Marvel Faserip skurkar

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Okej, så av någon anledning heter han Yip med Y i FASERIP men det är fel för namnet stavas Mister Jip. Mister Jip är en fruktansvärt vanställd ond trollkarl som levt sedan åtminstone medeltiden. Han förlänger sitt liv genom att stjäla andras kroppar men processen vrider och förfular de nya kropparna mer och mer för varje gång han han gör det. Han är tränad av The Ancient One, Doctor Strange's lärare men blev utkastade för att han var besatt av ond magi. Jip åker världen runt och samlar på sig mer och mer ond magi för att bli mäktigare och för att han är besatt av ämnet. Han är way up there maktmässigt inom det magiska. Doctor Doom och Baron Mordo nivåer av ond magi.

Så varför är han ärkefiende till två gatunivå hjältar som är mutanter? Det gick till så här:

Cloak & Dagger är nya coola unga hjältar. En med mörker krafter och en med ljuskrafter som båda aktiverades när knarklangare testade livsfarliga nya droger på dem. De använder sina krafter för att döda knarklangare. Så det är tidigt 80-tal och vi har ett badass ungt kärlekspar superhjältar där en är afroamerikan och en är vit + de mördar folk Punisher style! Vad är inte att älska här? Jo, problemet är att de inte har några skurkar. Alltså de slåss mot knarklangare och ibland har en av knarklangarna en superkraft men våra hjältar är individuellt mäktiga som Spindelmannen så de KROSSAR dem. Normala gangsters mot snubbe som inte kan skjutas, som kan teleportera och som sväljer folks livskraft? De är körda! Och sedan har vi ovanpå det tjejen som kan bränna alla till döds med sina ljuskrafter.

Så man skapar Mister Jip och låter honom slåss mot dem! Varför? Fuck you. Varför frammanar han demoner till att slåss mot dem? Fuck you. Varför sluter han satanspakter med unga människor och ger dem krafter som de kan slåss mot Cloak & Dagger med? FUCK. YOU. Mister Jip har ingen anledning, han har inte något särskilt mål och han bara riktar in sig på Cloak & Dagger för att de har en serietidning om dem antar jag? Han hade kunnat vara skurk åt bokstavligt talat vilken hjälte som helst. Men av någon anledning blev det de här två.

Plot hook: Mister Jip har en vag känsla av att hjältarna är viktiga. Han kan känna någonting i de metafysiska underliggande trådarna som bygger upp verkligheten som säger att universum till stor del kretsar kring dem just nu. Han vill inte att hans pet project med Cloak & Dagger ska gå i stöpet av någon anledning han inte kan formulera. Så han ser till att en langare paret jagar lämnar över sig själv till rättvisan och hålls i hjältarnas stad i väntan på att han ska vittna. Cloak & Dagger (som är knuffade av Jips magi) tänker inte låta honom komma undan utan tänker åka till hjältarnas stad för att döda honom. Det är här Jip använder demoner, magi och andra medel för att styra hjältarna rakt in i en konflikt med Cloak & Dagger. Han kommer också osynligt från skuggorna påverka striden så att ingen definitivt ska vinna den första striden. Jip vill inte att någon vinner nu! Han vill ha hämnd och drama! Och att hålla sina gamla nemisisar som aktiva mordiska vigilantes i hjältarnas stad ger honom det medan han försöker lista ut varför hjältarna plötsligt är så metafysiskt viktiga.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
M.O.D.O.K. är en Mental Organism Designed Only for Killing! Han är den galne vetenskapsmannen George Tarleton som muterade sig själv så att han har ett JÄTTESTORT huvud och en jätteliten kropp vilket har gjort honom superintelligent och gett honom telepatiska superkrafter. Han måste vara fastspänd i en högteknologisk svävarstol för att ens kunna röra sig så stort är hans huvud. Tarleton var anställd av A.I.M. (Advanced Ideas Mechanics) som är ett kollektiv av galna vetenskapsmän när han blev M.O.D.O.K. och tog omedelbart över organisationen. Han har dock tappat den kontrollen och återvunnit dem flera gånger över åren.

Det finns flera andra senare M.O.D.O.K. liknande skapelser. Vi har BRODOK (Bio-Robotic Organism Designed Overwhelmingly for Kissing) som är en snygg hunk version. MODOT (Mobile Organism Designed Only for Talking) som vann ett nobelpris och var en Howard the Duck skurk, MODOG (Mobile Organism Designed Only for Genocide) som är en elakare version, MODAAK (Mental Organism Designed As America's King) som är Donald Trump i en annan dimension och som får spö av Captain America, MODORD (Mental Organism Designed Only for Roller Derby) som slåss mot disco hjältinnan Dazzler och flera andra.

