Marvel Faserip skurkar

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
The Wrecking Crew är en av mina favorit skurkgrupper i Marvel. De är på ytan en grupp av fyra superstarka och skottsäkra män i färgglada kläder som spöar folk med byggutrustning och tycker om att förstöra saker. Men deras politiska undertoner är med från första gången de dyker upp och blir bara djupare med tiden. The Wrecking Crew är fundamentalt ett antikapitalistiskt projekt och kritik av hur sådana projekt går till.

The Wrecker själv är Dirk Garthwaite, en byggarbetare som blev sparkad från sitt jobb för att hans arbetsgivare inte gillade hans attityd. Han skaffade sig en awesome dräkt med en lila balaklava och började stjäla från byggföretagen, sabotera deras utrustning och lämna en kofot som en signatur. Vid ett tillfälle bryter han sig in i ett hotellrum där Loki, den nordiska guden, råkar vara. Loki har blivit av med nästan alla sina krafter och har därför bett den nordiska ödesgudinnan att ge honom krafter, vilket hon går med på. Men Loki får en kofot i bakhuvudet av Wrecker som sedan testar hans konstiga hjälm. Ödesgudinnan tittar in, ser någon i Lokis hjälm och delar ut krafter. Så Wrecker blir stark som en asagud och hans kofot blir ett magiskt vapen på Mjolnir nivå! Han försöker använda det här för att begå större brott men blir stoppad och gripen av Thor innan han hamnar i fängelset. De tar ifrån honom hans magiska kofot också så att han inte har sina krafter. Försök att stjäla kungligheternas makt och använda för folket försök 1? Misslyckat!

I fängelset hittar Dirk tre andra personer som känner att de har blivit svikna av systemet. Han bryter sig ut med de tre, de hämtar hans magiska kofot och sedan ställer de sig utomhus under en åskstorm och håller allihop upp kofoten mot himmelen. Blixten träffar den och fördelar superkrafterna som The Wrecker hade jämt mellan alla fyra, för makt måste delas för att vara värd något. De blir The Wrecking Crew och begår brott och anfaller samhället som vänt sig mot dem!

Den första av de tre är Brian Philip Calusky som blir Piledriver. Brian jobbade på bondgårdar men det var ett hårt och otacksamt arbete utan några framtidsutsikter så han valde att begå småbrott istället för att försörja sig. Det var så han hamnade i fängelset och träffade Wrecker. När han fick sina superkrafter blev hans händer också jättestora och oproportionerligt starka.

Den andra är Bulldozer som var en sergeant inom militären men som blev utkastad för att han inte klarade av att lyda strikta order hela tiden. Militären hade varit hans enda chans att få ett jobb och med det grusat vände han sig till brott, greps och ha,nade i fängelset med Wrecker. När han fick sina krafter blev hans huvud extra hårt och hans nacke styv så att han kan skalla folk extremt hårt. Han är bokstavligt talat ”hard headed”. Han bär en stålhjälm som ser ut som en mindre version av Juggernauts för att skydda huvudet när han skallar folk.

Den sista medlemmen är Thunderball som till skillnad från sina kumpaner som alla är distinkt arbetarklass är en doktor i fysik! Dr. Eliot Franklin är en av de smartaste människorna i världen, han är killen som lyckades tillverka gamma bomben som Bruce Banner misslyckades med. Han är också afroamerikan, så när han var färdig med sin uppfinning sparkade det rasistiska företaget han jobbade för honom och stal hans uppfinning. Han hamnade i fängelset när han försökte stjäla tillbaka sitt eget arbete. Han slåss med en oförstörbar wrecking ball och är ofta i konflikt med Wrecker om vem som ska leda gruppen.

Det första de försöker göra när de brutit sig ut och fått krafter är att hämta Thunderballs bomb och hålla staden gisslan, något som stoppas av Thor. Efter det har de spenderat ett halvt århundrade med att spöa folk, ha sönder saker och försöka begå stora stötar.

