PROMOTION Rollspelsdags

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Rollspelsdags efterlängtade (?) actual play rollspelspodd är äntligen live och levande! I första säsongen kör vi Lasers and Feelings, med ingångspunkten att efterlikna scifi tv-serier från 80-talet. Avsnitt 5 kommer torsdagen den 23 april och vi släpper nytt varje vecka.

Eftersom vi är nya är vi väl medvetna om att vi har lite tekniska brister i första avsnittet. Men vi avverkar många barnsjukdomar i rask takt och blir bättre för varje avsnitt som går!

Går att lyssna på där poddar finns, men förslagsvis här: https://open.spotify.com/show/0m61iFk1eLgixZ9Dn9723P?si=CxV3_XMpRrWtc3MMro-qKw

Vi finns även på facebook: facebook.com/rollspelsdags
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Nu är det näst sista avsnittet av den första säsongen Lasers and Feelings här! Sjunde avsnittet är första delen av säsongsavslutningen som får sin rafflande upplösning nästa vecka. Hängde ni med? Vad som händer sen vet ingen, allra minst vi (jo, det är klart vi gör).
Blå, grön, gul, ute nu!
https://open.spotify.com/episode/4lcMygmXPdrsYeDUTmScML…
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 3, Vapen är nu ute! Finns där poddar finns.

Tonårsligister med skjutvapen stryker omkring på gatorna. Döda människor i gränder som ingen vill kännas vid. Vem gör något åt det? Faror lurar runt varje hörn i den bistra staden Hindenburg, men vardagens gråa verksamhet tuffar på likt en lokomobil. Somliga av stadens hjältar tvingas jaga bortsprungna katter åt rika damer för brödfödan, och för att kunna blidka gnidna män som Vilgot Jolt. Det är dags att betala hyran. Han ska ha sina pengar.

 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 4, Skjuten är nu ute! Finns där poddar finns.
VARNING! Känsliga lyssnare varnas för starka scener!

Ibland sker saker utanför vår kontroll, ibland är vi arkitekterna till våra egna öden. Olyckor följer gärna varandra i Hindenburg och de som inte är aktsamma kan snabbt få reda på vart ifrån staden har fått sitt rykte. Jyckboxarnas svett tränger in i och blandar sig med misären hos invånarna. Efter en konstpaus börjar detektivbyrån ge sig an ett nytt fall, fler saknade personer som försvunnit i stadens mörker. Men saker går sällan som det är tänkt och Hydrans fula anlete visar sig på allvar.

 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 5, Sorg är nu ute! Finns där poddar finns.
Döda kroppar i gränder hör till vardagen i den här förbannade staden. Torka dina tårar vän, att gråta hjälper dig inte här. I Hindenburg är det de starka som överlever, du måste sätta hårt mot hårt. Hur mjuk din päls än må vara. Men när nu stadens röta tränger sig in, ända in till de mest sammansvetsade grupper, finns det inte mycket kvar att göra. Här min vän, jag ger dig en kort respit. Ta en sorgeperiod. Du får två timmar. Sen börjar allvaret igen.

 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 7, Rännstenen är ute nu! Finns där poddar finns.

Är den enda vägen framåt genom motstånd, att låta det rebelliska blodet pumpa? Vi skanderar kampord, klottrar på väggarna. Ner med svinet. Grisjävell. Vem vi vill imponera på vet vi nog knappt själva. Vill vi skapa förändring, eller vill vi bara bryta mot stadens apati? Kanske vill vi bara ha ett avbrott i vardagens tristess, så vi kan glömma bort våra trista arbetsplatser. Vi förlorar oss i blåa ögon, saknar tidsuppfattning. Plötsligt slår verkligheten till. Hindenburg har åter igen tvingat ner dig på knä. Tryckt ner dig i gruset, så långt ner i botten du kan komma. När du ligger där och vältrar dig i din misär, hur ska du ensam klara av att ta dig upp? Du kan skylla på annat bäst du vill, men när du väl hamnat så djupt ner i rännstenen kommer du inte ensam klara av att ta dig upp igen. Men har du några vänner som kan plocka upp dig igen när du faller?

 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Avsnitt 8 är ute nu! Finns där poddar finns.

Skuggor i mörkret, drömmar som fortsatt plågar oss. Var det en rörelse du sett? I Hindenburg är alla paranoida. Alla är jagade av både inre och yttre demoner. Det enda vi kan göra är att antingen låta demonerna vinna, eller bekämpa dem tillsammans. Låta de starka försvara de svaga. Låta erfarenhet skapa empati för varandra. Kanske kan vi vinna nya relationer om vi börjar bry oss om varandra, vare sig det är grannar eller folk vi nyss träffat, och få en ny förståelse för varandras vardag. Och en stunds respit och vila. Vaknar med ett ryck. Dags att göra sitt bästa.

IMG_20200716_114737_389.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Semestern är över och nu finns kapitel 9, Våld, ute där poddar finns!

Busar och råskinn gör som de vill, trampar ner andra utan hänsyn. Nya gäng kommer och går. Svårt att hålla koll på vad alla nya gängmärken betyder. Bäst att akta sig för alla. Lite sumpblask för att piggna till gårdagens hysterier, så du är redo för dagens nya hysterier. Men vem litar på spågubbar när du har en hederlig påk i handen? Den utan synd kan inte slå första slaget. Men vem är egentligen utan synd i den här staden? Det enda en kan hoppas på när krutröken lagt sig, är att fortfarande ha liv som pumpar i ådrorna. Det är svårt att säga om du har lättare eller svårare att överleva i Hindenburg om du är våldsam.

