Marvel Faserip skurkar

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Fixer är en till av den första uppsättningen Thunderbolts! Ett helt autodidakt teknologiskt geni som hoppade av gymnasiet för han var uttråkad och redan hade börjat bygga supertech. En person som sedan inte lyckades ha ett normalt jobb för han kunde inte sluta prata om hur mycket bättre han var på allt än alla andra eller bygga onödigt komplicerade lösningar. Killen var född för att bli en superskurk! Och han var en bra en! En viktig supportspelare i några av de främsta skurkgrupperna i Marvels historia. När resten av The Thunderbolts blev hjältar hängde han med men det tog längre tid för honom, och det var mer komplicerat, att lyckas vänja sig av från att bara göra saker så lätt som möjligt och fan ta moral och lagar. Men han lyckades komma runt till det. Vad som är lite roligt med Fixer är att utanför sitt specialomåde så är han inte särskilt intellektuell. Han ÄLSKAR teknologi men han bryr sig inte om några andra ämnen. Han är inte en snubbe du skulle kunna diskutera psykologi eller litteratur med.

Plot hook: Fixer har råkat skapa ett grey goo nanomaskinsmoln som nu håller på att förvandla allt till fler nanomaskiner. De håller på att äta sig ner i jordskorpan samtidigt som de sprider sig närmare och närmare hjältarnas stad från Fixers labratorium precis utanför staden. Fixer har helt tappat kontroll över situationen, hans plan b var en elektromagnetiskt puls men maskinerna har redan gjort sig själv immuna mot det. Så medan Fixer försöker stoppa nanomaskinerna tillsammans med teknologiskt inriktade hjältar så måste resten fysiskt försöka stoppa svärmen och evakuera/rädda människor som håller på att bli slukade av den.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Plot hook: Okej, så superkrafter är extremt användbara när det kommer till allting från att bygga saker till att hantera farliga material och annat som både privata företag behöver göra. Att hyra in metamänniskor för de jobben innebär kontrakt värda miljoner. Det finns pengar att tjäna här.

Så konspirationen ser ut så här:

-Det finns två olika fackföreningar som företräder metaarbetarna i staden.

-Det finns 6 olika företag med anställda metaarbetare som bjuder på kontrakt som staden eller privata företag lägger ut för upphandling.

-Alla de här separata entiteterna samordnar genom Feral och hennes grupp kallad X-Commision.

-När ett kontrakt kommer ut är det förutbestämt av X-Commision vilket av de 6 företagen som ska få jobbet. De lägger ett bud som egentligen är för dyrt, är jobbet egentligen värt 8 miljoner vill de ha 10 för att göra det. Alla de andra företagen kräver ännu mer pengar för att göra det så det valda företaget får jobbet och orimligt mycket betalt. De extra 2 miljonerna går till sedan ner i fickorna på konspiratörerna, främst X-Commision.

-Om något av de privata företagen som lägger ut anbuden börjar hota med att ställa till problem så går fackföreningarna ut i strejk och vägrar jobba för det företaget tills de viker sig eller går i konkurs.

-Om någon försöker prata med polisen eller media, inte vill spela med eller något annat dumt så mördar Feral eller någon av hennes X-Commision hantlangare dem. De morden kan också användas som ett exempel för att skrämma folk så att de sköter sig i framtiden.
Kul o bra hook men känns som du kan lätt bytta ut Feral utan att något går förlorat.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Kul o bra hook men känns som du kan lätt bytta ut Feral utan att något går förlorat.
Sant. Man kan göra denna med många olika karaktärer. Men jag tyckte den passade med hennes personlighet.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Fin Fang Foom är en enorm rymd drake. Han och resten av en besättning av rymdvarelser kom till Kina för tusentals år sedan. Resten av besättningen infiltrerade samhället men Fin lades i en dvala i sin naturliga ”Enorm rymd drake” form. Hans roll i serierna är att gå full Godzilla på ställen. Ibland har han krympts ner och konverterat till Buddismen, ibland har han dött men hans spöke har bott i en staty så att han kan bli ett enormt monster och ibland har han jobbat som en kock i fantastiska fyrans byggnad. Men allt det där är skräp! Han är en enorm rymd drake som krossar städer! Men han är intelligent så han har små shorts på sig precis som Hulken.
Plot hook: Fing Fang Foom dyker upp i närheten av hjältarnas stads (i vattnet eller på land), han raglar lätt omkring o skriker ut sig konstigheter, grabbar tag i saker för att bara släppa dem igen, det föreslås att han har (på något sätt) blivit full eller drabbats av någon hjärnskakning (eller värre hjärnskada). I vilket fall som helst så måste han stoppas, eller i alla fall vallas någonstans där det inte finns något folk.

