Rollspel.nu's filmklubb 2020 v52

Anarchclown

Swashbuckler
Joined
24 Apr 2010
Messages
2,341
Location
Stockholm
Alltså, all tid de tillbringade i Egypten var ju bara... va? Vad tjänade detta till?

Det är litet tröttsamt att slutstriden mot Cheetah är så mörk och spatiellt otydlig för att dölja datoranimeringen. Precis som i Captain Marvel...

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om eftertext-scenen. De har inte förtjänat så mycket goodwill från mig att det känns som en kul bonus. Det känns mer desperat på något vis.
Alltså. Alla actionscener som avslutar i princip alla DCEU-filmer är röriga och inspelade i mörker med glowy effects. De ser likadana ut allihop.
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,291
Location
Kullavik
Då har jag även gett mig på att se om Die Hard från 1988.
Filmen handlar om NYPD-polisen John McClane (Bruce Willis) som rest till Los Angeles för att fira jul med sin fru som jobbar på Nakatomi skyskrapan där en grupp tungt beväpnade rånare just är i färd med århundradets kupp.

Den här filmen har jag bara sett i sin helhet en gång tidigare och det var när den släpptes på VHS för ca 30 år sedan. Jag minns mer eller mindre ingenting mer än huvuddragen i plotten. Det här är en fullkomligt lysande action-film med intressanta vändningar, McClanes oväntade sårbarhet genom att vara barfota i nästan hela filmen, medpassageraren i filmens inledning som visar sig vara en av skurkarna (vilket iofs aldrig används i själva berättelsen), nyhetskanalen med McClanes barn i sändning som får rånarna att inse att Holly Gennaro är McClanes fru etc etc. Filmen bjuder också på en del comic relief i form av limo-chauffören och LAPD-polisen Al som har radiokontakt med McClane under större delen av filmen.

Ja, det här är summa summarum en väldigt bra actionrulle!
 

Max Raven

T12-kultist
Joined
20 Oct 2009
Messages
4,333
Location
Malmö
Jag såg Muppet Christmas Carol

Det är den klassiska Ebenezer Scrooge-skräms-snäll-julsagan*, fast med muppar. Alla val är typ rätt här:
  • Mupparna är underhållande men också sympatiska
  • Scrooge spelas av Michael bloody Caine
  • Berättelsen följs väldigt nära med undantag för mupparna och lite mer humor
Förmodligen min favoritjulfilm.

*boken som ska ha gjort världen bättre när den släpptes. Vilket är lite av ett julmirakel i sig.
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,291
Location
Kullavik
Igår såg jag Tenet från 2020.
Filmen handlar om "protagonisten" som rekryteras för att stoppa en världsomfattande katastrof på grund av (och med hjälp av) tidförskjutningar. Mer än så är nog svårt att säga utan att spoila. Den här filmen var såklart actionfylld och häftig och jämfört generellt med filmer i samma kategori så är den riktigt bra. Jämför man däremot med Nolans andra filmer så tycker jag inte riktigt den når upp i samma klass. Vissa saker är förutsägbara och andra saker är för snurriga för att jag skulle hänga med (och jag känner egentligen ingen lust att se om den i nuläget). Jag tycker dock att John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki och Kenneth Branagh gör riktigt bra rollprestationer. Är kanske inte så förvånad när det gäller Washington som varit riktigt bra i BlacKkKlansman, Debicki som var lysande som Lady Di i senaste säsongen av The Crown och Kenneth Branagh är ju helt enkelt rejält rutinerad. Pattinson har jag dock aldrig varit speciellt imponerad av (han spelade bra i The Lighthouse, men jag hade svårt för den filmen), men i Tenet tycker jag han gjorde en riktigt stark insats.
 

Daniel

Swordsman
Joined
7 Apr 2009
Messages
595
...Debicki som var lysande som Lady Di i senaste säsongen av The Crown...
Jag vill vara en messerschmitt och säga att Debicki inte har spelat Diana ännu. Hon ska ta över rollen till säsong 5.
I säsong 4 spelas Diana av Emma Corrin.
Eller kommer du från framtiden? ;)

I övrigt håller jag helt med om att Tenet är lika delar enkelt förutsägbar och lika delar oförståeligt snurrig.
 

Henke

Avdankad Konventsarkeolog
Joined
8 Mar 2009
Messages
4,291
Location
Kullavik
Jag vill vara en messerschmitt och säga att Debicki inte har spelat Diana ännu. Hon ska ta över rollen till säsong 5.
I säsong 4 spelas Diana av Emma Corrin.
Eller kommer du från framtiden? ;)
Oj, det där var pinsamt. Jag tyckte väl att hon såg väldigt annorlunda ut, men tänkte att det kunde ha att göra med makeup, frisyr och klädval. :) Tack för rättningen!
 
Top