Varulv M E S T E R U L V 2 0 2 0: GAME OVER

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
5,749
Grattis byn, ni är verkligen värdiga vinnare av M E S T E R U L V 2 0 2 0!

Rollerna såg ut som följer:
LJS LarssonMjölnare
VicotnikBybo
StövelkattenBybo
Halo9000ULV
XyasBybo
Konrad KonvaljSiare
VimesBybo
JockeMESTERULV
EmpiricusBybo

MESTERULVS förmågor var:
(Fick köpa förmågor för 5 poäng)

Extra ulv 2p (du får en annan spelare på varulvslaget. Du avgör vem som ska nattmördas och du skickar in förslag på vem som ska nattmördas. Om inget förslag lämnas in slumpas en bybo att dö.)

Ingen siare 2p (ingen siare finns i spel)

Ingen väktare 2p (ingen väktare finns med i spel)

Galen siare 3p (siaren ger ”omvänd” information och siar en ulv som bybo och tvärtom)

Falsk väktare 2p (väktarens förmåga fungerar inte)

Miller i byn 1p (En bybo kommer om den blir siad visa sig tillhöra ulvfraktionen)

Jocke som blev MESTERULV med lottens hjälp valde Extra ulv, Ingen väktare och Miller i byn. Siare och "mjölnare" blev också dem med slumpens hjälp KK och LJS.

***

Jag valde det här upplägget eftersom jag tyckte att det var svårt att hitta på ett med flera förmågor. För att undvika balansproblem valde jag ett mer stängt upplägg (inte så semiöppet som förra MU alltså) och rätt nära ett traditionellt upplägg. Jag ville också få det hela överstökat på en vecka så jag såg fram emot max 4-5 rundor och därför också ett max för antal ulvar till två. Kanske var det dumt att inte avslöja mäster ulvs meny i samband med spelstart, men eftersom det var ett slimmat utbud kändes det omöjligt. Det var kanske också dumt att inte låta Jocke välja medulv, sorry för det i så fall!

Måste också säga att byn skötte det hela mycket bra, inte minst Vimes som var på hugget! Extra tänkvärt var hans röstkaos som fick KK att gå ut som siare. Vad hade hänt annars? Hoppas ni hade kul och att det inte var alltför störigt att ha rundor som slutade/började mitt på dagen.

Nu får någon annan ta på sig att arrangera ett ännu bättre lir! TACK alla för ert deltagande!

/Basenanji
 

Empiricus

Swordsman
Joined
10 Jul 2014
Messages
697
Det här var jättekul, trots ett snabbt och snopet slut som den först delikata munsbiten på ulvarnas bord
Tack Basse för arrangemanget, och tack för spel allesammans! :) Det märks att det var länge sedan sist för mig, och jag hade tyvärr mindre tid tillgodo dagtid än jag trott, så jag hann inte spela så mycket som jag annars hade velat. Men jag är taggad på mer! Och kanske kan jag tänka mig att hålla något också om jag inspireras till ett intressant upplägg... Anyhow!

Ulv-team, vad fick er att döda mig första rundan, det är jag lite nyfiken på? :)
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,389
Called it! Skönt för min katt!

Jag ska skriva mer imorrn, men:
1. Jag hade aldrig för avsikt att låta KK bli utröstad i R2.
2. Varför i hela helsefyr nattmördade ulvarna inte KK?
3. Bra spelat av ulvlaget ändå, men jag tror det hade behlvt någon mer dominant spelare i sitt gäng.
4. Vico var klockren!
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,389
Några grejer till:
5. Jag missade helt KKs smulning till mig. Alltså jag såg inte ens inlägget... men hade jag gjort det hade jag nog inte plockat upp att det var en smula ändå.
6. Och på riktigt? Batteridriven trimmer? Behöver jag inte ha något fetare om jag ska ta sly?
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,389
Just ja;
7. Tack för arret, Basse! Det blev ett mycket trevligt spel, där skicklighet fällde avgörandet.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
5,899
Location
Norrland
Tack för ett gött lir Basse och tack för att du pingade igång mig. Hade fått för mig att spelstart den 17:e...