Plot hook: Stark Tech lägger ner sin tillverkning i hjältarnas stad. Hundratals arbetare blir arbetslösa. The Wrecking Crew stjäl en av Stark fabrikens kraft generatorer i en stöt med deras normala nivå av subtilitet (ingen). Det ser ganska standard ut… Men sedan börjar de rekrytera arbetarna som inte har några andra möjligheter, de hittar 100 rekryter. Thunderball har byggt om kraft generatorn med gamma tech, planen är att kanalisera enorma mängder av elektricitet och gamma energi in i den magiska kofoten och inte dela utan multiplicera sina krafter. Alla arbetarna kommer bli lika mäktiga som en medlem av The Wrecking Crew! Inte en Wrecking crew utan en Wrecking Army med 100 medlemmar som kan erövra staden eller riva den till marken!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Yellow Claw (stavat Yellowclaw i FASERIP) är en superrasistisk yellow peril skurk. Serierna han är med i först är från 50-talet och de är ändå chockerande rasistiska. Bara kolla på omslagen! Han är också exakt Fu Manchu ner till detaljen att en av Sax Rohmer böckerna heter Yellow Claw. Så han är en ond mästare av alkemi, kampsport, magi och vetenskap som är en ”kommunistisk mandarin” och vill ta över världen.

Plot hook: Yellow Claw finns inte. Han fanns aldrig. Han är en täckmantel för SHIELDS imperialistiska projekt i Sydostasien under 50-talet och 60-talet skapad av Nick Fury. Problemet är att nu har någon dykt upp som förefaller vara den ”riktiga” Yellow Claw och hotar hjältarnas stad med ett massförstörelsevapen. Det som hänt är att så många tror på Yellow Claw att han blivit verklig genom kaos magi. Nick borde inte använt riktiga magiska symboler i sina falska magiska dokument.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Zaladane vars riktiga namn är Zala Dane är en häxa från The Savage Lands som leder en stam där och är också Lora Danes (Polaris) syster. Hur är hon syster till Lora om hon är en häxa i the savage land? Vi vet inte. Är hon en dotter till Magneto om hon är syster till Lora? Vi vet inte. Hon är tydligen en Mutate, alltså inte en född mutant, varför/hur? Ingen vet! Det vi vet är att hon tillfälligt kan stjäla Magnetos eller Polaris krafter med en ”Stjäla krafter från släktingar maskin”.

Vad jag säger är att en författare som bryr sig om canon behöver reda ut den här röran i serierna!

Plot hook: Så den här plot hooken kräver att den utspelar sig under en period när Magneto är borta eller antagen död. För jag vill att vi etablerar Zala som dotter till Magneto och en stenålderskvinna i the Savage Lands när vi har en ursäkt att återvända till hans bas i The Savage Lands på jakt efter en maskin han lämnade där som en nyare version av The Brotherhood of Evil mutants och Zala också är ute efter. Så det är ett race till the MacGuffin genom the Savage lands förbi Magnetos fällor och dinosaurier.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Simon Garth var en normal workaholic som blev kidnappad av en mordisk Voodoo kult, mördad och återupplivad som Zombie en levande död varelse som kan kontrolleras med en amulett. Men på grund av hans osjälviskhet (och lite hjälp från sympatiska voodoo utövare) har han kvar lite delar av sin själ och kan ibland tänka lite grann själv/inte bli fullt kontrollerad med amuletten. Han är dock i övrigt en helt sinneslös och ganska tuff odödlig zombie.

Plot hook: Hjältarna hittar amuletten efter att en wannabe häxa som försökte kontrollera Simon och få honom att mörda folk själv blev strypt av zombien. De har nu en magisk amulett som styr en osårbar zombie. Vad ska de göra med det? Om de inte använder den kommer han vandra runt och göra zombie grejer. Dags för en zombie sidekick?
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Zzzax är ett elektricitetmonster som skapades efter en olycka på ett kränkraftvärk. Hans kropp består av elektricitet och han suger i sig mer elektricitet för att hålla sig vid liv. Han har absorberat den elektriska energin från människors nervsystem när han dödar dem och har på så sätt blivit intelligent. Han är alltså ett stort, elakt energimonster som för det mesta slåss mot Hulken.

