Marvel Faserip Hjältar

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Atlas: Tror du att det vore svårt att få folk att gilla en hjälte som en gång refererades till som The White Power man och som följde en rad nazister in i strid? Låt mig berätta för dig om den bästa supergruppen i Marvel: Thunderbolts!

Där var en gång en stor ”händelse” som dödade alla de viktiga hjältarna i Marvel. Plötsligt var världen oskyddad och sårbar. Inga X-Men, inga Avengers och ingen Fantastisk 4:an. Men som en blixt ur mörkret kom en ny grupp superhjältar! Thunderbolts dök upp, till synes från ingenstans, och räddade de oskyldiga. Snart började allmänheten lita på dem som de hade gjort på sina tidigare beskyddare.

Men vad de inte visste var att Thunderbolts egentligen var superskurkar! Den fascistiska superskurken Baron Zemo hade rekryterar dem, förklätt dem till hjältar och fått dem att agera som superhjältar. Varför? För när världen började lita på dem skulle de få samma tillgångar till allt som The Avengers hade haft. Nästan en perfekt plan. Bara en enda sak gick fel, några av de förklädda skurkarna började tycka om att vara hjältar. När de väl började göra rätt saker, när de blev visade respekt och tacksamhet så började de reformeras. Atlas var en av de som började reformeras.

Zemo kunde inte ha att det hände så han exploderade hela grejen och avslöjade vem de var. Men The Thunderbolts flydde och fortsatte försöka vara superhjältar. De hade insett att det var rätt sak att göra och saken de ville göra. Tillsammans med de andra började Atlas, Erik Josten, till allas förvåning bli en genuin superhjälte! Varför var det så förvånande? För Erik Josten var fullständigt avskum.

Erik föddes i Milwaukee och efter problem hemma gick han med i militären. Han blev utkastad efter att ha använt sin position för smuggling och började jobba som legosoldat för den första Baron Zemo. Genom olika missöden fick han superkrafter liknande Wonder Mans, superstyrka/tuffhet, och med dessa blev han superskurken Power Man. Han jobbade för Red Skull och några andra skurkar mot Avengers innan han hamnade i fängelse. När hon kom ut hade Luke Cage blivit Power Man och Erik anföll honom för att ta tillbaka sitt namn, men fick stryk av Cage. Under en period här började Erik tappa sina krafter, han växlade ner till att fokusera mer på smuggling än direkta konfrontationer med superhjältar. Efter ett tag försöker han få tillbaka sina superkrafter och lyckas, efter att ha blivit blåst först, hitta någon som ger honom inte bara sina krafter tillbaka utan blandar dem med Hank Pyms teknologi så att han kan bli jättestor. Blandningen gör Erik vansinnigt mäktig, medan de andra växande hjältarna i Marvel bara är proportionerligt starka som en jätte blir Erik mer superstark för sin storlek desto större han är. Detta gör honom hysteriskt farlig i strid även mot de starkaste hjältarna. Han bestämmer sig att stjäla namnet från Goliath av anledningar som ärligt talat ser öppet rasistiska ut. En svart superhjälte tog hans namn så nu stjäl han en svart superhjältes namn som hämnd.

Och sedan blir han Atlas och en Thunderbolt. I Thunderbolts får vi se mer av Erik som en person och det som blir tydligt är att han är en väldigt svag person. Han är osäker, han vill helst följa någon annan, han undviker sociala konflikter och han är ofta rädd. Han är mäktigast i gruppen, han blinkar inte innan han behöver slåss mot de farligaste tänkbara skurkarna och han är samtidigt så osäker att han låter mesar som Zemo köra med honom. Och sedan får vi se Erik ta ansvar och inse vad han gjort mot folk. Hans föräldrars liv är förstörda för deras som är den där superskurken som jobbar för nazistern! Och han inser att det är hans fel, han inser att det inte räcker att må dåligt utan han måste bli en bättre person. Han är plötsligt i en multietnisk grupp och inser att det var fel att vara en rasist. Genom den första Thunderbolts serien springer Zemo runt och gör en hel produktion av ”Kan han bli bättre” och ”Kan han reformeras?”. Atlas bara blir en bättre person.

Det är inte så viktigt vad som hänt efter Thunderbolts. Han är en skurk nu igen, han var en hjälte i Winter Soldiers grupp och där har varit en massa verkligheten förändrar sig nonsens. Men karaktären har ett så bra slut efter Thunderbolts att det inte känns viktigt.

I Faserip är Atlas enormt mäktig.