Så ja, medan han inte från början var menad som en komediskurk så är M.O.D.O.K. absolut en sådan. För varför är hans huvud så stort? Det är dumt men helfestligt!

Plot hook: Jag har sparat den här sedan början av tråden. M.O.D.O.K. stjäl julen! Han skickad mekaniska minions och använder sina telepatiska krafter för att stjäla alla leksaker, julklappar och julmat från staden. När hjältarna jagar ner honom i hans flygande doom fortress har han byggt en enorm mech av alla julklapparna som drivs av att han bränner julmaten och julgranarna. På slutet inser alla att materialism inte är den sanna meningen med julen.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Mordred the evil är rakt upp och ner Mordred från Kung Arthur. Han är son till Arthur och hans syster Morgan Le Fey, Arthur dödade alla bebisarna i riket för att försöka döda honom eftersom han är förutspådd att störta Camelot och sedan störtade han Camelot och dödade Arthur men dog själv på kuppen. Där saker skiljer sig från andra version är där The Black Knight, en Marvel superhjälte familj som använder ett svart själaätande svärd som gör bäraren osårbar (ja, det är exakt Stormbringer fast med ett annat namn), stoppade honom. Mordred själv bär också en svart magisk dolk gjord av samma material som svärdet och med magiska krafter utöver att han är en mäktig magiker. Mordred har återupplivats i nutid och är nu odödlig genom sin magi.

Mordred är supercool för han är en ond magisk riddare och man behöver inte vara mer än så för att vara en effektiv superskurk. Han är en kulturell ondska som är tillbaka från ett mytiskt förflutet.

Plot hook: Mordred bryter ut flera av skurkarna som hjältarna har lyckats sätta i fängelse eller i övrigt besegrat hittills i kampanjen. Han sätter ihop sitt eget runda bord och sedan ger de sig ut på jakt efter magiska artefakter för att göra sig själva starkare. När de slår till kommer det vara för att med sina magiska föremål förvandla hjältarnas stad till en medeltida stad de kan härska över med sina superkrafter. För att göra staden normal igen måste hjältarna questa efter de magiska föremålen ovh besegra både Mordred och hans ”riddare”.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,715
Location
Helsingborg
Mister Sinister har också den tveksamma äran att ha fått den sämsta Ultimate Marvel versionen någonsin. Alltså, många ultimate marvel versioner är dåliga. Men Mister Sinster tar verkligen priset.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Ibland slåss superhjältar för en moralisk position som bara är fel. Edward Lansky var en fysiker och vicerektor på ett universitet som blev en superskurk för att se till att staden inte kapade budgeten för stadens skolor. Han byggde en dräkt som gav honom krafterna av en väldigt svag Green Lantern ring: Flyga, skjuta olika typer av ljus och skapa föremål av hårt ljus. Han använde de krafterna för att kidnappa lite politiker och försökte pressa dem till att finansiera skolor för alla som Lightmaster! Varpå Spindelmannen dyker upp och misshandlar honom så illa att hans dräkt går sönder och förvandlar honom till ljus. Detta gör att han måste ha ljus för att överleva, något som Spindelmannen ser till att han inte får varpå han förlorar sin fysiska form och dras in i en annan dimension.

Edward vill inte vara fast i en fruktansvärd ljusdimension, killen har en dotter att ta hand om och saker! Så han försöker bli levande igen på olika sätt. Vilket Spindelmannen hindrar honom från att bli. Till sist gör ett ondskefullt företag honom till en människa igen mot att han jobbar för dem. Efter det är han fast på brottets bana och leder bland annat en Masters of Evil grupp vid ett tillfälle.

Så alltihop är Spindelmannens fel!

Mekaniskt har han en imponerande bred arsenal av trick men tål nästan inget stryk alls vilket gör honom till en kul glaskanon i strider.

Han är också pappa till Sun Girl som är en New Warrior superhjälte och ganska cool.
Plot hook: Lightmaster har av någon anledning set budgeten för universitetet i hjältarnas stad o blivit fly förbananda. Som den militanta läroaktivist han är gör han ett uttalande inför live kameror där han deklarerar att universitet lägger pengar på att lära ut låssasvetenskap o hur detta inte bara är idiotiskt utan även tar pengar från riktig vetenskap. Detta följs av att han attackerar de som ligger bakom universitetets budget o de lärosalar där vad han ogillar lärs ut - han kommer inte egentligen bry sig om de han attackerar dör eller bara hamnar på sjukhus, ej heller kommer han bry sig om oskyldiga tar skada.