Plot hook: Zzzax absorberar elektriciteten från en stor server och får all kunskap som finns på internet. Med den kunskapen ändras också hans personlighet till att bli som de där självlärande AI:arna som ska lära sig från internet. Han bli alltså ett rasistiskt troll! Så det här massiva energimonstret löper amok i hjältarnas stad där han bränner in memes i folks kött, doxar folk och förstör stadsdelar ”for the lulz”.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
Den första Silver Samurai är en modern samuraj och mutant vars kraft är att skapa ett energifält som kan skära igenom allting förutom adamantium. Han hyr ut sina tjänster som lönnmördare, legosoldat och livvakt där han använder sin mutantkraft för att göra sina traditionella samuraitaktiker effektiva i nutid och mot superhjältar. Han är den oäkta sonen till en gangsterboss och tar över den positionen från sin pappa när pappan går bort.

Silver Samurai är mest viktig för att han är kopplad till Wolverines tid i Japan och är frenemy med Logan + släkt med Wolverines tjej där.

Plot hook: Gängkrig mellan Silver Samurais organisation och The Hand utbryter i spelarnas stad! Ninjas mot samurajer!
Han var också en grundande medlem av 616:s Big Hero 6

Yellow Claw (stavat Yellowclaw i FASERIP) är en superrasistisk yellow peril skurk. Serierna han är med i först är från 50-talet och de är ändå chockerande rasistiska. Bara kolla på omslagen! Han är också exakt Fu Manchu ner till detaljen att en av Sax Rohmer böckerna heter Yellow Claw. Så han är en ond mästare av alkemi, kampsport, magi och vetenskap som är en ”kommunistisk mandarin” och vill ta över världen.

Plot hook: Yellow Claw finns inte. Han fanns aldrig. Han är en täckmantel för SHIELDS imperialistiska projekt i Sydostasien under 50-talet och 60-talet skapad av Nick Fury. Problemet är att nu har någon dykt upp som förefaller vara den ”riktiga” Yellow Claw och hotar hjältarnas stad med ett massförstörelsevapen. Det som hänt är att så många tror på Yellow Claw att han blivit verklig genom kaos magi. Nick borde inte använt riktiga magiska symboler i sina falska magiska dokument.
Hur bygger du ihop det där med hela Agent of Atlas retkonen görande honom o hans organisation (bl.a. att det tekniskt sett är Golden Claw han heter, att han kallas "yellow" är en felöversättning av hans angliska motståndare)
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Han var också en grundande medlem av 616:s Big Hero 6


Hur bygger du ihop det där med hela Agent of Atlas retkonen görande honom o hans organisation (bl.a. att det tekniskt sett är Golden Claw han heter, att han kallas "yellow" är en felöversättning av hans angliska motståndare)
Man, 616 Big Hero 6 var en WEIRD serie. Tecknade var bättre!

Jag läste inte Agents of Atlas eftersom den serien hade en talande gorilla med uzis som en huvudperson. :p
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
Smuggler är en support karaktär i Thunderbolts. Han är lillebror till Atlas och är bitter över att familjen påverkats negativt när storebror avslöjades som en superskurk. Smuggler erbjöds därför en dräkt kopplad till mörkerdimensionen som lät honom teleportera och sträcka sina armar jättelångt av regeringen för att slåss mot sin bror. Han och Atlas försonas senare efter att han fastnade i mörker dimensionen och Atlas räddade honom.
Vad är anledningen till hans namn? Baserat på din beskrivning känns det rätt så malplacerat

