Rymdhamster;n169097 said:Medan strängen på ett armborst oftast är _mycket_ grövre och robustare än pilbågssträngar, och sålunda mycket tåligare mot både väta och tänjning. En nödvändighet då man normalt inte kunde stränga av armvorsten med mindre än en verkstad. Observera dock att jag inte tar hänsyn till moderna armborst nu.
zonk;n169200 said:Om det regnar får man sätta sin fina armborts-pöse över, så det inte blir så vått! (Never mind att det typ inte fanns några ordentligt regntäta och samtidigt böjliga material.. låt spelarna hitta en fin alvisk / dvärgisk armborst-påse som löst detta!)
Såvida den inte är gjord helt i trä. Eller metall för den delen (men just metallbågar på armborst vet jag inte hur vanliga de egentligen var, eller när de började användas).Herr Nils;n169239 said:då den är laminerad och består av ben, senor och trä som är ihop limmade
Herr Nils;n169371 said:I en europeisk medeltida kontext så varar armborstens storhets tid på slagfältet mellan 1200-1470. De tidigaste förekommande är pilbågar av ett stycke trä och benämns i Sverige med det charmiga namnet låsbåge. Sådana finns omnämnd från första korståget, men de kan vara betydligt äldre, kanske ner till 900-talet. Från ungefär 1350 talet förekommer stålbågar främst i "Italien" då dessa lämpar sig för belägringskrig då de är kraftfulla men långsamma och omständligare att ladda. I norden och norra Tyskland är dock laminerad båge vanligast och i England så är armborsten nästan obefintliga, då deras roll tagits över av långbågen. Vid Azincourt har bara 38 Engelsmän armborst.