Spelarna eller RP:na får gärna här ge ifrån sig kommentarer som ger honom medhåll, även om du självklart (hoppas vi) är emot hans metoden. Det gör det roligare när SL avslöjar att grejen är att Ligthmaster, som den mentalt instabil naturare han är, anser att all vetenskap som inte är natur- eller ingenjörsvetenskap är låssasvetenskap. Så universitetets alla humaniora lärare o undervisningssalar är bland hans måltavlor.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Magus är kung över en teknoorganisk utomjordisk art aliens som är gjorda av formbytande kretskort och kan förvandla andra saker till levande kretskort genom ett teknoorganiskt virus. Han har kommit till Jorden för hans muterade son Warlock har flytt hit. Magus art har en tradition där fader och son slåss till döden, Magus vill att hans son ska slåss mot honom och döda honom så att Warlock kan ta hans plats som härskare. Problemet är att Warlocks mutation är att han kan känna empati så han vill inte göra det utan har gömt sig med Xaviers mutanter.

Plot hook: Jag vill ha en skräckfilms session. Magus slår ned som en teknoorganisk komet i ett S.H.I.E.L.D. underjordiskt fängelse och börjar förvandla superskurkarna där till teknoorganiska zombies när hjältarna är på besök. I mörkret längst ner på havsbottnen kan ingen höra dig skrika.
Plot hook: "Rymd FN" (vet inte om de finns, känns som något sådant borde ha etablerat så vi utgår från det) är, likt normala FN i serivärdar, så totalt inkompetent, korrupt eller långsamt att det i praktiken inte finns där, bortsätt från att den nuvarande historien kräver det, o just nu kräver den det. Grejen är nemligen att Rymd FN har gjort någon typ av deklaration, av någon anledning som inte är viktigt (om nu inte SL vill det), som bl.a. gör att Magnus inte får vara på Jorden o kommer bli bestraffad om han upptäcks.

Nu är bara grejen att hjältarna har något som Magnus måste bara ha. Så han smugglar ner sig till Jorden (kanske som en komet?) o döljer sig genom att aldrig gå fult ut med sina krafter o ta över olika maskiner. Maskiner han steg för steg modifierar för att kunna transformeras till humanoida former när det behövs o ha vapen. Detta gör att han kommer ta över något fordon, köra runt där hjältarna hänger, spana in dem o sedan attackera när han får chansen, antingen som en bil (eller vad det nu är han har tagit över), eller hamnskifta till en 3-4 m hög robot. Om hans robotkropp får för mycket stryk kommer han rinna bort genom närmaste gatubrunn för att sedan ta över en ny maskin.

Så det startar som Maximum Overdrive o leder till Transformers som skräckfilm
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
De har under de senaste årtiondena försökt retconna Mandarinen en massa och… Den skiten har inte fungerat alls. Alltså, jag förstår varför de gör det karaktären är problematisk. Men de har verkligen inte lyckats. Det värsta försöket var när han kidnappade en regissör och skulle tvinga denne att göra en film om hans liv där det antyds att han egentligen är son till en missbrukande prostituerad och har tankekontrollerat sig själv till att tro på sin gamla backstory.
Stön.

Mandarin är en faktisk mandarin, han var en högt rankad statstjänsteman i kejserliga Kina innan kommunisterna tog över. Någonstans i samband med kuppen ger han sig av till en hemlig dal som han vet om genom sina position i den gamla regeringen. Där hittar han ett uråldrigt rymdskepp tillhörande en art av drakliknande utomjordingar. Han tar teknologi från skeppet och bygger om den till 10 ringar som han bär på sina 10 fingrar och som var och en ger honom en superkraft. Ringarna fungerar bara för honom eller personer han låter använda dem, han kan teleportera dem till sig och har genom åren använt annan unik teknologi för att göra dem starkare.

Här är stället där saker går åt ett håll som förklarar varför de inte använde serieversionen i filmerna. Killen sätter upp sig som exakt Fu Manchu fast med superkrafter. Han är max yellow peril med vita slavkvinnor, onda kung-fu klaner, kinesiska tempel, opiumbaserade planer, ninjas, en son med chi krafter och spioner i väst. Han är Iron Mans ärkefiende under perioden där Iron Man är max jingoistisk och mest slåss mot kommunister. Grejen är ju att Mandarinen inte är kommunist utan Iron Man slåss mest mot honom för att bevara västerländska intressen. Mandarinen har över åren haft en massa planer och är bäst när han är anti-Iron Man. Som när han sätter ihop sin egen Avengersgrupp för att spöa Tony. Varför ska bara Tony ha polare liksom?
World hook: ett utmärkt sätt att få spelarna att fatta att de inte är i 616 är att vid något tillfälle nämna att Mandarin, eller någon av hans namngivna barn, styr kejserliga Kina. Alltså, med Mandarins krafter o teknologi borde han ju faktiskt sparkat ut kommunisterna för decennier sedan i 616, istället för att bråka med Tony Stark. Bortsett från att styret är kejserligt o lutar sig mot konservativa konfusiska/liknande idéer istället för kommunistiska så fungerar Kina likadant som i 616 - d.v.s. en inofficiell skurkstat som ibland är en allierad.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Mandrill är en absolut skräpkaraktär. Den borde aldrig skapats.