-------------------------------------

Spidercide är en ostabil och vansinnig Peter Parker klon som utöver spindelkrafterna kan ändra formen på sitt kropp till den grad att han till och med kan bli gas eller vätska. Efter att ha slagits med Peter och de andra klonerna verkade han ha dött och hans kropp fördes bort av S.H.I.E.L.D.
Plot hook: Spidercide lever! Han har flytt från S.H.I.E.L.D. och låtsas nu var Peter Parker, eller rättare sagt tror på fullaste allvar att han är Peter Parker o hjältarnas stad är NY, eller att Spindelmannen alltid har hängt i deras stad o inte NY. Han ströjobbar som frilansfotograf, extra lärare i kemi, gör svartjobbs reparationer av elektronik, lägger blommor på någons grav som han tror är faster Meys och är i en såpopera situation med minst en snygg tjej (troligen med lite mer bagage/problem än den riktiga Peters flörtar). Sedan svingar han runt som Spindelmannen o stoppar tjuvar. Han vet att han har mer krafter än Peters standard men tänker inte så mycket på det.

Problemet är att han är mer våldsam än den riktiga Peter, lider av humörsvängningar, blir arg o okontrollerad om någon påpekar hålen i hans vanföreställningar, o vad tusan anat SL vill ge honom. Det är bara en tidsfråga innan han dödar någon (om han inte redan har gjort det), antingen som Spindel eller som Peter, o Spidercide kommer fult möjligt ha dåligt samvete över det med kommer rättfärdiga det hela och svinga vidare som om han inte hade gjort något fel.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,682
Vad är anledningen till hans namn? Baserat på din beskrivning känns det rätt så malplacerat
Alltså, ingen aning. Han kan flytta sig med sina krafter? Kanske det?
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
Charlotte Witter är den fjärde Spiderwoman, hon var en modedesigner som Doctor Octopus kidnappade och muterade så att hon är hälften spindel. Hon har spindelben som sticker ut ur ryggen och måste dricka mänskligt blod (eller suga krafterna ur supermänniskor) för att överleva. Charlotte är inte ett fan av att ha blivit muterad och försöker mörda Doc Ock tills han hjärntvättar henne. Han skickar sedan henne för att anfalla de tidigare tre Spindelkvinnorna för att bli starkare och sedan döda Spindelmannen.

Plot hooks: Charlotte har muterats mer mentalt och är nu nästan helt en monsterspindel mentalt. Hon har bosatt sig i kloakerna under stadens mer utsatta områden och drar ner folk där för att äta deras insidor. Kan hjältarna fånga henne och mutera tillbaka henne?
Om jag mins rätt så är hon också Madam Webbs barnbarn, vilket nog kan användas på något sätt.

-------------------------------

Spiral var en stuntkvinna som kidnappades av Mojo och muterades för att kunna tjäna honom med att jaga ner Longshot som flytt från Mojo. Spiral har fyra armar, är en ninja,
Rättning: hon har sex armar o tycks mer vara samuraj än ninja baserat på hennes klädval.

Ploot hook: Hjältarna är Mojos senaste projekt, eller i alla fall del av del av det. Nu är grejen att Spiral hatar sin boss, så hon kommer göra en massa för att sabba för hjältarna och göre grejer som gör att deras show förlorar tittarsiffror.

--------------------------------

Wilbur Day är den första Stilt-Man. Han är en ingenjör som byggt en stridsrustning (som en kassare Iron Man dräkt) som har långa utfällbara styltor som ben. Han är en skämtskurk och ständig förlorare som av alla hjältar oftast får stryk av Daredevil. För styltor? Det är en synnerligen usel kraft. Det hjälper inte ens lite att det i övrigt är en ganska bra stridsrustning med en massa vapen som partikelkanon och gas.
Det har påpekats att för jobbet som höghöjdstjuv så är dräkten faktisk perfekt. Hur många på tionde våningen+ är beredda på att tjuven kommer från fönstret o sticker den vägen, o teleskopfunktionen i styltorna gör att han kan i rak linje över hustak, eller från hustak till gata o upp på ett hustak igen. Folk som följer honom på gatan har inte en chans. O om jag minns rätt så är styltorna stadiga o gjorda att inte rubbas så lätt så det krävs flera att göra det eller superstyrka, o Stilt-man har ju vapen i dräkten. Mot folk som Spindelmannen har han inte en chans (men det är ju få som har i praktiken, S-M har ju en äcklig kombination av krafter), men folk som Daredevil, Black Widow o Punisher borde faktiskt få arbeta för att få ner honom.