Plot hook: Enorma kaiju monster anfaller staden! Atlas växer så stort han kan och sedan tvekar han. Det finns ingen chans för honom att ge sig in i strid med monstren utan att trampa på hela byggnader och slå ner monstren så att de mosar hela kvarter. Ni vet hur superhjältar aldrig brukar bry sig om ödeläggelse? Det är det ENDA det handlar om här! Hjältarna måste evakuera ur folk från under striden, och vara snabbare när de ser att den vänder så att de kan rädda undan folk så att Atlas kan göra stridandet utan att döda folk av misstag.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Aurora: Chris Claremont är ett geni. Han skrev all X-men under 16 år, han gjorde det till vad det är idag och han var jätte progressiv för sin tid super ofta! Han är killen som gav Magneto en bakgrundshistoria i förintelsen, han är den drivande kraften bakom några av de starkaste kvinnliga karaktärerna i Marvel och gjorde att vara Mutant till en queer metafor. Utöver då att berätta fantastiska historier. Men… Killen har vissa återkommande… Fetish… Saker när det kommer till kvinnliga karaktärer som är… Hmmm…

Aurora är mutanten Jeanne-Marie Beaubier, hemlig tvilling till Northstar. Hon kan flyga och är övermänskligt snabb. Hon är med i Kanadas superhjälte grupp Alpha flight. Allt det är normala superhjälte saker. Nu till, det andra.

Hon är uppfostrad i en strikt katolsk flickskola där hon misshandlades vilket har gett henne multipla personligheter. Skolan är spelad för max exploitation film känsla. Den ena personligheten är tillknäppta, introvert, oskuldsfull och använder inte sina krafter. Den andra är en slampig extrovert superhjältinna. Hon kan bara använda sina extra ljuskrafter ifall hon rör sin tvilling, vilket spelas upp som en GREJ. Hon blir tankekontrollerad att jobba för Weapon X och att ligga med chefen för det, där är en massa abuse/bdsm stuff antytt över hela grejen.

Sedan har vi också en inte så problematisk men väldigt dum grej där hon kanske är en halv-alv. Och mer grejer med alternativa personligheter…

På den roligare sidan så är Aurora insyltad i allt det roliga i Marvels Kanada. Skumma hemliga projekt, magisk bullshit, Wolverine drama och Alpha flight, den mest dysfunktionella supergruppen. Tycker ni andra supergrupper är internt bråkiga och har för mycket drama? Ingenting mot AF! Grejen där Marvel bestämde sig för att de behövde ett land där regeringen är korrupt, underrättelsetjänsten är mycket värre än CIA, organiserad brottslighet är vansinne, där de driver de mest omänskliga experimenten på supermänniskor som skapar ostoppbara mördare med skuggiga bakgrundshistorier på löpande band… Och de valde Kanada! Det är guld.

I Faserip är Aurora för snabb när hon flyger. Någon tog i från tårna med den grejen. Resten av karaktären är bra balanserad men hon flyger så snabbt att det kommer vara ett problem runt bordet.


Plot hook: Okej, så Weapon X måste förstöras. Det är ingen diskussion, det är inte en grimdark twist, det är inte en liksom ”Vissa som jobbar på Weapon X är bra människor i ett dåligt system”.
Nej! De skapar ostoppbara mördare med skuggiga bakgrundshistorier på löpande band! Stället behöver brännas till marken och alla inblandade behöver få en kula i nacken!

Vet ni vem som inte kan göra det? Folk som inte kan dö och som har knivar på ovanliga ställen. För de kommer dyka upp och så kommer deras tankekontrollering kicka in. Eller så kommer skurkarna flyga iväg där klor inte når dem. Eller så kommer de plocka fram supervapen och robotar för perfekta lönnmördare är inte fantastiska i ett öppet fältslag.

Vad som behövs är EXTREMA superkrafter. Aurora har en sådan, hon kan röra sig så ofattbart snabbt och skjuta brinnande ljus från himlen. Men det är inte nog. Hon behöver mer hjältar som Weapon X inte är redo för. Mer krafter som kan lägga Weapon X lågt. Har hjältarna vad som krävs för att invadera Kanada och förinta Weapon X?
 

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,469
Hon kan bara använda sina extra ljuskrafter ifall hon rör sin tvilling, vilket spelas upp som en GREJ.
Fortfarande mindre incestuöst än när Fenris har samma regel.