Mandrills förälder blev bestrålad och därför ser han ut som en apa och har sin superkraft. Hans superkraft är att han kan förslava kvinnor genom en kemikalie/feromon som han avger. Han använder det för att bygga kulter, skaffa underhuggare och för att vara sjukt äcklig. Att han våldtar folk är bara text.

Den värsta serien med Mandrill är när han förslavar en massa afroamerikanska kvinnor, klär dem som grottmänniskor, får dem att tatuera sig i ansiktet som Mandrill apor, beväpnar dem med spjut och sedan ska ta över USA med dem som sina arme. Rasistiskt och sexistiskt är inte som choklad och jordnötssmör.
Plot hook: först o främst, de här idéerna är inte för alla spelgrupper. Och bör nog antingen göras med fingertoppskänsla, eller i total platan-i-mattan grindhouse stil.

Mandrill har upptäckt ett sett att buteljera sina feromoner o sälja det på parfymflaska. Detta säljer han sedan på darknett till inceler o pick-up-artister. Om hjältarna själva inte är av den typen som skulle notera något sådant o börja nysta i det, så kommer de bli kontaktade av andra hjältar/polisen/liknande för att allt pekar på att Mandrills hemliga bas o labb är i hjältarnas stad/närområde. Mandrill kommer ha en större mängd hjärnkontrollerade kvinnliga underhuggare, men han har också ett antal manliga ärslen till underhuggare som ser honom som en typ av frälsare som hjälper dem sätta kvinnorna på sin rätta plats.

Variant: Det är inte Mandrill! Något rötägg till vetenskapsman har Mandrill fången (troligen i en sådan där vätskefylld tub där man hänger avsvimmad med en syrgastub för munnen) o det är han som buteljera Mandrills feromoner o sälja det på parfymflaska. Mandrill är inte ett dugg en villig parter av det här. Dock ska det påpekas att även om Mandrill är ett offer här så är han fortfarande är ett slemo av person o kommer försöka använda sina krafter mot kvinnliga hjältar eller liknande så fort han har återhämtat sig nog för att kunna tänka o röra på sig - tuben som håller honom bör ju gå sönder under striden i labbet efter konstens alla regler - han kommer först vilja ha hämnd på de som fängslade honom för att sedan försöka fly så han kan börja på ny kulla någon annan stans.

Variant II: En möjlig variant av variant 1, av typen "bara för att folk är del av en minoritet betyder de inte att de är ärslen". Vetenskapsmannen som fängslat honom är en genomrutten lesbisk kvinna o hon säljer feromonparfymen på lesbiska darknett, tillsammans med ett antimedel som gör att användaren själv inte påverkas. Att män använder feromonparfymen är inte hennes fel! Den här versionen av skurken borde vara ännu mer självrättfärdigande o kålsuppande än variant 1:s för att funka. Är nog än mindre lämplig för många spelgrupper än de andra idéerna.


Om man vill lägga till ett lite större fysiskt hot kan en kvinnlig super vara under feromon kontroll, eller ha en av de morallösa manliga supers arbetande för Mandrill.

Vem som än är skurken så bör det finnas med minst en skrevspark i varje scen med slagsmål, eftersom vi har med slem till män att göra, gärna extra många i slutstriden.
 
Last edited:

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
NÄR DE REDAN HAR SUPERKRAFTER?!
Det är kultur! Inhuman motsvarigheten till omskärelse, du är inte en riktig omänninska om du inte har blivit gasad!

O ja, flera har påpekat det problematiska i det. Omänniskorna var aldrig menade att vara någon typ av perfekt samhälle, hur problematiska de är verkar dock variera.

Men ändå gasar de sina barn med terragen mist som ibland ger krafter men lika ofta fruktansvärt muterar dem.
De hade en intressant grej i FF: the End om att det är något av ett socialt minus att se för normalmänsklig ut bland Omänniskorna, vilket ska vara lite av anledningen till att vi ser flera av medlemmar av kungafamiljen springa omkring med masker som en del av sina dräkter, även när de inte behöver det.

O i Battleworld - Inhumans: Attilan Rising serien (rekommenderar den) så säger de att en omänniskas framtid bestäms i mångt o mycket av vad som bäst passar hens post-terragen form.