Plot hook: Staden har gjort en satsning där man planterat fruktträd uppe på hustak för att motverka koldioxidutsläpp och förse stadens skolor med gratis frukt. Stilt-Man stjäl frukten från de trädgårdarna med hjälp av sina styltben!
Rättning: "Stilt-Man pallar frukten"

----------------------------

Om jag hade använt stilt man så...

Plot hook: Brother Voodoo har förvandlat staden till ett träsk. Brother Voodoo själv är lite för mäktigt för hjältarna, men honom behöver de inte hantera heller för Dr.Strange är inkopplad. Hjältarnas problem är att en grupp lägre tier skurkar, nämligen Kangaroo, Stilt-Man och Vulture använder sin överlägsna förflyttning för att begå brott obehindrat nu när ingen kan hålla takten med dem (ja, förutom hjältarna då).

P.S: Plotten är en referens till Landes, en region i franska gascogne, där invånarna fram tills 1900-talet använde styltor för att hålla koll på sina får och förflytta sig över landsbygden (då området lätt förvandlades till en träsk-liknande sörja varje gång det regnade).
Du vill inte använda Brother Voodoo för det här eftersom han är en hjälte o från Haiti (inte så känt för sina träsk), istället föreslår jag att man använder Black Talon, skurk o från New Orleans (känt för sina träskmarker).

Om spelarna mot förmodan kommer djupt in i träsket för att möta Black Talon så SL bör också inte använde han senare grim-n-gritty look utan hans gamla tupkostum men utan att presentera honom på något sätt som ett skämt - kasta in zombier, alligatorer, ormar, träskmonster, jättestora svarta tuppar, en förmåga att få sig själv o sina underhuggare besatta av loas o där igenom få ett kraft-boast, o om någon av hjältarna är en god vampyr eller liknande odöd, kan han kontrollera dem likt han kontrollerar sina zombier.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
Stryfe är en ond klon av Cable som ju är Cyclops grimdark cyberpunk son från framtiden. Cable är onekligen en av de värsta X-men karaktärerna och hans onda klon gör det inte bättre. De började också med ”Är det egentligen Cable som är klonen?!” handlingen så det är ju vad det är.
Om SL vill köra ett Brotherhood of Mutants/M.L.F/liknande (det har varit flera mutantskurkar i den här listan som kan vara medlemmar) äventyr, o Magneto är för mäktig som ledare, är Stryfe perfekt som deras ledare. Och eftersom Stryfe är en total skurk som ibland döljer sig bakom idélogiks propaganda, till skillnad från Magneto som dansar mellan anti-hjälte o skurk o faktiskt försöker ha ideal o skrupler, så behövs ingen anledning som rättfärdigar hans handlande. Han förstör en byggnad bara för att bevisa att han kan, han har BoM stjäla en MacGuffin bara för att förstärka sina egna (eller gruppens) krafter, han attackerar RP:na för att de är stadens hjältar, etc.

-------------------------------

Okej, så en gång försökte hamnskiftande aliens vid namn Skrulls invadera Jorden. Fantastiska Fyran stoppade dem och sedan gjorde Reed Richards något mardrömslikt med dem. Han tvingade dem att hamnskifta till kor och sedan hypnotiserade/hjärntvättade han dem till att tro att de var kor.
60-talet var en annan tid då man inte tänkte på problematiken med att hjältar gjorde sådant.

(PS. De Skrull korna slaktades sedan, blev hamburgare och folket som åt hamburgarna fick krafter. FUCKED UP!)
En av de mer smaklösa återanvändningarna av gamla plot-detaljer.