Tack Vimes också för att jag återigen är forumberoende.

Gött jobb av byn måste jag säga. Ulvarna hade det inte lätt men kämpade väl ändå.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,239
Stort tack till Basse som höll i detta samt stort tack till alla som deltog.

Jag vet inte varför jag väljer att del ta och plåga mig själv. Det är kul men jag blir så stressad och över spelet att jag inte riktigt kan fokusera på annat. Känns som jag alltid måste vara närvarande för att inte missa något.

Vimes jag var så jävla rädd att du skulle vara ulv och åter igen spela ut mig totalt. Så det var en djup lättnads suck jag drog när det kom fram att du var bybo. För jag såg nog dig rätt så tidigt som trolig bybo, ditt spel var skarpt.

Jag får tack för berömet.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,239
Sen kan jag nämna att jag tolkade startinlägget tillsammans med temat att det var fakta att byn skulle ha både siare och väktare med möjligheten för MU att nerfa eller ta bort dem. Så jag vart väldigt förvånad när det inte var självklar för andra spelare.
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,028
Location
Malmö
Ja tack Basse. Känns som mäster ulv är ett väldigt kul koncept. Tänker dock att nästa gång jag vill vara med i ett varulvsspel så kan jag kanske skippa att vara med mot att ulvarna får ett gratis nattmord innan första rundan drar igång, så spar vi alla lite tid. *inte alls bitter*
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,510
Tack allihopa för gott spel.

Tror det är roligare om MU för välja sina kumpaner istället för att det slumpas; det är ju något som för MU-spelen att särskilja sig ordentligt från vanliga spel. En variant är att det är billigare att slumpa kumpan och aningen dyrare att välja.

Och ojoj liksom - det här var min rörigaste insats som bybo på länge. Den här gången hade jag otur IRL som gjorde att jag fick svårt att koncentrera mig på spelet, och har man väl börjat komma efter är det svårt att mentalt springa ifatt. Och jag var nervös inför mitt andra MU-spel; nu i efterhand verkar tanken på vald miller allt mer stressat och långsökt. Vilken tur att mitt meta som superduktig ulv gör att det mest grönande jag kan göra är att spela undermåligt. 😅

Oavsett vilket tack för jättekul spel, Basse. Satt som på (förvirrade) nålar konstant. 👍
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
5,749
Ja tack Basse. Känns som mäster ulv är ett väldigt kul koncept. Tänker dock att nästa gång jag vill vara med i ett varulvsspel så kan jag kanske skippa att vara med mot att ulvarna får ett gratis nattmord innan första rundan drar igång, så spar vi alla lite tid. *inte alls bitter*
Ja, jag fattar inte hur det blir så där varje gång. 😒 Men ge spelet (och oss sumprunkare) en chans till. Nån gång måste vi ju lära oss?! 😀
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,389
Okej, lite mer samlat då:

DESIGN OCH BALANS
Det spel vi spelade nu såg alltså ut såhär: 7 bybor, 2 ulvar, siare och miller, men ingen väktare. Det är, vill jag mena, tämligen balanserat med WRNU-standard (d.v.s. där ulvarna är lite buffade mot vanlig standard).

Jag var till en början lite missnöjd med att vi inte fick se MU:s meny, för mig är det en del av konceptet, men såhär i efterhand är det uppenbart att det var rätt att inte avslöja menyn så som den såg ut. Det hade blivit lite väl enkelt för byn att dra slutsatser om hur spelet såg ut. Det fanns ett hanterbart antal rimliga builds (solo + galen siare + ingen/falsk väktare, eller två ulvar + ingen siare/väktare + miller, eller två ulvar + galen siare). Det skulle vara kul att höra hur @Jocke resonerade när han valde!