Nu är båda dessa serier inte i 616-'versat så detta gäller möjligen inte för omänniskorna här.

Maximus är helt sjötokig och ond på grund av terragenet.
Vet vi att terragenet är anledning till hans vansinne? Jag menar baserat på deras föräldrar verkar Blackbolt vara det udda barnet med tanke på att han är så (över lag) mentalt stabil.

Plot hook: Maximus sluter en pakt med Skrullerna så att när barn går in för att bli Terragen gasade så bytas de ut mot en Skrull formbytande alien. Inhuman barnen lärs upp och används som jannisar supersoldater av skrullerna. Skrullerna bland the Inhumans hjälper Maximus att ta makten. Hjältarna dras in när de ser en Inhuman dö i en olycka och… HAN VAR EN SKRULL! Hur många Skrulls finns det bland the Inhumans? Vem bland dem våga hjältarna tala med?
I interstellär politik tror jag att kree ser omänniskorna som del av sin intressesfär mer än resten av Jorden o dess folk (de var ju kree som skapade dem för tusentals år sedan o rymdimperium har långa minnen när det passar historien). Undrar hur de reagerar på att få reda på vad som har hänt.

Det intressanta blir också att som hook presenteras så måste detta ha hållit på i ett tag, för barnen att växa upp något. Vem/vilka/vad är det som fortsätter Maximus plan när han inte är där?! Det skulle kunna bli en intressant tvist om det visar sig att Maximus har varit död/fängslad/försvunnen/i koma/liknande under en längre tid o det hela har hållit på utan honom eftersom ingen har sagt stop.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Okej, så den här karaktären heter Looter och inte Meteor Man. Han kanske har kallats Meteor Man någon gång och hans krafter kommer från meteorer. Men han är Looter. Så därför är han här i den här alfabetiska listan.

Norton G. Fester var en dålig forskare och uppfinnare som råkade andas in gas från en viss typ av meteor och fick superkrafter! Han är stark, kan hoppa jättehögt och är svår att skada. Vad göra med nyfunna superkrafter? Man bygger en osannolikt cool dräkt, en hög gadgets (vissa av dem fungerar inte ordentligt men bättre att ha något som fungerar lite än inte alls) och börjar sno saker. Han behöver också sno mer meteoriter för hans krafter försvinner om han inte kan andas in mer gas.

Looter är great för han är typ en inbrottstjuv. Han vill inte skada någon, han vill inte ta över världen, han kommer inte tortera något utan han vill bara stjäla saker. När han dyker upp är det ett kul äventyr!
Om jag minns rätt så var en av hans grejer att han också trodde att gasen också gjorde honom smartare, vilket den inte gjorde.

I den Spindelmannen serie med honom jag läste hade han snott en massa gimmickskurkars gimmickvapen o använde dem på en gång (så Stiltmans hissbyxor, Unicorns strålhjälm, Ringers ringar). Han verkade i alla fall kompetent med alla grejer han använde. Gjorde inte något försök att färgkordinera allt, så alla gimmickvapen var i sina ursprungliga färger.


Okej så Colossus i X-men en stor rysk kille som kan förvandla sin hud till metal. Han är lätt den snällaste och mest klassiskt heroiska personen i Marvel. Han har en ganska känd lite grimdark anti-hjälte syster vid namn Magick som kämpar med sina (bokstavliga och metaforiska) demoner. Och sedan har han en nästan helt okänd bror till vid namn Mikhail Rasputin (för han vill inte ha ett mutantnamn tydligen) som är ond. Men det är inte Mikhails fel! För ni förstår, Rasputin syskonen är de sista ättlingarna till Grigori Rasputin. Ja, Russia's greatest love machine lover of the Russian queen Rasputin. Varför gör det Mikhail ond? Jo, för i Marvel var Grigori inte bara en trohelande lurendrejare utan en satanisk trollkarl! Han har förbannat sin blodslinje så att när det bara finns en kvar av dem så kommer Grigori ta över deras kropp och leva igen!

Okej, så Mikhail var en kosmonaut vars skepp sprängdes av Ryssarna själva för att få honom att använda sina vaga men supermäktiga dimensions resande/manipulera energi och materia krafter. Så Mikhail teleporterade till en annan dimension och hade äventyr där tills X-men drog ut honom i vår verklighet.

Så, när man läser serierna verkar det som att Mikhail var en förvirrad karaktär som gjorde slumpat onda saker som att skapa en mutant kult av socialdarwinism, jobba med Dark Beast, ge sin syster the legacy virus (det är typ aids men påverkar bara mutanter) och vara elak mot Colossus. Men i retrospect vet vi att det var Grigori som influerat honom! Till slut reser Mikhail till en dimension man inte kan återvända från och där man inte kan dö så att Grigori aldrig kan komma tillbaka.