Problemet är att medan fyrans krafter är okej så vinner de genom att Reed är supersmart. Så han får stryk.
Hans krafter ska också inte vara permanenta på samma sätt som FF:s är utan bygger på ett en station konstant skickar kosmisk stålning till honom. Så med rätt typ av kraftfält/liknande kan man försvaga hans krafter. Detta har nog tagits bort eller bara ignorerats i flera äventyr.

Okej, så en gång försökte hamnskiftande aliens vid namn Skrulls invadera Jorden. Fantastiska Fyran stoppade dem och sedan gjorde Reed Richards något mardrömslikt med dem. Han tvingade dem att hamnskifta till kor och sedan hypnotiserade/hjärntvättade han dem till att tro att de var kor. Skrull Kejsaren är förfärad och arg, så han skapar ett supersoldatprojekt. Resultatet av det projektet är att Skrull krigaren Kl’rt får alla den fantastiska fyrans krafter och skickas för att döda fantastiska fyran. Han är Super Skrull!

Problemet är att medan fyrans krafter är okej så vinner de genom att Reed är supersmart. Så han får stryk. Efter några till försök att spöa fyran kallar kejsaren hem honom och använder honom till annat. Tills han förråder kejsaren och blir en självständig rymdskurk som bland annat jobbat för Thanos. Men ibland är han tillbaka hos Skrullsen igen.
Plot hook: (stulet från ett gammalt Spindelmannen album) Någonstans i hjältarnas stad finns en MacGuffin (kristall/apparat/annat) som Super Skrull vill åt (varför? Upp till SL, men i original historien var det en kristall som kunde öka hans krafter). Super Skrull vet inte var den är men har motsvarigheten till en giger-mätare som pekar honom i rätt riktning, och nu börjar det brännas. Om SL inte har en bättre idé så råkar bara hjältarna vara i närheten när Super Skrull tror sig vara riktigt nära o bestämmer sig för att strunta i all subtilitet.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
S’ym är inspirerad av Dave Sim och… Oh nej, jag vill inte prata om den här karaktären! Snälla, det är bara ett getingbo av… Jag gick inte med på att prata om…

S’ym är en demon från Limbo och han har mest bråkat med X-men. Han är med och dealar med Madelyn Pryor när hon får demonkrafter och han slåss mot Magick när hon är i Limbo och så. Han är en ganska generisk demon, talar om sig själv i tredjeperson och bär en liten väst…
Hade han också inte blivit "uppgraderad" till en tekno-demon efter att ha fått teknoviruset? O där med än mäktigare

--------------------------

En gång i tiden var Taskmaster en S.H.I.E.L.D. agent som injicerade sig själv med ett serum som gav honom sina krafter men som skadade hans långtidsminne. Så han minns inte sitt liv, vem han är eller sin fru och han kan inte bilda nya långtidsminnen. Det sista bildade minnet han har är skuldkänslor för att han överger sin fru. För att han är en skurk. Så när han glömmer vem han är minns han att han är en skurk och att han har krafter. Så han tror att han är en superskurk. ”Agenturen” han tror han jobbar för ibland är hans fru som försöker leda runt honom och hålla honom säker/få honom att minnas. Så lyckas hon timea det rätt så att hon kontaktar honom när han inte vet vem han är antar han att han jobbar för henne eftersom hon ger order.
Den där retkonnen är bland de där jag anser inte behövdes. Alltså det är ett kul koncept men känns inte som något Taskmaster behövde o tar lite bort från hans grundgimmik.

--------------------------

Thanos är en utomjording från Saturnus måne Titan.
Rättning: Han är en Ethernal, inte en utomjording. Så han tillhör människosläktet.