Sedan har vi också en inte så problematisk men väldigt dum grej där hon kanske är en halv-alv.
Det blir betydligt dummare när det appliceras på Northstar, som var Marvels mest prominente gay-superhjälte och alltså dessutom... en fairy.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Fortfarande mindre incestuöst än när Fenris har samma regel.Det blir betydligt dummare när det appliceras på Northstar, som var Marvels mest prominente gay-superhjälte och alltså dessutom... en fairy.
Ja, inga karaktärer är mer incestuösa än Fenris! Eller mer Nazis.

Ja, den grejen med Northstar är olycklig.
 

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,469
Ja, inga karaktärer är mer incestuösa än Fenris! Eller mer Nazis.
När man i de första minuterna av The Gifted (som jag verkligen gillade) hoppar till av att inse att huvudrollerna är syskonen Strucker!!

(Man får backstoryn senare, och det är deras farföräldrar som var Fenris, men ändå!)
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
När man i de första minuterna av The Gifted (som jag verkligen gillade) hoppar till av att inse att huvudrollerna är syskonen Strucker!!

(Man får backstoryn senare, och det är deras farföräldrar som var Fenris, men ändå!)
Ja, jag var helt bestört när jag hörde om serien.

”Huvudpersonerna är Fenris?! What the fuuuuuck”

Liksom, de gör en annan grej av det. Men av alla X-men karaktärer är det ändå ett absurt val!
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Banshee: Varför är en manlig X-man döpt efter ett kvinnligt spöke? För han skulle vara en kvinnlig skurk men Stan Lee ville inte att hela X-Men gruppen skulle spöa upp en kvinna. Så de ändrade det. Också han är från Irland och är den första X-Mannen vi kommer prata om här som vagt är en etnisk stereotyp, han kommer inte vara den sista *host* Dust *host*.

Jag tänker göra den där grejen jag inte gillar där jag börjar prata om hans krafter först. För Banshee har ”ljudkrafter” på samma sätt som Magneto har ”Magnetismkrafter”. Så medan att kunna skrika superhögt låter som den värsta möjliga kraften så kan det användas till allt möjligt som ens vagt kan rättfärdigas. Så han kan spränga saker, anfalla folk, flyga, söva folk, använda det som en sonar, paralysera folk, skapa en ljudsköld och säkert lite saker till. Alla ljudkaraktärer är så här i Marvel, ärligt talat blir de bara värre med tiden. Vi kommer ha folk på listan som kan skrika fram solida föremål. I alla fall, detta speglas lätt och mäktigt i Faserip så Banshee är lätt och kul att spela.

Så… Sean Cassidy har en sådan där komplicerad X-Men bakgrund där han är från en Irländsk släkt som äger ett slott, han har en dödlig rivalitet med sin kusin, han har haft krafter sedan han var ett barn… Men samtidigt dolde han krafterna, gick på universitetet, blev en snut och flyttade sedan till USA för att vara en polis där. Sedan kidnappades han och tvingades slåss mot X-men genom tankekontroll, blev han besegrad/räddad och blev en X-man. Det intressanta med detta är att Sean är en fullvuxen man när han blir en X-man vilket är intressant, han är i den där generationen mellan Professor X/Magneto och Cyclops/andra original X-men. Det är typ han och Emma Frost där vilket fört ihop dem flera gånger. De två har djupa konflikter om pedagogik vilket antingen är exakt vad du vill ha från X-men eller det tråkigaste med X-men beroende på vem du är.

Sean är kusin med Black Tom Cassidy som också är en mutant och kan skjuta dödsstrålar genom träföremål. Seans dotter är Siryn som precis som sin far har ljudkrafter. Oh, och han var död länge! Det brukar inte vara något man behöver säga om en X-man men de hade en meta storyline om att han inte kom tillbaka. Det var kul.


Plot hook: Brexit har skapat en problematisk situation för superhjältar på Irland. Med en gräns mellan Nordirland och Irland som superhjältar inte längre får passera hur som helst är det nu lätt för superskurkar att slinka över gränsen till Irland. Så på brittiska sidan har vi två etablerade supergrupper med MI-13 och Excalibur samt nykomlingarna The Union. På Irland finns däremot ingen superhjälte grupp, så Irlands regering har börjat dra i trådar för att sätta ihop ett med Banshee i spetsen. Banshee har börjar samlat ihop några andra hjältar från Irland (Shamrock, Siryn och… Daredevil? Vi kanske behöver hitta på en ny karaktär eller två) men de har inte infrastrukturen med teleporters, kraftceller och sådant på plats. SHIELD kommer skeppa över detta. Gruppen skickas för att vakta transporten tills den kan lämnas över till de mötande Irländska hjältarna. Detta görs… Men sedan ringer de och säger att de inte fått sakerna! Hjältarna har av misstag lämnat utrustningen till Skrulls, hamnskiftande utomjordingar! De måste nu samarbeta med sina irländska kollegor för att få tillbaka utrustningen.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,047
Location
Helsingborg
Luck of the irish att Banshee får en bättre plot kastad på sig än han förtjänar!