Efter ett tag av hjältarnas försök att stoppa/vägleda honom får de plötsligt en rapport om att en till Fing Fang Foom har siktats, på väg mot den första!

Det visar sig att den Fing Fang Foom de har kämpat mot är en klon skapade av samma idioter som skapade Fing Fang Foom klonen i Nextwave serien (som egentligen inte var tänkt att vara ett dugg canon med det missade många efterföljande författare/redaktörer), o den egentliga Fing Fang Foom har dykt upp därför att han inte gillar att någon som ser ut att vara han raglar runt o uppträder som en idiot.

Även om Fing Fang Foom möjligen inte vill slåss (upp till SL) så kommer Fing Fang Fake reagera våldsamt på alla försök att stoppa honom från att göra vad han just då känner sig för - hjältarna finner sig plötsligt på första parkett för en rejäl match Kajiu Kombat!
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Okej, så det finns två olika karaktärer med den här identiteten och den andra är lite dummare, men versionen som finns i FASERIP är den första Flag-Smasher och han är svår att se som en skurk. Alltså, inte för folket som skrev honom på 60-talet men för mig. Flag-Smasher är en kille som tycker att nationalism är det stora problemet som gör att folk lider i världen. Om vi avskaffande nationalstaten som ett koncept och istället såg världen som en plats hade orättvisor, fattigdom och krig kunnat motverkas mycket effektivare. Första gången han dyker upp så sammanfattar Flag-Smasher sina mål så här: "If we were to erase national boundaries and accept the essential unity of all mankind, the world would be a better place! Earth should not be divided into nations! We are the world – not a bunch of different species!"

Också, när Red Skull börjar sponsra anti-nationalismgruppen han är med i kräver först Flag-Smasher att de inte ska associera med nazister och när organisationen gör det ändå lämnar han den omedelbart och hjälper till att förstöra den!

Jag tror det är därför de dödade honom och gjorde nästa Flag-Smasher till en våldsam idiot. Den första killen var den riktiga hjälten och fick Captain America att se ut som en bov.

Också, inga superkrafter men slåss med en enorm spikklubba mot Captain America! Badass!

Plot hook: Flag-Smasher har förklarat krig mot ICE och jagar dem obönhörligt. Medlemmar av organisationen kidnappas och försvinner spårlöst. Flag-Smasher placerar dem i the Savage land, ett tropiskt land gömt i arktis som är fyllt med dinosaurier och märkligare varelser. Där tror han att de kan lära sig att alla måste arbeta tillsammans ifall mänskligheten ska kunna överleva.

Problemet är inte Flag-Smasher, problemet är att regeringen skickar in sina superagenter för att stoppa honom. Folk som Agent Venom eller USAgent. Och när Flag-Smasher lyckas spöa upp en av dem offentligt och sedan försvinna denna (till savage land) blir det ett PR problem. Offentligheten börjat stödja Flag-Smasher och någon får panik. Dags att skicka in förnekningsbara supermördare för att döda Flag-Smasher och orsaka nog med colateral damage för att få honom att se dålig ut.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Alltså, inte för folket som skrev honom på 60-talet men för mig.
Han e från '85 faktiskt. Cap. Am.:s 60-tals skurkarna hade grejer som att återföra USA under monarki (mins inte om det var under brittiska kronan eller en ny, jänkare monarki)

"If we were to erase national boundaries and accept the essential unity of all mankind, the world would be a better place! Earth should not be divided into nations! We are the world – not a bunch of different species!"
Bra ideal, men om man ska tro hans wiki sida så var det hans metoder som var problemet, han ska ha varit din standard 70/80-tals politiska terrorist (ex. Röda armé-fraktionen) fast i super-kostym.
Kul grej: på Spider-Punks jord (nr 138) är Karl Morgenthau "Captain Anarchy" o springer omkring i en Kapten Amerika liknande kostym.
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Han e från '85 faktiskt. Cap. Am.:s 60-tals skurkarna hade grejer som att återföra USA under monarki (mins inte om det var under brittiska kronan eller en ny, jänkare monarki)


Bra ideal, men om man ska tro hans wiki sida så var det hans metoder som var problemet, han ska ha varit din standard 70/80-tals politiska terrorist (ex. Röda armé-fraktionen) fast i super-kostym.
Kul grej: på Spider-Punks jord (nr 138) är Karl Morgenthau "Captain Anarchy" o springer omkring i en Kapten Amerika liknande kostym.
Ursäkta mig medan jag spårar ner numret med Captai Anarchy!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,362
Location
Helsingborg
För en lite mer Feral specifik plot hook.