Det här är en karaktär där filmversionen är mycket mer känd och väldigt annorlunda. Thanos är en utomjording från Saturnus måne Titan. Titanerna är en mäktig och högteknologisk art men Thanos är något alldeles särskilt. Han besitter massiva fysiska och mentala krafter som ett resultat av en mutation. Han är både ett geni och superstark/tuff på en kosmisk nivå. Här är problemet, ända sedan han var en ung pojke har han varit besatt av döden. Inte som ett koncept utan som en person. Han ser ofta personifikationen av döden i Marvel universumet (eller en sådan personifikation) och han blir kär i henne. Hans försök att uppvakta Döden är sedan vad som ligger till grunden för hela hans välde av terror. Från det att han torterade djur till döds som barn till att han blir ledare för en flotta av rymdpirater och försöker utrota sitt eget folk till att han samlade ihop ett kosmiskt supervapen i form av en handske och utrotade hälften av allt intelligent liv i universum. Men här är grejen, Döden älskar inte Thanos. Hon älskar honom inte så hårt att han inte kan dö.

Så i serierna är Thanos en ofattbart mäktig utomjording med ett imperium av resurser, sina egna supervarelser som tjänar honom, ofta makten att förändra självaste universum och han är olycklig. Varför skada folk? För att han tycker inte om sig själv och tjejen han gillar är inte intresserad.
Och han är med i den hedervärda skaran av skurkar som har fått stryk av Squirrel Girl:
https://waitingforthet.tumblr.com%2Fpost%2F173444356198
---------------------------------

Mary MacPherran var en normal person som kidnappades till Battleworld tillsammans med hela sitt kvarter när en supermäktig alien ville leka Hunger Games med en massa skurkar och hjältar. Mary erbjöds krafter av Dr. Doom mot att hon tjänade honom (med brasklappen att processen kanske skulle döda henne). Mary tackade ja och blev den andra Titania! Hon är superstark (alltså, RIKTIGT, superstark) och nästan omöjlig att skada. Väldigt basic men mäktiga krafter, men det passar Mary bra för det enda hon någonsin velat vara är en mobbare. Efter en uppväxt där hon var ett offer vill hon bara gnugga andras ansikten i smutsen. Hon HATAR att förlora, hon älskar att få andra att känna sig maktlösa men är inte riktigt grym och hon njuter av att kunna krossa byggnader.

Titania har efter Battleworld blivit ärkefiende med She-Hulk och är sambo med Absorbing man. Hon är ärligt talat sjukt kul. Hon är som en ond version av The Thing i att hon vill krossa saker och ha kul. Inte så jävla grimdark heller.
En bra exempel på hennes personlighet är att hon spenderade en halv dag (eller liknande) trakasserande She-Hulk (som just då var mitt uppe i ett rättsfall i domstolen): Titania blev bortschasad flera gånger men återkom. Varför? Inget bra på TV.
 

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
6,385
Om SL vill köra ett Brotherhood of Mutants/M.L.F/liknande (det har varit flera mutantskurkar i den här listan som kan vara medlemmar) äventyr, o Magneto är för mäktig som ledare, är Stryfe perfekt som deras ledare. Och eftersom Stryfe är en total skurk som ibland döljer sig bakom idélogiks propaganda, till skillnad från Magneto som dansar mellan anti-hjälte o skurk o faktiskt försöker ha ideal o skrupler, så behövs ingen anledning som rättfärdigar hans handlande. Han förstör en byggnad bara för att bevisa att han kan, han har BoM stjäla en MacGuffin bara för att förstärka sina egna (eller gruppens) krafter, han attackerar RP:na för att de är stadens hjältar, etc.
En annan bra sak med Stryfe är att han samtidigt är väldigt mäktig och en melodramatisk idiot. Så hjältarna får en chans att klå någon som egentligen borde vara i en högre viktklass.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,212
Location
Stockholm
Ploot hook: (stulen från White Wolf:s Adventure! 'spel) det finns en organisation av folk som anser att det är USA:s "Manifest destiny" att ta sprida sin kultur och ideal över världen, samt att störta diktaturer och socialister, och de anser att om det kräver att man gör det med vapenmakt så får det vara så, man gör ju det för allas bästa. Denna organisation, som faktiskt kallar sig själva 'Manifest Destiny', består av amerikaner på alla nivåer, och har en egen privatarmé, och har som plan att sprida USA genom att ta över (mer eller mindre öppet) mindre länder världen över* (speciellt de med problem - även om vissa av länderna inte skulle hålla med Manifest Destiny), installera en intermin regering som sedan anordnar en folkomröstning om att bli en av USA:s Territorier, som självklart kommer att sluta med att folk röstar ja på det.
* I praktiken är deras fokus dok på Sydamerika, Karibien och utliggande önationer i oceanen.
Nu är deras plan att ta över något land vilket är inte så viktigt, föreslår San Diablo (riktigt Marvel land i Sydamerika), och för att göra det tänker det först stödja en kupp, som de sedan tänker ta över, eller storma in i sista sekund för att förhindra o installera sig själva som intermin regering, o sedan göra planen förklarad ovan. Men först behöver de kuppmakarna lite grejer så de blir ett riktigt hot, och detta överlämnade av militärutrustning/högteknologiska vapen/1T6 mördarrobotar/förföra modellen av mandroider/defekt supersoldatserum/liknande kommer ske i hjältarnas stad. Hjätarna får på något sätt reda på detta (kontakter, någon av skurkarna är en som RP:na har ögona på, eller bara svingar förbi rätt lagerlokal o ser att något skumt e igång).
Den här iden kan egentligen användas för alla superskurkar med ett USA-patriotisk tema.