Förresten, inför framtida Mäster Ulv-spel, vad gillar ni bäst ur ett upplevelseperspektiv: dold eller öppen meny?

SPELET
Jag måste nog säga att skicklighet fällde avgörandet här. Jocke och Halo spelade inte dåligt eller gjorde någon dum tabbe som stjälpte ulvlaget utan åkte dit på en bra arbetande by. @Stövelkatten kanske har rätt i att hans analyser aldrig stämde, men han var uppenbart byboig i sina inlägg (och löste alltså den andra uppgiften (att visa resten av byn att man är bybo), vilket ju är lika viktigt som att hitta ulvarna). @Vicotnik analyserade skarpt och tydligt, och hamnade också rätt i sina analyser. Jag kände tidigt att jag och Vico var på samma frekvens och tänkte typ samma saker om det som hände. @Konrad Konvalj var förstås rutinerad nog att använda sin siarförmåga på ett avgörande sätt. Jag måste säga att vi väl hade lite flax i att @LJSLarsson var den som fick millerrollen, och dessutom goofade till det, det hade varit svårt att känna sig lugn med honom annars (och ja, rätt intressant att metat är att Larsson är så slick som ulv att det var otänkbart att han skulle göra som han gjorde - någon annan som claimat miller och resonerat om det som Larsson gjorde hade nog blivit hängd R1!).

Jag var faktiskt ganska bra! Speciellt tre grejer var bra: mitt långa inlägg där jag resonerade mig fram till att Larsson rimligtvis inte kunde vara ulv, att jag hjälpte till att styra upp en tydligare utröstning i R1 (eftersom det fanns två tydliga alternativ - xyas och Jocke - var det lättare att analysera i R2. Synd på xyas dock :/ ), och att jag kopplade ihop Halo och Jocke.

FRAMTIDEN
Nu har vi faktiskt spelat tre stycken varulvsspel 2020. Inte illa! Ett till innan 2021 hinner vi väl med i varje fall? Vad är vi sugna på att köra? Jag är med på allt, och kan också tänka mig att arrangera! Jag skulle dels vilja hålla i Mäster Ulv, jag har lite nya idéer om hur man kan skruva på konceptet (och jag tycker att det är en jättekul designutmaning), sedan har jag ett förmåge- och fluff-tungt crazy-bananas koncept i byrålådan som vore kul att se om man kan göra något vettigt av.
 

Stövelkatten

Mästerkatt
Joined
13 May 2005
Messages
544
Location
STHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLMKRTLLSTHLM!!!!!
DESIGN OCH BALANS
Det spel vi spelade nu såg alltså ut såhär: 7 bybor, 2 ulvar, siare och miller, men ingen väktare. Det är, vill jag mena, tämligen balanserat med WRNU-standard (d.v.s. där ulvarna är lite buffade mot vanlig standard).

Jag var till en början lite missnöjd med att vi inte fick se MU:s meny, för mig är det en del av konceptet, men såhär i efterhand är det uppenbart att det var rätt att inte avslöja menyn så som den såg ut. Det hade blivit lite väl enkelt för byn att dra slutsatser om hur spelet såg ut. Det fanns ett hanterbart antal rimliga builds (solo + galen siare + ingen/falsk väktare, eller två ulvar + ingen siare/väktare + miller, eller två ulvar + galen siare). Det skulle vara kul att höra hur @Jocke resonerade när han valde!
Håller med om att det inte var rätt att avslöja menyn. Tycker att det blev en trevlig liten extra grej att analysera; en mekanism som man inte vet någonting om egentligen mer än antaganden baserade på erfarenhet. Lite black box över ulvaliret sådär. Känns också som att wrnu är ett sånt där ställe där det nästan hade blivit för enkelt att presentera menyn, om man inte har en jääävligt slick ulv.
 

