du vad du ska göra när saker oundvikligen går snett? Du fingrar lite på förklädnaden du fått på dig. Vem är det menat att den skulle lura? Ditt trashankiga utseende sitter inte bara i kläderna. Det är djupt rotat hos dig, ända in i benmärgen. Ingen kommer gå på det här. Panikkänslorna stiger. Det är för sent att dra sig ur nu. Det finns inte längre någon annan utväg. Inte ens när det leder till våld. Eller kanske specifikt just då. Klarar du av att ta någon annans liv? Kan du intala dig själv att de du möter alla är skyldiga? Att de alla är onda? Ett skott hörs i fjärran. Signalen har gått. Tumultet har brytit ut. Dra ett djupt andetag. Dags att övermanna övermakten.

IMG_20210114_113108_645.jpg
 
Top