Medans Wolverine är med i alla plots för att Wolverine har tillräckligt många dysfunktionella fans att han är med i alla plots, så är Banshee arketypen för "Vi behöver en mutant som kan agera deus ex machina med sin dumma kraft som nu fungerar så här". Han är X-men motsvarigheten till Reverse Shield Polarity.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Luck of the irish att Banshee får en bättre plot kastad på sig än han förtjänar!

Medans Wolverine är med i alla plots för att Wolverine har tillräckligt många dysfunktionella fans att han är med i alla plots, så är Banshee arketypen för "Vi behöver en mutant som kan agera deus ex machina med sin dumma kraft som nu fungerar så här".
Han är EXAKT den grejen! Det är värre än när Magneto gör det för Magneto är en skurk. Men fucking Banshee bara löser skit genom technobabble som om det vore ett kasst Star Trek avsnitt!

Och hur stoppar de Banshee från att lösa allt? ”Oh nej, min röst är FÖR ANSTRÄNGD så jag kan inte deus ex machina nu.”
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,344
Location
The Culture
Så medan att kunna skrika superhögt låter som den värsta möjliga kraften så kan det användas till allt möjligt som ens vagt kan rättfärdigas. Så han kan spränga saker, anfalla folk, flyga, söva folk, använda det som en sonar, paralysera folk, skapa en ljudsköld och säkert lite saker till. Alla ljudkaraktärer är så här i Marvel, ärligt talat blir de bara värre med tiden.
Och det låter ändå otroligt rimligt jämfört med DC:s hjälte Tyroc.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Och det låter ändå otroligt rimligt jämfört med DC:s hjälte Tyroc.
Ja, Tyroc är i sin helt egna liga! Han är en Legion of Superheroes karaktär och de är allihop vansinnigt mäktiga på det där ”Men… Va?!” sättet… Men Tyroc är nog mest. Han kan se genom tiden genommatt skrika! Och ändra vädret! Hur?!

Skrikande! Kraften som man tydligen vill ha i serier!
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Battlestar: Okej, så under en period så slutade Steve Rogers vara Captain America eftersom USA:s regering är värst. Han ersattes av en ny fascistisk och brutal Captain America som senare antog identiteten USAgent (vi kommer prata om USAgent senare, han är great! Han är exakt typen qv kille du kan se stå vi ett rally och skrika ”TRUMP!” innan han börjar prata om Q… fast han är en superhjälte). Den nya Captain America behövde en ny Bucky till att vara hans sidekick så man tog in Lemar Hoskins. Problemet på riktigt var att författaren inte visste att Buck var en rasistisk term så man ändrade namnet och hade en grej i serierna där de gjorde samma. Man valde det nya namnet Battlestar. Han hängde med USAgent ett tag men gav sig sedan av för sig själv.

Sedan dess har Battlestar bara dykt upp några gånger. Men han har varit en genomgående schyst kille som har bra värderingar när han superhjältar. Han dödar inte folk, han är mot registrerings akten och han gör bra saker. Ibland superwrestlar han mot andra C-list superhjältar.

Battlestara dräkt har ändrats en massa, men han har alltid en poppad vit krage. Det ser bra och superhjältigt ut!

Lemar är riktigt superstark och ganska supertuff från experiment gjorda på honom av en galen vetenskapsman. Han har en adamantium sköld som inte är lika cool som Caps men ändå är ganska cool. Det speglas bra i FASERIP.


Plot hook: Där skulle vara en super brottningsturnering för att samla in pengar till att rädda ett barnhem i Hell's Kitchen. Skurken Kingpin vill köpa upp barnhemet och riva det för att bygga nya dyra hyreshus, så han hotade de andra superbrottarna som hoppade av. Den enda som vägrar hoppa av är Battlestar, men han har ingen att brottas mot! Kan hjältarna stiga in och göra det? Det är för att rädda barnhemmet!

Så medan matcherna i ringen inte handlar om att vinna, bara att det ska se så coolt ut som möjligt, så är attackerna från Kingpins lönnmördare utanför ringen dödligt allvar.
 

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,469
Skrikande! Kraften som man tydligen vill ha i serier!
Och apropå wrestling...