LJSLarsson

Hero
Joined
11 Mar 2008
Messages
1,510
Förresten, inför framtida Mäster Ulv-spel, vad gillar ni bäst ur ett upplevelseperspektiv: dold eller öppen meny?
Håller med om att i detta spel, med den lite mindre buffén för MU att välja ifrån, så var det bättre att det var dolt. Men i framtida spel tycker jag det är roligare om man får se menyn.

Vi famlar ju i blindo i de flesta spel, så att ha ett spel med massa saftig data från start är en skön variation. :)
 

Hellzon

Parkour håller ungdomarna borta från gatan.
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,063
Location
Köping
Blandade tankar:

Jag funderade allvarligt på att vara med, men den här veckan passade det verkligen inte alls. Ffa om jag hade blivit Mäster ulv eller medulv så hade jag inte kunnat göra partiet rättvisa.

Och sorry, men 24-timmarsrundor med slut kl 12 var lite av spiken i kistan för mitt deltagande. Folk pratade om luncher, hur lunchar ni egentligen? Kl 12 börjar vi luncha på mitt jobb, då var ju lynchningen spikad och klar.

Det här med att skriva långa inlägg på mobil är ingen höjdare heller.

Jag läste igenom Mäster Ulv 2017 innan, större delen av runda 1 gick ju till resonemang om vad alla skulle valt för förmågor, så det finns ju fördelar med att inte ha menyn öppen. Kul med något handgripligt att prata om i R1 dock.

Gissa kunde man ju ändå, det finns ju nåt basicupplägg med 1/4 ulvar och intakta väktare och siare som man kan utgå från.

Har för mig att BDG har sagt någon gång att man inte ska outa sig som Miller. Visst, man ska gröna sig själv men om siaren slösar en runda på en så sitter man på pottkanten ändå och har slösat siarens tid.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
518
Tack för ett riktigt kul parti!

Jag är också nyfiken på vad som hände med nattmordet i runda två. Det var stressat med alla plötsliga claims(ja jag blev även lite överaskad av att Jocke claimade)så jag glömde fråga Jocke om han hade bytt. Vi hade kommit överens om Vimes innan så han kanske skickade in den för tidigt.

Det var en tabbe av mig att rösta på Stövelkatten istället för Jocke i det läget då det kändes att jag var tvungen outa väktare tidigt i runda tre och hitta på förklaringar till det. Jag såg Jockes claim men kopplade inte att jag behövde rösta på Jocke för att vara mer flex med väktarclaimet senare.

Vimes spelade riktigt starkt när han lyckades koppla ihop oss två och även om han inte visste att Konrad var siaren så ledde hans röstkaos till stor förvirring bland ulvfolket.

och ledsen Xyas det var egentligen inte meningen att mitt rumpcase mot dig skulle leda nån vart utan jag hoppades på att nån annan skulle komma med något bättre. Men nu tvingades vi istället båda att rösta ut dig för att rädda Jocke vilket inte var en särskilt bra lynch för ulvlaget.

Konrad var dock skarp och såg att mitt case mot Xyas var ulvigt i sig och började peta i det.
 

Halo9000

Swordsman
Joined
9 Jun 2020
Messages
518
Jockes plan var at
Det här var jättekul, trots ett snabbt och snopet slut som den först delikata munsbiten på ulvarnas bord
Tack Basse för arrangemanget, och tack för spel allesammans! :) Det märks att det var länge sedan sist för mig, och jag hade tyvärr mindre tid tillgodo dagtid än jag trott, så jag hann inte spela så mycket som jag annars hade velat. Men jag är taggad på mer! Och kanske kan jag tänka mig att hålla något också om jag inspireras till ett intressant upplägg... Anyhow!

Ulv-team, vad fick er att döda mig första rundan, det är jag lite nyfiken på? :)
Vi hittade inget som ledde oss till siaren så vi tog ut dig för att du spelat lagom lågt och inte verkade särskilt lynchbar. Det kändes som att Vimes och Vicotnic varit för aktiva för att vara siare.
 
Top