Nekromanti mer skräck i star wars - inte så lätt faktiskt

King in Yellow

Veteran
Joined
4 Oct 2005
Messages
12
Location
Carcosa
Jag skulle nog säga att Old Repulic Era passar mycket bättre som skräcksetting. För det första finns det _många_ Dark Siders, men även många neutrala Force users som smyger omkring i faggorna.
 

Blasphemy

Swashbuckler
Joined
4 Jul 2000
Messages
2,369
Location
Göteborg
Hmmmm
Ja det är ju en helt klart öppnare era att spela i rent allmänt. Då det finns många olika fraktioner och spelarna kan påverka mer utan att det rubbar storyn.

Håller just nu på att spelleda ett äventyr i Old Republic... men än så länge (vi har bara spelat en gång) har det inte varit någon skräck... men vem vet... det kanske kommer.
 

Lovykar

Veteran
Joined
20 Feb 2006
Messages
24
Location
Uppsala
Men eftersom spelare ofta är smarta och inte medvetet väljer att göra "onda" saker - så får man liksom linda kraftens mörka sida i goda uppsåt och goda intentioner som kan locka RP att falla för mörkret. Om Anakin vetat om att allt han gjorde i episode II och III var av ondo så skulle han naturligtvis aldrig gjort det. Han var ju faktiskt övertygad om att det han gjorde var rätt och att ändamålet helgade medlen. Kan man låta RP gå igenom en liknande process som den Anakin upplevde så tror jag det kan bli intressant.

Något en RP gör kanske på kort sikt upplevs vara av godo, men på sikt så leder det till något ont, som tar dem ett steg närmare kraftens mörka sida. Men hur denna "resa" ser ut är individuell för varje RP och bör bottna i vad RP har för värderingar, drivkrafter, bakgrund och så vidare.
Låter ju lite som Arthas i WC3, för att nu dra en halvt orelaterad men ändå intressant parallell. Han är ju åtminstone i hela människokampanjen övertygad om att allt han gör är för ett gott syfte, trots att hans handlingar går mer och mer åt det tyranniska och brutala (slakten på Stratholme, t ex...). Det är ju vad en "ond-som-tror-han-är-god" går ut på... tänkte bara på det :gremsmile:
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,747
Location
Göteborg
Trådnekromanti!

Jag var bara tvungen att slänga in den här bilden:



Ja, det är på riktigt! Utkommer inte förrän Halloween, dock.
 

Blasphemy

Swashbuckler
Joined
4 Jul 2000
Messages
2,369
Location
Göteborg
Tycker du att det där är Horror så har du inte sett denna!
Väntar på att romanen eller serien som förklarar denna bilden dyker upp inom kort. Ett svartsjukedrama måhända!!

 
Top