IMG_20200806_104225_528.jpg
IMG_20200806_104225_528.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 10, Myskängel ute nu! Finns där poddar finns.

Hindenburg ruvar på många hemligheter. Dolda ting som döljer saker ingen varken vill eller vågar fråga om. Ty ingen vill veta grannens mörka sanning, ifall polisen skulle knacka på. De dolda spåren doftar av rika människor och perversa hemligheter. Parfym som försöker dölja brottet. Rikemanskvarteret är som en helt annan värld förr oss som lever i Hydran. Ilskna, dömande blickar. De vet att de är finare än oss. Mer värda. Se upp med vad de bjuder på, de där lömska asen. Men även de rika har fall som behöver lösas.


IMG_20200813_114446_523.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 11, Picknick ute nu! Finns där poddar finns.

När du inte ens kan lita på dina bröder, vem återstår då? I Diplomatstaden gäller det kanske ännu mer. Folk går inte desperat över lik på samma sätt som i Hydran. Fördärvet sker mer i skymundan, bakom ryggen på andra. Det bästa att göra är nog att gå och sätta sig i parken, äta lite kräftmüsli. Samla krafterna. Lukta på blommorna. Kanske smaka på dem. Såna som oss kommer aldrig vänja oss vid de rikas stirrande blickar. Bäst att hålla sig lite inkognito ändå. Försöka duger. Håll huvudet kallt. Inbrott är som enklast när ingen ser.

IMG_20200820_104526_088.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 12, Källaren är ute nu! Finns där poddar finns.

Även inne i staden känns tillvaron lite tryggare om du får krama hårt om handtaget på ett vapen. Bokhyllorna döljer obehagliga hemligheter bakom sig. Ljuden ekar i hallen. Obehagliga röster som ackompanjerar den obehagliga stämningen i den obehagliga situationen. En röd matta hägrar framöver. Är det belöningen, bekräftelsen på det hårda slitet? Ett tecken på att rätt val har gjorts, trots det morbida resultatet.


IMG_20200827_105437_816.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 13, Mattan ute nu! Finns där poddar finns.

Mot all förmodan så visar det sig att det finns ett fåtal vänliga själar i denna mörkrets stad. Personer som håller vad de lovar, är generösa och tänker på människor runt omkring sig. Men de är få och har långt mellan varandra. När du säger farväl, stålsätt dig för framtiden. Nu finns det inga ljusglimtar kvar på horisonten. Lev väl, uppskatta de få goda stunderna du får i livet. Även om de kantas av stadens smuts och mögel. Ty lycka är förgängligt i den här staden och framgång kan locka fram både patrask och lycksökare som vill utnyttja den nyfunna glädjen.

IMG_20200903_121403_575.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 14, Smajl ute nu! Finns där poddar finns.
Det knackar på dörren, men det är sällan goda nyheter. Hur länge kan du komma undan skammen du bär på och hemligheterna du beskyddar? Det knackar på dörren, ovissheten ligger i luften. Hur länge kan lögner hållas vid liv, klarar du av att manipulera dig ut ur stress och hot? Det är mycket som pyr under ytan i Hindenburg, många dolda krafter som rör sig i skuggorna. Vill du se förändring? Då är det hög tid att röra om i grytan, kasta ljus på skuggorna. Bland samhällets avskräden, inne i spindelns fientliga lya sprids gift och poesi. Vad mer kan vi göra, annat än att le brett?


IMG_20200910_112704_882.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 15, KK är ute nu! Finns där poddar finns.

Är det dags att vänja sig vid mörkret? Kryptiska meddelanden från skumraskaffärer i sidodörrar, hur mycket krävs för att verkligheten börjar rubbas? Ibland kanske dum tur ändå är det bästa. Men vad gör väl ändå de legala jon som befinner sig i vår stad? Det är hög tid att reagera. Hög tid att ansluta sig. Bli del av en gemenskap. Även om drömmen medför information du helst inte velat ta del av. Siluetten av ett ståtligt lejon hägrar, ett högre syfte tycks ligga till grund. Men vad är mest värt, den livslånga drömmen eller den livslånga relationen?

IMG_20200917_105116_971.jpg
 

Anthrox

Spelar bara seriösa rollspel.
Joined
8 Jun 2017
Messages
434
Kapitel 16, Kaggen är ute nu! Finns där poddar finns.
Tålamod är en dygd sägs det. Ingen värderar dygder högt. Men trots det blir ett allt för impulsivt leverne farligt för gemene mutant. Bäst att beträda vägen framåt med yttersta varsamhet. Ett enkelt snedsteg i orden kan vara tillräckligt för att vända vän till fiende, tillräckligt för att riva upp uråldriga sår. Att dränka dina sorger kanske hjälper för en kort stund, men vi avråder från att söka nyttja det som en permanent bot. Fallet utför går snabbt och skoningslöst om du enbart söker hjälp i botten på en flaska. Kanske leder det till nattliga eskapader med en hammare. Kanske leder det till bråk med lagens långa arm. Kanske hade det varit bättre att hålla sig nykter och ta hand om varandra istället. Men vem orkar med all misär i längden?

 
Top