Mutanten Beast är i ett koma och det är klart att Feral är den som är ansvarig. Enligt Feral själv är det för att Beast försökte pressa henne att ha sex.
Konflikten delar mutantpopulationen mellan de som stöder Feral (Magneto, Mystique, New Mutants med kanske ett undantag för Wolfsbane) och de som stödjer Beast (större delen av old-school X-men) medans andra inte vill ta en sida. Grundkonflikten kommer att vara att staden hamnar mitt i en krigszon mellan diverse mutanter som vill fånga in Feral vs New Mutants (som i det här fallet har ett nebulöst stöd ifrån Magneto).

P.S: Telepati är givetvis ett problem för den här plotlinen. Att Beast inte går att läsa för att han är i ett koma och för svag för att överleva en telepatisk djupdykning löser ena halvan av problemet. Feral är ett större problem, men efter Reignfire så är hon både negativt inställd till mentala krafter och kommer att vägra att någon rotar i hennes huvud. Hur hon tvingar marvels wishy-washiga telepater att respektera det är en helt annan femma. Men kanske experimentell cybernetik från framtiden (hon är ju f.d. X-force) eller så är Professor X "Jag respekterar folks rättigheter" i den här storylinenen och har psioniskt skärmat av Feral. Eller så går både Beasts och Ferals minnen att läsa och de säger olika saker.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
För en lite mer Feral specifik plot hook.

Mutanten Beast är i ett koma och det är klart att Feral är den som är ansvarig. Enligt Feral själv är det för att Beast försökte pressa henne att ha sex.
Konflikten delar mutantpopulationen mellan de som stöder Feral (Magneto, Mystique, New Mutants med kanske ett undantag för Wolfsbane) och de som stödjer Beast (större delen av old-school X-men) medans andra inte vill ta en sida. Grundkonflikten kommer att vara att staden hamnar mitt i en krigszon mellan diverse mutanter som vill fånga in Feral vs New Mutants (som i det här fallet har ett nebulöst stöd ifrån Magneto).

P.S: Telepati är givetvis ett problem för den här plotlinen. Att Beast inte går att läsa för att han är i ett koma och för svag för att överleva en telepatisk djupdykning löser ena halvan av problemet. Feral är ett större problem, men efter Reignfire så är hon både negativt inställd till mentala krafter och kommer att vägra att någon rotar i hennes huvud. Hur hon tvingar marvels wishy-washiga telepater att respektera det är en helt annan femma. Men kanske experimentell cybernetik från framtiden (hon är ju f.d. X-force) eller så är Professor X "Jag respekterar folks rättigheter" i den här storylinenen och har psioniskt skärmat av Feral. Eller så går både Beasts och Ferals minnen att läsa och de säger olika saker.
Det här är sjukt bra!
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Feral är en kattflicka mutant. Hon har varit både en hjälte med diverse X grupper (särskilt under Cable eran) och en skurk när hennes blodtörst tagit över. Hennes stora problem är att hon är extremt blodtörstig och i strid tar ibland hennes instinkter över och hon löper bärsärkagång. Hon klöste upp Canonball rejält när de var i samma grupp vid något tillfälle. Hon kan inte läka bättre än någon annan och hennes klor är inte superbra, så hon är mindre en Wolverine typ än man kan tro. Hon är mycket mer i stil med Beast: stark, snabb och omöjligt vig. Fast med mörkersyn och förmågan att spåra folk som försöker fly
Ploot hook: regionen där hjältarnas hemstad ligger har bestämt sig för för att skaffa sig ett officiellt, statligt avlönat, superhjältegrupp. De består av ca. 5-7 medlemmar varav en är Feral. Grejen är dock att Feral uppträder lite konstigt, bortsätt från några tillfällen av strid då hon tycks vara sitt gamla vildsinta jag så uppträder hon mest som om hon badade i kattmynta. Att superhjältegrupp har en äkta "cat-girl" som nästan konstant är glad o avslappnad gör att de, o speciellt Feral, älskas av nätet. Något deras PR-folk utnyttjar till max.