Mitt favorit Mikhails ögonblick från serierna är när han förvandlar en snubbe till ett levande träd och bara dömer honom till ett levande helvete utan att riktigt veta vad fan han sysslar med. Det är väl så det är att ha en demon trollkarl i passagerarsätet som drar i ratten hela tiden.
Vad jag har sätt av Mikhail så får jag känslan av att han lider av skilda-författare-som-inte-har-någon-koll-på-hans-tidigare-äventyr/personlighet-eller-bara-inte-bryr-sig syndromet. Väldigt skadligt för seriefigurer, kan ibland förstöra dem helt.


Plot hook: Colossus och Magick är ”döda” eller ur dimensionen vilket har triggat att Grigori har tagit över Mikhails kropp. Tur att han är i fängelsedimensionen va? FEL för ett Tzar byggt magiskt supervapen har aktiverats i Ryssland och kommer döda oss alla i vågor av demoner! Hjältarna måste bryta sig in i fängelsedimensionen där Rasputin är och få honom att berätta hur man stänger av supervapnet. Men dimensionen är fylld med fasor från både rysk folktro och biblisk apokryfa som Rasputin frammanat för att bryta sig ut själv. Målet är att pumpa Rasputin på infon och sedan lämna honom i fängelsedimensionen.
Variant: vid fummel/liknande vid försöket att resa till fängelsedimensionen går det lite fel o de har hamnat i fel fängelsedimensionen med fel Rasputin. Hjältarna har nu att göra med Hellboys Rasputin o hans grejer medan de försöker fixa sig tillbaka hem så de kan göra ett nytt försök.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Om jag minns rätt så var en av hans grejer att han också trodde att gasen också gjorde honom smartare, vilket den inte gjorde.

I den Spindelmannen serie med honom jag läste hade han snott en massa gimmickskurkars gimmickvapen o använde dem på en gång (så Stiltmans hissbyxor, Unicorns strålhjälm, Ringers ringar). Han verkade i alla fall kompetent med alla grejer han använde. Gjorde inte något försök att färgkordinera allt, så alla gimmickvapen var i sina ursprungliga färger.
Det är totes hur jag hade superskurkat också! Jag hade stulit allt jag kom över. Färgkordination är för amatörer!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Mojo är skapad för att vara en parodi av en tvbolags chef. Han är en bokstavligt talat ryggradslös extradimensionell alien som är så groteskt fet och ryggradslös att han förflytar sig med en mekanisk plattform som har spindelben. Hans art är interdimensionella slavhandlare och Mojo är deras härskare som håller dem pacificerade med konstant underhållning. De enskilda delarna av parodin är föråldrade nu men kärnan är solid.

Mojos ärkefiende är den muterade klonen Longshot som Mojo själv skapade för att vara en actionstjärna i Mojos tv-program men som sedan blev en frihetskämpe. Mojo har också slagits med en massa andra hjältar men främst X-men. Under en lång tid hade Mojo bland annat buggat Psylocks ögon så att allting hon såg sändes till tittare i Mojo world.

Plot hook: En ny rörelse har startat hos Mojo worlds invånare, att vissa andra ryggradslösa börjat göra sitt eget material! Främst bland dem är PewPieMojo och Logan Mojo som gör ”Roliga skämt” som att slumpvis släppa kokande radioaktivt avfall över folk i vår verklighet. Mojo har panik och vill försöka återta sitt monopol! Är det värt att samarbeta med Mojo för att stoppa Mojotube?!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Owen Reece blev Molecule Man när han råkade starta en experimental partikel accelerator när han jobbade som vaktmästare på ett laboratorium. Partiklarna muterade honom och gav honom kraften att kontrollera all materia och all energi i multiversum. Han är vansinnigt mäktig. Problemet ät att Owen är en psykiskt sjuk och osäker person som patologiskt tvivlar på sig själv. Så han utnyttjas genom åren av en massa andra personer som är mycket svagare än honom men som har bättre självförtroende. Främst bland dem Doctor Doom. Ibland har Reece räddat universum eller besegrar andra hot på samma nivå som honom själv, men det har aldrig varit säkert eller enkelt.

Reece är aldrig ett hot som kan besegras genom våld, han är alltid ett socialt problem. En man med en guds krafter.

