Nekromanti Kvasr älskare.

Varg

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
79
Location
Arvika
Jag tror dvärgarna missuppfattat det där med jäst vatten och huml(a)e. :o)
 

Aborado

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
37
Location
Borås...nåväl en bit utanför.
Re: Kvasr

Några frågor om Kvasr
1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?
2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?
3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?


2.


/Ashaslättens betvingare
 

Del'Amarth

Veteran
Joined
24 Mar 2001
Messages
150
Location
metropolen
ini kvasr veritas eller nåt (nt)

fan va kul jag e då?

Hata inte låt nån annan göra det åt dig!
Kung av trams
 

Bela

Warrior
Joined
18 Oct 2000
Messages
307
Location
Stockholm
Re: Kvasr

"1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?"

Ett grumligt mörkt öl.

"2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?"

Dvärgarna rostar malten med varmluft i torkrum. Korn används inte vid Kvasr framställning. Dvärgarna använder istället rostade insekter som först sockerlagras och krossas. Vid bryggning av andra ölsorter så odlar dvärgarna korn själva utanför fästet eller importerar det från omkringliggande länder.

"3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?"

Den är svagt kolsyrad med hög beska och sötma.

Bela
 

Silversparre

Veteran
Joined
5 Jun 2001
Messages
19
Location
Vintergatan,Tellus,Europa,Sverige,Värmland,Edane.
Re: Kvasr

Några frågor om Kvasr
1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?

Svar: Mörkt

2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?

Svar: Troligen så gör dom det själva iberget eftersom Ghor som jör Kvasr är helt oberoende av "utsidan"

3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?

Svar: Troligen beskt knappast sött.
 

Aborado

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
37
Location
Borås...nåväl en bit utanför.
Re: Kvasr

Du menar väl att dom rostar insekterna med varmluft i torkrum. För om de inte använder korn finns det ju inget malt att torka.

Frågan är då om de sötlagda insekterna kan ersätta malten, borde det inte istället ersätta humlet som extra smaksättning, och därför snarare vara ett mjöd.

/Ashaslättens betvingare
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Re: Kvasr

"Frågan är då om de sötlagda insekterna kan ersätta malten"

I normal öl är det stärkelse i kornet som i och med mältning bryts ner till socker, som sedan jäser. I kvasr är det nektar som insekterna samlar som jäser.

- Krille
"Never position a rock near a hard place"
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 

Aborado

Veteran
Joined
7 Jun 2000
Messages
37
Location
Borås...nåväl en bit utanför.
Re: Kvasr

Var får insekterna tag i nektarn då? Fångar de kanske insekterna ovan jord, eller har dvärgarna konstiga växter i grottorna som klarar sig utan solljus och som insekterna kan samla nektar ifrån?

/Ashaslättens betvingare
 
Top