Nu är ju bara grejen att Feral inte uppträder som hon brukar o de gör folk som kände henne misstänksamma. De har fult upp med annat (rädda världen, såpopera drama, o sånt ni vet) o kan inte bara klampa in o agera som hjältegruppen hjärntvättar/manipulerar Feral utan några bevis, så de berättar för RP:na om sina misstankar o ber dem att hålla ögonen på Feral.

Grejen är att Feral absolut är manipulerad, en lättare hjärntvättning för att lättare acceptera sin situation o inopererade drog injicerare gör att hon antingen är konstant lätt hög o lugn, eller i full vilddjurs tillstånd. De andra i superhjältegrupp vet inte om det här, de mötte henne först när gruppen samlades för första gången, o antar att det här är hennes normaltillstånd. Undantaget är gruppens statliga field-handler, alternativt en av de andra gruppmedlemmarna som är något flexible i sin moral, det är denna person som slår på/av Ferals drogtillförsel. Om de andra hjältarna, o större delen av de anställda som fungerar som deras hjälp- o/e stödpersonal, får reda på vad som försiggår med Feral skulle de protestera o gå till media med det.

Resten av gruppen kan vara etablerade folk eller nya, möjligen någon skurk/-ar som gör en Thunderbolts (med eller utan statens goda minne), men någon av dem bör nog ha ett patriotiskt/lokalpatriotiskt tema.

Feral är med i gruppen därför att någon av de mer skumma folken bakom det hela kom fram till att de hade henne i finkan, internet älskar cat-girls, så varför inte utnyttja henne för extra PR i det nya superhjältelaget. Att hon fungerar utmärkt som spårare när det behövs o är farlig i närstrid är också bra.


Alternativt så är RP:na den ovan statligt avlönade superhjältegrupp. Det är förklaringen till att de hänger samman o jagar brottslingar med sina krafter istället för att använda dem till att bli rika/berömda. Då är en del av metaplotten att de ska inse att något är fel på Feral (som antingen är en SLP eller vars spelare har fått lite extra instruktioner rörande saker).
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Flux är menige Benny Tibbets. Under Desert Storm experimenterade regeringen olagligt på en grupp av sina egna soldater genom att släppa en gamma bomb på dem. Alla dog utom Benny som blev Flux. Flux är en aningen svagare Hulk. Han ser ut som Hulken, stor och grön, men Bennys monsterform är inte lika stabil så muskler växer och krymper på honom okontrollerbart vilket ger honom ett groteskt utseende. Med aningen svagare menar jag att han är lika fruktansvärt stark och svår att skada men inte riktigt har samma uthållighet som Hulken. Militären ljög och sade att det var Hulkens fel att det släpptes gamma bomber på honom och fick honom att slåss mot Hulken. När det inte fungerade och han fick reda på vad som egentligen hade hänt lyckades de tillfälligt hjärntvätta honom till att anfalla Hulken men det gick inte bättre den här gången.

Plot hook: Benny har kommit hem från sin tjänstgöring och är helt desillusionerad. Han gick med i militären för att han ville tjäna sitt land och nu har han sett baksidan av det. Han har en massa krafter nu men han vet inte vad han ska använda dem till. Så han typ skaffar en lägenhet utanför hjältarnas stad där det är billigt att bo och skaffar ett jobb. Han har mycket bättre kontroll över sina förvandlingar än Hulken så han kan leva ett normalt liv. Något år går, han blir mer involverad i lokal politik och sitt lokalsamhälle. Ingen vet att han har krafter. Sedan inträffar en superhjälte mot skurk strid mitt i staden. Flera hus går sönder och den lokala sheriffen dör. Folket i staden är arga och trötta på superhjältar som slås i deras område.

Det här är när Benny bestämmer sig för att bli en politiker. Han ställer upp i sheriff valet och berättar om sina krafter. Hans pitch är enkel ”1: Jag är stark som Hulken. Inga fler superhjältar här, jag kommer hålla dem borta. 2: Jag tänker inte använda en pistol. Ingen kommer dö i en polisskjutning här.”. Så de väljer honom och han gör ett superbra jobb! Fast inte.