I ett nummer av Dazzler måste hon slåss med de kvinnliga wrestling-superskurkarna The Grapplers inne i fängelset. Som tur är är en av dem Screaming Mimi, och med tanke på vad Dazzlers superkrafter är... you do the math, liksom.
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Beast: Kanske det starkaste konceptet i hela X-men delen av Marvel. Beast/Hank Mccoy ser ut som ett blått monster men är egentligen en briljant vetenskapsman och är en känslig själ som älskar litteratur/konst. Han är den mest mänskliga mannen men han ser ut som ett monster. Det galnaste är att det inte ens var så från början. Han blev blå för att han försökte bota sin mutation som fick honom att se lite konstig ut och ha stora fötter. Men ingen bryr sig om eran innan han var hårig och blå.

Detaljer från Beasts historia är onödiga här, grundkonceptet är så starkt! Han var en av de första X-menen så det finns en massa enskilda viktiga och bra historier… Men vi kommer inte prata om dem.

Det finns dock en sak som är viktigt med honom. Beast är den galnaste vetenskapsmannen i Marvel. Killen bara gör vad han vill. Han strandar unga versioner av det första X-men teamet i nutid för det kan lösa ett problem han har. Han försöker bota sig själv och gör sig av misstag blå. Han gör en massa annat galet. Det finns en Dark Beast från en annan tidslinje som är exakt Mccoy med lite andra livserfarenheter och den kille är Dr. Mengele nivåer fruktansvärd i sina experiment på mutanter. Och det antyds att det verkligen bara är etik som skiljer de två versionerna åt.

Varför låter vi inte Maria Hill förklara det.

Det är nog också viktigt att notera att det finns två ”moods” att skriva Beast i. X-Men och Avengers. I X-Men är Beast seriösare och ledsnare, metaforerna om förtryck är i förgrunden. I Avengers är Beast en superhjälte bland andra superhjältar och får ha mer kul, mindre mörker och deppighet där.

Beasts krafter är att han är övermänskligt vig och stark. Det är superbasic krafter för det är inte det intressanta med honom. Systemet speglar detta bra.


Plot hook: Hjältarna är på besök i X-mansionet när Beast startar ett experiment i källaren och har sönder tiden. Varenda rum i X-mansionet är plötsligt tidsförskjutet och varenda möjligt X-men team från varenda möjlig nutid blinkar ut och in ur verkligheten. Så medan hjältarna rör sig genom herrgården för att hitta Beast och försöka fixa saker rör de sig genom versioner av the danger room som bara har stora sågblad och eldkastare, cafeterior byggda med 60-tals teknologi, post-apokalyptiska klassrum och de behöver hantera olika galna X-men versioner. Magnetos X-men, Brood infekterade X-men, tonåriga X-men, Ultimate X-men med mera. Vissa försöker också lösa problemet, vissa anfaller, visa är tveksamma och andra tror de är under attack.

Beast är fångad under en kollapsad pelare i källaren som inte var där i den riktiga nutiden. Kan gruppen rädda honom och skydda honom medan han fixar maskinen och lagar tiden?
 

Attachments

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,469
Numera driver Beast mutant-CIA på Krakoa. Hans stående problem (som han delar med t.ex. Abigail Brand, och verkligen inte är en nyhet i den här stoyrlinen) är att han är väldigt smart, men inte riktigt lika smart som han själv tror.
1668421572158.png
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Numera driver Beast mutant-CIA på Krakoa. Hans stående problem (som han delar med t.ex. Abigail Brand, och verkligen inte är en nyhet i den här stoyrlinen) är att han är väldigt smart, men inte riktigt lika smart som han själv tror.
View attachment 10641
Jag vet inte om jag gillar den pågående Krakoa eran. Liksom, allting känns väldigt moraliskt smutsigt. Jag ser fram emot att X-Men blir superhjältar igen.

Men Beast är great just nu :D Så det gör mig glad.
 

JohanL

Swashbuckler
Joined
23 Jan 2021
Messages
3,469
Jag vet inte om jag gillar den pågående Krakoa eran. Liksom, allting känns väldigt moraliskt smutsigt. Jag ser fram emot att X-Men blir superhjältar igen.
Magneto och Storm har fått vara hur awesome som helst, i alla fall. :)
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
15,289
Magneto och Storm har fått vara hur awesome som helst, i alla fall. :)
Ja! Och Emma Frost är great.

X-Terminators som är en fetish grindhouse serie är också amazing!

E35C9760-0E6D-48CE-817E-820A8220039F.jpeg
FB778BAF-FA49-41A7-A603-A1C94BD803A3.jpeg
 
Top