Plot hook: Molecule Man har gjort hjältarnas stad levande (det verkade vara en bra ide när han gjorde det) byggnaderna, gatorna, parkerna är nu en levande varelses organ, skin, lungor och så vidare. Staden är som en bebis nu men den kommer lära sig och utvecklas. Är folk i staden elaka kommer den lära sig att bli elak, är folk snälla mot den kommer den bli hjälpsam och så vidare. Går något riktigt fel och hela staden är hotad kommer den kunna forma sig till en humanoid form och fly eller försvara sig. Oavsett vad som händer kommer Molecule Man komma tillbaka efter någon månad med ångest över att ha skapat liv och kommer vilja göra staden ”inte levande” igen. Är inte det mord? Vad ska hjältarna göra?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Moleman är en ful man som flyttade ner under Jordens yta och blev kung över monstren som bor där nere. Han använder sina monster armeer för att anfalla ytan.

Allting mer förstör honom! Fuck backstory, fuck motivationer bortom ”Ni skrattade åt mig för jag var ful! MEN VEM SKRATTAR NU?!”, fuck avancerade handlingar och fuck allting utom att spelledaren bara hittar på de fetaste jävla monstren hen kan och de anfaller från underjorden! Ibland är något perfekt och jag tänker inte fucka med det.

Plot hook: Moleman och hans arme som består av monster ritade med kritor anfaller hjältarnas stad!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Moongose, kompis, kan jag ge dig lite tips? Okej, så jag vet att du är en djur/människorblandning skapad av the High Evolutionary och att några av dina syskon har varit riktigt framgångsrika inom området men jag tror inte du har vad som krävs för skurkande. Alltså, när The Masters of Evil glömde hämta dig på flygplatsen borde det vara ett tecken. Ja, du är vansinnigt snabb och vig. Men du försökte slåss mot Thor! Hur trodde du att det skulle gå? Så gå med i 50 states initiativet nu så kan du bli en superhjälte i typ… Oklahoma?

Plot hook: Moongoses krafter har börjat… Läcka. Så personer som är nära honom för länge börjar hybridiseras med djur de varit nära nyligen. Eftersom han jobbar för staten märks detta snabbt och de försöker isolera honom i en hemlig forskningsanläggning. Han nopear ur från det och flyr till hjältarnas stad. Så nu har folk börjat bli djurmutanter i hjältarnas stad medan men in black börjat skoka runt och ingen som vet varför är beredda att snacka.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Galactus är en kosmisk gudalik utomjording som måste äta hela världar för att överleva. Han ger en individ intaget gudalika krafter i utbyte mot att de hittar nya världar att äta åt honom, den mest kända av dessa är Silver Surfaren. Men Silver Surfaren skonade Jorden och fick sparken så Galactus hittade en ny planet hittare. Galactus går igen ett par av dem men ingen av dem varar särskilt länge. Den värsta av dem var Morg! Han är en stor röd utomjording med en yxa! Han är ett mordiskt psycho som gillar att döda folk! Han brukade vara en förrädisk avrättare på sin planet! Han är sssssuuuuuuupppperrrr kosmiskt mäktig!!!

Så grejen med Silver Surfaren är att han är en meditativ typ vars serie mest är psykedelika och filosoferande. Så Morg suger och är värst. Men han är från 90-talet så varför skulle vi vara förvånade? Han exploderade i serierna och har inte kommit tillbaka i alla fall.

Plot hook: Morg har börjat bygga upp sitt egna lilla imperium av planeter som han skonat från Galactus i utbyte mot att han blir ledare över planeten. Galactus bryr sig inte för Morg tillhandahåller mer planeter än någon före honom och ingen enskild grupp eller makt som bryr sig kan slåss mot Morg. När Morg hotar Jorden måste hjältarna åka runt i galaxen och samla ihop kosmiska allierade för att stoppa Morg och rädda planeterna han förslavat.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,239
Morgan Le Fay är den onda häxan från Kung Arthur myten för den myten är historia i Marvel. Hon är en av de riktigt coola magikerna och är bland annat en av Doctor Dooms lärare. En kul grej är att hon är kopplat till landet precis som sin halvbror Arthur så hennes magi är starkare i England.