Så allting är SUPERLUGNT i hans område för sheriffen känner alla och är starkare än en genomsnittlig gud. Han typ griper ingen utan mest pratar med folk och är omöjlig att skada så han är bra på det. Och dyker en superhjälte upp lyfter han upp dem och kastar dem en mil. Så så långt så bra. Men han är en usel utredare. Så Handen, Hydra och AIM sätter upp dina baser där. De begår noll brott där, men de är skyddade av att inga hjältar kan jaga dem dit eller utreda där och så begår de brott inne i hjältarnas stad istället. Något Flux vägrar lyssna på om hjältarna försöker prata med honom om det.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Fly eller den första Human Fly har blivit rånad mekaniskt! Han har inte sin ikoniska syraspya! Det är som Spindelmannen utan sina nät! Rånad säger jag!

Okej, så Richard Deacon är en småbrottsling som blir skjuten av polisen efter ett misslyckat brott. För att överleva bryter han sig in hos en supervetenskapsman och tvingar honom att ge honom en experimentell behandling menad att skapa en ny superhjälte. En behandling baserad på flug DNA. Så först är allting bra, han blir fysiskt lite övermänsklig, får vingar som han kan flyga med och kan klättra på väggar som Spindelmannen. Så han dödar vetenskapsmannen och börjar begå brott. Och sedan börjar han sakta men säkert mutera…

Har du sett filmen Flugan? Jaaaa. Så Fly får fucked upp mångfacetterade ögon, känselspröt, vidrigt skin och så börjar han få impulser som att äta ruttnande sopor.

Så den här genuint moraliskt vidriga personen får superäckliga krafter. Och jag älskar det. Hans standard brott är kidnappningar också vilket är ett extra otrevligt brott. Killen kunde bara rånat banker. Men nej.

Plot hook: Fly kidnappar ett barn och kräver en miljon från staden för att inte bränna det med sitt syra kräk (jag moddar tillbaka in kraften. Bara ändra ”Windblast” kraften till Syrakräk). Staden vägrar betala så Fly fruktansvärt vanställer barnet och kastar tillbaka det till sina föräldrar. Sedan kidnappar han nästa barn och förkunnar ett identiskt hot. Pengarna ska skickas i Bitcoin på ett visst sätt som är svårt att spåra så där är ingen fysisk drop off där han kan bli gripen.

Äventyret bygger på att Fly inte har någon kontakt med någon del av samhället. Han kan äta sopor, han flyger själv och han behöver ingenting för att kidnappa och hålla barn fångna. Han är nästan omöjlig att spåra/hitta och han är ett sociopatiskt monster. Så han kommer bara fortsätta vanställa barn tills han är nöjd med sitt byte eller hjältarna stoppar honom.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Okej, så det finns tre olika personer som heter Foolkiller men den andra är den vi pratar om här och han är också min favorit. Den första var en religiös galning som dödade syndare och den tredje var en seriemördare gritty vigilante snubbe men den andra, Greg Salinger var något annat och bättre.

Greg är en psykolog och han är djupt trött på människor. När han får höra talas om den första Follkiller stjäl han hans dräkt och utrustning och ger sig ut för att mörda folk. Men istället för att mörda brottslingar eller syndare dödar han folk som han tycker världen vore bättre utan. Folk som han tycker har dålig smak, är för materialistiska eller som bara vägra leva upp till sin potential eller hantera sina liv. Han har en superpistol som förintar folk och han bara lever sitt bästa liv. Grejen är bara att Greg själv är en medelmåtta som inte lever upp till sin egen potential. Han är en massiv hycklare vilket bara gör saker bättre.

På något sätt blir han en anti-hjälte. Han hänger med Deadpool och får ett jobb för S.H.I.E.L.D. (Det visar sig inte vara S.H.I.E.L.D. egentligen men ändå) där han ska försöka rehabilitera superskurkar och får döda dem om det inte går.

Follkiller kan framställas mörkt där han är en seriemördare med estetiska motiv eller komiskt där han skjuter folk för att de är vardags idioter som borde skärpa sig. Båda versionerna är kul!

Greg har haft två olika dräkter. Den gamla dräkten får honom att se ut som disco musketör och den nya som en disco Army of Two karaktär. Båda är great och gör mig glad.

Jessica Jones versionen av karaktären där han är en mardrömslik seriemördare som också är personifikationen av privilegium är också helt fantastisk.