-------------------------------

Unus, the Untouchable var en tidig medlem av the Brotherhood of evil mutants. Han var aldrig den hårdaste eller mest dedikerade medlemmen av gruppen. Men han är noterbar av två anledningar: Han var bästa vän med Blob och han dog på det värsta möjliga sättet.

Unus mutantkraft var ett kraftfält som omgav honom. Problemet var att med tiden tappade han kontrollen över det och det blev så tätt att det inte släppte igenom luft. Han försökte till och med starta ett slagsmål med Hulken som tillfälligt lyckades slå sönder kraftfältet, men det regenererade bara igen. Till sist kvävdes han sakta till döds av sin egen superkraft framför Blob.
Det där äventyret då Hulken slår sönder hans kraftfält kom ut i svenska Hulken, o man får en respekt för båda (Blob behandlas ibland som ett skämt av författare, inte här) och man verkligen gillar deras bromans

-------------------------------

Typhoid Mary är den mest Frank Miller karaktären man kan tänka sig men ironiskt nog inte skapad av honom. Så vänta er bara öronbedövande sexism. Hon var först ett barn som utsattes för övergrepp, sedan en prostituerad som Daredevil råkade sparka ut genom ett fönster men hon överlevde för att hennes mutantkrafter vaknade och hennes telekinesis räddade henne. Men traumat hade gett henne flera personligheter. Hennes personligheter är… Suck… En oskuldsfull och naiv personlighet, en slampig och aggressiv personlighet, en mordisk ninja personlighet och en gömd mörk personlighet. Hon har telekinesis och pyrokinesis utöver att hon är en ninja lönnmördare.
Hennes introduktions serie finns översatt till svenska. Om jag minns rätt så var hennes personligheter bara två i början - den oskyldiga o trevliga som flörtar med Matt, o den mordiska som sover med Kingpin o försöker döda Daredevil.

Att hon en prostituerad som Daredevil råkade sparka ut genom ett fönster retknades in när senare författare ville/trodde att Millers "The Man Without Fear" miniserie (finns samlad som en Mega Marvel på svenska) var 616-canon (eller vara ville göra en blinkning till den), o i den så råkar en för-Daredevil (om än med mask) Matt sparka en eskortflicka ut genom ett höghus fönster när hon (med andra eskorttjejer) försvarar skurken Matt är ute efter (tror det vara att han var involverad i Matts farsas död), o hon dör. P.g.a. att man inte ville ha Matt som mördare så retkonades det till att hon överlevde o att hon o Typhoid Mary e samma person, av någon anledning.

-------------------------------
 
Top