Plot hook: I en plan menad att öka hennes magiska makt tänker Le Fay återuppliva det Brittiska imperiet! Richard den 3e reser sig från sin grav och utropar sig själv till zombie konungen över de brittiska kolonierna! Alla som någonsin dog i imperiets tjänst återkommer som någon sorts odöd varelse och börjar återta kolonierna för Britterna. De odöda går att besegra, men bara tillfälligt för de kommer tillbaka. Det enda sättet att stoppa hennes plan är att hitta den nya personen menad att ha Excalibur, få denna att dra svärdet och besegra Richard Lejonhjärta.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Mister Sinister är en av de där karaktärerna där det är svårt att veta vad man ska prata om? Hur mycket ska man prata om den kreativa bakgrunden kring skapandet av honom och hur mycket ska vi prata om karaktären i serien? Jag tänker hålla mig gansk hårt till vad som dyker upp i serierna med ett undantag och det är att notera att anledningen till att Mr. Sinister ser överdrivet skurkig ut med en vansinnig mantel, frankenstein vit skin, svarta mummie bandage över kroppen och hans namn kommer ifrån att han först var menad att vara en fejkad superskurk påhittad av ett barn i serierna. De gick inte alls till det stället i de faktiska serierna, men jag känner att det är relevant kontext till varför karaktärens bakgrund är i sådan kontrast till hur han ser ut och hans namn.
Om jag minns rätt så var iden att han var en psy-konstruktion av en av Cyclops gamla barnhems kompisar (som ska ha blivit C.s stalker i praktiken) vars krafter involverade att han inte åldrades efter ett vist stadium, fysiskt o emotionellt. Mr. Sinister ska vara skapad för att vara en 10-13 årings idé på hur en riktigt kool skurk ska vara, o det ska också förklara det något dumma namnet "Mr. Sinister" (även om han får det att funka), o att hans första underhuggare gäng kallades "Nasty Boys".


Plot hook: Teknologin som Sinister använt för att göra att han inte åldras borde fungera på alla mutanter. Han har läckt det faktum att han har teknologin på sin rymdsatellit och det lockade in en grupp mutant hjältar som försökte stjäla teknologin. Nu torterar Sinister dem och försöker skapa klonsoldater med deras krafter. Hjältarna måste dungeon crawla genom Sinisters onda satellit laboratorium för att rädda dem innan det är för sent!
O han ljuger. Han använder ingen teknologi för att inte åldras utan det var en del av paketet som Apocalypse gav honom. Det roliga skulle väll vara att han ännu inte har lyckats knäcka koden för hur Apocalypse gjorde det.

---------------

Plot hook: hjältarna träffar på en av Sinisters hemliga labb i deras stad - kanske för de letare efter honom för SL har honom som den nuvarande huvudskuren; kanske för att de letade efter någon annan galenvetenskapsmans ("Jag föredrar ondskefullt geni!") labb; de upptäcker labbet efter att de/deras motståndare har sprängt upp gatan under vilket labbet ligger; någon annan hittar labbet o sedan kontaktas hjältarna för att hjälpa till med det hela - o börjar undersöka det. Mycket av Jim Lee-teknologin de hittar där är högavancerad o i större delen av fallen oförståelig för normalt folk (antingen p.g.a. hur avancerade de är eller p.g.a. att de följer utomjordisk/Celestial/liknande design istället för någon design vi är vanna vid), det bör finnas flertalet fällor, minst en bio-konstruktion som väx till liv för att ha ihjäl inkräktarna (med minimal skada på labbet), o saker som verkar attackera folk men bara är Sinisters massage/putsnings/liknande maskin.

Den egentliga hooken är att efter ha tagit sig igenom de yttre delarna av labbet kommer de komma till en kammare full med tuber med bäbisar/småbarn i dem. Under varje tub står genetiska föräldrar - vara av en av dem är alltid en av RP:na med riktiga krafter! Den andra partnern kan vara återkommande samma eller flera olika (möjligen någon/-ra av de andra RP:na bland dem).

Grejen är att Mr. Sinister har kommit fram till att en av RP:na är genetiskt intressant o håller på med ett experiment hur hens genetiska material kommer fram i olika kombinationer. Fult möjligt är detta viktigt för Mr. Sinisters framtida avelsplaner eller så är det bara ett intressant sidoprojekt.

Nu har hjältarna en stor barnaskara att ta hand om. O om SL inte har bestämt att det finns något lagmässigt direktiv för hur man ska göra med illegala testtubbarn, så bestämmer sig staden att dumpa dem på hjältarna, fram till att man kan reda ut vad som pågår. De kommer få någon typ av ekonomisk kompensation om det behövs.

Mr. Sinister kommer antingen inte bry sig att hjältarna har tagit hans bäbisar (han har redan den datan han behöver; det vara egentligen inget viktigt; han kan fortsätta sina studier på avstånd medan hjältarna försöker handskas med barnen); eller försaka återta dem från hjältarna, det är upp till SL.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,715
Location
Helsingborg
Morgan Le Fay är en kriminellt underanvänd skurk. Hon har dykit upp mot Avengers, She-Hulk, Spiderwoman, Black Knight (obviously), Fantastic Four (i Dr Doom plots) och i princip en gång i Doctor Strange... Liksom, Morgan le fay är tre gånger bättre än majoriteten av Doctor Stranges rogues gallery.
 
Top