Plot hook: S.H.I.E.L.D. har fått indikationer på att vissa superhjältar influeras av extra dimensionella intelligenser som använder dem som pjäser i sina oföreställbara spel. De vill att hjältarna genomgår ett psykologiskt test följt av en kort fysisk genomsökning. Grejen är bara att psykologen är Greg Salinger och om han bedömer att karaktären agera osammanhängande eller mot sina värderingar så är det fysiska testet en livsfarlig hinderbana baserad runt karaktärens värsta fasor och svagheter. Psykologi sessionerna tar formen av flashbacks där de andra spelarna antar NPC roller i varandras förflutna.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Foreigner är en mäster lönnmördare utan en gimmick. Han är typ James Bond + David Caine + Remo the Destroyer. Det gör honom lite tråkig för mig, i ett superhjälte universum ska man ha en gimmick! Kingpin och Punisher är så fantastiska karaktärer att de kommer undan med att knappt ha gimmicks, men Foreigner är inte en fantastisk karaktär och har ingen gimmick alls. Han är en Bond ripoff som agerar i en superhjältevärld. Under en period var planen att han skulle vara The Hobgoblins hemliga identitet vilket hade varit coolt, men sedan gjorde de inte det.

Han kan hypnotisera folk tillfälligt vilket serierna hävdar inte är en superkraft. Men det är trams för det är uppenbart en superkraft.

Plot hook: Foreigner har stulit en databas med alla S.H.I.E.L.D. agenternas hemliga identiteter och säljer dem på en hemlig aktioner som äger rum på ett lyxflygplan som flyger över internationellt vatten. S.H.I.E.L.D. vill att hjältarna klär ut sig till skurkar med krafter som påminner om deras och infiltrerar auktioner. Målet är att förstöra databasen och sekundärt att gripa så många superskurkar som möjligt.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Han kan hypnotisera folk tillfälligt vilket serierna hävdar inte är en superkraft. Men det är trams för det är uppenbart en superkraft.
I Marvel är det en färdighet alla teoretiskt kan lära sig, så det är inte en superkraft.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
I Marvel är det en färdighet alla teoretiskt kan lära sig, så det är inte en superkraft.
Jag vet att Iron Fist använder det argumentet om sin super kung-fu när de försöker tvinga honom att registrera sig med hjälp av registration acten under civil war. Men det argumentet betyder att Doctor Strange inte heller har superkrafter för alla kan lära sig magi så jag köper det inte.

Jag köper att typ Hawkeye eller Bullseye räknas som utan krafter. Men hypnos räknar jag som en superkraft.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,362
Location
Helsingborg
Jag köper att typ Hawkeye eller Bullseye räknas som utan krafter. Men hypnos räknar jag som en superkraft.
Jag köper Hawkeye. Men Bullseye kan mörda folk 100 meter bort med ett spelkort. Inte ett speciellt spelkort. Ett normalt spelkort.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,562
Jag köper Hawkeye. Men Bullseye kan mörda folk 100 meter bort med ett spelkort. Inte ett speciellt spelkort. Ett normalt spelkort.
Det är i och för sig också en superkraft... i behöver nästan en poll!
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,922
Location
The Culture
Bullseye har inte superkrafter -- han har författare som inte har någon vidare koll på fysik, anatomi eller rimlighet.

Det har dessutom Hawkeye också. I Ultimates dödar han en snubbe genom att flippa sin avbitna nagel i hans huvud. Det hade jag gått med på om det var Stålmannen* som gjorde det, men inte Hawkeye.

*Förtydligande: Jag menar att Stålmannen skulle kunna göra det, inte att han skulle göra det.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,145
Location
Stockholm
Jag vet att Iron Fist använder det argumentet om sin super kung-fu när de försöker tvinga honom att registrera sig med hjälp av registration acten under civil war.
Är säker på det där? För Iron Fist har superkrafter genom att han gjorde en Sigfrid, o jag är väldigt säker på att han är medveten om det.


Det har dessutom Hawkeye också. I Ultimates dödar han en snubbe genom att flippa sin avbitna nagel i hans huvud. Det hade jag gått med på om det var Stålmannen* som gjorde det, men inte Hawkeye.
Ultimate Hawkeye ska i mångt o mycket vara Ultimates Bullseye, för han ska inte bara vara bra m pill o båge utan också ha Bullseyes förmåga att göra allt till ett avståndsvapen. I vilket fall som helst så har han lite med 616 Hawkeye att göra på många plan.
 
Top